Възрастова граница за шофиране

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Re: Възрастова граница за шофиране

Мнение от xpl0d » 23 Ное 2009, 9:06

И прегледи и изпити и чукне ли 60 аре стига си карал вече.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 23 Ное 2009, 9:28

:ranting:
Аз съм против.За прегледи да,ама нали знаете,че не всеки от 3тата възраст е забравил да кара...Който си го може,си го може така да се каже.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 compact

Мнение от Benedetto » 23 Ное 2009, 10:19

speeder88 написа:ти говориш за пилоти по състезания, които може да са на по 40-50 години, но шофьорите след 50 годишна възраст според мен определено трябва да се минава през пробен изпит и ако не ставаш минаваш няколко опреснителни урока. и на мен ми се е случвало по възрастни водачи да ме засичат, да не спазват предимството и т.н. един от пресните случай е когато чичка 55-ти набор в стремежа си да се престрои без да се огледа ми свали огледалото. затова твърдо съм за някакъв вид контрол върху застаряващите водачи

Баце, айде да потърсиш старите теми, за да не дъвчим едно и също през два месеца, а?
Мен всеки ден ме засичат разни кисели гъзарчета на 19-20 години. Аре да даваме книжки само на хора над 30 години? К'во ше кажеш.
Дееба и белята :banghead:

DanielzZz написа::ranting:
...Който си го може,си го може така да се каже...

Аз ли нещо не разбирам, или националната пътна мрежа НЕ Е състезателна писта. Кво можене, кви пет лева. Има си ЗДВП - спазваш го - имаш книжка, правиш се на тарикат - не.

Оплаквате се че ви засичат. Естествено, като единия кара с 40км/h, другия с 70, а турбо гъзара със 120 (в града). АКо карат със всички еднаква скорост - има време за престрояване, за реагиране. Ама нали ограниченията са за балъците...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Ное 2009, 10:44

естествено, че става въпрос за можене... шофирането хората си мислят, че е нещо с което се раждат... а ми не е. нагледал съм се на достатъчно такива.
разбира се някой имат талант, други не, но трябват съзнателни усилия за да се научиш да не си опасен за себе си и за другите. от там нататък пък да не говорим. именно затова преди да те пуснат на пътя има изпит...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 23 Ное 2009, 11:51

Benedetto написа: кисели гъзарчета на 19-20 години

за киселите гъзарчета и аз съм съгласен, аз съм горе долу в тази граница (21г.), но не мисля че мога да се причисля към тях защото имам багаж там горе, колата ми не позволява гъзарщини, а и откакто съм с един нехубав акт се скатавам, не казвам че преди съм карал със 120, но не съм и карал постоянно в норма.

всичко си е до човек, но определено младите водачи имат по-добри реакции, понякога по-добре могат да преценят ситуация от възрасен водач, защото разбираш ли, когато 58-годишния бай Ставри е изкарвал книжка е нямало коли по 500 коня, трафика е бил по-малко, а и много неща в правилника са се изменили.

в никакъв случай не казвам че трябва да им се забранява, защото това си е един вид дискриминация, но просто да инават някакъв вид изпит(по лек от този на начинаещите) и може би някакъв преглед

и не виждам защо трябва да ми киселееш за темата, не съм я пуснал аз, а и не е първия коментар мой
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 23 Ное 2009, 12:05

Benedetto написа:...

Нещо грешно ме разбра(все пак тъкмо ставах).Който си е внимавал преди и е имал що годе добри рефлекси си ги има(до някаква степен) и на 70 години.Дори познавам такива хора.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 23 Ное 2009, 12:35

по чести проверовъчни след 60

ентусиаст
Аватар

Мнение от Louis » 23 Ное 2009, 13:35

Benedetto написа:...Аз ли нещо не разбирам, или националната пътна мрежа НЕ Е състезателна писта. Кво можене, кви пет лева. Има си ЗДВП - спазваш го - имаш книжка, правиш се на тарикат - не.

Оплаквате се че ви засичат. Естествено, като единия кара с 40км/h, другия с 70, а турбо гъзара със 120 (в града). АКо карат със всички еднаква скорост - има време за престрояване, за реагиране. Ама нали ограниченията са за балъците...

баци а зАкълни се че в града не превишаваш 50км/ч ;)
са сички сме с патки по 50 санта у форуму ама айде по полека
сички се знам кви сме пичове...

относно темата .. от къв зор да се ограничават възрастните :?: над 50... чшш пичоИ че на вас родителите ви са на по 50-55 гОдин...
данеби пиклите(oт мъжки и женски род) на по 20-25г. в колите за по 500лв и за по 500 бона да не ви засичат :?:
няма такова нещо като след 20 си пич след 30 мъж след 40 напреднала възраст след 50 старец :shock:
чатъри :weed:
Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс
ИзображениеИзображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 23 Ное 2009, 14:12

100%-те са си опасност като младите състезатели по улиците.Забрана не защото и ние ще станем на 70г. живот и здраве и няма да искаме да ни взимат книжките :mhihi:
Един проверовъчен за реакции и ситуации е добър вариянт според мен

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 23 Ное 2009, 14:36

speeder88 написа: ...

Според мен бай Ставри не трябва да се интересува хич изобщо от това, че има коли по 500 коня. Освен това смятам, че такива коли нямат място по националната пътна мрежа. Освен това смятам, че 55 годишния Бай-Жоро (баща ми) кара десетки пъти по-внимателно, по-правилно, по-съобразено с пътната обстановка и вобще всичко само с "ПО-" от мен и теб, без да имам наблюдения над шофирането ти.

Какво ви става с тея теми, сякаш не четете в новините кой прави всичките золуми по пътищата. Колкото по-бързо и нахъснао и рейсърски караш толкова по-малко е вероятно да реагираш на някое неочаквано изникнало препадствие, дете, животно и каквото и да е. И не ми излизайте с номера "ти спазваш ли закона" и "тъпите куки, дето зимат рушвети" и такива подобни ала бала работи. Когато караш споко, намаляваш десетки пъти шанса да се случи нещо непредвидено. Иначе знам колко големи фенове сте на гевреци, понички, баници, дрифт и куп други безопасни дейности за останалите участници в пътното движение. Също забравих и колко е скапана държавата, дето не ви е осигурила места за въпросните забавления (не вярвам повече от 20-30% от всички дрифтъри да продължат да го правят само по евентуално направените писти, понеже там 1во ще се плаща и 2ро няма да има достатъчно зрители на невероятните ви шофьорски умения)

Хайде със здраве и карайте разумно : ))

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 23 Ное 2009, 15:15

аз нямам предвид всеки един над 50 или 55, всяко правило си има изключения, нали така, просто по-възрастните хора са с една идея по-забавени реакции и нека си го кажем пътната обстановка доста се е изменила в сравнение с едно време, когато са им преподавали основните неща
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Galaxy
Мечтае да кара: ///M

Мнение от djvisage » 23 Ное 2009, 15:19

pampo написа:
speeder88 написа: ...

...

Пуснах темата защото виждам какво става по пътищата. Не казвам че младите карат разумно напротив голяма час от тях карат като тапанари,но някои от по възрастните водачи и те не отстъпват.
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 23 Ное 2009, 15:29

Ами, въпросните възрастни водачи, когато са били по-млади, едва ли са карали по особено различен начин. А не знам да има проучване, което да заключава, че след 60 годишна (или друга, строго определена) възраст рефлексите и уменията, необходими за шофиране, рязко деградират. От засилен контрол и по-чести проверки определено има нужда. Но не за възрастните, а за безразсъдните шофьори.
In Ban We Trust!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 23 Ное 2009, 15:52

ма то застрахователите по света са го сметнали- няма 'кво да го дъвчете...

възрастните хора плащат най-ниски застраховки защото процентно са най-сигурните шофьори. те може да стават предпоставки за произшествия, но те самите рядко са виновни защото имат силно развито уважение към живота.

от друга страна- младите под 27 години плащат завишени застраховки.

аз лично съм на мнение че под 21 години (да не кажа 27 ама дори и аз знам че е малко пресилено) книжки не трябва да се раздават- защото уважението към живота е... често нулево на тази възраст.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Galaxy
Мечтае да кара: ///M

Мнение от djvisage » 23 Ное 2009, 16:08

alx написа:аз лично съм на мнение че под 21 години (да не кажа 27 ама дори и аз знам че е малко пресилено) книжки не трябва да се раздават- защото уважението към живота е... често нулево на тази възраст.

Според мен няма разлика дали ще се взимат книжка на 18,19,20 или 21. Един човек като е прост и безрасъден на 18 едвали ще се промени до 21.
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата