Българи ли са някои "български граждани"?
Модератор: Общи модератори
59 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Re: Българи ли са някои "български граждани"?
Да не се заформи само конфликт на ентическа основа 

aureus_gold написа:И все пак къде е логиката на моя гроб да пише Иван Иванов ,а на моя приятел Mustafa Ahmet.Отново желая да подчертая ,че не се заяждам...просто не виждам логика в тази работа.Аз съм българин,той също...Аз вярвам в господ ,той в аллах.
Въпросът ми автоматично щеше да стане излишен ако в личните ни документи под гражданство пишеше нещо друго освен българско.
Тази тема лъха на цинизъм... !

Оставете хората да почиват в мир, тва да ви е проблема..
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Аз като TR да кажа - няма абсолютно никакъв смисъл просто надписите на надгробните плочи да са на BG. Aко си TR - TR писания, aко си BG - BG писания. Не го приемайте като неуважение или няква ебавка с България. Замислете се малко - някой от вас примерно замине за Англия да кажем, зажени се там, остане там, получи Английско гражданство и някой ден почине какво ще се напише на плочата му Peter Angelov или Петър Ангелов. И последно - да си представим, че примерния Петър Ангелов получи Английско гражданство. Някой англичанин като го пита аве ти къв си ве, какво мислите ще отговори Пешо - аз съм българин или аз съм англичанин?

Ако искам и на китайски ще си надпиша надгробната плоча. Ако искам и на китайски ще си говоря в къщи.
Ако отида обаче в общината или кметството трябва да говоря български - само в официалните институции БГ език е задължителен. И това е правилно според мен.
Ако отида обаче в общината или кметството трябва да говоря български - само в официалните институции БГ език е задължителен. И това е правилно според мен.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Да си пишат на китайски ако искат по гробовете. Ама нали трябва да сме толерантни към малцинствата. Лично аз наистина съм толерантен към всички педали, фесове и мангали, но когато зависи от мен да се назначи на работа такъв или да изкара някави пари или нещо друго все намирам начин да го отрежа законно. В крайна сметка не сме длъжни да се кланяме на някой комплексар защото се е самоопределил и му се ще само заради това да изкара някаква полза. От друга страна съм склонен да помагам и помагам на някой който видимо е член на някакъв етнос, но се определя като българин.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
xpl0d написа:Аз като TR да кажа - няма абсолютно никакъв смисъл просто надписите на надгробните плочи да са на BG. Aко си TR - TR писания, aко си BG - BG писания. Не го приемайте като неуважение или няква ебавка с България. Замислете се малко - някой от вас примерно замине за Англия да кажем, зажени се там, остане там, получи Английско гражданство и някой ден почине какво ще се напише на плочата му Peter Angelov или Петър Ангелов. И последно - да си представим, че примерния Петър Ангелов получи Английско гражданство. Някой англичанин като го пита аве ти къв си ве, какво мислите ще отговори Пешо - аз съм българин или аз съм англичанин?
Ти си раждан в БГ нали?
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Официални са всички езици на страните членки на ЕС...flame написа:Ако искам и на китайски ще си надпиша надгробната плоча. Ако искам и на китайски ще си говоря в къщи.

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- xpl0d
-
-
- aureus_gold
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колкото може
- Мечтае да кара: докато може
xpl0d написа:Аз като TR да кажа - няма абсолютно никакъв смисъл просто надписите на надгробните плочи да са на BG. Aко си TR - TR писания, aко си BG - BG писания. Не го приемайте като неуважение или няква ебавка с България. Замислете се малко - някой от вас примерно замине за Англия да кажем, зажени се там, остане там, получи Английско гражданство и някой ден почине какво ще се напише на плочата му Peter Angelov или Петър Ангелов. И последно - да си представим, че примерния Петър Ангелов получи Английско гражданство. Някой англичанин като го пита аве ти къв си ве, какво мислите ще отговори Пешо - аз съм българин или аз съм англичанин?
Колега приемам обяснението ти отчасти.Хасан не е дошъл от Турция и не е получил Бг гражданство.

От всички педали най-много харесвам на газ-та!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
xpl0d написа:///peter написа:Ти си раждан в БГ нали?
Да.
Интересна ми е гледната ти точка, на базата на какво си турчин?
Надявам се не, както циганите се определят като турци (по мустака).
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Нека всеки да си пише името както си иска, също така и на гроба му. Истината за мен е, че мнозинството турци и цигани са хора с много назадничаво и ограничено мислене, но и сред тях има много свестни хора - по-свестни от много българи. При мен работи един турчин - той е много точен шофьор, много изпълнителен, тих човек, даже малко се притеснява от колегите си българи. Нямам нищо против това да пише и говори на какъвто и да е език. Вярно е, че някои от предците му са мъчили моите предци, но не мисля че ако аз започна да го мъча този човек ще е правилно или добро нещо. Долнопробни хора има и в трите нации - българи, турци и цигани. Най-глупавото нещо е да се мразим. За мен по-добрият вариянт е полицията да си свърши работата и да прибере крадците, убийците, изнасилвачите и законите да бъдат за всички равни и най-вече ДЕЙСТВАЩИ. Другото което е - не виждам някой да носи отличителните черти на българите - дръпнати очи, смугли черни лица, дребен ръст, не чувам български език - ние говорим някакво славянско наречие, не търсете под вола теле. Има много млади турци и цигани, които гледат напред и искат добро бъдеще, за всички нас е добре тези хора да се чувстват добре в България и да останат, за да дадат и те нещо за прогнилата ни и ограбена държава.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- xpl0d
-
-
///peter написа:xpl0d написа:///peter написа:Ти си раждан в БГ нали?
Да.
Дай да видим ся:
-втория ми майчин език е турския
-името ми е турско
-празнувам байрами, майрами и т.н.
-родителите ми са турци
Така, както съм ги подредил ти като какъв би ме определил?
Мордехай написа:Нека всеки да си пише името както си иска, също така и на гроба му. Истината за мен е, че мнозинството турци и цигани са хора с много назадничаво и ограничено мислене, но и сред тях има много свестни хора - по-свестни от много българи. При мен работи един турчин - той е много точен шофьор, много изпълнителен, тих човек, даже малко се притеснява от колегите си българи. Нямам нищо против това да пише и говори на какъвто и да е език. Вярно е, че някои от предците му са мъчили моите предци, но не мисля че ако аз започна да го мъча този човек ще е правилно или добро нещо. Долнопробни хора има и в трите нации - българи, турци и цигани. Най-глупавото нещо е да се мразим. За мен по-добрият вариянт е полицията да си свърши работата и да прибере крадците, убийците, изнасилвачите и законите да бъдат за всички равни и най-вече ДЕЙСТВАЩИ. Другото което е - не виждам някой да носи отличителните черти на българите - дръпнати очи, смугли черни лица, дребен ръст, не чувам български език - ние говорим някакво славянско наречие, не търсете под вола теле. Има много млади турци и цигани, които гледат напред и искат добро бъдеще, за всички нас е добре тези хора да се чувстват добре в България и да останат, за да дадат и те нещо за прогнилата ни и ограбена държава.
Т'ва дет' си го написал, ако наистина го мислиш ейвала ти прайм

- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Може и ашколсун да прайш... Понякога като гледам "Време разделно" ми става гадничко, ама в крайна сметка и българите са се гаврили с други народи - значи аз какво съм виновен. По същата логика и ти не си виновен. Бъдещето ни е да създадем едно модерно гражданско общество - гъвкаво и справедливо. Което за съжаление не вярвам, че ще доживея. За мен също така религиите създават изкуствена омраза и дърпат развитието на човека назад. Аз вярвам в Господ, не този, който насаждат псевдонаместниците му с различни имена като Аллах, Бог или други, вярвам в моя си Господ, който ме учи да бъда такъв какъвто смятам че трябва да бъда. И още веднъж ще кажа, че много ме е яд, че и трите народности в България са доста простовати и назадничави.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
aureus_gold написа:
,но явно българската нация е сбъркана.Сбъркани сме във възприятията си,в толерантността си,а така като гледам и в бъдещето си!!![/quote]

Никой не мое ма връне на селу!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
xpl0d написа:///peter написа:xpl0d написа:///peter написа:Ти си раждан в БГ нали?
Да.
Дай да видим ся:
-втория ми майчин език е турския
-името ми е турско
-празнувам байрами, майрами и т.н.
-родителите ми са турци
Така, както съм ги подредил ти като какъв би ме определил?
Дай да видим, сега:
- втори майчин език на мен ми е немския, какво немец ли съм?
- името ми е Петър, грък ли съм?
- празнуването на "байрами, майрами" се отбелязва от целия мюсюлмански свят, предполагам те всички са турци

- родителите са ти турци, колкото и ти си турчин нали?

Темата по-скоро е за точно такъв пример, промиване на мозъците от 20+ години на сам

Тъжно, но факт че шепа политици насаждат етническа принадлежност на хората

59 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4