Еба.и и лекарите и медицинските сестри
Модератор: Общи модератори
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Re: Еба.и и лекарите и медицинските сестри
Съмнявам се лекарите и мед.сестрите да крадат.... Кражбите най-вероятно стават от санитарите.
За Пирогов аз за момента лоша дума немога да кажа преди две години там ми се извърши операция, доволен съм от докторите,сестрите и вниманието им.
Говоря за травматологията 10ти етаж.
За Пирогов аз за момента лоша дума немога да кажа преди две години там ми се извърши операция, доволен съм от докторите,сестрите и вниманието им.
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
Моите съболезнования, колега!
Както каза колегата по-горе, нека да не слагаме всички под един знаменател. Може и да е някоя мърша, която да петни името на целия персонал, но това, че не се предприемат никакви действия против тези кражби, също е небрежност на ръководството на болницата.
Както каза колегата по-горе, нека да не слагаме всички под един знаменател. Може и да е някоя мърша, която да петни името на целия персонал, но това, че не се предприемат никакви действия против тези кражби, също е небрежност на ръководството на болницата.
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Много е лесно да се говори и негодува против някого... особено тук в БГ както сме свикнали всички да се жалваме от нещо и някой да ни е виновен за всичко.
1. Както навсякъде така и при лекарите има хора (то си е до човек) които не са много човечни - но определено не са по-голямата част.
2. Като вземете да учите 6 години редовно (+ стажове), 4 години специализация + после цял живот четене - тогава ми говорете за заплатите - само сметнете колко струва обучението на един лекар за тези години (+ това че няма голяма възможност да работи докато следва, което не е така при всички останали професии).
3. Айде да не сравняваме куките с лекарите - няколко месеца курс и вече с палката на пътя... и като давате пари на куките (когато вие нарушавате закона) за да си затворят очите го правите доброволно, а когато трябва да се заплати дадена операция (защото примерно не я покрива здравната каса) веднага се почва - искат ми пари, за да ме оперират - или пък имате претенции за това кой специалист да ви оперира, пък ако може пак да е без пари... не сте ли разбрали че всичко в този живот се плаща и в нашата "велика" здравна каса редица неща са недообмислени или изобщо немислени... и далеч не е безплатно здравеопазването ни. И нали някой трябва да плаща заплатите на чиновничките в РЗОК и НЗОК, някои от които изобщо идея си нямат за какво са там (но и това не е само там).
4. И като сте толкова недоволни от мед. съсловието - просто не ходете при тях - лекувайте се сами... както аз си правя колата сам, когато съм недоволен от майстори или нямам пари за при тях. Негодувате, плюете, псувате (признавам и аз съм го правил и в случаи като т.1 още го правя) и после: "докторе, помагай!"
5. И не мога да разбера - когато човек умира (не говоря за конкретен случай) и докторите го спасят - благодаря и довиждане - това им е работата (и да речем един доктор е спасил 200 души за 1 година), но когато някой си отиде - веднага се започва търсене на вина - "той човека си беше добре, но те го умориха" - питам аз: като е бил добре какво е правил в болницата
и никой не поглежда тези 200 спасени, а всичко се съсредоточава върху конкретния очерняващ лекаря случай - е не са богове докторите (и все пак наистина има случаи на лекарски грешки, но това са неща изясняващи се в съда, а не от медиите).
И по конретния случай на колегата: не обвинявайте само лекарите и мед. сестрите - не са те единствените с достъп до болните и техните лични вещи - освен санитарите има и свиждания (зависи какво е отделението)... обърнете се към ръководството на болницата, но все пак тези неща са трудно доказуеми и не зная дали ще има голям смисъл.
Лесно е човек да изисква и да обвинява, но много хора го правят дори без да са запознати със своите права и задължения.
1. Както навсякъде така и при лекарите има хора (то си е до човек) които не са много човечни - но определено не са по-голямата част.
2. Като вземете да учите 6 години редовно (+ стажове), 4 години специализация + после цял живот четене - тогава ми говорете за заплатите - само сметнете колко струва обучението на един лекар за тези години (+ това че няма голяма възможност да работи докато следва, което не е така при всички останали професии).
3. Айде да не сравняваме куките с лекарите - няколко месеца курс и вече с палката на пътя... и като давате пари на куките (когато вие нарушавате закона) за да си затворят очите го правите доброволно, а когато трябва да се заплати дадена операция (защото примерно не я покрива здравната каса) веднага се почва - искат ми пари, за да ме оперират - или пък имате претенции за това кой специалист да ви оперира, пък ако може пак да е без пари... не сте ли разбрали че всичко в този живот се плаща и в нашата "велика" здравна каса редица неща са недообмислени или изобщо немислени... и далеч не е безплатно здравеопазването ни. И нали някой трябва да плаща заплатите на чиновничките в РЗОК и НЗОК, някои от които изобщо идея си нямат за какво са там (но и това не е само там).
4. И като сте толкова недоволни от мед. съсловието - просто не ходете при тях - лекувайте се сами... както аз си правя колата сам, когато съм недоволен от майстори или нямам пари за при тях. Негодувате, плюете, псувате (признавам и аз съм го правил и в случаи като т.1 още го правя) и после: "докторе, помагай!"

5. И не мога да разбера - когато човек умира (не говоря за конкретен случай) и докторите го спасят - благодаря и довиждане - това им е работата (и да речем един доктор е спасил 200 души за 1 година), но когато някой си отиде - веднага се започва търсене на вина - "той човека си беше добре, но те го умориха" - питам аз: като е бил добре какво е правил в болницата

И по конретния случай на колегата: не обвинявайте само лекарите и мед. сестрите - не са те единствените с достъп до болните и техните лични вещи - освен санитарите има и свиждания (зависи какво е отделението)... обърнете се към ръководството на болницата, но все пак тези неща са трудно доказуеми и не зная дали ще има голям смисъл.
Лесно е човек да изисква и да обвинява, но много хора го правят дори без да са запознати със своите права и задължения.
- twin spark
- кандидат ентусиаст
-
Николай Занчев написа:Колеги нямам думи от лекарите и от медицинските сестри с една дума потресен съм!Мой близък човек почина преди 2 дни в Пирогов бяха му оставили парички да си има ако му потрябват.Бил си ги скрил под възглавничката и са му ги взели след като е починал взели са му и гривничката която си е купил.Направо нямам думи със сълзи пиша това
Приятел, малко по-спокойно и леко с обвиненията. Кражбите в болниците стават на 100% от лежащо болните и техните свиждания. Табелите са сложени да предупреждават. Мед. персонал не е пъдар да пази ценностите. Пари на болния не му трябват. Плащането става на каса и може да се плати от роднините. Освен това кражби стават навсякъде не само в боницата
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
нещастие е да загубиш близък човек ,но и не може така да се обвинява.
дали санитар,сестра,...според мене лекал едва ли....,от агенцията или съседа по легло е извършил тва гнусно нещо-мародерството няма кой да каже. жалко е ,че е станало и някой го е направил ,но не може да се обвинява цялата болница и лекарите или персонала за това.
всички ревеме ,че ни е скъпо,че ни взимат пари и друго ,но караме и даваме на катаджиите и ходиме в болниците...! пирогов е най-добрата болница в българия за спешно лечение и няма алтернатива. тва е просто,защото ако в другите имат по 100 преминали пациента днеска през пирогов минават 1000.
в крайна сметка всички сме на тва дередже-включая и лекарите на тези заплати,щото така са ни насадили управляващите,а тех па сме си ги избрали ние ,така че нема кво да ревем. тва са условията - в тва живеем.
съжалявам още веднъж за случката,но не е правилно да се обвинява така,щото там има и лекари,дето са спасили стотици човешки животи и както единия е недоволен ,че не са спасили баща му,така другия е доволен ,че са му помогнали....!
дали санитар,сестра,...според мене лекал едва ли....,от агенцията или съседа по легло е извършил тва гнусно нещо-мародерството няма кой да каже. жалко е ,че е станало и някой го е направил ,но не може да се обвинява цялата болница и лекарите или персонала за това.
всички ревеме ,че ни е скъпо,че ни взимат пари и друго ,но караме и даваме на катаджиите и ходиме в болниците...! пирогов е най-добрата болница в българия за спешно лечение и няма алтернатива. тва е просто,защото ако в другите имат по 100 преминали пациента днеска през пирогов минават 1000.
в крайна сметка всички сме на тва дередже-включая и лекарите на тези заплати,щото така са ни насадили управляващите,а тех па сме си ги избрали ние ,така че нема кво да ревем. тва са условията - в тва живеем.
съжалявам още веднъж за случката,но не е правилно да се обвинява така,щото там има и лекари,дето са спасили стотици човешки животи и както единия е недоволен ,че не са спасили баща му,така другия е доволен ,че са му помогнали....!
- sappa
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B28
White 1913 Power написа: ...пирогов притежава най-жалкия и бездушен персонал.Хора недейте да ходите никога там ако нещата са сериозни
това е самата истина, там са най-големите боклуци

"Две неща са безгранични на този свят - вселената и човешката глупост, като за вселената не съм много сигурен..."
'94 E36 M42B18
'95 E34 M50B20
'98 E39 M52B28
'02 Е53 М54B30
'94 E36 M42B18
'95 E34 M50B20
'98 E39 M52B28
'02 Е53 М54B30
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Моите съболезнования колега-за това тази страна няма да се оправи 

- Mr_Spirit
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW X1 F48
- Мечтае да кара: ///M
Колега моите съболезнования, но живеем в една скапана ДЪРЖАВА, пълна с безмозъчни същества, гледащи собствената си облага! Ето това вичко е България! И аз тая седмица пострадах и ходя по болници и няма да ви кажа колко пари се хвърлят еи така, А НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ СИ ИМАМ ЗДРАВНИ ОСИГОРОВКИ И ДАВАМ ПАК ПАРИ ЗА ПРЕГЛЕДИ! ЗАЩО???
ТОВА АКО Е ДЪРЖАВА ЗДРАВЕ МУ КАЖИ!!!!
ТОВА АКО Е ДЪРЖАВА ЗДРАВЕ МУ КАЖИ!!!!
- Николай Занчев
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 touring
- Мечтае да кара: М5
Знаете ли защо ги обвинявам,защото в същия ден в който почина лека му пръст изписаха неговия другар по легло така да го кажем и той остава сам в стаята.И питам аз кой ли може да ги е взел парите и гривната му,може би някой полтъргаист не мисля!Но 100% съм убеден,че е от персонала защото всичко сочи към тях дали е санитар дали е мед.сестра или лекар не знам.Няма и как да се докаже а и да се докаже едва ли ще има последствия.Не ги обвинявам тях за смъртта човека си беше зле просто така е рекъл Господ и си го е прибрал,ядосвам се за това че парите който му бяха оставили да си има,ако му потрябват било за сок,вода или нещо друго са му ги взели и гривничката от ръката ето на това се ядосвам и за това ги обвинявам!Направиха всичко по силите си да му помогнат,но по някой път идва най-лошото!
- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
90% от санитарите са ебати клошарите нормално щото са цигани а и да ви кажа че не си вършат работата -не защитавайте никой от пирогов защото мога да разказвам истории до утре-например имам 40 градуса температура натискам звънеца да дойде някой обаче 15 мин никой не идва отива човек да извика сестра при което те казват че в момента вечерят и ще дойдат след това- аз вече бях бесен и накрая идва сестрата след час и половина за да ми сложи система да сваля температурата.Оттам слага системата обаче не иска да тече защото абоката не ми го сменяват вече 10 дена тръгва да слага нов абокат и ме боде на 7-8 пъти по двете ръце защото неможе да го сложи колко е зле и накрая се отказа.На другия ден дойде 1 приятелка на майка ми от друга болница и от първото бодване ми сложи абоката без какъвто и да било проблем-наистина това е само 1 история от многото които се случиха на мен и на другите около мен
Всеки гледа май от собствената си камбанария по този случай. И за Пирогов, и за всяка друга болница може да се каже, че има човечни и бездушни лекари. Не може да се обвинява така и да се сипят хули. Тези хора там работят в едни от най-тежките условия (имам предвид целия ужас, болка и нещастие, с който се сблъскват ежедневно).
По-добре да не се броим тези, които сме били спасявани там, и които сме запазили повече благодарност към лекарите, отколкото негативизъм.
Съжалявам за случилото се, колега....
Но това реално можеше да се случи и във всяка друга болница. Учудвам се, че изобщо е било допуснато накитите да останат на пациента...
По-добре да не се броим тези, които сме били спасявани там, и които сме запазили повече благодарност към лекарите, отколкото негативизъм.
Съжалявам за случилото се, колега....
Но това реално можеше да се случи и във всяка друга болница. Учудвам се, че изобщо е било допуснато накитите да останат на пациента...
madpetio написа:Съмнявам се лекарите и мед.сестрите да крадат.... Кражбите най-вероятно стават от санитарите.
madpetio е напълно прав,повечето кражби стават от санитарите,а защо крадат,ми защото никой читав човек нема да работи тая работа за 200 лева.
А за докторите ,че търсят пари трябва да се сърдим на себе си.Ние ги учим така,кой подаръци,кой пари,само и само да се обърне внимание на нас или наш близък.А колко от нас като са му търсили пари е пискал в полицията?Корупцията с мълчание не се бори.

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Навсякъде където съм отишъл с някой роднина ,за каквото и да е било ,включително "бърза помощ" винаги едно и също .
Чакане , пренебрежение , слаба или никаква организация и когато все пак те приемат на второто изречение става въпрос за "дарение". Вярно ,че уж е доброволно ама смееш ли да откажеш докато човека лежи вътре ,като заложник и да сигнализираш за корупция?

Както и да е. Не е лесно да си лекар. Сигурен съм , но 99 процента са пропуснали Хипократовата клетва.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
вярно е това и тяхното положение -на лекарите!за санитарите не говоря,е че трябва първо да помогнат и после да вземат ако им дадат. има изнудване,има какви ли не грозни сцени в болниците...!за съжаление цялата ни страна е на това дередже. вярно е и че аз не бих работил тази работа за тия пари! всеки си носи кръстта и отговорността.....