Размисли и страсти за панелните блокове...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каквото изпадне...
Мечтае да кара: safety car, самолет, мотор
Детайли за колата: тотална щета...

Re: Размисли и страсти за панелните блокове...

Мнение от stozashto » 17 Дек 2009, 18:56

pampo написа:...Колкото до панелките моето мнение (а и не само ме) е, че всички те трябва да преминат през обстойни експертизи, защото както казах качеството на изпълнение е доста съмнително.

В момента се извършва задължителната паспортизация на сградите въз основа на обстойно обследване и оценка от лицензирани фирми, по определен график за съществуващите сгради и при завършване на строителството за новопостроени. Но, уви, това не решава въпроса с поддържането и безразборните вътрешни преустройства..., за които има разпоредби и в ЗУТ, и в Закона за етажната собственост.
Наредба No5 на МРРБ от 28.12.2006 г..
"... _ _ _ ..."

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 17 Дек 2009, 22:10

така и така стана тема... може ли и аз да питам...
Наблюдавам, (не, че съм направила топло изолация на моята панелка), че хората просто си наливат пари в стеродур и замазки,... плащат си, правят си топло изолация на панелките, а някой въобще дали си прави труда да провери заварките преди това, да ги подсигури, завари ако трябва и измаже, преди да сложи тая топло изолация?
Защото с тръбите, ел.инсталацията, покрива, общите части във всеки вход - ясно, там се включват всички собственици.
Много пъти съм се чудела, абе тия сега ще дадат по 30 лева за квадратен метър топло изолация и току след няколко години се окаже, че трябва да я къртят, щото не са санирани заварките между панелите.
Да караш Peugeot е страст!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 18 Дек 2009, 21:38

Само да ви кажа, че строените от строителни войски панелки са правени колкото да стане работата, без да се влага кой знае колко труд, за да се случат нещата качествено. Само блоковете правени за тях си (защото и те са си купували навремето апартаменти, които те са строили) са правени по-така (демек качествено). За жалост така се случва в нашата страна БГ-ландия. Чувал съм, че заварките корозират с времето и накрая пъзела се разваля при едно по-силно земетресение. Това са само мои мисли и неща, които съм чул от хора строили панелките на времето. Не искам да ангажирам никой с моето мнение.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Предишна

Назад към Извън Темата