Акциз на автомобилите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Re: Акциз на автомобилите

Мнение от (bubsa) » 03 Дек 2009, 11:28

xpl0d написа:
(bubsa) написа:И да има и да няма акциз е все тая.Тези които карат акцизни коли пак ще си ги карат,а тези които сега не могат да ги карат и догодина няма да могат ;)
Много ми е смешно като почне да се сили някой които кара М40Б16 как след нова година ще се качи на М повер :mhihi:

Не е за моженето и не моженето. Ама сега за къв к*р да дам на държавата 10000 за акциз примерно? Аре някой, който е по-наясно с нещата да обясни, щото тва за мен си е узаконен обир от страна на държавата. Аре да кажем ще махнат акциза. Щяло да има плащане на киловат, екотакси и някви супер тъпи данъци(400+ лв за 192к.с.), като някои от тези плащания ще са ежегодишни(с изключение на данъците, които са си ежегодишни). Е сори ама на мен пак не ми е ясно що за тъпа логика е тва, ако караш по-мощна кола, трябва да плащаш повече за нея(откъм данъци, такси и т.н. тъпотии)?
Супер тъпо :censored: А ако вземем М-ката за пример сигурно по 2 бона няма да тио стигат за данъци, такси, прегледи и пр. Ше се намери някой тарикат да каже ся - аве ти М-ка ше караш, че 2 бона ли ти свидят. Ми не е проблема в тва. 2 бона - ОК. Ама за къв чеп да ги давам всяка година на държавата. Е тва ми е тъпо. Да ги дам за ремонти нещо - супер. Ще знам за кво съм ги дал. Ама на държавата :dunno: просто ей така да си ги кихам... не мерси.

Ами за какво да ги даваш бе колега,отиваш до Англия купуваш една М-ка за 5-6К лв местиш всичко в твоита и си готов ;)
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 03 Дек 2009, 11:42

На мен пък служител от кат ми каза :
дай 20 лева и щи кажа :mhihi:

по темата,при цени на бензина ,цени на застраховки ГО и други "забавни" такива,не вервам некой да смени IS ката ,дето я влачи на газ (нямам нищо против газта) да мине на някоя друга ламя,просто всеки в тоя форум се изхвърля като "чикия на згурия",щял да си купи самолет,ама друг път,освен това тука и никакви такси да няма,те сериозните коли да не се подаряват в чужбина

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 03 Дек 2009, 12:13

Бъдете малко по-реалисти. Стига глупости от 316 на М3 или Х5.
Става въпрос за съвсем нормални коли с съвсем разумен дори в някои случай по-нисък разход от на настоящите ни малолитражки. Давам пример с така разпространената в момента куца 520 Е34. С падането на акциза автоматично пада 50% от цената на 525 която до сега /все още/ се дължи на тъпата държава. Това са близо 5000лв. Та толкова горе-долу струва самата кола справка мобиле.де.
Разликата е 42 к.с. плюс спрямо 520-ката и по книжка дори по-нисък разход в града. Съвсем различна динамика, доста екстри и много голям избор. Всичко това ни беше буквално отнето заради тъпия акциз. Не смятам, че който поддържа 520 няма да може да си позволи и 525.
За Е39 525d дори няма да споменавам колко малко харчи :mrgreen:
Още повече съвременните коли са със значително повече к.с. спрямо тези от преди 15г. и границата на акциза отдавана трябваше да се вдигне над 200к.с.

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 03 Дек 2009, 13:02

(bubsa) написа:
xpl0d написа:
(bubsa) написа:И да има и да няма акциз е все тая.Тези които карат акцизни коли пак ще си ги карат,а тези които сега не могат да ги карат и догодина няма да могат ;)
Много ми е смешно като почне да се сили някой които кара М40Б16 как след нова година ще се качи на М повер :mhihi:

Не е за моженето и не моженето. Ама сега за къв к*р да дам на държавата 10000 за акциз примерно? Аре някой, който е по-наясно с нещата да обясни, щото тва за мен си е узаконен обир от страна на държавата. Аре да кажем ще махнат акциза. Щяло да има плащане на киловат, екотакси и някви супер тъпи данъци(400+ лв за 192к.с.), като някои от тези плащания ще са ежегодишни(с изключение на данъците, които са си ежегодишни). Е сори ама на мен пак не ми е ясно що за тъпа логика е тва, ако караш по-мощна кола, трябва да плащаш повече за нея(откъм данъци, такси и т.н. тъпотии)?
Супер тъпо :censored: А ако вземем М-ката за пример сигурно по 2 бона няма да тио стигат за данъци, такси, прегледи и пр. Ше се намери някой тарикат да каже ся - аве ти М-ка ше караш, че 2 бона ли ти свидят. Ми не е проблема в тва. 2 бона - ОК. Ама за къв чеп да ги давам всяка година на държавата. Е тва ми е тъпо. Да ги дам за ремонти нещо - супер. Ще знам за кво съм ги дал. Ама на държавата :dunno: просто ей така да си ги кихам... не мерси.

Ами за какво да ги даваш бе колега,отиваш до Англия купуваш една М-ка за 5-6К лв местиш всичко в твоита и си готов ;)

Ми то заради тъпите управляващи, тва е единственото което може да се направи, ако искаш да караш мощна кола. Ама заслужава ли си? Заради тъпите закони да унищожиш една кола, та да направиш друга. Като пари излиза еднакво(ако всичко се смени както трябва де), колкото да си я купиш готова. И кво цялата дандания, нерви и пр. само и само да се избегнат плащанията :banghead: . А и оригинала си е оригинал, не мяза на правеното, най-малкото щото не всеки може САМ да вземе оттам и да сложи тук, та не се знае тези дето ще направят трансплантацията колко успешно ще я направят.
Кво толкова пък се дървите за М-ката не разбрах :dunno: Една М-ка не е толкова скъпа или такъв изтрбител какъвто го изкарахте та никой да не може да си го позволи.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на цигари
Мечтае да кара: само на пури
Детайли за колата: и тя пуши

Мнение от ivan83 » 03 Дек 2009, 23:22

Стига с тези М-ки(не че и аз неискам), но както каза колегата NeoPrint има и други много по нормални и икономични коли, на които до сега трябваше да се плаща лудия акциз, който на едно 5 годишно дизелче струващо 25-30 бона е 10 бона примерно :banghead:

Потребител
Аватар
Кара: ми се Q7-V12 TDI
Мечтае да кара: на писта
Детайли за колата: R10

Мнение от wing 32 » 03 Дек 2009, 23:31

А бе колеги все трабят кризааа, заради кризата това, заради нея онова,а КАТ не си ли вдигнаха наполовина глобите за превишена скорост.А за акциза мен лично ме касае въпроса, защото поради стекли се обстоят. трябва да плащам за Е-34 тдс(525) :dummy: или да пълня форума продавам на части :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 04 Дек 2009, 9:37

wing 32 написа:А бе колеги все трабят кризааа, заради кризата това, заради нея онова,а КАТ не си ли вдигнаха наполовина глобите за превишена скорост.А за акциза мен лично ме касае въпроса, защото поради стекли се обстоят. трябва да плащам за Е-34 тдс(525) :dummy: или да пълня форума продавам на части :mhihi:

Какво ще плащаш за 525ТДС?
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 04 Дек 2009, 21:56

май много хора още не са разбрали ,че големия член идва след като си купиш колата !!! :winky:
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

Потребител
Аватар
Кара: ми се Q7-V12 TDI
Мечтае да кара: на писта
Детайли за колата: R10

Мнение от wing 32 » 04 Дек 2009, 23:49

Ми за 525тдс-а ми май трябва да плащам акциз, тъй като тъпия немец като го чипосал минал и тяхната DEKRA и в брифа е над 120 kw ама кой да обърне внимание на kw-тите :dummy: номерата нали отговарят :driving: и тъй с мойто Е-34тдс жал ми е да го разфасовам на части :banghead:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 05 Дек 2009, 0:58

00Cool написа:май много хора още не са разбрали ,че големия член идва след като си купиш колата !!! :winky:

п-солютно съм съгласен ама чепа от 320 до 325,330 или от 520 до 525,530 е почти същия а разлика не е като да няма както каза и Неопринт. М-ките ги оставете за хората с кинти :winky: да няма после - ама от йеска еди кво си не става ли :mhihi:

явно ше требва да изчакаме да се разбере колко ше е голям новия х%й :mhihi:

ааа и ако питате по-добре питайте някой в министерство на финансите отколкото в КАТ :winky:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Потребител
Аватар
Кара: с вратите напред!!!
Мечтае да кара: М4 и 850ci

Мнение от coupe-to » 08 Дек 2009, 19:31

Абе колеги тва е адски тъпооооо....
една 323 -ка е 171 к.с горе долу и фо сеа с един чип и ше плащаш акцис
И после ще не оважаваме оправниците ...... докато ни истиска само за пари никой няма да ги оважава.....!!!!!
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525i
Мечтае да кара: bmw M6
Детайли за колата: http://karxarias.snimka.bg/automobiles/ ... 1.16832934

Мнение от karxaria » 09 Мар 2010, 22:42

колеги моето виждане за последните 2 месеца е че вече се търсят по мошни коли и вече видях 2-3 М-ки.Засилват се убииствата по пътищата пазете се.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 09 Мар 2010, 23:00

karxaria написа:колеги моето виждане за последните 2 месеца е че вече се търсят по мошни коли и вече видях 2-3 М-ки.Засилват се убииствата по пътищата пазете се.

ми гледам че се удрят всякакви никъде още не съм видял м3 ударено

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525i
Мечтае да кара: bmw M6
Детайли за колата: http://karxarias.snimka.bg/automobiles/ ... 1.16832934

Мнение от karxaria » 09 Мар 2010, 23:23

просто си нямъл късмет да ги видиш тези коли са най рискови междодругото.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата