Дядо Коледа яхна най-бързия мотор в света
Модератор: Общи модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Re: Дядо Коледа яхна най-бързия мотор в света
Аз знам хаябусата, че е най-бързото, пък и навсякъде гледам така пише. Кви са тези извънземни дет ги казвате нинам 

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- wing 32
- Потребител
-
- Кара: ми се Q7-V12 TDI
- Мечтае да кара: на писта
- Детайли за колата: R10
xpl0d написа:Аз знам хаябусата, че е най-бързото, пък и навсякъде гледам така пише. Кви са тези извънземни дет ги казвате нинам

модерните буси (и зх14-ки) са ограничени на 186 мили. бусата е ограничена на обороти, зх-14ката - на скорост.
малко история- така- по памет
последната неограничена буса беше модел 2000-ната година. тя и новия (за тогава) зх-12 спореха за най-бързия мотор, но резултатите бяха доста "размазани" и некоректни та не беше ясно кой е по-бързия. само помня, че нито един от двата мотора не можа да вдигне над 200 мили. след това (2001+) и двата мотора ги ограничиха и всички производители (без италианците) се съгласиха да спазват ограничението .. което се спазва и до ден днешен.
между другото аз познавам един от първите клиенти които си получиха зх-12ката пролетта на 2000... даже мисля, че още си пази "грамотата" и книгата за създаването на зх-12 с автограф от главния конструктор... затова и съм запомнил кое как беше...
малко история- така- по памет

последната неограничена буса беше модел 2000-ната година. тя и новия (за тогава) зх-12 спореха за най-бързия мотор, но резултатите бяха доста "размазани" и некоректни та не беше ясно кой е по-бързия. само помня, че нито един от двата мотора не можа да вдигне над 200 мили. след това (2001+) и двата мотора ги ограничиха и всички производители (без италианците) се съгласиха да спазват ограничението .. което се спазва и до ден днешен.
между другото аз познавам един от първите клиенти които си получиха зх-12ката пролетта на 2000... даже мисля, че още си пази "грамотата" и книгата за създаването на зх-12 с автограф от главния конструктор... затова и съм запомнил кое как беше...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
alx написа:модерните буси (и зх14-ки) са ограничени на 186 мили. бусата е ограничена на обороти, зх-14ката - на скорост.
малко история- така- по памет![]()
Гледам си доста навътре с моторите - буса турбо сериино ли е ? Има много клипове с такова чудовище , но не знам дали не са афтър маркет

няма серийни буси турбо. новите (по памет) са 1350 кубика (вдигнаха си с 50 кубика да се мерят с зх-14) и са около 180 коня на гумата... зх-14 е 175 но е една идея по-лек и по-аеродинамичен.. всичките японски мотори са атмосферки.. дори като се замисля, не знам за сериен мотор в момента дето да е турбиниран.. едно време имаше един или два модела...
бусите се турбинират много лесно защото мотора е с хубави бутала, здрав и електрониката е елементарна. има няколко компании които правят готови китове... цената е около $3500-5000 за целия кит с интеркулер и тн... кавасакитата пък им качават конете с "горни китове" (топ енд китс)- по-голяма глава, по-големи бутала и по-космати валове.. (аз лично го предпочитам това защото турбото е много експлозивно и ако не внимаваш може да се преметнеш- особено ако обичаш да караш на задна гума на високи скорости...)...
бусите се турбинират много лесно защото мотора е с хубави бутала, здрав и електрониката е елементарна. има няколко компании които правят готови китове... цената е около $3500-5000 за целия кит с интеркулер и тн... кавасакитата пък им качават конете с "горни китове" (топ енд китс)- по-голяма глава, по-големи бутала и по-космати валове.. (аз лично го предпочитам това защото турбото е много експлозивно и ако не внимаваш може да се преметнеш- особено ако обичаш да караш на задна гума на високи скорости...)...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
alx написа:няма серийни буси турбо. новите (по памет) са 1350 кубика (вдигнаха си с 50 кубика да се мерят с зх-14) и са около 180 коня на гумата... зх-14 е 175 но е една идея по-лек и по-аеродинамичен.. всичките японски мотори са атмосферки.. дори като се замисля, не знам за сериен мотор в момента дето да е турбиниран.. едно време имаше един или два модела...
А тоя мотор 280 коня "на дядо коледа" - сериен ли е . Гледам някаква нереална за атмосферен мотор мощност

За сериен мотор се сещам за френски скутер с чарджър и 40+ коня мощност ...
А това с турбо-бузите - 100 пъти гледам клиповете и всеки път настръхвам - 500 коня мотор - това е адсолютен брутализъм ...
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
С Турбо няма сериен модел никъде!Ако някой познава Краси Джантов той кара К4 с НОС и доста добри времена дава
Ако ще говорим за серийни мотори масово производство Бос Хос пак не става-поне според мен.Масово производство е всичките К-та на Сузуки или Р-овете на Хонда и т.н.

Ако ще говорим за серийни мотори масово производство Бос Хос пак не става-поне според мен.Масово производство е всичките К-та на Сузуки или Р-овете на Хонда и т.н.
- Helix
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS;E30 325i
- Мечтае да кара: Самолет
martin_g60 написа:С Турбо няма сериен модел никъде!Ако някой познава Краси Джантов той кара К4 с НОС и доста добри времена дава![]()
Тва за Бос Хос не требваше да го споменаваш

acho.rs написа:А тоя мотор 280 коня "на дядо коледа" - сериен ли е . Гледам някаква нереална за атмосферен мотор мощност![]()
За сериен мотор се сещам за френски скутер с чарджър и 40+ коня мощност ...
А това с турбо-бузите - 100 пъти гледам клиповете и всеки път настръхвам - 500 коня мотор - това е адсолютен брутализъм ...
да.. мотора е сериен. в много малко бройки, но мисля, че е сериен (10+ бройки)
бос хос е установена фирма и има няколко хиляди бройки произведени- 600 от тях са 502 "биг блок" мотоциклети. слави трифонов има(ше?) един, но той е 350 кубика "смол блок"... мисля, че има един 502 в бг.. но не ми харесва темата му как е направен...
повечето турбо буси са около 230-250 коня на задната гума... на около 1 бар с бензин 100. ако му сложиш 106 бензин може да надуеш още малко на сток карантиите до към 275 коня...
500 коня буса е .... много рядко. едно че само на 106 бензин, здрави бутала, мотовилки, лагери, колянов вал, голям интеркулер, 2-3 бара... почва да идва много $$$$... две че е малко безсмислено- не можеш да ги сложиш на асфалта защото то нормалната аз я изправям на задна гума в движение от 160-180км нагоре... а 500 коня просто няма как под 240км да я отвориш докрая и да ги видиш тия коне... а от 240 нагоре ще я отвориш докрая... ама за много малко - към 320 свършва аеродинамично и почва да плава.. доста страшничко е.
разбира се може отзад да й удължиш задната вилка (extended swing arm) но тогава пък седи лошо на пътя и е още по-неуправляема при високи скорости...
мисля, че най-бързата буса практически е около 275 коня на задната гума, на 1.5 бара, със сток окачване, но вързана отпред (tied-down) за по-добър динамичен баланс при ускорение...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Ясно . А как ще коментираш прословуите клипчета с турбо бусата , където един психопат прави към 360-370 км/ч - дали има нещо гнило 

почти всички мотори на клиповете са с по-голям заден венец (за по-добро ускорение) и понеже скороста се мери на изходящата ос на трансмисията- дават много неверни резултати на спидометъра.. като добавиш и че дори да е сток спидометъра на 300 лъже с около 20-30км... и смятай тия 370 как са примерно 280...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Helix
- кандидат ентусиаст
-
Alx според теб лично, кой е по-добър мотор като цяло(не само в-макс) Хаябусата или ЗХ12/14?

хм... старите буси не ги обичам... малко са ми мекички... новата обаче е... доста космата и наежена
зх-14 пък е по-фокусиран и седи по-добре на пътя... идват малко като ламбо и ферари- едното е космато, другото- прецизно.
на 8/10 ако ги караш бусата се усеща по-бърза... на 10/10 обаче са на кантар.. ма да ги караш на 10/10 си е убийство та.. така...
и друго. бусата ми е.. къса. а аз не съм много висок- 183см съм, но на зх-14 съм малко по-разгънат... пък и винаги съм бил кавасаки фен... буси само съм карал назаем и да настройвам...
но и двата мотора са много силни. аз дори не знам какво повече може да се направи по тях дори фабрични като са... ако не си луд де...

на 8/10 ако ги караш бусата се усеща по-бърза... на 10/10 обаче са на кантар.. ма да ги караш на 10/10 си е убийство та.. така...
и друго. бусата ми е.. къса. а аз не съм много висок- 183см съм, но на зх-14 съм малко по-разгънат... пък и винаги съм бил кавасаки фен... буси само съм карал назаем и да настройвам...
но и двата мотора са много силни. аз дори не знам какво повече може да се направи по тях дори фабрични като са... ако не си луд де...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Helix
- кандидат ентусиаст
-
И аз съм Кавазаки фен
Имал съм ЗХ6 и ЗХ10, сега едно приятелче ми предлага Буса 2004 на много добра цена от щатите, ма тея Сузукита нещо не са ми удобни... и маи ще се вкарвам по навътре в сектата.

31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3