Съвет за уиндоус
Модератор: Общи модератори
62 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Re: Съвет за уиндоус
Добре де само попитах 

- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
doubleposting....
Последна промяна sean-john на 28 Окт 2009, 11:48, променена общо 1 път
- thewhitestig
- кандидат ентусиаст
-
Защо не пробваш Windows Vista или Windows 7. Мисля че ще ти харесат, ако имаш нижните ресурси.
Колкото до преинсталирането, фасулска работа е, с времето ще свикнеш и ще ти се струва и на теб фасулско преинсталирането.
1.Форматираш
2.Инсталираш
3.Довършваш с нужните ти неща - програми, драйвъри.
Пожелавам ти успех
Колкото до преинсталирането, фасулска работа е, с времето ще свикнеш и ще ти се струва и на теб фасулско преинсталирането.
1.Форматираш
2.Инсталираш
3.Довършваш с нужните ти неща - програми, драйвъри.
Пожелавам ти успех

- BorisBMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на изпарения
Mbass написа:Тип централен процесор: Intel Celeron, 1700 MHz (17 x 100)
Дънна платка: Albatron PX848 Like (Pro) (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio)
Звуков адаптер: Avance Logic ALS4000 Audio Device
![]()
![]()
Колега слаб ми е компютъра за уиндоус 7 а за виста направо без коментар

Ако някой има тези драйвери ако може да ми ги прати ще черпа

- PLUX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: E39 M5
http://www.softwarepatch.com/utilities/als4000.html - аудиото
http://www.albatron.com.tw/English/Prod ... iver&no=80 - дъното ама го виж дали е точния модел
http://www.albatron.com.tw/English/Prod ... iver&no=80 - дъното ама го виж дали е точния модел
- LizarD
- ентусиаст
-
- Кара: **** ми янко
- Мечтае да кара: CL65 AMG
С мозила има проблем - оправете си енкодинга от View - charter encoding - cyrillyc
http://store2.data.bg/chelp/xpinstall.htm
http://store2.data.bg/chelp/xpinstall.htm

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
По-добре си викни тея дето са ти го инсталирали за по 20 лева...аз примерно взимам мин 100
Проблема при 5-10-20 левови инсталации е идентичен с тези инсталации за по шише ракия или "направи си сам"-скапват се рано и понякога губиш важна информация,иначе по темата,няма нищо по-лесно от инсталация на операционна система,просто има доста четене,има чудесни сайтове с литература,никой не се е родил учен,въпрос на практика
Проблема при 5-10-20 левови инсталации е идентичен с тези инсталации за по шише ракия или "направи си сам"-скапват се рано и понякога губиш важна информация,иначе по темата,няма нищо по-лесно от инсталация на операционна система,просто има доста четене,има чудесни сайтове с литература,никой не се е родил учен,въпрос на практика
- galant
- младши ентусиаст
-
- Кара: само Месершмити
Колега в "youtube" има купища филми със стъпка по-стъпка как да се справиш,провери там 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Е.Димитров написа:По-добре си викни тея дето са ти го инсталирали за по 20 лева...аз примерно взимам мин 100

То не случайно се взимат пари за тая работа.

Пълни глупости
Сам си инсталирам всичко от 7 годишен. За инсталация на Уин бих взел пари единствено на човек, дето не иска да знае как или ако това ми е работата. На колегата евала
че се е стегнал. Да си инсталираш Уина е като да си смениш крушките на фаровете ! Чесно казано по-сложно е да си настроиш програмите на телевизора.
Е.Димитров
би ли ми казал, каде аджеба ще сбъркам при инсталация, че да си загубя файловете. Или ако кажеш, ще трябва да вземеш по 100 лева на всички прочели ? И каква е разликата в ценовите пояси на инсталациите
имам предвид, разликата между това да кликнеш 5 бутона за 20 лева и да кликнеш същото за 100 

Е.Димитров

Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
alexand написа:Пълни глупостиСам си инсталирам всичко от 7 годишен. За инсталация на Уин бих взел пари единствено на човек, дето не иска да знае как или ако това ми е работата. На колегата евала
че се е стегнал. Да си инсталираш Уина е като да си смениш крушките на фаровете ! Чесно казано по-сложно е да си настроиш програмите на телевизора.
Е.Димитров![]()
![]()
би ли ми казал, каде аджеба ще сбъркам при инсталация, че да си загубя файловете. Или ако кажеш, ще трябва да вземеш по 100 лева на всички прочели ? И каква е разликата в ценовите пояси на инсталациите
![]()
имам предвид, разликата между това да кликнеш 5 бутона за 20 лева и да кликнеш същото за 100
Колега,ето ти един виц:
"Обажда се клиент в сервиз за принтери и пита къде да си донесе принтера за ремонт,момчето отсреща му обяснява адреса и му казва че всъщност може и сам да си отремонтира принтера,ползвайки упътвания,тогава клиента възкликнал
-вие сте страхотни,вашият шеф знае ли че давате подобни съвети на клиентите си
-да -отвърнало момчето-всъщност той ни каза да даваме тези съвети,защото после като дойдат при нас взимаме тройно..."
И друг"майстор поправя телевизор,пообикаля го,пипа го и му прасва един удър и телевизора се оправя и заявява на собственика-20 лева
-ама как за един удър-20 лева
--не , за удъра ми дължите един лев,а за това къде да ударя-19 лева"
а аз взимам 100 ,защото после не ми се налага да идвам отново,и отново,когато ти разбереш разликата от 20 и 100 лева ще ти стане ясно каква е моята инсталация и твоята със 5 те натискания на бутона ,и дали само само слагането на операционна система приключва инсталацията
Поздрави и успех

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Е.Димитров написа:По-добре си викни тея дето са ти го инсталирали за по 20 лева...аз примерно взимам мин 100
Тука вече прекали сериозно с тея 100лв... Трябва да си пълен олигофрен за да не можеш да инсталираш един Джам. Айде ХР-то е играчка с тея драйвери, ама Виста и 7 се инсталират буквално за 20-25 мин. и после има още максимум час занимавка за основните програми- и ще ми искаш 100лв. за няма 2 часа

Я ми обясни какъв е проблемът САМ да си сложа ОРИГИНАЛЕН Джам- ще се скапе след време, ще загубя инфо и т.н. САМО защото съм си го инсталирал сам

Проблемът при това сам да си го свършиш е само един- какъв релийз ще сложиш. Имам перфектно ХР и Виста, но съм пробвал и версии дето са толкова пипани, че трудно изкарват 2 месеца без проблеми. Сега съм сложил една 7-ца дето е уж читава, ама ще видим- издържи ли тази година ще я бъде. Уцелиш ли качествен Уиндоус трябва да си идиот да осереш нещата...
и дали само със слагането на операционна система приключва инсталацията
Ако смяташ, че на някой му е нужно да се изключат излишните неща и да се пипне по-сериозно в настройките- на 99% от народа не им пречи да работят още няколко процеса. Нито ги знаят за какво са, нито им пречи на работата. А тези дето им пречат няколкото неща в повече разбират достатъчно и са на Линукс. Мен ако не ме мързеше да чета и да се уча и аз да съм разкарал Джама, ама пусти му мързел...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
ms написа:[
...
Колега,то и боядисването на таван и стени не е никаква философия,ама ми поискаха по 3 лева на квадрат...
Освен това имам толкова много работа че много рядко се навивам да правя инсталация на операционна система.
Хайде да го изчислим,за колко време се прави инсталация на операционна система-около 4 часа със всички ъпдейти,настройки и допълнителни програми...
Колко взимам аз на час-36 лева с ДДС,за всеки започнал час след 15 тата минута се таксува като пълен..
Не съм тръгнал от врата на врата да "инсталирам",но пък на много "колеги" инсталатори ,дето я правят за бутилка евтина ракия съм им виждал работата!!!
Много е важно да се отбележи-ако работиш с този компютър,ако си вадиш парите с него-тогава се позови на професионалисти,ако компютъра ти е само за чат,сайчета и имаш време да си го преинсталираш,нямаш важна информация в него-правиш имидж и ти дреме на ....
Поздрави
Е.Димитров написа:..
Колега нищо лично, но инсталирането на джам няма нищо общо с бояджията.
Влизаш в биоса - да чете през сд-то, после форматираш(което се свежда до натискане на един бутон Д), всичко останало е автоматизирано, освен че ще ти поиска кеу и име на пц-то.
След инсталацията, теглим един драйвър на АТИ(или каквото е видеото), виждаме марката на звуковата карта, хоп 1 дравърче, оп едно редърче да може да гледа клипчета "късметлията", после случайно теглим един к-лите, х-вид и т.н. да може да гледа филмчета и... пропускам ли нещо(това е за ХП) ?
Може да му допълниш някоя глезотиика - архиваторче, скайпче, мозила, плуерче, но естествено това не влиза в базовата цена, а се заплаща допълнително 5лв парчето(*по избор).

П.П. Да "важната" информация се запазва пак с 2 натискания на бутона, преди да форматираш, натискаш надолу(може да излъжа за посоката) и ентар. Другия вариант преди инсталация - копи-пасте...

Пич това не е опел, че да гние както стои, това не е китайска боя да избелява, това не е китайска част да изгори, това е джам и той колкото и да стой без да го бараш, нищо не може да му стане.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
kiro_320 написа:Е.Димитров написа:..
Да де,почна се,няма нищо общо с боята,няма нищо общо с смяна на съединител и тн.и тн
По твоето описание ето и моето как се нанася боя:
Взимаш латекс ,взимаш валяк и една четка,намазваш тавана,после с една четка отсичаш ъглите и с валяка мажеш стената,чакаш да исъхне и повтаряш,при нужда потретваш-ей за това ми искаха 800 лева ...
Смяна на съединител по горната процедура-необходим канал и няколко инструмента+тричотка
Развиват се болтовете на скоростите,като колата е на канал,мисля че беха 4-6 болта,сваля се кардана,издърпва се скоростите назад,свалят се около 20 болтчета 10 мм,сваля се притискателя,сваля се феродовият,по обратният ред се слага новият притискател и феродо,намества се опашката на скоростите,завиват се болтовете и си ок...те за т'ва ми взеха 140 лева
Те за т'ва в България сме "супер".щото всеки е компетентен за работата на другия,аз имам доста работа и работя само с професионалисти които изкарват пари,и отценяват труда ми,много се радвам че има и "колеги" дето правят инсталации за по 20 лева или шише ракия....така после отценяват разликата между мен и ...другия

62 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5