Надгробните плочи по пътищата/улиците - за и против
Модератор: Общи модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
Re: Надгробните плочи по пътищата/улиците - за и против
мен пък ме дразнят, не виждам защо трябва да гледам паметници на всеки километър ...който не му стига акъла да се избива ...какво ще го спасят тези паметници, ще го накарат да се замисли ли? смятам че е гадна гледка и подтискат човек тези надгробни плочи ... има си гробища за тая цел...
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Joro17 написа:Не ми пречат. Дразни ме глупостта, довела до това да ги има

Стряскащо изглеждат, но това ме кара да се замисля, ако съм се "заиграл"и понякога даже си анализирам докато карам, "как точно там на това правото" примерно, какво е довело да стане инцидент и т.н.!Има доста хора, които не мислят грам пътувайки, но има и доста НЕПРАВИЛНО нанесена пътна маркировка в цялата ни мила Родина.Виждал съм паметни плочи на завои, където осовата линия е прекъсната, тоест изпреварването е разрешено-е, с какъв акъл решиха, че има видимост в завой!???

В Гърция, ако сте виждали около пътя е като гробище(особено на Игуменица)!

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
И като стана въпрос за тези паметници - преди си спомням по отсечката Пловдив -Карлово имаше поне на седем-осем места. Сега след ремонта на пътя ,гледам са оставили само на едно място. Интересно къде отидоха другите ? Предполагам на близките, които са ги направили тези паметници няма да им стане много приятно ако разберат, че за да ремонтират пътя, работниците от Пътното са им ги махнали ..
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
- Simmargal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 320i coupe
sineok_pi4_ написа:И като стана въпрос за тези паметници - преди си спомням по отсечката Пловдив -Карлово имаше поне на седем-осем места. Сега след ремонта на пътя ,гледам са оставили само на едно място. Интересно къде отидоха другите ? Предполагам на близките, които са ги направили тези паметници няма да им стане много приятно ако разберат, че за да ремонтират пътя, работниците от Пътното са им ги махнали ..
Еми естествено, че ще ги махнат! Ти пък... дай сега по всички пътища да се кара на зиг-заг, защото имало паметници и ще натъжим близките. Не забравяй, че тези паметници нито притъпяват болката, нито връщат загиналите там. Те са един вид болката на тези хора. Трябва ли обаче, да се осеят всички пътища с паметници, за да се осъзнаят шофьорите? Жалко, че си отиват млади хора, по този нелеп начин. Статистиките през годините са достатъчно ясни...
BLING-BLING!!! Когато се кача в BMW, в стомаха ми не пърхат пеперуди, а цели птеродактили.
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Не ме дразнят,респектират ме.Те са един вид нужно зло
(надявам се да не прозвучи грубо)...

- BlackAdder
- кандидат ентусиаст
-
Във Фр. всеки ден в продължение на години минавах покрай 3 силуета в човешки размер боядисани в черно и разсечени от бяла светкавица. До тях стоеше 4-ти наполовина по-малък и пишеше името и годините на детето. Не мина и ден в който тези фигурки да не ме накарат да се замисля.
- nani
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 компакт
И аз се замислям като ги видя. Голяма част от случващото се по пътищата зависи от самите нас.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Според мен хората не ги слагат за повишаване на вниманието а така почитат близките си
П.С.Аз не знам да има хубава нагдробна плоча

П.С.Аз не знам да има хубава нагдробна плоча

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Joro17 написа:Не ми пречат. Дразни ме глупостта, довела до това да ги има
От къде знаеш , че е глупост ??? Кой е казал , че починалия е виновен ? Има ли нужда да изборявам , колко са начините да те убие , някой на пътя , без изобщо да си виновен ?
А кой е казал, че глупостта я е направил покойника? Или за тебе загубата на човешки живот на пътя често е следствие на добре обмислени и съзнателни деяния?
In Ban We Trust!
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Трябва да има - най-малкото на читавите хора им светва една лампичка в главата...
Si non confectus, non reficiat.
flame написа:Колеги, не знам дали ви е правило впечатление, но аз виждам как с всеки ден се увеличават паметните плочи, поставени до някое дърво или стълб в памет на някой колега, загинал на пътя. Първо бяха само по междуградските пътища, а вече има много и в големите градове, че и по магистралите.
Първоначално на мен лично не ми харесваха, особено тези в градовете. Но сега като се замисля - въпреки, че са поставени по трагичен повод, може би имат положителен ефект, а именно да се замисли който минава покрай тях дали следващото дърво няма да е неговото лобно място. И да си зададе въпроса дали не кара неразумно и рисковано. Аз лично колкото и внимателно да карам, мина ли покрай нещо такова - една предупредителна лампичка ми светва.
аз мисля, че трябва да ги има. на хората им трябва постоянно напомняне че живота е крехък.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- bozukov_a
- Малката Базука
-
- Кара: e46 e30
Мен лично не ме дразнят,но просто в дадена ситуация когато пътувам на някъде извън града ми спичат настроението.
- ruseva
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: всички да се усмихват :)
- Мечтае да кара: самолет
За мен анкетата ти е безсмислена и ненужна !
Как ти дойде на ум да разпитваш хората дали им пречат надгробните плочи на покойните по пътищата ?!
Как ти дойде на ум да разпитваш хората дали им пречат надгробните плочи на покойните по пътищата ?!
ruseva написа:За мен анкетата ти е безсмислена и ненужна !
ми представи си че е попитал (или чул) как различни хора имат различно мнение по въпроса и е решил да види мнозинството накъде бие... що да е безсмислено? може доводите приведени тука от различните хора да променят виждането му по въпроса. може да иска да му се промени мнението. може да иска за себе си да реши дали да ги възприема като предупреждения, кич, мрачна хроника или... нещо друго?
аз проблем не виждам...
освен ако не съм разбрал контекста ти
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3