Абе тия шофьори кво праат, хората ще газят...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Re: Абе тия шофьори кво праат, хората ще газят...

Мнение от Face » 23 Ное 2009, 1:28

Зле ни е устроено движението,поради което се стига до такива парадокси.
Както каза колегата по горе заради пешеходците се случва да минат по 2 коли на зелен интервал...
Аз също освен БМВ драйвър съм и пешеходец и колоездач дори,което ми позволява да се поставя на мястото на всеки.
Акъл на никого не давам,защото е безпредметно.Най много да си навлече неприятности човек,ако подскаже на някой каква грежка е направил и те така :no:
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 23 Ное 2009, 1:29

BMW_RIDER написа: А за колоездачите нямам думи просто нито спазват правилата за движенеи по пътищата нито по тротоара тях бих си ги отнесъл най-спокойно ако можеше.
Ей нещастник,ние кво сме виновни,че няма вело алей,че по тротоарите има хора и неможе да се кара колело,че на пътя ни нямате за живи,искам това което написа да ми го кажеш на живо,за да мога да ти пръсна мозъка :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 23 Ное 2009, 14:14

Преди 2 дни в наше село-гъста магла, едвам карам, ама селяните си ходят като на парад по платното-това какво му се казва :ranting:
Никой не мое ма връне на селу!

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 23 Ное 2009, 14:19

Обсъждано е хиляди пъти бг манталитет,пътна култура-нулева

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 23 Ное 2009, 14:31

BMW_RIDER написа:Мен дори и мудните не ми пречат. Даже ми е приятно като хората махнат да се отблагодарят ,че си спрял. Но такива дето пресичат на червено или на 20 метра от пешеходната пътека, че даже се и озъбват като им свирнеш да се осетат ,че са насред пътя или са на червено направо ми иде да мина през тях.

+1
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 23 Ное 2009, 14:35

Както шофьорите, така и пешеходците нямат култура на движение.... :no:
Ако баба се влачи и пресича, разбирам.....ама някоя кокона да си мисли, че през целия зелен светофар ще я чакам да се накуми, да ме изгледа злобно с поглед "А да видим, аз съм на пътеката, ти ще чакаш, кво кат си в кола", просто няма как да се случи... :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 23 Ное 2009, 15:13

По поведението на даден пешеходец много лесно може да се прецени кога за последно, а и колко често, въпросния пешеходец е зад волана. Разбира се, като изключим всички онези, на които света им е крив за всичко и се възползват от всяка възможност да вгорчат живота и на всички останали :)
In Ban We Trust!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 23 Ное 2009, 15:18

eraziel написа:По поведението на даден пешеходец много лесно може да се прецени кога за последно, а и колко често, въпросния пешеходец е зад волана. Разбира се, като изключим всички онези, на които света им е крив за всичко и се възползват от всяка възможност да вгорчат живота и на всички останали :)

Абсолютно си прав!!!
Всеки път се сещам за това, когато пресичам бързичко , за да не бавя колоната коли..

Потребител
Аватар

Мнение от Fixxxer » 23 Ное 2009, 15:48

Винаги пускам пешеходците, аз дори и когато наближавам пътека така профилактично си намалям щото изкачат изведнъж и може да стане некой сакатлък. Спирам махам им с ръка , те на мен и ми става кеф и обратното - когато аз съм пешеходец си чакам чинно докато някой ми спре и когато дойде момента си му махам и по бързичко се изнизвам по пътеката. Имало е и такива случаи когато им спираш и вместо да пресекат те ти махат да минеш, шубе ги е , особено по възрастните , но нито се нервя нито нищо , продължавам си по пътя. За мен важното е да не ги пришпорвам когато пресичат , защото когато съм без кола съм на тяхното място , а мразя да ми свирка некой ей така от слободия щото (както по горе се изрази един от колегите) "бързал". За 3-4-5 секунди никой няма да умре или да закъснее. Не сме сами на пътя, това че сме в автомобили не ни дава правото да мачкаме пешеходците и обратното разбира се :) - това че има пътека не означава, че можеш да се влачиш като на моден подиум, преминаваш в горе долу средна крачка и всичко е 6 :ok:

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Мнение от .::Братоев::. » 23 Ное 2009, 17:30

Fixxxer написа:Винаги пускам пешеходците, аз дори и когато наближавам пътека така профилактично си намалям щото изкачат изведнъж и може да стане некой сакатлък. Спирам махам им с ръка , те на мен и ми става кеф и обратното - когато аз съм пешеходец си чакам чинно докато някой ми спре и когато дойде момента си му махам и по бързичко се изнизвам по пътеката. Имало е и такива случаи когато им спираш и вместо да пресекат те ти махат да минеш, шубе ги е , особено по възрастните , но нито се нервя нито нищо , продължавам си по пътя. За мен важното е да не ги пришпорвам когато пресичат , защото когато съм без кола съм на тяхното място , а мразя да ми свирка некой ей така от слободия щото (както по горе се изрази един от колегите) "бързал". За 3-4-5 секунди никой няма да умре или да закъснее. Не сме сами на пътя, това че сме в автомобили не ни дава правото да мачкаме пешеходците и обратното разбира се :) - това че има пътека не означава, че можеш да се влачиш като на моден подиум, преминаваш в горе долу средна крачка и всичко е 6 :ok:

:yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 23 Ное 2009, 18:32

Трябва да има толерантност на пътя, независимо от коя страна на ламарините си.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 23 Ное 2009, 21:49

Аз за никъде не бързам в по-голямата част от времето си и пускам пешеходците да си минават на воля. Дори и велосиоедистите. И никога не правя разни врътки за престрояване та да мина по-бързо на светофара. И ми е доста спокойно. Не бързам защото добре си планирам времето. Не тарикатея по кръстовищата защото нямам комплекс, че не съм достатъчно отракан шофер. И паркирам където ми е най-лесно(без да нарушавам правилата) защото нямам комплекси, че не умея достатчно прецизно да паркирам. На моменти и на 500 метра от офиса, но това не ме дразни. Аз и не мога наистина да паркирам, защото имам в двора си половин декар паркинг и не ми се налага. Ебати колко спокойно си шофирам и паркирам. Даже обичм да ходя пеша, защото е полезно и заради това не се налага да си търся място за паркиране постоянно. И като пешеходец ако преценя, че някой бърза защото му е напрегнато ежедневието го изчаквам. Ако е мангал, голфаджия или батка задължително. Останалите ги преценявам по физиономията, облеклото и будния поглед. Накрая всички тези емоции които си спестявам с този начин на живот ги влагам в други занимания, които ме кефят.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 23 Ное 2009, 22:21

saleen написа:Преди 2 дни в наше село-гъста магла, едвам карам, ама селяните си ходят като на парад по платното-това какво му се казва :ranting:

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=438280
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Мнение от Toneloker » 23 Ное 2009, 22:52

N.Mihaylovski написа:
BMW_RIDER написа: А за колоездачите нямам думи просто нито спазват правилата за движенеи по пътищата нито по тротоара тях бих си ги отнесъл най-спокойно ако можеше.
Ей нещастник,ние кво сме виновни,че няма вело алей,че по тротоарите има хора и неможе да се кара колело,че на пътя ни нямате за живи,искам това което написа да ми го кажеш на живо,за да мога да ти пръсна мозъка :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

И каква работа имате на пътя? Нали като се изтърсите и минем през вас ние ще сме виновни? Или пък като се шарите през лентите и минавате на червено?
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 23 Ное 2009, 23:04

Toneloker написа:
N.Mihaylovski написа:

И каква работа имате на пътя? Нали като се изтърсите и минем през вас ние ще сме виновни? Или пък като се шарите през лентите и минавате на червено?

А къде да караме бе пич,на тротоара хората мрънкат,не става,на платното шофьоирите се мислите за безсмъртни,а къде да карами ние искам да те питам теб,И аз карам всеки ден и то не малко,но се съобразявам с пешеходцките и колоездачите,защото на тях им е доста по трудно в трафика от колкото на шофьорите който са много важни зад волана и ламарината,аз много обичам такива отвореняци,дето псуват зад прозореца,обичам да ги пребивам с колчето на колелото което е 50 сантиметра,а после да им троша прозорците огледалата,и още каквото мога като преди това съм пребил шоферчето.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата