Какво трябва да се промени на пътя

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Re: Какво трябва да се промени на пътя

Мнение от ivan1590 » 15 Дек 2009, 18:52

Да всички трябва да се променим, за да се оправят нещата, но аз не вярвам че може да се промени манталитета на цял един народ само с пожелания и добра воля в няколко човека от народа.Аз съм нарушител, аз давам подкуп и съм виновен за какво ли не и решавам да се променя и това е начина да дойде светлото бъдеще според някои.Ето как проблема много лесно се прехвърля от болната глава на здравата.Най-логично е всеки който не спазва правилата и законите да си носи отговорността, независимо дали е шофьор, катаджия, архитект и пр., но точно това е най-сериозния проблем според мен, закона се прилага избирателно и може да се заобиколи почти по всяко време.
За Бога братя спазвайте закона, защото в България няма кой да ви задължи да го правите, нито КАТ, нито съд, а бе никой.Всеки да се води от съвестта си, щото тук друг орган не действа.Ние държава ли ще правим или църква.
Провинение- наказание, елементарна причинно- следствена връзка .Ако никой не върши нарушения проблем няма, няма причина , няма последствия.Страшно става, ако някой направи нещо забраненено, в отговор на неговото нарушение се извършват 10 пъти по-тежки по веригата от полиция, съд и т.н.Е, къде е проблема в извършителя или в скапаните органи които трябва да констатират провинение и да наложат наказание.
Защо органите каквито и да са там не правят това, за което им се плаща,т.е. да констатират нарушения и да налагат наказания?Обективно и безпристрастно.Настина идеалната ситуация е да не се извършват нарушения, но те ще намалеят не от проповеди, а от налагане на наказания.Когато се дава подкуп са две страни, но решението е едно -на полицая, дали да вземе или да спази закона.Нарушители и подкупи винаги ще има , но те трябва да са само от едната страна и то не от тази на полицията.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Трамвай по Графа
Мечтае да кара: Подводница
Детайли за колата: F10 530 xd

Мнение от icog » 15 Дек 2009, 19:20

ivan1590 написа:ДКогато се дава подкуп са две страни, но решението е едно -на полицая, дали да вземе или да спази закона.Нарушители и подкупи винаги ще има , но те трябва да са само от едната страна и то не от тази на полицията.

Ами колега, то обикновено куката си намеква а ти или се съгласяваш или не. И точно въпросната кука е страната на полицията в случая.

И в повечето случаи има за какво да те спрат и накажат, тоест вече си стъпил накриво. Ако не го правиш пред теб няма да стои горната дилема:). Аз исках да кажа, че се чувствам много по-спокойно на пътя откакто не се напъвам да правя глупости. Не че не правя глупости, напротив! Ама ги правя там, където ако недай си боже нещо се окенза ще се пребия сам. То без това не може, ако някой ми каже, че има 230 коня под капака и няма никакво желание да знае какво могат - много поздрави, ае, чау.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Вуйчо Ваньо » 15 Дек 2009, 19:47

icog написа:
ivan1590 написа:ДКогато се дава подкуп са две страни, но решението е едно -на полицая, дали да вземе или да спази закона.Нарушители и подкупи винаги ще има , но те трябва да са само от едната страна и то не от тази на полицията.

Ами колега, то обикновено куката си намеква а ти или се съгласяваш или не. И точно въпросната кука е страната на полицията в случая.

И в повечето случаи има за какво да те спрат и накажат, тоест вече си стъпил накриво. Ако не го правиш пред теб няма да стои горната дилема:). Аз исках да кажа, че се чувствам много по-спокойно на пътя откакто не се напъвам да правя глупости. Не че не правя глупости, напротив! Ама ги правя там, където ако недай си боже нещо се окенза ще се пребия сам. То без това не може, ако някой ми каже, че има 230 коня под капака и няма никакво желание да знае какво могат - много поздрави, ае, чау.

Точно тук е проблема, имаш избор-100лв. акт или 50лв. кеш и всичко приключва, тук и сега. Избора не е труден, нали? Ако нямаш избор, иначе казано на кого да дадеш подкуп, веригата се къса. Камерите не взимат пари, съвестен катаджия също. Малко е глупаво да кажеш "не давайте пари, при положение, че можете и има на кого". А относно манталинета нашенски-ужасен е, факт. Обаче интересно защо в Германия (примерно) не е фактор и наш Ганьо не дава рушвети, а кара културно? Дали манталитета на околните го "облагородява" или просто няма на кого да даде?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: опел

Мнение от Spoony » 15 Дек 2009, 20:46

Проблема е основно в шофьорите. Не може разни хора да ми обясняват как 90 е ограничението създадено за старите автомобили, а техните чисто-нови-20-годишни-трошляци са напълно управляеми и при 140. Не може разни младежи да си правят всяка вечер гонки по улиците или да дрифтят по кръстовищата и да си мислят, че не създават опасност за другите. Не може разни чичковци с баничарки и бусчета да карат като луди, защото гонят график. Ако манталитета на шофьорите се промени от там нататък всичко ще се нареди постепенно.

Писна ми всяка вечер пред къщата ми да си правят гонки, да изтъркват асвалта, за който е платено с моите данъци, а полицията нищо да не прави.
Преди известно време така аз си седя на тротоара пред вратата на двора ми и някакъв велик дрифтър с "чисто ново" BMW E30 ми се качи на тротоара при мен. Че и като му се развиках каза: "че ти какво правиш тук".

И най-вече състезателите да не си мислят, че като карат 10+ годишно BMW, Astra GSI, Golf GTI и т.н. това е супер спортна кола която е неподвластна на физичните закони.

Пак добре че не се задържа снега, че ще се навъдят олигофрените които се спускат от Чепинско на дрифт по завоите все едно карат WRC автомобил.

Разберете, че не са ви виновни полицаите. Кой ви кара да се движите с 2 космическа скорост все едно сте на състезание?
.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 15 Дек 2009, 21:17

Колега СПуни,хубава тирада,само не каза какво направи с гумите ? :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от edinac » 15 Дек 2009, 21:44

smg написа:Трябва да се махне българския манталитет, Но......

:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Трамвай по Графа
Мечтае да кара: Подводница
Детайли за колата: F10 530 xd

Мнение от icog » 16 Дек 2009, 1:50

На 3 ракии проумях, че тези теми си ги пишем, за да си припомним, че не сме сами. Че има и други като нас, на които им пука, хора на които не им е безразлично дали децата им ще бъдат поредните идиоти на улицата. И че това, което правим има смисъл. Щото на човек понякога наистина му става кофти като гледа как отвсякъде го връхлитат малоумни състезатели, за които явно никой никога не е проявил и малко старание да ги понаучи на елементарни неща.

Само да не ми падат на мерника такива, че както съм спокоен и улегнал човечец....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318 TDS touring

Мнение от St.Dilov » 16 Дек 2009, 3:15

манталитет с многовековна история, не се променя от едно щракване с пръсти! :winky:

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 18 Дек 2009, 22:08

alx написа:шофьорския манталитет. кат ли са тези които те карат да натискаш газта или да изпреварваш като нямаш видимост?

другото всичко е функция от горното и ще си дойде на мястото...

проблема е че така зададена задачата е нерешима в обозримото бъдеще...

мдааа така е, а за да се промени шофьорския манталитет, трябва да се оправят дупките в закона по пътищата и събираемоста на глобите
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата