Театър / Българина и културата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Колко често ходите на театър?

Не пропускам
3
3%
Веднъж в месеца
8
7%
По-рядко
68
61%
Не съм ходил
33
29%

Общо гласове : 112
ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Re: Театър / Българина и културата

Мнение от FaceOff » 03 Окт 2009, 22:38

acho.rs написа:Само да отбележа , че има много хора които се мислят за интелектуалци , понеже четат бозави книги и ходят на театър и опера :help: И какво мерило за културата на един човек е ходенето на театър ?
И за каква култура говорим - изящни изкуства , които са приоритет на жени и хомосексуалисти или за наука и обща култура ? Не се заяждам с автора , просто не искам темата да се обърне в тази посока и да се появи някой "интелектуалец" който да ни напътства нас аборигените .
За книгите - дори за някой хора да звучи нереално , но настъпи 21 век и библиотеките вече се събират във карта памет , по-малка от малешката ми . Информацията вече е във цифров вид и не е задължително да я съхраняваш във 350 кг хартия . Ако някой пита - като дете бях изчел един вагон книги и от тогава ми омръзна . Сега чета техническа информация , гледам много научно-популярни канали ...
Театъра - не е като книгата - това си е контакт със актьора и е по-друго.Просто кино на живо - в този смисъл е нещо средно между концерт и кино . Приятно и забавно е , но в никакъв случай не те въснася културно и духовно :idea:

Колега, не бих променил и една дума от поста ти :clap: Иначе бих казал, че театърът е едно много приятно занимание, което в повечето случаи е много по-добре от кино например, но нима ако отидеш на кино ставаш по-тъп? Абе, то и на кино много не ходя, щото вече всичко (почти) е една боза.

ентусиаст
Аватар
Кара: го ... X-treme!
Мечтае да кара: МиГ-29 & F15 Eagle
Детайли за колата: ...

Мнение от KIARA_G » 03 Окт 2009, 23:49

ms написа:
KIARA_G написа:....
Който не е пробвал, да заминава! ;)

Съгласен съм, но какво да правят хората там където няма театри или има 2-3 постановки годишно :?: Да ти покажа ли афиша на Варна като голям град- за този месец около 20 постановки, половината поне от които съм гледал преди месеци, ама много месеци... Аз в голям град нямам кой знае какъв избор, не ми се мисли за по-малките градове- за селата не ми се говори изобщо...
Не го приемайте като заяждане, но София както винаги е била (и си остава) много близо до определението "държава в държавата"...

Лесно е да се каже "Който не е ходил да отиде- заслужава си". Така е, но за много хора е трудно (а дори и невъзможно) дори и желание да имат......

ДА, има го и този момент и наистина е кофти, но не съм го казала с лоши помисли или за да напътствам някого /както пише в 1 от постовете/...
Дори не искам да навлизам в такива писания - кой колко културен или колко не е, кой какви книги чете или не чете и т.н. Основната идея беше, който има възможност и желание, да отдели 2 часа някоя вечер и да отиде, не за това, че ще стане кой знае колко по-културен, а просто така, за да види какво е, пък дали ще разбере нещо, как ще му подейства и дали ще отиде пак, вече ... всеки си знае за себе си. Това е :)
Пълно е с пациенти :!:
Изображение♥™
:idea:Ако една жена знае цената си - значи често й се е случвало да я казва на някого!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 04 Окт 2009, 8:42

Някои хора, които ходят редовно на чалгатеки, смятам поне малко по-културни ще станат ако заменят с театър. ;)

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 04 Окт 2009, 10:23

flame написа:Някои хора, които ходят редовно на чалгатеки, смятам поне малко по-културни ще станат ако заменят с театър. ;)

Или би им помогнало или би ги комплексирало :roll:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 04 Окт 2009, 10:31

Dimo написа:
flame написа:Някои хора, които ходят редовно на чалгатеки, смятам поне малко по-културни ще станат ако заменят с театър. ;)

Да се засрамиш или комплексираш означава да имаш мозък и да осъзнаеш, че нещо не е както трябва (най-общо казано) ;)
За съжаление някои индивиди правят абсолютни магарии, но не могат да осъзнаят, че това не ги прави велики, а точно обратното :confused:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Пешо » 04 Окт 2009, 13:43

аз не ходя на тятър, но за сметка на това много обиччам да ходя на опера. последно бех на севилския браснар. много ми хареса. препоръчвам го форещо. запасете се с кенчета бира преди представлението. ако бират ви свърши срещо операта има денонощен. :yes:

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 04 Окт 2009, 15:52

flame написа:
Dimo написа:

Да се засрамиш или комплексираш означава да имаш мозък и да осъзнаеш, че нещо не е както трябва (най-общо казано) ;)
За съжаление някои индивиди правят абсолютни магарии, но не могат да осъзнаят, че това не ги прави велики, а точно обратното :confused:

Имаш право 8)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW e36

Мнение от Alex-BMW|e36 » 04 Окт 2009, 15:54

Рядко ходя на театър. Само ако има нещо организирано или някакъв празник...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 04 Окт 2009, 18:36

Dimo написа:

Еее забавихте се да споменте колко са прости , хората посещаващи рак-так дискотеките . И едно и другото е забавление .Как ще замниш дискотеката - едно динамично забавление със едно статично не знам-поне за мен , няма никаква база за сравнение. Театъра не е нищо повече от кино на живо - това може да е приятно и супер забавно , но как ще ме обогати културно и как ще ме накара да се почувствам тъп , че ходя по кръчми не знам ... или поне до сега не ми е действало .

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 05 Окт 2009, 11:00

acho.rs написа:
Dimo написа:

Еее забавихте се да споменте колко са прости , хората посещаващи рак-так дискотеките . И едно и другото е забавление .Как ще замниш дискотеката - едно динамично забавление със едно статично не знам-поне за мен , няма никаква база за сравнение. Театъра не е нищо повече от кино на живо - това може да е приятно и супер забавно , но как ще ме обогати културно и как ще ме накара да се почувствам тъп , че ходя по кръчми не знам ... или поне до сега не ми е действало .

Прощавай, забравих да спомена, че думата "чалга" е синоним на "култура", докато "театър" просто не се вързва по никакъв начин с "култура"! :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 05 Окт 2009, 12:30

От Смолян съм, когато има представления в РДТ не пропускам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 05 Окт 2009, 13:51

flame написа:
acho.rs написа:
Dimo написа:

Прощавай, забравих да спомена, че думата "чалга" е синоним на "култура", докато "театър" просто не се вързва по никакъв начин с "култура"! :winky:

Чалга и театър са синоними на развлеченич , но са от различно естество , което ти за съжаление не разбираш :winky: :winky: :winky: :winky: :winky: :winky: :winky: :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 05 Окт 2009, 13:58

acho.rs написа:Само да отбележа , че има много хора които се мислят за интелектуалци , понеже четат бозави книги и ходят на театър и опера :help: И какво мерило за културата на един човек е ходенето на театър ?
И за каква култура говорим - изящни изкуства , които са приоритет на жени и хомосексуалисти или за наука и обща култура ? Не се заяждам с автора , просто не искам темата да се обърне в тази посока и да се появи някой "интелектуалец" който да ни напътства нас аборигените .
За книгите - дори за някой хора да звучи нереално , но настъпи 21 век и библиотеките вече се събират във карта памет , по-малка от малешката ми . Информацията вече е във цифров вид и не е задължително да я съхраняваш във 350 кг хартия . Ако някой пита - като дете бях изчел един вагон книги и от тогава ми омръзна . Сега чета техническа информация , гледам много научно-популярни канали ...
Театъра - не е като книгата - това си е контакт със актьора и е по-друго.Просто кино на живо - в този смисъл е нещо средно между концерт и кино . Приятно и забавно е , но в никакъв случай не те въснася културно и духовно :idea:

Донякъде си прав, ходенето на театър не е гаранция за нищо. Обаче театърът в никой случай не се изчерпва с "приятно и забавно". Той си е изкуство със собствени начини да достигне до публиката и да и предаде идеите и посланията на автора. А именно тези идеи, възприемането им и осмислянето им е това, което води до така нареченото "възнасяне". Аз бих го нарекъл по-скоро личностно развитие.

П.П. И сериозно... недей да слагаш "театър" и "чалга" в едно изречение. Излагаш се просто.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 05 Окт 2009, 14:13

acho.rs написа:Чалга и театър са синоними на развлеченич , но са от различно естество , което ти за съжаление не разбираш :winky: :winky: :winky: :winky: :winky: :winky: :winky: :winky:

Feanor написа:П.П. И сериозно... недей да слагаш "театър" и "чалга" в едно изречение. Излагаш се просто.

Аз нямам какво повече да добавя :mhihi:
:lol: :lol: :lol:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата