глобалното затопляне и човешката дейност... мит, реалност?
Модератор: Общи модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- ///M3
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 BMW E46 330i
Re: глобалното затопляне... мит, реалност?
Scott написа:Май се самоуспокоявате,кво мислите,че всичко си е някъв цикъл,и всичко е ОК,ние нищо не сме разрушили,ние сме пичове,това,че замърсяваме атмосферата със нашите заводи,коли и т,н това е МИТ те не вредът няма проблеми,всичко е цикличност,силно възможно е ама нещо всичко ми се струва,че се случва много бързо,и не ми изглежда наред,а озоновата дупка,тя сама си се руши,щот и е готино така да прави,а смока е полезен за здравето на хората,и тея учени който казват,че хората който живеят блиско до големи булеварди страдат повече от белодробни проблеми и живота им е по къс,те в същност лъжат хората са си пушка нищо им няма и няма да умрат от рак на дробовете.
Абсолютно съм съгласен с теб колега, но между глобалното затопляне, за което е темата, и глобалното унищожаване на планетата има разлика. Не случайно се говори как скоро питейната вода ще е "новият петрол". Като се има предвид, че в момента в много арабски страни питейната вода е като петрола за нас, честно казано предпочитам да нямам пари за бензин, отколкото за вода

Всъщност най-големият проблем е свързан с пренаселването на планентата ни. Оттам икономиката върви напред, има консуматори/потребители, сечем повече гори, унищожаваме плодорония слой на почвите заради неправилна употреба, изваждаме всичката риба от морето... защото има кой да ги консумира. На теория всичко е ОК, ама на практика се самоунищожаваме много бързо.
Не че след тая тема някой ще си изхвърли телефона, ще спре да кара кола, да си купува плазми, компютри, да си хвърля старото масло и акумулатор в кофата за битови отпадъци, както и да си чисти сифона с Тубофло, Доместос и др., нали?
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
///M3 написа:Scott написа:Май се самоуспокоявате,кво мислите,че всичко си е някъв цикъл,и всичко е ОК,ние нищо не сме разрушили,ние сме пичове,това,че замърсяваме атмосферата със нашите заводи,коли и т,н това е МИТ те не вредът няма проблеми,всичко е цикличност,силно възможно е ама нещо всичко ми се струва,че се случва много бързо,и не ми изглежда наред,а озоновата дупка,тя сама си се руши,щот и е готино така да прави,а смока е полезен за здравето на хората,и тея учени който казват,че хората който живеят блиско до големи булеварди страдат повече от белодробни проблеми и живота им е по къс,те в същност лъжат хората са си пушка нищо им няма и няма да умрат от рак на дробовете.
Абсолютно съм съгласен с теб колега, но между глобалното затопляне, за което е темата, и глобалното унищожаване на планетата има разлика. Не случайно се говори как скоро питейната вода ще е "новият петрол". Като се има предвид, че в момента в много арабски страни питейната вода е като петрола за нас, честно казано предпочитам да нямам пари за бензин, отколкото за вода![]()
Всъщност най-големият проблем е свързан с пренаселването на планентата ни. Оттам икономиката върви напред, има консуматори/потребители, сечем повече гори, унищожаваме плодорония слой на почвите заради неправилна употреба, изваждаме всичката риба от морето... защото има кой да ги консумира. На теория всичко е ОК, ама на практика се самоунищожаваме много бързо.
Не че след тая тема някой ще си изхвърли телефона, ще спре да кара кола, да си купува плазми, компютри, да си хвърля старото масло и акумулатор в кофата за битови отпадъци, както и да си чисти сифона с Тубофло, Доместос и др., нали?
За жалост си прав

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
///M3 написа:Не че след тая тема някой ще си изхвърли телефона, ще спре да кара кола, да си купува плазми, компютри, да си хвърля старото масло и акумулатор в кофата за битови отпадъци, както и да си чисти сифона с Тубофло, Доместос и др., нали?
Не е нужно да си хвърляш телефона, за да подпомогнеш екологията на земята.
Пък и първата стъпка е да се замислиш..
И все пак не разбирам защо обикновения потребител трябва да води война с производителите на продукти, които доказано замърсяват природата? Няма ли държавна политика за това? На обикновения потребител вероятно му е все 2 дали ще си пие кафето в картонена, вместо в пластмасова чашка?
Мисля, че трябва да наложат първо на производителите на чантички мнооого високи такси.
Инак ние много можем да го мислим, но какво от това?
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Хаос написа:steeN написа:шарена графика без особен смисъл
какво значение има какво мисли обикновения американски лаик по въпроса???
защото графиката ти точно това показва
с какво обикновенният американски лаик се различава от обикновенния български лаик... ето добавих една анкета да проверим. ако някой не е разбрал... да графиката показва, че хората в щатите са все по-малко са убедени, че причината за глобалното затопляне е в човешката дейност.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
krystal написа:
Ето списък от 50 простички неща, които всеки може да направи в борбата против и за намаляване на ефекта на глобално затопляне: някои от тях са безплатни, някои от тях изискват известни инвестиции, но ще ви помогнат да спестите доста пари в по-дългосрочен план!
...
А леле майкоооооооооооо

Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
krystal написа:nakoone написа::shock: Шокиран съм от изказване на колежката krystal,но всеки си има мнение.
Един държи на облагите,друг като мен държи семейството му да е здраво.
А за насекомите-това е една малко колелце във веригата на живота.И аз мразя змиите,но ако тях ги няма плъховете ще изядат посевите и накрая ще страдаме пак ние.Всичко е навързано и ние въртим "колелото на земята".
Явно не си ми усетил иронията в поста ми.
Прочетох го без да вникна в него и за това не съм забелязал иронията ти.

Като гледам гласуването явно човешкия фактор е главният виновник.Това замърсяване е натрупвано в продължение на години и сега ние "берем плодовете на нашия труд".

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: глобалното затопляне и човешката дейност... мит, реалност?
А знаете ли че една крава замърсява въздуха колкото 10 автомобила???
Елементарните неща ако спазва човек,няма да има никакви проблеми,а те са
Изхвърляне на отпадаците на точносто място,употребата на по-малко хартия и каране по икономично с автомобила,всичко друго е глупост,освен това на планетата земя е имало и далеч по-големи катаклизми преди 100-200-300-500 години,където не е билатолко развита индустрията...
Елементарните неща ако спазва човек,няма да има никакви проблеми,а те са
Изхвърляне на отпадаците на точносто място,употребата на по-малко хартия и каране по икономично с автомобила,всичко друго е глупост,освен това на планетата земя е имало и далеч по-големи катаклизми преди 100-200-300-500 години,където не е билатолко развита индустрията...
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
За съжаление това е жестоката реалност и хората са единствените които са виновни и рано или късно ще се самоунищожат и не могат да винят никой за своята съдба 

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
arr0gance написа:Реално или не,лъжа или истина,все капка истина ще има в цялата работа,незнам колко от вас помнят зимите от преди 10год,но мисля че бяха по сериозни от сегашните 10см сняг на нова година
Най-ги обичам такива - виж темперетурните рекорди от кога са . Тва , че по новините съобщават за темп рекорди си е медиен блъф - все пак рекордите са 365 - нормално е един-два да се подобряват на година.
По-миналата зима в Кнежа беше -30 Целзия(преди 3 години -32,според някой -36 но необявени за да не се обяви бедствено положение) - ако не вярваш , ела на "село" тази зима да се обедиш , че няма глобално затопляне ... поне не в този окръг

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
абе всичко е измама и всички лъжат,
лъжат правителствата за да щават индустриалците с такси и тн.
Лъжат индустриалците че са си сложили филтри на комините и изпускат само няколко тона сажди,като преди това някой политик е взел пари от същите тези индустриалци за определяне нивата на замърсяване,така не само заводите не спират или не намаляват вредните емисии,ами според измисленото от политиците се оказва че могат да продават квоти и то за милиони евро на някакви малки заводчета от което държавата печели,печелят политици,печелят индустриалци-губи народа,нищо не вижда от тея пари..
А най мразим еко активистите,това в голямата си част са абсолютни безделници,шмиткащи се на сам на там,това са днешните скъсани хипита,за тях е "купон" някъде да протестират,всъщност разговарял съм с подобни идиоти,не може да се разговаря с облъчен елемент,все едно да водиш разговор със твърд симпатизант на герб или сдс
Преди 200 години емисиите на вредните вещества във въздуха е бил няколко пъти по-голям заради повсеместното използване на въглища...
Лъжат индустриалците че са си сложили филтри на комините и изпускат само няколко тона сажди,като преди това някой политик е взел пари от същите тези индустриалци за определяне нивата на замърсяване,така не само заводите не спират или не намаляват вредните емисии,ами според измисленото от политиците се оказва че могат да продават квоти и то за милиони евро на някакви малки заводчета от което държавата печели,печелят политици,печелят индустриалци-губи народа,нищо не вижда от тея пари..
А най мразим еко активистите,това в голямата си част са абсолютни безделници,шмиткащи се на сам на там,това са днешните скъсани хипита,за тях е "купон" някъде да протестират,всъщност разговарял съм с подобни идиоти,не може да се разговаря с облъчен елемент,все едно да водиш разговор със твърд симпатизант на герб или сдс
Преди 200 години емисиите на вредните вещества във въздуха е бил няколко пъти по-голям заради повсеместното използване на въглища...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
п/п
пък тоя,дето чете новините по нова ,вечерта,дойнов мисля беше,е тоя като казва някаква гадна ,мръсна новина,направо се наака от кеф
пък тоя,дето чете новините по нова ,вечерта,дойнов мисля беше,е тоя като казва някаква гадна ,мръсна новина,направо се наака от кеф
- ///M3
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 BMW E46 330i
krystal написа:Не е нужно да си хвърляш телефона, за да подпомогнеш екологията на земята.
Пък и първата стъпка е да се замислиш..
И все пак не разбирам защо обикновения потребител трябва да води война с производителите на продукти, които доказано замърсяват природата? Няма ли държавна политика за това?
Всеки би се хванал за телефона... а за Тубофлото какво ще кажеш?

Втората стъпка е да се утешаваме, че все пак сме се замислили и любимото на всички - да прехвърлим вината на друг. Фирми, политици... но никога ние не сме виновни, да си го кажем в очите.

Естествено, че пред парите държавна политика няма и за съжаление така е по целия свят. Никой не прави нищо специално за природата, тези "зелените" фенове също (може би има изключения!).
В интерес на истината, най-хубавото нещо, което се е случвало за природата в последните... 80 години, е кризата и икономическия спад.

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Аз за друго.
Понеже мисля така, ако има глобално затопляне поради нашата дейност или по скоро "парниковите газове", а по точно CO2, то би тряяло да има бум на растителността
./ виж. как да отглеждаме канабис в дом. условия
/.
Та по тая логика не тва би довело до увеличаване на температурата, колкото термалните електроцентрали /от 82 на сам имам бум в тая сфера, а май и от тогва глобално затопляне/, т.е. изкарваш принудително по голяма темп в атмосферата от земните недра. Вижте Гренландия от построяването на толкова термални елцентрали вече има растителност там.
Тъй като неможе без конспирациика:
Има една теория на едни психопати, но доста интересна и в разрез с една наука, а по точно: http://www.youtube.com/watch?v=oJfBSc6e7QQ
Та с уголемяването на планетата намалява разстоянието до слънцето от там темп. се увеличава.
п.п. Факт е, че преди ледников период темп. на земята се увеличавала рязко.
Понеже мисля така, ако има глобално затопляне поради нашата дейност или по скоро "парниковите газове", а по точно CO2, то би тряяло да има бум на растителността

Та по тая логика не тва би довело до увеличаване на температурата, колкото термалните електроцентрали /от 82 на сам имам бум в тая сфера, а май и от тогва глобално затопляне/, т.е. изкарваш принудително по голяма темп в атмосферата от земните недра. Вижте Гренландия от построяването на толкова термални елцентрали вече има растителност там.
Тъй като неможе без конспирациика:
Има една теория на едни психопати, но доста интересна и в разрез с една наука, а по точно: http://www.youtube.com/watch?v=oJfBSc6e7QQ
Та с уголемяването на планетата намалява разстоянието до слънцето от там темп. се увеличава.

п.п. Факт е, че преди ледников период темп. на земята се увеличавала рязко.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Е.Димитров написа:абе всичко е измама и всички лъжат,
Абсолютната истина и за мен

Георги пенчев
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Е.Димитров написа:Преди 200 години емисиите на вредните вещества във въздуха е бил няколко пъти по-голям заради повсеместното използване на въглища...
Я пак помисли? Може да са били по-големи на един и същи завод, но колко завода има в света сега и колко преди 200 години? Помисли само за Китай? Колко завода е имало там преди 200 години и колко сега? Колко автомобила е имало преди 200 години в света.. нула, а сега?
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3