Wireless в къщи - какво изпълнение?
Модератор: Общи модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
54g= ~25 Mbps=3.125 мегабайта в секунда.
125n= ~60 Mbps=7.5 мегабайта в секунда.
Може да видиш моментно и малко по високи стойности, но те немогат да са постоянни.
Ако ползваш някой от лан доставчиците в софия и си свикнал да сваляш с по 4-5 мегабайта в секунда от тракерите, ще трябва да инвестираш повечко.
Ако ползваш примерно АДСЛ спокойно може и 54g да ти свърши работа.
125n= ~60 Mbps=7.5 мегабайта в секунда.
Може да видиш моментно и малко по високи стойности, но те немогат да са постоянни.
Ако ползваш някой от лан доставчиците в софия и си свикнал да сваляш с по 4-5 мегабайта в секунда от тракерите, ще трябва да инвестираш повечко.
Ако ползваш примерно АДСЛ спокойно може и 54g да ти свърши работа.
Последна промяна vld на 14 Сеп 2009, 15:52, променена общо 1 път

Не ми се спори, щом успяваш, браво
На теория трябва да вдигнеш 6.4Mb/s, но отлично знаеш, че е невъзможно дори и при идеални условия
Ако колегата успява да държи над 1Mb/s значи всичко е наред. Като се има предвид и какви гадни wifi карти слагат в лаптопите...
Иначе аз съм с Apple N Router и е най-добрата машина, която някога съм ползвал (а съм ползвал много...
)

Ако колегата успява да държи над 1Mb/s значи всичко е наред. Като се има предвид и какви гадни wifi карти слагат в лаптопите...
Иначе аз съм с Apple N Router и е най-добрата машина, която някога съм ползвал (а съм ползвал много...

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
liloff написа:Не ми се спори, щом успяваш, бравоНа теория трябва да вдигнеш 6.4Mb/s, но отлично знаеш, че е невъзможно дори и при идеални условия
Иначе аз съм с Apple N Router и е най-добрата машина, която някога съм ползвал (а съм ползвал много...)
Не е нужно са спориш прочети горното ми мнение.
Това са реалните скорости които се постигат, друг е въпроса, че като го изтаваниш рутера почва да дропи и пинга става 300мс.

я... ти си писал преди мен
Поста ми се отнася към на Mollov мнението.
Напълно съгласен с теб, зависи и от радио интереференциите в района... колкото повече рутери наоколо, толкова по-бавно... в реални условия рядко се усеща, но ако следите кривата на трафика се виждат загубите...
Ама много разбирачи станахме, все едно професионална инфраструктура ще правим... а то за домашен нет е всичко в крайна сметка.

Напълно съгласен с теб, зависи и от радио интереференциите в района... колкото повече рутери наоколо, толкова по-бавно... в реални условия рядко се усеща, но ако следите кривата на трафика се виждат загубите...
Ама много разбирачи станахме, все едно професионална инфраструктура ще правим... а то за домашен нет е всичко в крайна сметка.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Мерси, колеги, картинката се поизясни, като го направя ще споделя как е станало. Освен това ми се върти в главата и един external storage масив - един колега има такова и ще го поразпитам как го е направил.
Si non confectus, non reficiat.
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Освен ако нямаш 300 квадрата апартамент със 17 стаи една след друга, нищо не те спира да плеснеш един WiFi рутер там, докъдето стига кабелът в момента. Хубави марки ти казаха вече, така и загубите заради преградите ще са по-малко.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
yarov написа:Колега,
Избора м/у 2та варианта зависи от размера и разположението на жилището. Ако е повече дълбоко отколкото широко (т.е. има повече дълбочина от входната врата навътре) ще е по-добре рутера да е някъде по-навътре и обратно, ако е по-широко настрани - можеш да го сложиш и над входната врата.
Моят апартамент е повече широк отколкото дълбок и съм с рутер точно над входната врата модела е:и е напълно достатъчен за 81м2 жилище, за 1 стационарен РС и 2 лаптопа.
+1 И аз съм с същия много съм доволен чак до отсрещния блок праща сигнал и то добър

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
liloff написа:Не ми се спори, щом успяваш, бравоНа теория трябва да вдигнеш 6.4Mb/s, но отлично знаеш, че е невъзможно дори и при идеални условия
На теория, ама нали знаеш, че тия 54 MBit/s се отнасят и в двете посоки... да не говорим, че тука има синхронизация, CRC errors (и повтарянето на пакети поради това) и още един куп неща... в идеални условия вероятно 3-3.5 MBytes/s е постижимо... ако рутера е до теб... ама тогава идеята за wireless се губи

Иначе със сигурност N е бъдещето... и MIMO...
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Aз сега взех първото ниво и на 19-ти живот и здраве почваме второто,ама при мен е за обща култура и щото си обичам компютрите,не че ще му намеря приложение нещо!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
liloff написа:тц... начинаеш Cisco дезертьор съм... намерих си по-забавно поприщеАма и Mollov ги цели... за vld ясно, то при него ежедневие
... е тва не са кой знае кви сложни неща... а с CISCO нямаме нищо общо... освен един стар свич в офиса, дето по няколко пъти на ден ми иде да го наритам.... то май затва му трака перката...

P.S. ... и като говорим за "гадните wifi карти в лаптопите" - моя умреляк на 4.5 години работи с 2200BG на Intel и през тия две бетонни стени със собствените си две (кой ги знае кви са) вградени (предполагам в екрана) антени рине над 2 MBytes/s... и те така

- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
Още един глас за Linksys WRT-54GL. Този модел е с Линукс и ако може да си намериш някой да ти смени firmware-а с DD-WRT ще спечелиш още повече екстри от този рутер, който струва не повече от 120лв. У нас имам такъв и съм инсталирал на няколко познати такива и работят много добре и освен всичко друго имат обхват и на невъзможни места - примерно разлика от 5 етажа в сграда или от 2-ри етаж до гаража през дебела бетонна плоча.
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2