Еба.и и лекарите и медицинските сестри

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Еба.и и лекарите и медицинските сестри

Мнение от blackrider » 18 Окт 2009, 10:11

:kuku: Без думи :banghead:

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 18 Окт 2009, 10:30

Съмнявам се лекарите и мед.сестрите да крадат.... Кражбите най-вероятно стават от санитарите.
За Пирогов аз за момента лоша дума немога да кажа преди две години там ми се извърши операция, доволен съм от докторите,сестрите и вниманието им.
Говоря за травматологията 10ти етаж.
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от StuNNeR » 18 Окт 2009, 10:58

Моите съболезнования, колега!
Както каза колегата по-горе, нека да не слагаме всички под един знаменател. Може и да е някоя мърша, която да петни името на целия персонал, но това, че не се предприемат никакви действия против тези кражби, също е небрежност на ръководството на болницата.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 18 Окт 2009, 11:27

Много е лесно да се говори и негодува против някого... особено тук в БГ както сме свикнали всички да се жалваме от нещо и някой да ни е виновен за всичко.
1. Както навсякъде така и при лекарите има хора (то си е до човек) които не са много човечни - но определено не са по-голямата част.
2. Като вземете да учите 6 години редовно (+ стажове), 4 години специализация + после цял живот четене - тогава ми говорете за заплатите - само сметнете колко струва обучението на един лекар за тези години (+ това че няма голяма възможност да работи докато следва, което не е така при всички останали професии).
3. Айде да не сравняваме куките с лекарите - няколко месеца курс и вече с палката на пътя... и като давате пари на куките (когато вие нарушавате закона) за да си затворят очите го правите доброволно, а когато трябва да се заплати дадена операция (защото примерно не я покрива здравната каса) веднага се почва - искат ми пари, за да ме оперират - или пък имате претенции за това кой специалист да ви оперира, пък ако може пак да е без пари... не сте ли разбрали че всичко в този живот се плаща и в нашата "велика" здравна каса редица неща са недообмислени или изобщо немислени... и далеч не е безплатно здравеопазването ни. И нали някой трябва да плаща заплатите на чиновничките в РЗОК и НЗОК, някои от които изобщо идея си нямат за какво са там (но и това не е само там).
4. И като сте толкова недоволни от мед. съсловието - просто не ходете при тях - лекувайте се сами... както аз си правя колата сам, когато съм недоволен от майстори или нямам пари за при тях. Негодувате, плюете, псувате (признавам и аз съм го правил и в случаи като т.1 още го правя) и после: "докторе, помагай!" :dunno:
5. И не мога да разбера - когато човек умира (не говоря за конкретен случай) и докторите го спасят - благодаря и довиждане - това им е работата (и да речем един доктор е спасил 200 души за 1 година), но когато някой си отиде - веднага се започва търсене на вина - "той човека си беше добре, но те го умориха" - питам аз: като е бил добре какво е правил в болницата :dunno: и никой не поглежда тези 200 спасени, а всичко се съсредоточава върху конкретния очерняващ лекаря случай - е не са богове докторите (и все пак наистина има случаи на лекарски грешки, но това са неща изясняващи се в съда, а не от медиите).
И по конретния случай на колегата: не обвинявайте само лекарите и мед. сестрите - не са те единствените с достъп до болните и техните лични вещи - освен санитарите има и свиждания (зависи какво е отделението)... обърнете се към ръководството на болницата, но все пак тези неща са трудно доказуеми и не зная дали ще има голям смисъл.
Лесно е човек да изисква и да обвинява, но много хора го правят дори без да са запознати със своите права и задължения.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от twin spark » 18 Окт 2009, 11:37

Николай Занчев написа:Колеги нямам думи от лекарите и от медицинските сестри с една дума потресен съм!Мой близък човек почина преди 2 дни в Пирогов бяха му оставили парички да си има ако му потрябват.Бил си ги скрил под възглавничката и са му ги взели след като е починал взели са му и гривничката която си е купил.Направо нямам думи със сълзи пиша това

Приятел, малко по-спокойно и леко с обвиненията. Кражбите в болниците стават на 100% от лежащо болните и техните свиждания. Табелите са сложени да предупреждават. Мед. персонал не е пъдар да пази ценностите. Пари на болния не му трябват. Плащането става на каса и може да се плати от роднините. Освен това кражби стават навсякъде не само в боницата

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 18 Окт 2009, 12:56

нещастие е да загубиш близък човек ,но и не може така да се обвинява.
дали санитар,сестра,...според мене лекал едва ли....,от агенцията или съседа по легло е извършил тва гнусно нещо-мародерството няма кой да каже. жалко е ,че е станало и някой го е направил ,но не може да се обвинява цялата болница и лекарите или персонала за това.
всички ревеме ,че ни е скъпо,че ни взимат пари и друго ,но караме и даваме на катаджиите и ходиме в болниците...! пирогов е най-добрата болница в българия за спешно лечение и няма алтернатива. тва е просто,защото ако в другите имат по 100 преминали пациента днеска през пирогов минават 1000.
в крайна сметка всички сме на тва дередже-включая и лекарите на тези заплати,щото така са ни насадили управляващите,а тех па сме си ги избрали ние ,така че нема кво да ревем. тва са условията - в тва живеем.
съжалявам още веднъж за случката,но не е правилно да се обвинява така,щото там има и лекари,дето са спасили стотици човешки животи и както единия е недоволен ,че не са спасили баща му,така другия е доволен ,че са му помогнали....!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B28

Мнение от sappa » 18 Окт 2009, 13:42

White 1913 Power написа: ...пирогов притежава най-жалкия и бездушен персонал.Хора недейте да ходите никога там ако нещата са сериозни

това е самата истина, там са най-големите боклуци :bang: :bang:
"Две неща са безгранични на този свят - вселената и човешката глупост, като за вселената не съм много сигурен..."

'94 E36 M42B18
'95 E34 M50B20
'98 E39 M52B28
'02 Е53 М54B30

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 18 Окт 2009, 14:26

Моите съболезнования колега-за това тази страна няма да се оправи :(

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X1 F48
Мечтае да кара: ///M

Мнение от Mr_Spirit » 18 Окт 2009, 14:39

Колега моите съболезнования, но живеем в една скапана ДЪРЖАВА, пълна с безмозъчни същества, гледащи собствената си облага! Ето това вичко е България! И аз тая седмица пострадах и ходя по болници и няма да ви кажа колко пари се хвърлят еи така, А НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ СИ ИМАМ ЗДРАВНИ ОСИГОРОВКИ И ДАВАМ ПАК ПАРИ ЗА ПРЕГЛЕДИ! ЗАЩО???
ТОВА АКО Е ДЪРЖАВА ЗДРАВЕ МУ КАЖИ!!!!
Цяла България под едно небе с една марка автомобил - BMW !!! bmwpоwer-bg.net

Калоян Христов

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 touring
Мечтае да кара: М5

Мнение от Николай Занчев » 18 Окт 2009, 15:25

Знаете ли защо ги обвинявам,защото в същия ден в който почина лека му пръст изписаха неговия другар по легло така да го кажем и той остава сам в стаята.И питам аз кой ли може да ги е взел парите и гривната му,може би някой полтъргаист не мисля!Но 100% съм убеден,че е от персонала защото всичко сочи към тях дали е санитар дали е мед.сестра или лекар не знам.Няма и как да се докаже а и да се докаже едва ли ще има последствия.Не ги обвинявам тях за смъртта човека си беше зле просто така е рекъл Господ и си го е прибрал,ядосвам се за това че парите който му бяха оставили да си има,ако му потрябват било за сок,вода или нещо друго са му ги взели и гривничката от ръката ето на това се ядосвам и за това ги обвинявам!Направиха всичко по силите си да му помогнат,но по някой път идва най-лошото!
Изображение
Американски форум:питаш нещо и ти отговарят.Руски форум:питаш нещо и теб те питат.Български форум:питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

Мнение от White 1913 Power » 18 Окт 2009, 17:30

90% от санитарите са ебати клошарите нормално щото са цигани а и да ви кажа че не си вършат работата -не защитавайте никой от пирогов защото мога да разказвам истории до утре-например имам 40 градуса температура натискам звънеца да дойде някой обаче 15 мин никой не идва отива човек да извика сестра при което те казват че в момента вечерят и ще дойдат след това- аз вече бях бесен и накрая идва сестрата след час и половина за да ми сложи система да сваля температурата.Оттам слага системата обаче не иска да тече защото абоката не ми го сменяват вече 10 дена тръгва да слага нов абокат и ме боде на 7-8 пъти по двете ръце защото неможе да го сложи колко е зле и накрая се отказа.На другия ден дойде 1 приятелка на майка ми от друга болница и от първото бодване ми сложи абоката без какъвто и да било проблем-наистина това е само 1 история от многото които се случиха на мен и на другите около мен

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 18 Окт 2009, 17:44

Всеки гледа май от собствената си камбанария по този случай. И за Пирогов, и за всяка друга болница може да се каже, че има човечни и бездушни лекари. Не може да се обвинява така и да се сипят хули. Тези хора там работят в едни от най-тежките условия (имам предвид целия ужас, болка и нещастие, с който се сблъскват ежедневно).
По-добре да не се броим тези, които сме били спасявани там, и които сме запазили повече благодарност към лекарите, отколкото негативизъм.
Съжалявам за случилото се, колега....
Но това реално можеше да се случи и във всяка друга болница. Учудвам се, че изобщо е било допуснато накитите да останат на пациента...

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 18 Окт 2009, 19:16

madpetio написа:Съмнявам се лекарите и мед.сестрите да крадат.... Кражбите най-вероятно стават от санитарите.
За Пирогов аз за момента лоша дума немога да кажа преди две години там ми се извърши операция, доволен съм от докторите,сестрите и вниманието им.
Говоря за травматологията 10ти етаж.

madpetio е напълно прав,повечето кражби стават от санитарите,а защо крадат,ми защото никой читав човек нема да работи тая работа за 200 лева.
А за докторите ,че търсят пари трябва да се сърдим на себе си.Ние ги учим така,кой подаръци,кой пари,само и само да се обърне внимание на нас или наш близък.А колко от нас като са му търсили пари е пискал в полицията?Корупцията с мълчание не се бори.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 18 Окт 2009, 20:29

То хубаво ,че не трябва да слагаме всички лекари под един знаменател ама как да стане?
    Навсякъде където съм отишъл с някой роднина ,за каквото и да е било ,включително "бърза помощ" винаги едно и също .
    Чакане , пренебрежение , слаба или никаква организация и когато все пак те приемат на второто изречение става въпрос за "дарение". Вярно ,че уж е доброволно ама смееш ли да откажеш докато човека лежи вътре ,като заложник и да сигнализираш за корупция?
      Карал съм и бременна в 6-7 пострадала в катастрофа,цялата в кръв и очаквах ,че този път ще се разхвърчат .Нищо подобно ,още на входа ми казаха -"не е за нас" :shock: Ми за къде да ви е.а ма... От там в друга болница и там чакане ...

Както и да е. Не е лесно да си лекар. Сигурен съм , но 99 процента са пропуснали Хипократовата клетва.
      Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

Аватар
      Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 18 Окт 2009, 20:55

вярно е това и тяхното положение -на лекарите!за санитарите не говоря,е че трябва първо да помогнат и после да вземат ако им дадат. има изнудване,има какви ли не грозни сцени в болниците...!за съжаление цялата ни страна е на това дередже. вярно е и че аз не бих работил тази работа за тия пари! всеки си носи кръстта и отговорността.....

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата