Ако блъснете човек НАИСТИНА ли бихте спрели?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Бихте ли спрели ако блъснете човек?

Да, и ако е починал ще викна полиция и ще си призная
140
80%
Да, и ако е починал ще избягам
22
13%
Не
14
8%

Общо гласове : 176
РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Re: Ако блъснете човек НАИСТИНА ли бихте спрели?

Мнение от Apassionata » 12 Ное 2009, 0:31

Пуля се, Весо, защото за себе си съм абсолютно убедена, че и мисъл няма да ми мине да избягам. Може би е въпрос на възпитание и характер. Човек е длъжен да поеме отговорност за това, което е причинил, със или без вина. И да си поема последствията и еветуално наказанията. А пък когато става въпрос за човешки живот... просто ... дума не може да става за колебание...
Е, ясно, още като деца, все имаше такива, които кат правеха бели, все се покриваха, или гледаха да ги лепнат на други и да се измъкнат чисти, ни лук яли, ни лук мирисали. И като им се е разминавало няколко пъти, хооп, хайде и сега, кво пък толкоз, никой не ме е видял...
Питам се, или по-скоро питам тези, които биха избягали, как ще живеете след това??? Знаейки, че сте убили човек и ... не сте наказани... С това чувство за вина?! Най-тежкото чувство всъщност...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 12 Ное 2009, 0:35

alx написа:
enigma написа:И аз си мисля, че в такава ситуация с уплахата много хора биха избягали, на теория е лесно да се пише...

как ще избягаш от такава ситуация? аз не мисля, че има начин.

Аз със сигурност няма да избягам, обаче виж статистиката, точно четох това наскоро - http://www.articlealley.com/article_950713_18.html
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 12 Ное 2009, 0:36

Пази Боже да не ми се случва, това е най-страшното, което може да се случи докато сме зад волана....ламарини се правят, но да блъснеш човек....., мани! :confused:
Бих спрял естествено......ма пък, ако е яка мъгла извънградско-между-селско през нощта и ми се хвърли на капака Гошо-"Шльокавицата" и знам, че може да не съм винаги такъв карък, какъвто съм всъщност.....не знам!?? :roll:

Знаете ли-"шубето е голям страх", темата е мноого обширна и има много АКО...!Ако човек е сигурен, че е карал в границите на допустимата скорост и блъсне пиян-залян пешеходец, ходещ не по тротоара, а на пътното платно-тогава проблем за шофера няма, осъзнавайки, че не е виновен спира и оказва необходимата помощ на пострадалия, вика линейка, Кат и т.н
Друг е въпросът, ако кара с "несъобразена с пътните условия скорост", тоест няма време да реагира, или изгубва контрол над колата и отнесЕ някой човечец-на пешеходна пътека, тротоар и т.н-вината на шофьора е ясна, като се прибави и необмислени действия при състояние на афект и паника.....ЛОШО-1-ва и гааааз!(Това не бих го направил, просто си мисля защо го правят....!?)
П.П На времето на бул.Цариградско шосе при блъснат пешеходец, шоферът винаги го отнасяше, сега май законите са станали по-либерални-все пак се води "градска магистрала", има подлези навсякъде и започнаха да ни оправдават....Леле, колко случаи на прегазени имаше през годините на х-л "Плиска", сложиха огради по средата между двете платна и си викам, ей са ще минават вече през подлеза-ама НЕ, изродите прескачат и 2-метрови заграждения....Заеби! :kuku: :bgflag: :wtf:
Чукайте на дърво да не Ви се случва и карайте по-похари! ;)
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 12 Ное 2009, 0:53

titto написа:....Ако човек е сигурен, че е карал в границите на допустимата скорост ........

..... ако кара с "несъобразена с пътните условия скорост", тоест няма време да реагира.....

Кой и как би могъл да докаже това? :roll:
В описаната ситуация става въпрос, само ти/аз и пешеходеца.....

Твърде много "ако", прав си....аз в анкетата не съм гласувала...Страх ме е дори да отговарям категорично на този въпрос..... :confused:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: пил

Мнение от EcLipSeR » 12 Ное 2009, 0:57

:drink: :drink:
Дано не се случва на никой.. Карайте внимателно най добре а не мислете какво ще правите... Дори и да не спреш цял живот ще ти тежи на съвеста.. Представете си вас ако някой ви блъсне и сте в безпомощно състояние и този някой ви подмине като куче ..
Изображение
a b c d e f g h i j k l, but M is something Special ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k_remi » 12 Ное 2009, 1:05

Spoony написа:Представете си следната ситуация: Карате си по ненатоварен извънградски път и по някаква причина блъскате човек (пешеходец, велосипедист няма значение). Няма никой друг на пътя, така че ако просто дадете газ никой няма да разбере, че сте го блъснали. От друга страна ако спрете ще полежите в затвора за дълго, особено ако човека е починал. И така в тази ситуация бихте ли спрели или не?
И ви питам ако наистина се случи това, защото е ясно че тук в интернет всеки (включително и аз) ще твърди, че би спрял. Но ако това се случи утре примерно ще изберете ли да си понесете отговорността или не? И защо?

Едва ли можеш да очакваш адекватни отговори :confused:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 12 Ное 2009, 1:07

Мишел написа:...аз в анкетата не съм гласувала...Страх ме е дори да отговарям категорично на този въпрос..... :confused:

Аз също не съм гласувал и нямам и намерение... Всеки тук казва, и аз също- "Ще спра и ще си нося последствията"... Единственото което съм сигурен, че ще направя е следното: Ако пешеходеца е само със счупени крак/ръка или друг кокал 100% го товаря в колата и газ към болницата- боли ме, че ще ми вземат книжката... Но ако е смъртен случай е сигурно само, че ще спра, а после... После- не знам... Дано на никой не му се налага да провери в реална ситуация как ще реагира...
Мен друго ме плаши в случая :arrow: има поне 3-ма които без дори да се замислят ще си бият камшика без да ги е грижа дали тоя човек още диша или не :kuku: :kuku: :kuku:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kaligilo » 12 Ное 2009, 1:11

Абе всеки си пише , че ще спре ама...(ДАНО не се случва на никой) като стане и като ти се вдигне адреналина и пуснеш кафявото не се знае кво ще направиш после.
Изображение

Колата е една и тя се казва Е30 М3. Тя ще е първата и последната Точка.

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 12 Ное 2009, 1:16

Да не дава Господ, но... разбира се, че бих спрял... Ако реша да избягам първо, че ще ми тежи на съвестта, и второ, че все ще се намери някой, който да ме е видял, и...още по-анално...
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 92' e36 318is
Мечтае да кара: e46 330ci

Мнение от Deliriumz » 12 Ное 2009, 1:23

Определено бих спрял,но несъм 100% сигурен,че ако е смъртен случай ще изчакам даси понеса последствията(дано и неми се налага да разбера какво бих направил)! :confused:

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 12 Ное 2009, 1:28

Все път като седна зад волана, се моля да нямам такива инциденти.....тука въпроси..."Какво бих направила".....искаш ли да ти кажа: Бих направила така, че никога да не стига до такава ситуация!!!!!!!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i m52

Мнение от niki0007 » 12 Ное 2009, 1:51

:shock: :shock: :shock: :shock:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 12 Ное 2009, 2:02

Не дърпайте дявола за опашката! Само това ще кажа :|

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 12 Ное 2009, 2:11

Амииии-те над 80 процента сигурно от българските шофьори не спират дори когато има хора пресичащи на пешеходна пътека и ги виждат отдалеч...не само не спират-дори и не намаляват...
Моята баба преди много години беше ударена и влачена!!! десетки метри-как оцеля-идея си нямам... :shock: :confused: ...Познайте дали героят е спрял... ;) намериха го по регистрация и после разбира се как си му е ред-съд и как си му е ред в БГ за връзкарите-Нищо... ;)
:bgflag: :bgflag:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Потребител
Аватар

Мнение от E398 » 12 Ное 2009, 4:51

И аз се чудя как може да има отговорили, че няма да спрат или ако е починал пешеходеца ще избягат ...

Въпреки това тук е кофти не само заради това, че шофьорите са недисциплинирани, но и пешеходците, даже те са повече. В много от случаите седят на тротоара до пешеходната и чакат нещо да се случи и се оглеждат назад, напред и изведнъж скачат ... Има го и момента ако ти спреш и си в дясна лента и тръгне да пресича да не се случи така, че някой състезател в лявата да прегази човека ... Доста случайности, доста предпоставки ... Само ще кажа - да не се случва на никого.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата