Междина газ и двоен амбриаж
Модератор: Общи модератори
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Междина газ и двоен амбриаж
ако говорим за камиони не за ралита мога да ви кажа тва с тея двойни амбрирания и тая двойна газ преди 30 години сигорно е влизало в употрепа
преди година и нещо карах ц категория и такива тупаници щях да му давам на моя инсктуктор че не е истина караше ме да го правя така на мерцедес
карам на 6-та в града и искаше поне до 2-ра да върна преди да спра вие нали се сещате в 5 часа след обяд как от 6-та връщаш до втора с междина газ и 2-но амбриране тва са 10 пъти да настиснеш съединителя преди да спреш за светофар
преди година и нещо карах ц категория и такива тупаници щях да му давам на моя инсктуктор че не е истина караше ме да го правя така на мерцедес
карам на 6-та в града и искаше поне до 2-ра да върна преди да спра вие нали се сещате в 5 часа след обяд как от 6-та връщаш до втора с междина газ и 2-но амбриране тва са 10 пъти да настиснеш съединителя преди да спреш за светофар

"Класиката" за един е Скрап за Друг !!!

- momo-1st
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
- Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution
acho.rs написа:momo-1st написа:Определено незнам да се използват тези два похвата при днешните състезания!По принцип и двата са ползвани при по старите големи машини(камиони автобуси) та и до сега-идеята на междинната газ-поне това което аз знам е за по лесно влизане на скоростите-говорим за кутии без синхронизатори-смятаи за кои времена става въпрос!А тези които са карали кат."С",на по стари камиони знаят че превключването на скорост и нагоре и надолу става с двойно амбрииране като надолу-от по голяма на по малка предавка и с междинна газ!Пример-1ва-съед-пускане на съед.-отново натискане-2ра и т.н.! И обратно-3та да ре4ем-съединител-вадене от скорост-межд.газ.отново съединител-слагане на втора!
Това поне знам аз от малкия си опит!За съвременните не съм чувал използването на тея похвати, но предполагам поне за междинната газ,използването и е със същата цел задържане на подходящите обороти с цел по доброто ускорение-типичен пример-невръщането на газта по време на смяна на предавките-осоенно използвано при Драг!
Стига с тия глупости - междинна газ е почти задължително да дадеш , като сваляш скоростите.Синхронизатора не върши тази работа.Всяка по-хубава автоматична скоростна кутя дава автоматично междинна газ при сваляне на скоростите , така че прави си изводи
Това междинна газ на кола ли бре?А стига не съм виждал никой да го прави и аз също не го правя!Всъщност като се замисля-като спирам със двигателя на скорост съм го правил-но по навик ли как да го кажа!Неумищлено!Сега ми кажи че и двойно абмреираш и отивам и си връщам книжката в Кат!
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива![]()
![]()
![]()
Забравете го вече тоя гнил строй.
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
denko написа:ако говорим за камиони не за ралита мога да ви кажа тва с тея двойни амбрирания и тая двойна газ преди 30 години сигорно е влизало в употрепа
Ако искаш намери някои по-стар камион и ще видиш че ще ги наредя по-бързо от тебе от 8-ма до втора

Предишния ми камион беше 2008г и пак така го карах,прави ли се като хората никога не е излишно!!!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
[quote="momo-1st"][quote="acho.rs"][quote="momo-1st"]quote]
Междинна газ на кола ДА - ако искаш си връщай книжката, няма проблем . Казах ти че всеки по-хубав автоматик го прави сам при сваляне на скорости , Шумахер го прави и аз го правя , но не всеки път , защото ме мързи
Междинна газ на кола ДА - ако искаш си връщай книжката, няма проблем . Казах ти че всеки по-хубав автоматик го прави сам при сваляне на скорости , Шумахер го прави и аз го правя , но не всеки път , защото ме мързи

(bubsa) написа:denko написа:ако говорим за камиони не за ралита мога да ви кажа тва с тея двойни амбрирания и тая двойна газ преди 30 години сигорно е влизало в употрепа
Ако искаш намери някои по-стар камион и ще видиш че ще ги наредя по-бързо от тебе от 8-ма до втораКато се научиш и свикнеш се прави за 1 секунда
![]()
Предишния ми камион беше 2008г и пак така го карах,прави ли се като хората никога не е излишно!!!
аз също съм го правил за 1 секунда но ми се виждаше излишно на мерцедеса в градски условия при натоварено движение с празен камион
"Класиката" за един е Скрап за Друг !!!

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Няма ли живи да помнят как се караше Москвич
Тогава това не беше техника, а начин на шофиране.
Ако има желание някой с автомат да сподели как е

Тогава това не беше техника, а начин на шофиране.
Ако има желание някой с автомат да сподели как е

- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Lenco написа:Ако има желание някой с автомат да сподели как е![]()
![]()
Стъпваш до копчето

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
momo-1st написа:...
многолентов път... натоварен трафик... движиш се с 100 на 5та скорост... искаш да се престроиш... колата ти е примерно някви си 150 коня... какво правиш?
1. директно вкарваш 3та и колата забива нос в първия момент като пуснеш съединителя (износваш съединител / тампони/ губиш от скоростта на колата).
2. докато си натиснал долу съединителя, ритваш газта точно толкова, че като вкараш 3та и го пуснеш нищо друго не се променя освен звука на двигателя, защото си изравнил оборотите на двигателя с тези на скоростите.
3. с автоматик си (от вида, които имат 90% от колите)... натискаш до долу... чакаш... чакаш... преглеждаш днешните новини... чакаш... кутията сменя, обаче дупката се е затворила вече

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
За камион си е хубаво,и аз го правя неумишлено,карал сам ГАЗ 53 три години и ми остана навик,после карах четириосен ман и на него пак мн по лестно влизат скоростите.А на клата използвам междинна газ,когато е пусна по инерция и после с определена скорост искам да включа някоя предавка и изравнявам оборотите на двигателя с тези на скоростната кутия.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
steeN написа:momo-1st написа:...
многолентов път... натоварен трафик... движиш се с 100 на 5та скорост... искаш да се престроиш... колата ти е примерно някви си 150 коня... какво правиш?
1. директно вкарваш 3та и колата забива нос в първия момент като пуснеш съединителя (износваш съединител / тампони/ губиш от скоростта на колата).
2. докато си натиснал долу съединителя, ритваш газта точно толкова, че като вкараш 3та и го пуснеш нищо друго не се променя освен звука на двигателя, защото си изравнил оборотите на двигателя с тези на скоростите.
3. с автоматик си (от вида, които имат 90% от колите)... натискаш до долу... чакаш... чакаш... преглеждаш днешните новини... чакаш... кутията сменя, обаче дупката се е затворила вече.
Ами явно на колегата момо 1вия , не му прави впечатление и си кара на вариант "1" пък ние по-глупавите правим това което , никой от 20 години не прави - даваме междинна газ

- Бай Митьо
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Сувалка
Двоен амбриаж и междинна газ = на МТЛБ-то в казармата. 

Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
cable написа:Двоен амбриаж и междинна газ = на МТЛБ-то в казармата.
Да бе , тоя Валтер Рьол е ебах ти и тракториста та ги прави тия неща

- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
Почти винаги карам с междина газ, само когато спирам ми е по сложна операцията, защото педалите на колата не са на удобно място или може и да са, но аз не мога. Като цяло ако искаш да ускориш и да вкараш предавки надолу е много по полезно за колата (при мен са за смяна тампоните на двигателя май и като го направя без междина газ и имам чувсвтото, че ще се разпадне колата), а за зимата при спиране ако върнеш предавка и има лед рискуваш да се завъртиш, а междината газ не позволява на колелата да блокират
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
- Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution
acho.rs написа:steeN написа:momo-1st написа:...
3. с автоматик си (от вида, които имат 90% от колите)... натискаш до долу... чакаш... чакаш... преглеждаш днешните новини... чакаш... кутията сменя, обаче дупката се е затворила вече.
Ами явно на колегата момо 1вия , не му прави впечатление и си кара на вариант "1" пък ние по-глупавите правим това което , никой от 20 години не прави - даваме междинна газ
Колега нека да не се обиждаме на шоферски умения искаш ли?Сигурно си мн.по опитен от мен,но недей да бъдеш сигурен че колата ми забива и губя скорост-когато свалиш една надолу в подходящото врене не забива!А когато е умаляла или просто трябва рязко ускорение,в не най-добрия за скороста на колата-мн.ясно че си подавам газ!То това всеки го прави сигурно-то е интуитивно-усещаш че двг има нуйда от зоб малко да фръкне!Но нека не спорим айде-аз да бъда неправия за да не се караме повече!
Успех и безаварийни на всички колеги!
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива![]()
![]()
![]()
Забравете го вече тоя гнил строй.
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
подаването на междинна газ и двойното амбриране в днешни времена е напълно безсмислено!
всички скоростни кутии са с напълно синхронизирани предавки, било то на камион или кола!
всички скоростни кутии са с напълно синхронизирани предавки, било то на камион или кола!
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3