Безжичен интернет (за разбиращите)
Модератор: Общи модератори
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Re: Безжичен интернет (за разбиращите)
Frankie написа:Ами колега, това животно жичен рутер не съм го чувал, ама с безжичния можеш да свържеш компа си с кабел, а лаптопа си има безжичен нет. Само дето рутера ще трябва да е някъде близо до настолния..
Явно не си внимавал- рутери, които да НЯМАТ Wi-Fi има в изобилие

- крив кюнец
-
Frankie написа:Ами колега, това животно жичен рутер не съм го чувал, ама с безжичния можеш да свържеш компа си с кабел, а лаптопа си има безжичен нет. Само дето рутера ще трябва да е някъде близо до настолния..
Е те се водят кабелни (cable / dsl router) но кабела си е един вид жица

Колкото до забавяне на скоростта при безжичната връзка е относително и зависи от обхват, вид криптиране, безжичния адаптер и т.н. Но при положение, че повечето доставчици ти дават 20 - 30 мегабита пиъринг, при силен обхват и хубава карта няма никакво забавяне

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
KONN написа:Колега проблема с мобилните интернети като на (Глобул или М-тел) е че имаш интернет ако имаш 3g на вилата ти.Миналата година и мен ме интересуваше тази услага точно като тебе да имам интернет на вилата но като поразпитах и се оказа така.Така че провери първо дали имаш 3g преди да взимаш каквото и да било устройство от който и да е оператор на мобилните услуги.Тая малаумна реклама с онзи на поляната в планината дето си вади компютара и има нет. е пълна измама.
не са те осведомили много добре.
аз имам и такъв интернет, защото съм в движение повечето време.
за сега съм доволен. навсякаде където има обхват имам и нет, единствено където няма 3джи е по бавен
ама става, а където има нета е много добър.
- san4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '92 Е36
stambo_81dg написа:KONN написа:Колега проблема с мобилните интернети като на (Глобул или М-тел) е че имаш интернет ако имаш 3g на вилата ти.Миналата година и мен ме интересуваше тази услага точно като тебе да имам интернет на вилата но като поразпитах и се оказа така.Така че провери първо дали имаш 3g преди да взимаш каквото и да било устройство от който и да е оператор на мобилните услуги.Тая малаумна реклама с онзи на поляната в планината дето си вади компютара и има нет. е пълна измама.
не са те осведомили много добре.
аз имам и такъв интернет, защото съм в движение повечето време.
за сега съм доволен. навсякаде където има обхват имам и нет, единствено където няма 3джи е по бавен
ама става, а където има нета е много добър.
И аз съм така с интернет от МТел и съм имал нет на доста учудващи места за мен

Я дайте малко инфо допълнително от първа ръка как се таксува, за какво точно го ползвате и колко ви излиза...
liloff написа:Я дайте малко инфо допълнително от първа ръка как се таксува, за какво точно го ползвате и колко ви излиза...
Ами аз ще дам от втора ръка

Благодаря, и моите наблюдения са същите, но исках да си сверя часовника, да не би да съм изтървал влака нещо...dimithur написа:...
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
dimithur написа:liloff написа:Я дайте малко инфо допълнително от първа ръка как се таксува, за какво точно го ползвате и колко ви излиза...
Ами аз ще дам от втора ръкаШефското синче си взе усб модемче на глобул, естествено на най-дебелета тарифа (щото нали е дупе) дето беше 15гб на месец за към 60лв (и като ти свършват си плащаш на мб надвишен лимит). Та му пристигна сметка от 400лв
И други хора са ми се оплаквали от глобул, че надписват яко трафика и после няма как да се оплачеш
По принцип има една програма, дето като се конектнеш уж ти отчита трафика, ама те са наглеци и пак си го надписват 10торно
. Така че никакъв мобилен интернет от глобул , щото са големи лъжци и мошенници в това отношение
Ползвал съм на мтел и те не лъжат много
Рибаком не ги знам що за стока са. Аз чакам като станат тея чудеса без лимит тогава да си взема, щото това с трафика си е голема врътка и ще се набиеш с договор за 2 години и след един месец да направят някоя промоция за неограничен и тогава голем яд
ами аз съм с пакет GO WEB 2500мб предостатъчен ми е за един месец като го ползвам само за нет.
ако свалям нещо по голямо го правя от кабела у нас.
а за това дали лъжат нямам наблюдения, може с програмата да следиш какво си ползвал, а също така и на страницата на глобул да следиш какво ползваш.
мога да кажа че за човек които постоянно е в движение и му трябва нет е идеален.
а има и неограничен ама там уловката за сега е до 2500мб високоскоростен от там нататък бавен.
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Колега преди да излезнат на пазара безжичните рутери с какво си мислеш ,че се рутираше сигнала..........с водомер ли

http://shop.vali.bg/product.php?ProductID=158
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Препоръчвам ти да си вземеш Dlink имам 2 такива рутера единия е в къщи а другия е в квартирата до сега не съм имал ядове с нито един от давата коло 50-60 лв са
D-link di-524 - перфектен е за домашна употреба, хем евтино, хем си има всички необходими настройки и рутира идеално дори ако TTL-a ти е орязан от доставчика, което вече е характерно за повечето такива
Другото е Linksys WRT54GL , ама е към 100тина лева, но е с по силен сигнал и може да му се хаква фърмуера и да се отключват разни допълнителни функции, като да го направиш репитер и да си усилваш сигнала от некой комшия и да си ползваш нет безплатно 

- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
а аз имам питанка , в нас съм с рутер linksys wrt160n флашнал съм мъ паметта и сега има dd-wrt софтуер на него. врузката ми по кабел е 50мбпс, но по wirelss достигам до скорост максимум 30мбпс, encryption AES като я махна скоростта става 33мбпс ... просто повече от тази скорост неможе да достигне връзката ...
даите съвет как може да се подобри. и рутера и лаптопа е с n-адаптер. пробвал сам да го давам на различни канали и пак е горе долу същото ...
въпросът ми е за малко по-напреднали
аз самия имам cisco ccna , но познанията ми са ограни4ени ,за това моля за помощ....
според мен требва да достигне поне 40-45мбпс ...
даите съвет как може да се подобри. и рутера и лаптопа е с n-адаптер. пробвал сам да го давам на различни канали и пак е горе долу същото ...
въпросът ми е за малко по-напреднали

don_mimo написа:а аз имам питанка , в нас съм с рутер linksys wrt160n флашнал съм мъ паметта и сега има dd-wrt софтуер на него. врузката ми по кабел е 50мбпс, но по wirelss достигам до скорост максимум 30мбпс, encryption AES като я махна скоростта става 33мбпс ... просто повече от тази скорост неможе да достигне връзката ...
въпросът ми е за малко по-напредналиаз самия имам cisco ccna , но познанията ми са ограни4ени ,за това моля за помощ....
Ти хубаво си сменял каналите ,но сигурен ли си ,че на тях не излъчва и нещо друго?Провери с някоя програма другите Ви-Фи мрежи на какви канали излъчват ,ако имаш такива около теб и настрои канала така ,че да не съвпада с другите.Иначе за n стандарта 30мбита са малко.Аз с Linksys WRT54GCv3 дето е една въшка докарвам 22мбита ,което според мен е максимума на G стандарта.Препоръката ми към колегата пуснал темата е да се насочи към рутери от N стандарта.G стандарта вече почна да става архаичен и бавен за днешните скорости на интернет.

- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
Принципно кабела си е кабел ако е влакно още по добре, обаче тука гледам 24554753423 съвета какво да направи човека а никой не го попита с какво разполага като техника и каква скорост му идва по кабела!
Никой не пита, абе колега твоя лаптоп има ли N мрежа, че да си купиш такъв рутер щото ако няма той пак ще работи като G и ще лапаш мухите!
После вече идва въпроса колко мегабита ти е интернета и на какъв тип връзка е щото ако си на ppoe ще му омекнат капачките от препакетиране още на 15-я мегабит че и по рано за някои супер ефтени китайски бракми!
Има и още доста неща които за някои са дреболийки но събрани в едно се оказват голям коз, но утре като изтрезнея мога да се включа вече трезво и по компетентно по темата, че сега съм матахари и се трупясвам
Никой не пита, абе колега твоя лаптоп има ли N мрежа, че да си купиш такъв рутер щото ако няма той пак ще работи като G и ще лапаш мухите!
После вече идва въпроса колко мегабита ти е интернета и на какъв тип връзка е щото ако си на ppoe ще му омекнат капачките от препакетиране още на 15-я мегабит че и по рано за някои супер ефтени китайски бракми!
Има и още доста неща които за някои са дреболийки но събрани в едно се оказват голям коз, но утре като изтрезнея мога да се включа вече трезво и по компетентно по темата, че сега съм матахари и се трупясвам

- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
да , моята вразка е рррое, излъчва на 9ти канал, - 7,8,9,10,11 са свободни около мен, другите канали/честоти/ са заети. при положение че по кабел е 50мбпс по wireless да е макс 33-34мбпс и то n-стандарт ми се вижда малко 
колегата като се събуди и изтрезнее да помага

колегата като се събуди и изтрезнее да помага

37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3