Има надежда, все още има честни хора в България ...
Модератор: Общи модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- best_buy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Без таван !
- Мечтае да кара: E9
- LizarD
- ентусиаст
-
- Кара: **** ми янко
- Мечтае да кара: CL65 AMG
Re: Има надежда, все още има честни хора в България ...
Аз обичам да връщам, защото когато си го задържа, си спомням как съм се чуствал когато съм си губел разни неща.... Вчера върнах една сапунерка Vodafone 225. Тъпо телефонче, ама все пак телефон.. И пари бих върнал.. Обичам да виждам благодарността в очите на хората, сякаш по голям кеф ми прави, отколкото 2 кутии цигари и 1 шоколад..
И пресен случей на добра постъпка към мен... Отивам аз да си правя телефона в 1 сервиз.. Отивам и питам за частта която ми трябва (частта е на стойност 30 - 50 ст., но не може да се намери в обикновените ел. магазинчета). Пича ми обявява цена 18 лв. Аз му казвам че ще си я сложа сам, само да ми я даде и той ми иска 15... Окей, ще си говоря по хендсфри-то, няма да имам слушалка на ухото, но ще си я намеря по евтино... Отивам до 1 друг сервиз и пича ми вади алтернативна част (не оргинална, но ставаща) за точно 3 лв. Дава ми я и след 10 мин се връщам да му благодаря и да го попитам дали случайно не му се намира панел за телефона ми ( който ФАЛШИВ и супер НЕКАЧЕСТВЕН струва 30 лв по магазините, а оригинален не може да се намери или ще е 50+ лв) И той ми казва, "ела утре, имам един намокрен телефон и ще ти го дам да си обереш частите които ти трябват, което остане ми го върни. 1 стотинка не ми е взел. Дава ми втория телефон на ДОВЕРИЕ. момчето не ме познава... ." От това телефонче, моя заблестя, смених му стария с почти НОВ ОРИГИНАЛЕН Панел с по запазени копчета и значително по малко следи от употреба... Върнах му колонката, камерата и останалите доста скъпички ждунжурии и му дадох сумата която се бяхме уговорили за панела (10 лв. - а той дори не ми я поиска...) .... Фактически излзиам от играта с чисто нова визия на телефона и стегнати части за 13 лв, а ония ми искаше 18 само за смяната на 1 микрофонче.
И пресен случей на добра постъпка към мен... Отивам аз да си правя телефона в 1 сервиз.. Отивам и питам за частта която ми трябва (частта е на стойност 30 - 50 ст., но не може да се намери в обикновените ел. магазинчета). Пича ми обявява цена 18 лв. Аз му казвам че ще си я сложа сам, само да ми я даде и той ми иска 15... Окей, ще си говоря по хендсфри-то, няма да имам слушалка на ухото, но ще си я намеря по евтино... Отивам до 1 друг сервиз и пича ми вади алтернативна част (не оргинална, но ставаща) за точно 3 лв. Дава ми я и след 10 мин се връщам да му благодаря и да го попитам дали случайно не му се намира панел за телефона ми ( който ФАЛШИВ и супер НЕКАЧЕСТВЕН струва 30 лв по магазините, а оригинален не може да се намери или ще е 50+ лв) И той ми казва, "ела утре, имам един намокрен телефон и ще ти го дам да си обереш частите които ти трябват, което остане ми го върни. 1 стотинка не ми е взел. Дава ми втория телефон на ДОВЕРИЕ. момчето не ме познава... ." От това телефонче, моя заблестя, смених му стария с почти НОВ ОРИГИНАЛЕН Панел с по запазени копчета и значително по малко следи от употреба... Върнах му колонката, камерата и останалите доста скъпички ждунжурии и му дадох сумата която се бяхме уговорили за панела (10 лв. - а той дори не ми я поиска...) .... Фактически излзиам от играта с чисто нова визия на телефона и стегнати части за 13 лв, а ония ми искаше 18 само за смяната на 1 микрофонче.

- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
HF4WD написа:White 1913 Power написа:като?
искат да ти кажат че може би не си и много щедър.![]()
аз лично в такъв случай бих дал много повече от 20 кинта, но всеки сам си знае положението. хубаво е това че все пак си дал нещо
извинявям се може би трябваше да си взема документите от портфейла и да му го дам да си го носи с другото съдържание

- Механджията
- кандидат ентусиаст
-
и на мен ми се е случвало да ми връщат, последно преди около месец и нещо, изпращам жената с нейната кола, и докато сме говорили, съм забравил отгоре дебелото калъвче с дебитни карти, книжки, лична карта, талони на колата, ГО и т.н. - все важни неща.... след 10 мин звъни телефона и търсят мене
- какво се оказва - един човек забелязал тефтерче за документи на пътя, отбива човека, взема го и вътре вижда всички документи, за щастие съм имал и визитки - видял ми е номера, звънна ми и аз веднага припалих бъмъвъ-то, изчака ме пича и с умсивка вика да не съм толкова разсеян вече.... евалла - загубих му 20-на минути...

...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Не приятелю,може би той е трябвало да извади парите и да остави пртфейла ти на улицата а ти да пускаш обяви,че си искаш поне документите да ти се върнат,ако може.......White 1913 Power написа:HF4WD написа:White 1913 Power написа:като?
искат да ти кажат че може би не си и много щедър.![]()
аз лично в такъв случай бих дал много повече от 20 кинта, но всеки сам си знае положението. хубаво е това че все пак си дал нещо
извинявям се може би трябваше да си взема документите от портфейла и да му го дам да си го носи с другото съдържание

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
да приятелю - ти може би щеше да постъпиш по този начин
-а ако беше на мое място дали щеше да дадеш и толко?-едва ли

И аз съм правил добри постъпки.Веднъж двама бързаха да хванат автобусът,аз отвързах мойта немска овчарка и те го хванаха

///peter написа:White 1913 Power написа:аз пред блока си го изгубих преди време и някъде 2 часа след това ми се обади 1 мъж който намерил портфейла за да ми го върне -за мое учудване 300 лева не го бяха изкушили и затова му дадох 20лева и му благодарих
По-добре да не му бе давал нищо
явно от сарце за по4ерпка

- borislav
- младши ентусиаст
-
DirtySouth написа:Аз си изгубих протмонетос документите и 60лева пред блока и ми го върнаха чак след 1 седмица с обяснението май е твое ама вътре нямаше пари
Поне си си спестил главоболията за документите

- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
Дай боже повече такива хора, че както сме се увълчили, е хубаво да се вижда и светъл лъч край нас
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Според мен няма надежда, скоро ще им откриват музей на честните хора в България 

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
ME4KY написа:да бе..аз ако намеря така нещо на некои с пари...и после не ми даде .. ша го набия и ша ги зема обратно
Е да, но да не си намериш майстора и да ти вземат и твоите пари, които си имал

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
Здравейте колеги,3 години работех пиколо в Слънчев бряг един и същ хотел,3 год имах един и същ колега.МНОГО голям късметлия,незнам все едно живота му предлагаше,а той винаги отказваше.Всички години намери по нещо,но се съсредоточавам на последната,та тогава намери портмоне със 500евро,и 1200лв .Видя човека че е чужденец,а той всъщност тамън беше го изтърсил на паркинга и късмет че го видя.А чужденеца още си седеше пиян на едно от сепаретата,аз лично му казах върни му еврото пък си дръпни някой лев./Няма значение аз към чужденците съм си кожудер,защото достатъчно съм видял колко неблагодарни са,не очаквам да ме разберете/.Момчето отиде при човека,пита го всичко наред ли е,добре ли е и т.н,след което го пита за името като видя че съвпада му върна портмонето.Туристът вместо да му каже Мерси на ти 5лв да си купиш едно кафе,кимна с глава видя че е неговото и го обвини в кражба.Записи от камерите бяха гледани и се установи,че е бил в грешка,даже не се извини на момчето нацупи се изпсува и си замина.После пиколото "Х" доста съжеляваше и беше обиден,по простата причина че искаше да свърши нещо добро,после сам си пострада от добрината си.
Аз лично наскоро си намерих едно портмоне със 120тина лева,талон книжка и тн и доста документи които явно са били важни защото като му върнах портмонето щеше да се разплаче,извади всички пари и ми ги подаде,казах му ще черпиш,ама човека си настоя бутна ми ги във джоба и каза "аз пак ще си черпа" .И така има много добри хора според мен.Аз не съм губил нищо по важно до сега,но се надявам да попаднат в човек който ще прояви малко човещина и ще ги върне.
п.п да не ми излезе лошо име, не всичко което съм намирал съм крал,това лято върнах 4 телефона и се оказаха на някакви деца,знам ли някое даже може от вашите.
Аз лично наскоро си намерих едно портмоне със 120тина лева,талон книжка и тн и доста документи които явно са били важни защото като му върнах портмонето щеше да се разплаче,извади всички пари и ми ги подаде,казах му ще черпиш,ама човека си настоя бутна ми ги във джоба и каза "аз пак ще си черпа" .И така има много добри хора според мен.Аз не съм губил нищо по важно до сега,но се надявам да попаднат в човек който ще прояви малко човещина и ще ги върне.
п.п да не ми излезе лошо име, не всичко което съм намирал съм крал,това лято върнах 4 телефона и се оказаха на някакви деца,знам ли някое даже може от вашите.

Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
arr0gance написа:Здравейте колеги,3 години работех пиколо в Слънчев бряг един и същ хотел,3 год имах един и същ колега.МНОГО голям късметлия,незнам все едно живота му предлагаше,а той винаги отказваше.Всички години намери по нещо,но се съсредоточавам на последната,та тогава намери портмоне със 500евро,и 1200лв .Видя човека че е чужденец,а той всъщност тамън беше го изтърсил на паркинга и късмет че го видя.А чужденеца още си седеше пиян на едно от сепаретата,аз лично му казах върни му еврото пък си дръпни някой лев./Няма значение аз към чужденците съм си кожудер,защото достатъчно съм видял колко неблагодарни са,не очаквам да ме разберете/.Момчето отиде при човека,пита го всичко наред ли е,добре ли е и т.н,след което го пита за името като видя че съвпада му върна портмонето.Туристът вместо да му каже Мерси на ти 5лв да си купиш едно кафе,кимна с глава видя че е неговото и го обвини в кражба.Записи от камерите бяха гледани и се установи,че е бил в грешка,даже не се извини на момчето нацупи се изпсува и си замина.После пиколото "Х" доста съжеляваше и беше обиден,по простата причина че искаше да свърши нещо добро,после сам си пострада от добрината си.

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Преди 5 месеца , точно 2 дни преди да летя за Англия си изгубих портмонето с 3 кредитни карти , 2 дебитни , лична карта , шоф. книжка , талон , талон на колата и пари ... не малко . Без всички тия документи , нямаше как да отида и в Англия . Вечерта излязох с приятел да пием по кафе ... седнахме в едно кафе в което бях по-рано през деня и дойде сервитьорката , с моето портмоне
Момичето го намерило под масата
Всичко си седеше непокътнато вътре ... Има още честни хора ... не мисля , че ако намеря една торба с кинти обаче , бих я върнал 

38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3