Верно ли ? БМВ & москвич

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 TOURING `95 без номер на мотора

Мнение от BigMUZZY » 20 Мар 2005, 0:12

Зарежи дефорсираната версия. Израстнал съм на такава кола, недефорсиран 412 или 2140 - както предпочитате. Двигателят на тази кола просто е нещо страхотно. Имам чувството, че и на трактор може да се вгради. Както chefo каза, при подходящи скорости и диференциал тази кола нямаше да има равна.

ПП: Някъде вкъщи все още се подмята книжка на Москвича, в която пише, че е 82 коня ( не помня по ДИН или по САЕ )
...Тез` две бири `що ги каза ...?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 20 Мар 2005, 1:35

слушайте pioneer, той знае :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 20 Мар 2005, 1:48

Alexi написа: 408 е с долен вал ,няма нищо общо ,не знам от каде е взаимстван ...

Няма общо, щото е произведен на оригинална поточна линия на Опел изнесена от Германия след Втората Световна Война от руснаците. Колкото до 412 наистина е копиран от М10В15 но само това - копиран и нищо повече. Верно е, че влачи като магаре и не се плаши от нищо. Имал съм москвич 412 с форсиран двигател и знам за какво става дума. Купето на 1500 е копирано от Симка, т.е. всичко е крадено. ;)
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

Потребител
Аватар

Мнение от Thor » 21 Мар 2005, 10:12

BigMUZZY написа:Зарежи дефорсираната версия. Израстнал съм на такава кола, недефорсиран 412 или 2140 - както предпочитате. Двигателят на тази кола просто е нещо страхотно. Имам чувството, че и на трактор може да се вгради. Както chefo каза, при подходящи скорости и диференциал тази кола нямаше да има равна.

ПП: Някъде вкъщи все още се подмята книжка на Москвича, в която пише, че е 82 коня ( не помня по ДИН или по САЕ )

Колата наистина е 82к.с.! Бащата навремето имаше такъв москвич, който продаде на вуйчо ми! Е, той му взе здравето - 500000км без да пипне нищо по двигателя! Накрая купето изгни и той продаде същия този двигател на съсед да си прави някакъв култиватор!:-)))
Та баща ми разказваше, че по двигателя си имало щампи BMW, така че не го подлагам на съмнение!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: метро
Мечтае да кара: M Power Electrified

Мнение от Mr Charger » 29 Мар 2005, 16:27

Прави сте момчета :!:
Двигателя на Москвич 412 е копие на БМВ, на М10Б15. Започва да се слага в М-ча от 1968 г.
Този двигател е една от причините М-ч 412 да спечелят първо място в африканското рали "Сафари" в началото на 70-те. Трети и четвърти места в ралитата Лондон-Мексико и Лондон-Сидни.
В семейството още има такова возило на 66 хил. оригинални с оригинална боя, дефорсиран. Залежава под един навес. Минимален разход на дълъг път 8,8 л по книга. Не е зле, а :?: :lol:
А двигателят се прозвеждаше до 2000 г. в Русия. Последно го имаше във вариант 1,6, 1,8 и 2.0.
Ето снимчица на последаната модификация.
И още едно клонингче.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Непобедимите - 2002, Е3, Е9, Е12, Е21, Е23, Е24, Е28...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 02 Апр 2005, 13:38

evans написа:баща ми има6е такъв москви4 то4но с такъв двигател много добре вървеше даже беше ходил до венециа с него

Евала,ентусияст си е 4овека. :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GS_VARNA » 02 Апр 2005, 15:40

Thor написа:... Та баща ми разказваше, че по двигателя си имало щампи BMW, така че не го подлагам на съмнение!

Абсолютно вярно- имах и такова животно едно известно време и на поне половината болтове си пишеше БМВ. Иначе не се плашеше от нищо тоя двигател- и Мерцедес е дърпал без да се озори кой знае колко :mhihi:
BMW & RAMMSTEIN RULES
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

...

Мнение от wazzz » 02 Апр 2005, 19:22

Зависи от Мерцедеса :lol:
До колкото знам аз, двигателя на 412ка (1,5) то4но е "клонинг" на БМВ, обаче важна подробност е производството в майка Русия :mhihi:
И също мисля, че скоростната кутия и диф-а нямат нищо общо с Мюнхен...
НЕ съм виждал щампа БМВ по капаци, и не вярвам че има на някой изобщо, но баща ми твърди, че на първите 412ки е имало :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61

Мнение от MobbDeep » 02 Апр 2005, 21:43

Защо мисля че Алекота има с БМВ двигател..

Предишна

Назад към Извън Темата