Положителни и отрицателни страни при миене на двигател?!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525tds
Мечтае да кара: Винаги BMW

Мнение от №0123456789 » 14 Сеп 2009, 0:27

Последния път преди около три седмици лично аз си измих с пероструйката на ОМВ целия кош та даже и отдолу се наведох по окачването... Обливах го поне шест минути с препарат под налягане и след това още толкова с чиста вода под налягане. Бях увил и вързал с найлонова торбичка единственно дистрибуторната.... След като приключих не правих никакви експерименти да запаля а просто избутах колата на слънце, оставих я с отворен капак около половин час, поогледах след това важните ел. места дали излеждат сухи, запалих без проблем и си тръгнах. Да отбележа само, че установих от сравнение, че препарата при пероструйката на ОМВитата не е много силен дори за външно миене на колата! Добре са го направили в люлин , където ме посъветва Стоян. Там и препарата сваля всичко, и налягането е силно, но се мие само външно! Не дават да си чистиш коша. (автомивката е на метан-станцията на бул.Европа в жк.Люлин след Мото-пфое)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525tds
Мечтае да кара: Винаги BMW

Re: Положителни и отрицателни страни при миене на двигател?!

Мнение от №0123456789 » 14 Сеп 2009, 0:36

miroslav4ev написа:...................Търся мнения по този въпрос, защото все още се двоумя дали да измия двигателя на БМВ-то /325ТД/?

Мий смело и не се притеснявай въобще! Нищо лошо няма да му сториш а само хубаво.. Нали се сещаш колко ситни песъчинки примесени с финен слой масалце ще премахнеш от важни места!!?? .... ремъци, алтернатор,лагери, семеринги,радиатор/и, омаслени букси(евентуално) и ред други....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 14 Сеп 2009, 12:34

Само да добавя да миеш мотора докато е студен, щото после може да се чудиш що имаш пукнатини по блока.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х5 Е53
Мечтае да кара: E39 M5...

Мнение от chenchev » 14 Сеп 2009, 13:13

Аз на студен двигател със водоструйка...
Резултат гаснене.
Нова бобина

ПП.М20Б20

А Х5цата не съм мил...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 325 ТД '93
Детайли за колата: тъмно син металик

Мнение от miroslav4ev » 14 Сеп 2009, 13:28

Аз мислех да я оставя на автомивка да я мият, но как вече спомена nukem за корите, а аз ги нямам, така че май засега ще отпадне миенето :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36...
Мечтае да кара: first of all - black M5

Мнение от voobs » 14 Сеп 2009, 14:36

колега, аз като бях при ясен (които са запознати няма да отрекат, че човека определено знае кво прави) накрая ми изми двигателя. Запалих го първо отворихме капака изми го с пароструйката и го оставихме да поработи 5/10 мин.. да се поизпари водата от температурата на работещия двигател и нямаше никви грижи... Не наблягай на електрониките и тва е.. Сигурно има риск ама ти миеш главно двигателя и няма проблеми според мен с тая система..
м43 318и..

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 14 Сеп 2009, 17:20

аз никога не мия и не давам да ми мият. рецепта е за ел. проблеми след това.... кородирали куплунзи са най-трудното нещо за диагностика. ако нещо е много мръсно, може да се/го забършат с малко wd40 ама толкова...

дори като търсия теч не мия. има си едни препарати- наливаш в маслото, караш.. и после гледаш с "черна" лампа откъде е текнало. теча е очеваден дори да се стича някъде "отгоре".
алекс
трабант 601с
разни други возила

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 14 Сеп 2009, 21:36

BMW НЕ препоръчва миенето на двигателя, а ако е наложително, то да се извършва само с вода, без използването на обезмаслители и други подобни препарати, които биха нарушили антикорозионното покритие на мотора и елементите.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата