Мнения Nissan Primera 95- 98 година.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Re: Мнения Nissan Primera 95- 98 година.

Мнение от DundyTheCroc » 15 Дек 2009, 11:58

Не мога да направя сравнение между двете, тъй като нямам много преки впечатления от бавареца, но пък мога да поговоря доста за Примерата, за 5 години съм сменил две такива.
Най-съществената разлика между Р10 (до 1996 година) и Р11 е задното окачване. Р10 е с независимо отзад, Р11 с греда, която обаче има допълнителни щанги и се води самонасочваща се или нещо такова. При Р10 се очаква по-голям комфорт и стабилност, макар че и по този въпрос има спорове, аз с Р11 не съм се оплаквал от липсата им.
Двигателите са 1.6 102 коня (99 при Р11), 2.0 115/131/150 коня и дизел 2.0 90 коня, който аз лично не харесвам много. 1.6 си върви добре, но като цяло идва малко слаб за купето, което е към 1200 кила. Разход 6.2-6.4 извън града при нормално (не бавно) каране, в града към 10. Двулитровия бензин е по-удачен вариант, за предпочитане GT варианта със 150 коня. При същия стил на каране разхода извън града може да е дори по-нисък от този на 1.6, на за сметка на това удоволствието е несравнимо. Примера GT (eGT е варианта при Р10) е и с различно окачване, Р11 от 98 натам е и с по-добри спирачки.
Като цяло возията на Примерите е малко по-твърда, но за сметка на това не мърдат в завой. Основен проблем са им горните носачи, читави такива са към 100 кинта бройката и изкарват доволно дълго по нашите "пътища".
STW варианта на Р11, който са споменали колегите, е всъщност ГТ с разни допълнителни интериорни и екстериорни глезотии, произведени са общо 200 бройки и всяка си върви и с номер. Като вървене и пътно поведение са си ГТ.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 15 Дек 2009, 12:13

LizarD написа:...с някоя Е32 730d .

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: кажи честно
иначе какво и е на примерата - съвсем културна кола си е, и да си призная честно ми харесва в пъти повече от някоя "перфектна" Е36-ца
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 15 Дек 2009, 12:17

LizarD написа:Общо взето трябва да избирам между BMW след 2-3 години или всичко друго до тея пари СЕГА. Кара ми се. Мисля си да си купя нещо по обикновено и след 2-3 години да си стегна някоя ламя щото да разчиташ на ваще и да си вземеш хулиганска кола е меко казано пернишко. / ще ме гледат накриво 2-3 месеца поне, тва задно ги кара да си мислят че ще се утрепам на първата поледица?! // Тва е друга тема... Яд ме е да говоря направо :ranting: :ranting: :ranting:
Тая примера най вероятно ще е затишие преди буря.. накрая като им изкоча с някоя Е32 730d или Е34 M5 ще ги ВТРЕСЕ :mhihi:
"БМВ не е кола за теБ?!" Изображение

Друг въпрос: Мислите ли, че японеца бие другите до тея пари? Става въпрос за Vectra B, Renault Megane, VW GOLF III, VW JETTA, FORD Mondeo :help:.. Щото за мене всичко под БМВ е еднакъв *й.
Знаеш ли мен какво ме е яд... че вместо да отидеш да благодариш на родителите си, че ти купуват кола, си седнал да се правиш на мъж във форумите колко много всичко под БМВ е някъв х**, бла бла бла. Чак те е яд да говориш, че на родителите ти им пука, че можеш да се натрошиш на първата поледица, докато впечатляваш Гинка (замени с произволно женско име) от съседния блок (замени с от където и да е)...
И после ще им изскочиш след 2 години с М5... и ще ги втресе... :) Ми изскочи им на хората, изработи си я колата и като знаеш колко ти струват 2 носача на предницата, ще караш толкова кротко, щото кривнеш ли, кръв ще пикаеш месеци наред, докато си изплатиш ремонтите ;)
...
Да, Нисана е доста по-приятна кола от онези които беше изброил. Мога и да ти дам аргументи, но мисля че няма нужда в случая.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36S50B30,Mini Cooper S
Мечтае да кара: S50B30 turbo
Детайли за колата: модифицирани

Мнение от VT5602AK » 15 Дек 2009, 12:36

имах преди години премиера п11 се водеше,имам изминати над 150 000км и впечетленията са ми ,че премиерата е много добър автомобил както на дълго така и и в грацки условия слабите места са скоростна кутия(задната изклучва),предни носачи(разбива ги много бързо) двигателят е железен.За 318ис всички знаят че им викат малката М-ка :mhihi: осебенно в зимния сезон :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на изпарения

Мнение от BorisBMW » 15 Дек 2009, 13:03

По написаното разбирам, че още вашите те издържат.Дори и да ти вземат БМВ-то помисли само за разхода, защото на ис-а 12/13 градско като му слагаш, ще ти остават ли въобще джобни за кафета, дискотеки и т.н ;) (имам приятели в това състояние)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 15 Дек 2009, 14:37

Взимай една Фиеста 1.1 и не го мисли.
Поддръжка евтина, ако си с газ се движиш почти без пари...кво му плащаш :mhihi:
Е няма да можеш да се движиш с повече от 110 ама кво ти пука...ще има и за кафе и за диско...поне ще знаеш че мадамите се качват заради тебе не заради колата :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 15 Дек 2009, 16:07

Имам и Primera и дори я продавам :mhihi: ,само че е 99та година (P11-144 с фейслифт) 1.8 115кс мотор.Впечатления:
вози много приятно и стегнато без клатене и т.н.,окачването особено отзад е на доста високо ниво,слабо място са горните носачи,на които тампоните им ако се заменят с полиуретанови(сравнително евтино) или направо се вземат лагерни носачи няма да има проблем.Двигателя - на дълго ми е падала до 5,8 на сто,мотора е доста рязък всъщност и въртящия момент е засилен в ниските.Интериор - нищо не дрънка,качеството на материалите е добро,леко,но информативно управление,със скоростната кутия съм нямал проблеми.Спирачки - перфектни.Баланс - отличен.Визия - става.Не е от най-широките от вътре.Дизайна на таблото обаче хич не е лош.Видимост - перфектна - фаровете са с лупи и светят отлично,а за халогените просто нямам думи - най добрия халоген.За комфорт със сигурност поне за мен е по-добра от Е36 туринг(с такова съм я сравнявал 325 TDS),за вървеж се кантари с точно този ТДС(запазен е,доста).
А за обезшумяването - много,ама много тиха.

Няма друго какво да ти кажа освен,че единствения и недостатък е предното предаване.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 15 Дек 2009, 18:02

Нисан Примера или БМВ? Ами моето мнение важи за повечето японски автомобили. Караш нещо непрестижно и скучно а плащаш подръжка на премиум клас немска кола. Опредлено може да са я докарали Примерата на комфорт и возия, но ако си пенсионер. За здравина е спорен въпрос, всичко зависи от състоянието.
Последна промяна ukelichko на 15 Дек 2009, 20:33, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 15 Дек 2009, 18:12

Японските коли са скучни ? :mhihi: :mhihi: :mhihi: Не знам какво и е пенсионерското на Primera-та ама определено я чувствам по-динамична от Е36 318.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 15 Дек 2009, 18:22

ukelichko написа:Нсан Примера или БМВ? Ами моето мнение важи за повечето японски автомобили. Караш нещо непрестижно и скучно а плащаш подръжка на премиум клас немска кола. Опредлено може да са я докарали Примерата на комфорт и возия, но ако си пенсионер. За здравина е спорен въпрос, всичко зависи от състоянието.

Майтапчия си иначе,подръжка на японски автомобил???такова понятие почти няма,те просто не се чупят,това даже е факт,и ако го напишеш и в гугъл ще излезе тоя резултат,от достата автомобили дето съм имал ,няколко са японски,само тези автомобили не съм им праил ремонти.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525ТДС
Мечтае да кара: Е 38 Дизел
Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee

Мнение от \MITETO\ DSB » 15 Дек 2009, 18:59

Е.Димитров написа:
ukelichko написа:Нсан Примера или БМВ? Ами моето мнение важи за повечето японски автомобили. Караш нещо непрестижно и скучно а плащаш подръжка на премиум клас немска кола. Опредлено може да са я докарали Примерата на комфорт и возия, но ако си пенсионер. За здравина е спорен въпрос, всичко зависи от състоянието.

Майтапчия си иначе,подръжка на японски автомобил???такова понятие почти няма,те просто не се чупят,това даже е факт,и ако го напишеш и в гугъл ще излезе тоя резултат,от достата автомобили дето съм имал ,няколко са японски,само тези автомобили не съм им праил ремонти.

Е чак да несе чупят невярвам,но че са здрави спор няма.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от blackgod » 15 Дек 2009, 19:00

Наистина се надявам някой гаражен майстор да ти ги е наприказвал тези неща, и ти да си му повЕрвал :mhihi:
И незнам за какъв престиж говориш за Е36 318ис...
Към автора на темата: няма значение на какво се спреш, след като ще се учиш да караш, най-важното е да караш с ясна преценка за собствените си възможности... Тук предно-задно не играе, 70% от БГ шофьори са се учили на кола със задно (Лада :mhihi: )
Най-важното за избора на автомобил втора ръка е да имаш човек с достатъчно добри познания за конкретния автомобил, който да може да ти избере кола която ще караш, а не да лежиш по/д нея...

ентусиаст
Аватар
Кара: M42 POWER

Мнение от petio_bmw 318is » 15 Дек 2009, 19:17

BMW 318is по-убаво нема :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от e36_Fanatik » 15 Дек 2009, 19:35

blackgod написа:

Наистина се надявам някой гаражен майстор да ти ги е наприказвал тези неща, и ти да си му повЕрвал :mhihi:
И незнам за какъв престиж говориш за Е36 318ис...
Към автора на темата: няма значение на какво се спреш, след като ще се учиш да караш, най-важното е да караш с ясна преценка за собствените си възможности... Тук предно-задно не играе, 70% от БГ шофьори са се учили на кола със задно (Лада :mhihi: )
Най-важното за избора на автомобил втора ръка е да имаш човек с достатъчно добри познания за конкретния автомобил, който да може да ти избере кола която ще караш, а не да лежиш по/д нея...

Колега не съм сагласен с казаното от теб: И незнам за какъв престиж говориш за Е36 318ис...
Този модел на БМВ е спрян от производство преди 10г. т.е най-новата е36 е на минимум 10г. но пък е на цената на 3-4годишна японка или друг някой саджек защо ли?

ентусиаст
Аватар
Кара: **** ми янко
Мечтае да кара: CL65 AMG

Мнение от LizarD » 15 Дек 2009, 19:43

liloff написа:
LizarD написа:Общо взето трябва да избирам между BMW след 2-3 години или всичко друго до тея пари СЕГА. Кара ми се. Мисля си да си купя нещо по обикновено и след 2-3 години да си стегна някоя ламя щото да разчиташ на ваще и да си вземеш хулиганска кола е меко казано пернишко. / ще ме гледат накриво 2-3 месеца поне, тва задно ги кара да си мислят че ще се утрепам на първата поледица?! // Тва е друга тема... Яд ме е да говоря направо :ranting: :ranting: :ranting:
Тая примера най вероятно ще е затишие преди буря.. накрая като им изкоча с някоя Е32 730d или Е34 M5 ще ги ВТРЕСЕ :mhihi:
"БМВ не е кола за теБ?!" Изображение

Друг въпрос: Мислите ли, че японеца бие другите до тея пари? Става въпрос за Vectra B, Renault Megane, VW GOLF III, VW JETTA, FORD Mondeo :help:.. Щото за мене всичко под БМВ е еднакъв *й.
Знаеш ли мен какво ме е яд... че вместо да отидеш да благодариш на родителите си, че ти купуват кола, си седнал да се правиш на мъж във форумите колко много всичко под БМВ е някъв х**, бла бла бла. Чак те е яд да говориш, че на родителите ти им пука, че можеш да се натрошиш на първата поледица, докато впечатляваш Гинка (замени с произволно женско име) от съседния блок (замени с от където и да е)...
И после ще им изскочиш след 2 години с М5... и ще ги втресе... :) Ми изскочи им на хората, изработи си я колата и като знаеш колко ти струват 2 носача на предницата, ще караш толкова кротко, щото кривнеш ли, кръв ще пикаеш месеци наред, докато си изплатиш ремонтите ;)
...
Да, Нисана е доста по-приятна кола от онези които беше изброил. Мога и да ти дам аргументи, но мисля че няма нужда в случая.

Знаеш ли мен какво ме е яд... че вместо да отидеш да благодариш на родителите си, че ти купуват кола,

Не е толкова подарък бъдещата покупка. Една част от парите съм си ги изработил, другата част са помощ от роднина. С-шение 50/50. (видяха че имам сериозна цел и решиха да помогнат.)
си седнал да се правиш на мъж във форумите колко много всичко под БМВ е някъв х**

В представите ми е така. НЕ се правя на мъж а изказвам предпочитание спрямо ниския клас.
чак те е яд да говориш, че на родителите ти им пука, че можеш да се натрошиш на първата поледица,

Яд ме е че ми нямат доверие и човека на който разчитам не ме познава достатъчно.
докато впечатляваш Гинка (замени с произволно женско име) от съседния блок (замени с от където и да е)...
Такива "Гинки" чукам от 5 клас и до тях отивах с рейса. Тея дето се доверяват на пичеловки имат малки патки.
И после ще им изскочиш след 2 години с М5... и ще ги втресе... :)
Много ясно - те BMW -то го считат за хулиганската кола - комунистическото мислене е опасна работа.
Ми изскочи им на хората, изработи си я колата и като знаеш колко ти струват 2 носача на предницата, ще караш толкова кротко, щото кривнеш ли, кръв ще пикаеш месеци наред, докато си изплатиш ремонтите ;)

КОгато дойде време да плащам солено за 5 и 7 серия ще му мисля. За сега не съм се спрял на нищо по различно от Е36 и Е34, не смятам че цената на частите има кой зна каква разлика с високия клас на Nissan и Toyota. Всичко е зарди тъпото им мислене.
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата