Пак за зимни гуми
Модератор: Общи модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Re: Пак за зимни гуми
Eva* написа:mitaka7 написа:Кой размер те интересува на нокиан,да видим каква цена мога да ти предложа
165/70/13
Проверих във Фулда са 81, в ЕМК 33 в някаква брошура пишеше 75, в някакви дето "уж" ги внасят са по 86
А съм фенка на тази гума и наистина трябва да ги сменя, че са на 6 зими вече. Грайфомера показва, че са в нормата, но каучука отдавна не е такъв, какъвто трябва да е.
72 лева,но в понеделник мога да кажа има ли ги на склад
- STEFF-X3
- Потребител
-
- Кара: BMW X3
- Мечтае да кара: Aston Martin
Здравейте колеги,по темата искам да кажа ,че имам едни Нокиан и за две зими не са мръднали,като нови са.Перфектни са за студено време и сняг.Със сигурност ги има при 'Райчев' и доколкото знам те са им официалните вносители. Не мога да кажа че са много евтини нито пък скъпи,мисля че цената им е просто перфектна за качеството.
- Xscape
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320 Ci
- Детайли за колата: Black, M6 Rims
Имал съм TS810, взимал съм ги точно от Диана ООД, 15-ки... за мен това е перфектната зимна гума. Ситуацията: качвам се към вилата си за първи път с бимата, естествено без да правя глупости, че не бях свикнал много със задното... на 1 завой и 4-те колелета се озоваха върху лед (не се виждаше докато не стъпих в/у него, беше покрит със сняг), взех го нормално, колата не мръдна и за секунда повече от това, което поисках аз. После нарочно спрях и отидох да видя през какво съм минал - не можех да седя прав в/у леда
После и на слизане никакъв проблем, просто са супер гумите, ама новички не са много евтини - мен ми излезнаха с монтаж, баланс и тнт г/д 300 лева 2 гуми 15-ки, не помня точните размери, или 185 или 195 бяха. И да не забравя - тия гуми са супер тихи, никакви проблеми.

Think. Believe. Dream. Dare...
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Колеги, днес ще пазарувам зимни гуми от примекс и се колебая между Goodyear Ultra Grip 7 или Dunlop SP WinterSport 3D
! От всичко, което четох излиза, че горе долу са еднакво добри - в примекс ми препоръчаха goodyear-a, въпреки че са леко по-евтини
! Става въпрос за размер 185/65/15 - бих се радвал на 1-2 мнения преди да ги взема
!

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
аз съм за Dunlop-а!
Виж V-max каква цена ще ти направи за този размер на Dunlop и тогава си решавай.
Виж V-max каква цена ще ти направи за този размер на Dunlop и тогава си решавай.
Аз вчера напазарувах от Примекса - Ултра Грип 7+ ма много добра цена. Аз лично съм им фен на грипа още откакто си взех старата седмица. Даже старите ми бяха точно 185/65/15 и не помня някъде да съм закъсвал или да са ме бутали. Сняг, дъжд, лед... няма проблем. Единствения им проблем е че на са много трайни. Даже четох някъде да не се кара с тях ако грайфера падне под 4мм. Старите ми бяха на 4години и миналата зима вече не държаха много много
Скиса - имаш едно черпене от мен
Скиса - имаш едно черпене от мен

- AceMF
- младши ентусиаст
-
- Кара: 94' 525тдс
- Мечтае да кара: совалка
По принцип зимни гуми на над 3 години и с под 5мм грайфер не държат много-много 

AceMF написа:По принцип зимни гуми на над 3 години и с под 5мм грайфер не държат много-много
а бе зависи. Баща ми върти по 1000км през зимата и лятото гумите са в мазата (температура макс. 15 градуса)

- AceMF
- младши ентусиаст
-
- Кара: 94' 525тдс
- Мечтае да кара: совалка
Така казват хората с доста обширни познания по физика и химия, работещи точно по тези въпроси за стареене на материалите и промяната на свойствата им. Разбира се, че е заложен някакъв коефициент на сигурност в тези параметри, но все пак прескачането му явно води към определена несигурност.
Иначе - само заядлива кука или новите гуми на тоя отпред могат да те спрат да ползваш каквито ти си поискаш.
Иначе - само заядлива кука или новите гуми на тоя отпред могат да те спрат да ползваш каквито ти си поискаш.
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2