ATI or NVIDIA?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Re: ATI or nVIDEA?

Мнение от Spit-Fire » 15 Дек 2009, 1:26

Тогава по-добре виж nVIDIA 7300GT 256MB DDR2, не вярвам да е много скъпа, но това са доста остарели видео карти :roll:
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe & E46 Coupe

Мнение от djkita » 15 Дек 2009, 1:28

Ако използваш компютъра предимно за игри се насочи към АТИ. Иначе от горе изброените давам поредния глас за 6600.Просто от тези видеокарти дето си ги дал тя е с 'класи' над другите, но определено АТИ дават по добри резултати при сравнение цена/качество.
Но все пак не очаквай чудеса от 6600... просто си е доста остаряла и подщи никой нова игра няма да играеш като хората.... насочи се към 7800 поне.... Просто съвет :yes: :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 15 Дек 2009, 2:18

///peter написа:6600 но GT

:yes: :yes: :yes:
Изображение

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 15 Дек 2009, 2:35

nVidia-та си е nVidia. Заеби бенчмарковете. АТИ-то може да е супер карта ама все още имат проблеми с драйверите. Кво толкова не можаха да ги оправят не знам ама от край време си ги имат и още си ги имат. Много по нестабилни и несъвместими са в сравнение с nVidia. С nVidia няма игра, която да не можеш да подкараш(в смисъл, докъдето й стига мощта на картата), като някои игри са оптимизирани за nVidia карти, възпозват се от специфичните за картите особености в хардуера, докато с АТИ... там нищо не е сигурно и никога не знаеш кога ще се скапе. Така че ръгай nVidia-та и щракай :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: **** ми янко
Мечтае да кара: CL65 AMG

Мнение от LizarD » 15 Дек 2009, 2:41

c7aH4eB написа:Аз също давам глас за nVidia 6600, но ако имаш излишни още 15, 20 лева си вземи 7600 GT DDR3 по-възможност ;)
Аз съм с такава + ZALMAN Пращя си Test Drive Unlimited, GRID Racedriver :) Важно е процесора да е DDR 3.
Spit-Fire написа:Тогава по-добре виж nVIDIA 7300GT 256MB DDR2, не вярвам да е много скъпа, но това са доста остарели видео карти :roll:

DDR 2 в никакъв случей :)
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 15 Дек 2009, 9:11

Благодаря на всички, които помогнаха :yes: ... много помогнахте :) / BTW ще зема 6600, тъй като не можах да намеря никъде 9700 про :lol:
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 15 Дек 2009, 13:54

LizarD написа: Аз съм с такава + ZALMAN Пращя си Test Drive Unlimited, GRID Racedriver :) Важно е процесора да е DDR 3.

:banghead: :banghead: :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe & E46 Coupe

Мнение от djkita » 15 Дек 2009, 19:40

[/quote] Аз съм с такава + ZALMAN Пращя си Test Drive Unlimited, GRID Racedriver :) Важно е процесора да е DDR 3.[/quote]
Колега DDR е вида на паметта на видеокартата, същата работа както и при РАМ паметта. :D :D
Изображение

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 15 Дек 2009, 20:35

Човека пита за евтина карта в случая 6600ГТ
Аз казвам 7300 ДДР2
После ми казват, че в никакъв случай ДДР2, а след това се намесва и ДДР3

Аз прост ли съм, или съм много прост, че нещо не разбирам тука за какво си говорим, или само езици чешем и мнения трупаме :mhihi:
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: опел

Мнение от Spoony » 15 Дек 2009, 20:37

xpl0d написа:nVidia-та си е nVidia. Заеби бенчмарковете. АТИ-то може да е супер карта ама все още имат проблеми с драйверите. Кво толкова не можаха да ги оправят не знам ама от край време си ги имат и още си ги имат. Много по нестабилни и несъвместими са в сравнение с nVidia. С nVidia няма игра, която да не можеш да подкараш(в смисъл, докъдето й стига мощта на картата), като някои игри са оптимизирани за nVidia карти, възпозват се от специфичните за картите особености в хардуера, докато с АТИ... там нищо не е сигурно и никога не знаеш кога ще се скапе. Така че ръгай nVidia-та и щракай :mhihi:

Пълни глупости ...

А относно предложените видеокарти най-добра е 6600GT, но като цяло може да се насочиш към някой по-нов модел. За по 100-120 лв (което ти е бензина за 2 месеца) може да си купиш нещо от рода на 8600 или 9500 на невидя или някоя добра карта от 3 серия на АТИ. Но най-важното е за какво ще я използваш тази карта.
.

Аватар

Мнение от xpl0d » 15 Дек 2009, 20:53

Spoony написа:Пълни глупости ...

Кви глупости ве? Аре обясни ни кат толкова си голям "спец" кое как е.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: опел

Мнение от Spoony » 15 Дек 2009, 21:02

xpl0d написа:

Първо елементарното уважение не ти позволява да говориш на "ве". Не си на село да ми говориш така.
И второ какво да обяснявам. За какви проблеми с драйвери говориш дай пример. Но не с някоя антика като 9550 а с нещо по-ново. Ако АТИ бяха такива болкуци каквито ги описваш защо толкова много хора ги купуват? Дай пример нещо, а не заучените драйвери-майвери. Вероятно картата ти е нВидия и проявяваш типичното мнение "моето е най-добро".
И върху изказването за игрите на АТИ и нВидия се замисли сериозно дали някой производител на игри би имал сметка от това.
.

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 15 Дек 2009, 21:17

Единствено от изброените само 6600 има шейдър модел 3.0 , а без него просто новите игри няма да благоволят въобще да тръгнат. Така че потърси нещо от сорта на 6600 гт (това гт е много важно накрая, все едно да сравняваш 318и и 318ис :mhihi: ) , 6800 (само да НЕ Е 6800LE) 7300гт, 7600гс (пък и ако намериш накива дето са с ДДР3 памет ще е най добре )

Aко ти изпадне некое Ати 1650про, или най добре 1950про или XT го взимай с две ръце, това е може би най добрата карта, която става за AGP :) И това че на ати не са им читави драйверите, беше верно преди 5-6 години, от тогава отдавна са си ги оправили. Единствено греят малко повече, така че ти трябва по-голяма кутия и по възможност 1-2 вентилатори закрепени по нея. Айде със здраве и надявам се да съм бил полезен :)

P.S. Пусни си една темичка във форума на дата.бг, че търсиш такава карта, все ще изпадне от някъде ;)
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 16 Дек 2009, 0:37

xpl0d написа:

Еми глупости са... изявлението ти щеше да има сми, ако бе казано преди 2 години... 2 години и половина... в момента Catoglyst-а си е много добър пакет драйвер... а пък от година насам NV са толкова зле (като цяло), че дори и те самите могат да ти го признаят... неофициално.

Иначе от изброените карти, 6600 е най-читавата.... FX5000 серията е грешка на инжинерната мисъл в NVIDIA... сигурно са се напили като са я измислили.

Иначе Intel 4500HD е Media deccelerator... така че без...

Аватар

Мнение от xpl0d » 16 Дек 2009, 2:02

Mollov написа:Еми глупости са... изявлението ти щеше да има сми, ако бе казано преди 2 години... 2 години и половина... в момента Catoglyst-а си е много добър пакет драйвер... а пък от година насам NV са толкова зле (като цяло), че дори и те самите могат да ти го признаят... неофициално.

Иначе от изброените карти, 6600 е най-читавата.... FX5000 серията е грешка на инжинерната мисъл в NVIDIA... сигурно са се напили като са я измислили.

Иначе Intel 4500HD е Media deccelerator... така че без...

Че хардуерни ентусиасти станахте всички тука амааааа..... :mhihi:
Catoglyst...??? FX5000 било грешка на инженерната мисъл....пффф, ти като си по-инженер да беше отишъл да направиш по-добра карта. NV били зле...пффф. Кой има CUDA - nVidia, ATI кво има - к*р? Кой внедри SLI-то - пак nVidia. Ако си толкова фен на АТИ сигурно помниш колко бяха калпави първите СЛИ решения на АТИ. Кой има GeForce, Quaddro и TESLA - пак nVidia. АТИ да има 3 линии карти? За драйверите си е същото положението, каквото беше и преди няколко години. Глич-ове, гръмнали карти, направо дефектни карти. Тези неща не ти ги измислям. Аз лично съм имал АТИ, когато бях с АМД процесор. Продавал съм компютърни компоненти, знам колко човека пропищяха от АТИ и изобщо колко са проблемни АТИ. С нищо не са изпъквали преди, с нищо не изпъкват и сега. Няма кво да се лъжем. АТИ е за хора, които хал хабер си нямат от видеокарти или не им се дават 10лв повече за качествена nVidia.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата