Проф. Здравко Райков: Бедните лежат, а богатите мислят!?
Модератор: Общи модератори
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Re: Проф. Здравко Райков: Бедните лежат, а богатите мислят!?
90% от това което е казал са все локуми и изледвания ама за УСА,останлите 10% наистина има смисъл в това което го казва и самият аз така постъпвам
Добре бе, викате писанията били истина само за щатите, но не и за тука. Ама то къде сме ние, къде са щатите. Имаме мнооого да ядеме (каквото и да е) докато ги стигнем. И все пак трябва да се започе от някъде, нали? Не става с "мене не ми плащат, що па да им работа" или както прочетох в един коментар от въросния сайт "млекопроизводител съм. плащат ми 30 стотинки за литър мляко, а го продават на 2 лева. къде ми е стимулът?". Ами в този случай стимулът е да се бориш да си продаваш млякото за 2 лева, а не да се оставяш да те унижават. Начини със сигурност има. Просто трябва да се намери удачният за случая. С оправдания няма как да стане. При всички положения.
Пример ще дам със здравеопазването, тъй като съм по-запознат, макар и да не съм лекар или нещо такова. Оплакват се лекари, медицински сестри и лаборанти, че им плащат мизерни заплати. В същото време знаят, че шефът на здравното заведение "крадне с гъза си" и само го коментират докато обядват. Ми той си краде, те си мизерстват и си траят, че иначе ще ги уволни ако се разбере. Да ама ако всички заедно се вдигнат срещу него дали ще се стигне до това да ги уволни всички и да назначи изцяло нов персонал или ще си тръгне той? Но това е до самосъзнание, себеуважение и изобщо манталитет.
Това е и идеята на интервюто. Въобще няма да е лесно, предвид ситуацията тук, но само да ринеме на едно място, да ревеме и да чакаме просто няма никаква надежда да се случи нещо.
Пример ще дам със здравеопазването, тъй като съм по-запознат, макар и да не съм лекар или нещо такова. Оплакват се лекари, медицински сестри и лаборанти, че им плащат мизерни заплати. В същото време знаят, че шефът на здравното заведение "крадне с гъза си" и само го коментират докато обядват. Ми той си краде, те си мизерстват и си траят, че иначе ще ги уволни ако се разбере. Да ама ако всички заедно се вдигнат срещу него дали ще се стигне до това да ги уволни всички и да назначи изцяло нов персонал или ще си тръгне той? Но това е до самосъзнание, себеуважение и изобщо манталитет.
Това е и идеята на интервюто. Въобще няма да е лесно, предвид ситуацията тук, но само да ринеме на едно място, да ревеме и да чакаме просто няма никаква надежда да се случи нещо.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Има един много хубав лаф за такива статиии-дрън дрън ярина
Захлебило човечето и решило, че е открило философският камък и може да поучава всички
Всеки ден виждам много хора, които бачкат здраво и пак са на ръба на оцеляването, понеже китната ни държавица я има само когато трябва да се приберат на хората парите.
п.п.Тоя умник специалността му беше PR нали тъй? Нито една публична личност с над 2 грама сиво в-во не би давала пари за да му правят имидж
п.п.п. Това за заемите е вярно обаче

п.п.Тоя умник специалността му беше PR нали тъй? Нито една публична личност с над 2 грама сиво в-во не би давала пари за да му правят имидж

п.п.п. Това за заемите е вярно обаче

Никой не мое ма връне на селу!
- Mishel_Vaian
- ИС-пушил ентусиаст
-
- Кара: С 601 Трабант И С БМВ 318
- Мечтае да кара: Ферари ф 40
- Детайли за колата: Малко е счупена , но и предстои реставрация
Какво му е правилното на тази болна статия
Да си приземява самолета ако му е вдигнат и да си ляга драгия професор 

My life is all I have ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...
- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
С всичко от статията съм съгласен, освен с това, че реалната цена на еврото била 4 лева. Колкото до това кой колко работел - човека говори за СВОБОДНОТО ВРЕМЕ, а не за работното.
Само дето заглавието на книгата е малко подвеждащо.. В нея май няма съвети как да забогатееш в кризата, а разкази за разни нестандартни идеи, направили собствениците си богати. Проблема е, че ако вие опитате да повторите някоя от тези идеи, просто няма да успеете, защото вече няма да сте първи. А и не живеете в САЩ
По същество тази книжка е опитът на авторът й да забогатее в условията на криза, повтаряйки идеята на някой друг
.
Истината е, че тия приказки за "той тръгна от нищото, и със 100лв стана богат", са много далеч от реалността, и се случват 1 на милион. В реалният живот ти трябва стабилна сума за инвестиция, плюс добър маркетинг, упоритост и късмет.

Само дето заглавието на книгата е малко подвеждащо.. В нея май няма съвети как да забогатееш в кризата, а разкази за разни нестандартни идеи, направили собствениците си богати. Проблема е, че ако вие опитате да повторите някоя от тези идеи, просто няма да успеете, защото вече няма да сте първи. А и не живеете в САЩ

Истината е, че тия приказки за "той тръгна от нищото, и със 100лв стана богат", са много далеч от реалността, и се случват 1 на милион. В реалният живот ти трябва стабилна сума за инвестиция, плюс добър маркетинг, упоритост и късмет.
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Абе,има една приказка,че само първия милион бил по-труден,другите сами идвали.
След разгрома на тройната коалиция и поемането на България в здрави ръце съм сигурен че до края на мандата на ББ във всеки български дом ще има по един милионер.
Наздраве за проф. Райков и светлото бъдеще което ни очаква.
След разгрома на тройната коалиция и поемането на България в здрави ръце съм сигурен че до края на мандата на ББ във всеки български дом ще има по един милионер.
Наздраве за проф. Райков и светлото бъдеще което ни очаква.
Много ми е интересно дали и въпросният професор е успял да си докара добри доходи в кризата ... 

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
k_remi написа:Много ми е интересно дали и въпросният професор е успял да си докара добри доходи в кризата ...
Абе гледах го някъде по класациите на Форбс

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
jordanpar написа:След разгрома на тройната коалиция и поемането на България в здрави ръце съм сигурен че до края на мандата на ББ във всеки български дом ще има по един милионер.
Това, когато ни тресне хиперинфлацията ли?

- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
ACCELERATOR написа:С всичко от статията съм съгласен, освен с това, че реалната цена на еврото била 4 лева. .
из материал на агенция Ройтерс:
България фалира, готви девалвация на лева
///България и Латвия ще фалират през април 2010г. и ще девалвират валутите си, прогнозира агенция Ройтерс в материал, посветен на извънредната среща на върха в Брюксел, която приключи с категорично "не" на искането за трансфер на огромни суми от западните към източните страни членки на ЕС. На предложението на унгарския премиер Ференц Дюрчани за създаването на кризисен фонд за Източна Европа на стойност 160 млрд. евро се противопоставиха германската канцлерка Ангела Меркел и редица източноевропейски ръководители. Най-тежко засегнатите от кризата страни членки, като Унгария или отделни браншове, например автомобилният, обаче ще получат помощ, когато такава е необходима. Германската канцлерка настоя кредитите да бъдат набавяни от Европейската инвестиционна банка. "Бих предложила, да увеличим възможностите на ЕИБ за кредитиране на модерни технологии. От това има голяма нужда.", подчерта Меркел. В заключителната си декларация европейските лидери изключиха всякакви прояви на протекционизъм. Кризата в Централна и Източна Европа бе предизвикана от световния финансов срив, но Европейският съюз и без това вече се бе запътил към неприятен конфликт между по-старите и по-новите си членки, пише по повод форума в Брюксел на 1 март Бронуен Мадокс във в. "Таймс". Всяка рецесия - дори не толкова остра като тази - щеше да покаже, че Изтокът иска повече, отколкото гласоподавателите на Запад са склонни да платят. Грубата истина е, че надеждите на новодошлите да станат Испания или Ирландия - бедни страни, преобразени за десетилетие или малко повече в ЕС - никога не са били реалистични. Румъния и България, приети през 2007 г., болезнено доказаха, че ЕС не разполага с особени санкции, ако страните се отметнат от реформите. Още преди тази криза сметката за разходите на ЕС за подпомагане на тези страни бе огромна. Доклад на Европейската комисия миналия месец ("Пет години разширен ЕС") отбелязва, че през 2007 г. новите членки са получили една пета от 99-те милиарда евро, които ЕС дава на страните. Сумата ще нарасне до 2013 г. до 35 процента. За да се измъкне Изтока от тази криза, сметката ще трябва да бъде още по-голяма, дори само за да се спасят банките от заемите в чуждестранна валута, заключава британският вестник.///

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
дянков вика-пролетта излизаме от кризата
ройтерс заявява-пролетта фалираме

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
павката написа:дянков вика-пролетта излизаме от кризата
Кой е тоя "Ройтерс " бре?

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Е.Димитров написа:павката написа:дянков вика-пролетта излизаме от кризата
Обикновенно тези, дето познават. А ако ти не ги познаваш и се изказваш насериозно така, много жалко. Винаги съм се чудил на хората с примерно над 1500-2000 мнения по разни форуми, кога са успели да ги напишат, да не би да живеят там? Има една клиширана приказка, времето е пари. Явно за много хора по форумите , времето не значи нищо или имат достатъчно пари, щом могат да отделят толкова време, че да напишат сума ти мнения, повечето от които чист СПАМ или нищо неказване, като това горното. Това е моята гледна точка за нещата, от един малко по-друг ъгъл.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Elesar74 написа:Е.Димитров написа:павката написа:дянков вика-пролетта излизаме от кризата
Обикновенно тези, дето познават. А ако ти не ги познаваш и се изказваш насериозно така, много жалко. Винаги съм се чудил на хората с примерно над 1500-2000 мнения по разни форуми, кога са успели да ги напишат, да не би да живеят там? Има една клиширана приказка, времето е пари. Явно за много хора по форумите , времето не значи нищо или имат достатъчно пари, щом могат да отделят толкова време, че да напишат сума ти мнения, повечето от които чист СПАМ или нищо неказване, като това горното. Това е моята гледна точка за нещата, от един малко по-друг ъгъл.
Ти приятелю очевидно не знаеш какво е сарказам,попрочети малко художествена литература и се пообразовай малко че е срамно..дори и да си 16-17 годинки

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Опс, сори, не съм разбрал.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3