Нови изисквания за технически преглед

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Re: Нови изисквания за технически преглед

Мнение от Stanchev » 16 Дек 2009, 23:51

Mollov написа:Не става дума за точилки, ами за отговарящи на нормална поддръжка автомобили... теб кеф ли ти е, когато поредният дърт кюнец давайки газ те прави целия в сажди? Или да не знаеш тоя зад теб дали не се е залетял прекалено с галошите и дърти накладки и МАЙ няма да успее да спре? Ми мен не.... а такъв няма да мине ГТП никога, ако се прави както трябва... а това няма нищо общо с улиците... дай като имаме дупки по улиците да караме с най-скапаните, дърти и потрошени кошници, които всеки ден създават многобройни ПТП-та...

моята гледна точка, без да обвързвам никого...
дъртите кюнци и печките със сажди както и масларките обикновенно са малолитражки с карбуратор. свидетел съм бил не един път как са минавали без връзки ГТП безпроблемно.
идва моя ред тогава с Е34 М50Б20 заводско без ламбда и катализатор и ми казват че колата ми е 10 пъти над нормите. кола със сменени свещи, лули, филтри, абе пълно обслужване седмица по-рано, мърка като коте, мотора не трепва, отзад нищо не пуши дори и при 6500 оборота в минута. А бай ти Пеньо с лайняното лайно 19 дето гори по 2 литра масло на 1000 км, дрънчи на умиралка и е с дупки по веждите от ръжди и стойката му е като смачкан вестник - минава. Не знам дали ме бяха излъгали заради безплатния талон за ГТП от застрахователната ми полица (че няма да вземат сухо) но е доста тъпо и нереално ;)

аз колите си ги потдържам както трябва, а не да чакам ГТП и да ми кажат примерно смени си свещите, че много бълва ;) ако ме разбираш.
ГТП е пълна пародия в БГ, поредния трик да взимат пари и нищо.

Свидетел съм бил как с една и съща кола прекарват няколко, които не отговарят на изискванията - коя б ез ръчна, друга за изгорели газове, минавали са коли с отвратителен външен вид, със счупени челни стъкла, коя без ръчна, коя без гуми....
Според мен смисъл няма, докато не се въведе европейски стандарт и да се следи стриктно, без подкупи и шмекерлъци.
Да вземат за пример Германия, Швейцария ...
Относно пътния данък - какво получавам аз в замяна?
освен криви гуми, джанти, разбито окачване?
Всичко е на изживяване от Бай Тошово време, но постоянно вдигат налозите?
Нали уж бяха приели закон и дефиниция за "дупка" когато има повече от 2 липсващи съставки (камъучета) се дефинира като дупка. И какво стана?
Аз не съм благотворително дружество един път да дарявам на някой за нова кола/къща/хотел/яхта/самолет, втори път, за това че си плащам като поп да си правя окачването постоянно? как купувам 15 годишна 34-ка от италия или германия и всичко по окачването е БЕТОН? Как като я покарам същата след 1000 км се разтропва?
Писна ми и пари на "вятъра" не давам

Още нещо за пътния данък.. С какво моята кола с катализатор и ламбда сонда и ЕВРО 2 замърсява или руши пътищата повече от на някой кирливия форд ескорт последна грижа примерно? НА какво основание аз ще плащам близо 160 лв, а той 18лв?
или заради такива "тарикати" като мене няма оправия държавата? ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 16 Дек 2009, 23:53

Не разбирате ли,че новото правителство всячески се напъва да мисли нови и нови регламенти,за максимални приходи в държавната хазна.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от e36_Fanatik » 16 Дек 2009, 23:57

N.Mihaylovski написа:
Nukem написа:
Като не плащаш данъци не караш,искаш да караш плащаш,нямаш пари не караш и готово

Това го кажи на полвината ми приятели който не са си регистрирали колите в даначното, аз още се чудя на себе си как я направих тази глупост! :kuku:
Те респективно няма как да дадът бележка за платен данък за колата,и неможе да минат прегледа,а като решът да я регистрират в общината там ще им кажат господине закъсняхте с 3 години ще ви друснем тук една глобичка и едни лихвички и готово :)

Така е колега но все пак сме в България начини винаги има - ако за 3 години трябва да дам 450лв за данак по-добре договор за покупко продажба с баща ми например давам 50-60лв и пак икономисвам 400лв :mhihi:

А ако някой ден пътищата придобият вид за нормално шофиране по тях ще си плащам всичко на 100% па и бакшиш ще давам :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 16 Дек 2009, 23:59

Те респективно няма как да дадът бележка за платен данък за колата,и неможе да минат прегледа,а като решът да я регистрират в общината там ще им кажат господине закъсняхте с 3 години ще ви друснем тук една глобичка и едни лихвички и готово :)

Ми не беше ли като не си я регистрирал до някакъв срок и после не може да я регистрираш вече!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 17 Дек 2009, 0:07

Nukem написа:

Ми не беше ли като не си я регистрирал до някакъв срок и после не може да я регистрираш вече!

Нееееееееееее
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 17 Дек 2009, 0:07

цитат: "Така е колега но все пак сме в България начини винаги има - ако за 3 години трябва да дам 450лв за данак по-добре договор за покупко продажба с баща ми например давам 50-60лв и пак икономисвам 400лв :mhihi:"

Да колега, но от КАТ дават инфо, че колата е твоя и не е пререгистрирана на баща ти. Ти показваш договора и после баща ти плаща глоба, че не си е прехвърлил колата в КАТ и после пак трябва да плати данъка.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

Ангелинов
Аватар

Мнение от Ангелинов » 17 Дек 2009, 0:24

Не вярвам глобата да е кой-знае колко голяма за физически лица.
Ако Данъка ти е 150 кинта на година , а глобата - 250 ...спокойно може да се пести 3 години :mhihi: .

Аз на мойте кочини не им плащам данъка , докато не стане време за продажба , след това си приспадам от сумата за която ги продавам, отивам и плащам колкото има да се плати, а лихвите са смешни ... некви 5 лева на година примерно.

Със всичките 7 коли дето съм сменил все така го играя.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 touring
Мечтае да кара: М5

Мнение от Николай Занчев » 17 Дек 2009, 0:38

Одеве чух по новините че ако имаш глоба в КАТ и не си я платил,а искаш да теглиш заем нема да стане.Връзвали КАТ с НАП и така.А колкото до данъка откакто съм шофьор на 4 пъти кривя джанти по родната София е как да си плащам шибани.е данъци като колата ми има няма и айде а джанта а окачване е нема да ги плащам(с риск да ме разкритикувате,но за какво да плащам :evil: )
Изображение
Американски форум:питаш нещо и ти отговарят.Руски форум:питаш нещо и теб те питат.Български форум:питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Мнение от Toneloker » 17 Дек 2009, 0:44

N.Mihaylovski написа:Улиците от както Бойко е на власт са доста по добре и ще стават още по добре.

Ти вярваш ли си? :paranoid: Въпреки, че на баш центъра на Варна една дупка стоя 1 месец и я оправиха. :bowdown: :bowdown: Докато оправят другиет ще минат 20-30 години.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от borislav » 17 Дек 2009, 0:56

Mollov написа:Не става дума за точилки, ами за отговарящи на нормална поддръжка автомобили... теб кеф ли ти е, когато поредният дърт кюнец давайки газ те прави целия в сажди? Или да не знаеш тоя зад теб дали не се е залетял прекалено с галошите и дърти накладки и МАЙ няма да успее да спре? Ми мен не.... а такъв няма да мине ГТП никога, ако се прави както трябва... а това няма нищо общо с улиците... дай като имаме дупки по улиците да караме с най-скапаните, дърти и потрошени кошници, които всеки ден създават многобройни ПТП-та...

А бива ли да дам 1000лв за гуми и още толкова пари за джанти и опа една дупка и трябва нова гума (250)лв и трябва и джанта (която вече не знам колко време трябва да търся)Кой ще ми плати тези щети.Когато всичко е на ниво в БГ,тогава да говорим за закони и изисквания.И колега поредния дърт кюнец понякога е по поддържан от твоя,за което не си прав.Колега Mollov откакто съм в този форум ти си ми бил като човек за пример и подражание :bowdown: ,затова не искам този мой коментар да прозвучи като заяждане,но събирах 6 месеца за гуми(да съм и аз като хората )и накрая как мислиш се почувствах?Не бива да съдиш хората толкова строго...
Последна промяна borislav на 17 Дек 2009, 1:03, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 17 Дек 2009, 0:59

То не само с данъка е така,ами и с винетките.Има милиони приходи от данъци и винетки и какво,едно нищо.Само лапат скапаните политици.А колегата дето каза,че не е правилна схемата за размера на данъците е прав.На фиестичката ми е 13.50 а на бмв-то 120,да не би да замърсява 10 пъти повече.Смешна история.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 17 Дек 2009, 1:03

N.Mihaylovski написа:На мен никога не са ми искали

Искаха го до преди 3-4 години. Няма лошо, че са върнали старите правила.

Dpy написа:А колегата дето каза,че не е правилна схемата за размера на данъците е прав.На фиестичката ми е 13.50 а на бмв-то 120,да не би да замърсява 10 пъти повече.Смешна история.

Това е обвързано с конските сили. И на Пежото ми е към 15,00 лева данъка, а замърсяването е същото, като на много по-големи автомобили. Недомислие.
Последна промяна Eva* на 17 Дек 2009, 1:05, променена общо 1 път
Да караш Peugeot е страст!

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 17 Дек 2009, 1:04

А бива ли да дам 1000лв за гуми и още толкова пари за джанти и опа една дупка и трябва нова гума (250)лв и трябва и джанта (която вече не знам колко време трябва да търся)Кой ще ми плати тези щети.Когато всичко е на ниво в БГ,тогава да говорим за закони и изисквания.И колега поредния дърт кюnец понякога е по поддържан от твоя,за което не си прав.Колега Mollov откакто съм в този форум ти си ми бил както човек за пример,затова не искам този мой коментар да прозвучи като заяждане,но събирах 6 месеца за гуми(да съм и аз като хората )и накрая как мислиш се почувствах?Не бива да съдиш хората толкова строго...

Чакай сега... ти пък къде се видя в изложението ми? Ти си пример за човек, дето си е купил гуми както трябва и джанти както трябва.... ако говориш, че не е честно (нито пък човешко или квото и да е там) да си вземеш нови гуми и джанти и да се окепазят в някоя дупка - така е... на 100%... аз не казвам, че пътищата ни са ОК... доста далече са от ОК... аз коментирах неуважението на маса хора към останалите чрез калпавите си коли... вчера пред мен един с гоУф 2-ка не му работеха стоповете... и като натисне спирачка - ти не разбираш веднага, че той ще спре... като застанах до него и му го казах знаеш ли как ми отговори - "абе аре бегай от тука...". Смешна история...

Аз коментирам за всички тези идиоти... а това им отношение няма нищо общо с калпавите ни пътища, например... това са си селяци, дето няма да се оправят... и ще продължат да си карат дараците и да застрашават останалите участници в движението. Всякви такива никога няма да минат ГТП... ей тва ме е яд... що не се съберат да ходя да минат МОТ в Англия? Щото ще минат чушки... :conf:

Изправният автомобил не трябва да е такъв само щото са читави улиците... или да е ЗАРАДИ тях... супер повърхностно е да се мисли в тази посока.

BMW Performance
Аватар

Мнение от MCar » 17 Дек 2009, 1:09

Мордехай написа:Не е подсъдно, просто някой ден ще свържат КАТ и НАП и ще ги накарат да си платят с лихвите. А и глоби има.

Тарикатите нали знаеш, че по два пъти ги ... :twisted:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от borislav » 17 Дек 2009, 1:18

Селтаците винаги ще ги има,говорим за законите и шофьорите.Ако темата беше колко са големи селяни Българите бих те подкрепил 100% и то с две ръце и аз съм се сблъсквал с много подобни случай като твоя,но все пак има и "редовни" шофиьори и те ли трябва да страдат.Това исках да кажа
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата