Питане за ксенон колеги
Модератор: Общи модератори
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- ivailo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Х5 3.0 Д
- Мечтае да кара: X5 M 5.0D
Re: Питане за ксенон колеги
колеги а за монтаж си трябва специялест нали не мога аз да си го вържа?
- R_Lakov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Мечтата карах. Сега е ред на ГТ
- Мечтае да кара: F10
Мисля че и ти ще се справиш. Не е толкова сложно.
- Ivan_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 BMW 523I M52TU Sedan
- Мечтае да кара: само BMW
Колега монтирането на ксенона е много елементарно спокойно може да го направиш и сам а относно за марката HID аз вече карам 1 година с такива и сам много доволен нямам никакви проблеми до сега 

- C8699HX
- младши ентусиаст
-
- Кара: от малък
- Мечтае да кара: Безаварийно
Колега и на късите и на дългите и на халогените си с H1! Какъвто и да вземеш има една година гаранция !!!!

- ivailo
- младши ентусиаст
-
готово колеги за 3 часа си го вързах би ксенона,найстина е много лесно,на HID е,да крушките и 4-те са H1
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Ксенон на късите и на дългите НЕ е биксенон
При биксенона всъщност светлината е само на късия фар - караш на къси и когато бутнеш лоста (за да минеш на дълги) електромагнитния плъзгач се изтегля и отваря повече блендата на самата крушка=повече светлина=караш на дълги.
Проблем с присветването (светкавица/къси-дълги) го няма.
ако сложиш ксенон на късите светлини и ксенон на дългите (както вече казах това НЕ Е биксенон!) при примигване къси дълги се натоварва самия ксенон (съкращава му се много живота).
При всички положения е препоръчително да си регулирате фаровете

При биксенона всъщност светлината е само на късия фар - караш на къси и когато бутнеш лоста (за да минеш на дълги) електромагнитния плъзгач се изтегля и отваря повече блендата на самата крушка=повече светлина=караш на дълги.
ако сложиш ксенон на късите светлини и ксенон на дългите (както вече казах това НЕ Е биксенон!) при примигване къси дълги се натоварва самия ксенон (съкращава му се много живота).

- Yed
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 01 E46 318
Luxima е много добър ксенон с 2 години гаранция и всяка рекламация е възстановява
- ivailo
- младши ентусиаст
-
Dimitroff написа:Ксенон на късите и на дългите НЕ е биксенон![]()
Защо колега да се регулерат след като са на лупа късите,дългите не с на лупа но пак да питам смисъла от регулиране какъв е? И другия въпрос ми е как се натоварва ксенона като съм на къси и пусна дълги на ксенон ли,или като съм с би ксенон демек (една крушка е и къс и дълак)
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Колега, не обичам да поправям чужди грешки и да пиша не по темата, но...!
искъм=искАМ
спръ=спрА
впечътленията=впечАтленията
незнам= не знам
чувъл=чувАл
гледъм=гледАм
специялест=спецИАлИст
регулерат=регулИрат
Просто нямаш грамотно написан пост... Моля те, прочети нещо, ограмоти се малко.
Не ти го казвам с лоши чувства, просто с такъв начин на писане освен твоя, разваляш и имиджа на форума.
Поздрави!
искъм=искАМ
спръ=спрА
впечътленията=впечАтленията
незнам= не знам
чувъл=чувАл
гледъм=гледАм
специялест=спецИАлИст
регулерат=регулИрат
Просто нямаш грамотно написан пост... Моля те, прочети нещо, ограмоти се малко.
Не ти го казвам с лоши чувства, просто с такъв начин на писане освен твоя, разваляш и имиджа на форума.
Поздрави!
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
При биксенон няма какво да му се натоварва (както ти каза "на една крушка и къси и дълги").
От регулиране след поставяне на ксенон ВИНАГИ има смисъл - повярвай ми никак не е приятно някой да кара срещу теб с нерегулирани ксенонови фарове - става за 10-15 мин. и струва около 20 лева в почти всеки по-голям сервиз.
Виж при ксенон на късите и ксенон на дългите работата е друга - избягвай да присветваш (светкавица), особено по няколко пъти един след друг (2-3-4 пъти).
П.с. Обърни особено внимание на колегата BMWPetar
От регулиране след поставяне на ксенон ВИНАГИ има смисъл - повярвай ми никак не е приятно някой да кара срещу теб с нерегулирани ксенонови фарове - става за 10-15 мин. и струва около 20 лева в почти всеки по-голям сервиз.
Виж при ксенон на късите и ксенон на дългите работата е друга - избягвай да присветваш (светкавица), особено по няколко пъти един след друг (2-3-4 пъти).
П.с. Обърни особено внимание на колегата BMWPetar

- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
А за H4 как стои въпроса с биксенона ? Пак може да се присветва,нали ?
http://cgi.ebay.co.uk/Kit-De-BI-XENON-B ... 35a10a3dce
за това говоря ^
Имам кола с H1 и H7.Това означава ли,че биксенона ще е само на H7 примерно?Тогава каква е ролята на другата крушка?
http://cgi.ebay.co.uk/Kit-De-BI-XENON-B ... 35a10a3dce
за това говоря ^
Имам кола с H1 и H7.Това означава ли,че биксенона ще е само на H7 примерно?Тогава каква е ролята на другата крушка?
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Щом си е биксенон - няма проблем (нали се разбрахме - ксенон на късите и ксенон на дългите не е биксенон
).
По другия ти въпрос - дългия фар...отпада при биксенонови фарове - крушката се монтира в късия и когато искаш да пуснеш дълги - електромагнитния плъзгач се мести и осигурява повече светлина - МОМЕНТАЛНО и БЕЗ СПАД на светлинния сноп (което се получава при стартиране на ксенонова крушка-първо за момент е много ярко, после отслабва, а след това плавно си достига максималната осветяемост).
Ето го принципа:
http://pics2.spoonfeeder.com/AieFTPFile ... 6NJ3Y4.gif
Истината обаче е, че според мен за 30 паунда няма да вземеш нищо качествено, а също така и забравяш за гаранция (особено от и-бей
)
Пращам ти лично за допълнително инфо

По другия ти въпрос - дългия фар...отпада при биксенонови фарове - крушката се монтира в късия и когато искаш да пуснеш дълги - електромагнитния плъзгач се мести и осигурява повече светлина - МОМЕНТАЛНО и БЕЗ СПАД на светлинния сноп (което се получава при стартиране на ксенонова крушка-първо за момент е много ярко, после отслабва, а след това плавно си достига максималната осветяемост).
Ето го принципа:
http://pics2.spoonfeeder.com/AieFTPFile ... 6NJ3Y4.gif
Истината обаче е, че според мен за 30 паунда няма да вземеш нищо качествено, а също така и забравяш за гаранция (особено от и-бей

Пращам ти лично за допълнително инфо

- plambata
- Потребител
-
- Кара: BMW E36 316i Sedan
- Мечтае да кара: BMW with more power or E39 525i
Здравейте
С Е36 съм и си мисля за ксенон, та се замислих дали не мога да сложа би-ксенон. Може ли да стане със оригиналната лупа или трябва да взема комплект лупа с би-ксенон?

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
plambata написа:ЗдравейтеС Е36 съм и си мисля за ксенон, та се замислих дали не мога да сложа би-ксенон. Може ли да стане със оригиналната лупа или трябва да взема комплект лупа с би-ксенон?
Може с оригиналната лупа.
- wing 32
- Потребител
-
- Кара: ми се Q7-V12 TDI
- Мечтае да кара: на писта
- Детайли за колата: R10
Не съм много съгласен с колегата за биксенона дето го определя,че само къси и дълги в лупа(не говоря за фабричния биксенон) ами колите с 4-те фара той (би)ксенон какъв е?дубъл
защото не съм виждал още крушка Н-1 на НID-биксенон а съм виждал Н4 крушка с 2 ампули и 2-баласта а в ромънски сайт и за триксенон(и халогените) 

36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3