Защо вече няма такава музика?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Re: Защо вече няма такава музика?

Мнение от (bubsa) » 29 Дек 2009, 11:03

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 29 Дек 2009, 11:45

прави сте,но според мен за жалост не е само при музиката,и с техниката е така,филми пак се правят яки но се размиват с останалите които се бълват постоянно,във авто индустрията е същата работа нови модели се вадят всяки сезон ебаси, просто след 90г. света стана много по грандомански и комерс,всеки вади броика за сметка на качеството,
но както сами виждате пак хубавото и изтинското си се слуша,качествената техника които се интересува знае как да си я намери, Е30 ките още си се търсят ,всичко си ок значи :mhihi:
и кат сме почнали със поздравите :arrow: http://vbox7.com/play:68ebb970

Потребител
Аватар

Мнение от E60_M5 » 29 Дек 2009, 12:28

Защо няма такава музика не мога да ти отговоря. Да си призная, няма стил, който да не слушам, но главно рап. Повечето "рапери" слушат комерса - уейн фифти и т.н., но истинския рап - това не мога да го опиша. Да чуваш как някой си излива душата, как казва какво е преживял, какво вижда всеки ден - а ако и ти си го преживял - отново не мога да опиша аз как се чувствам.
Иначе е вярно това, че рок-концертите, даже и в България, винаги се радват на голяма популярност. Рок културата е тук и никога няма да умре, друг е въпроса до колко ще се продължи да се правят нови парчета, и по-точно - стойностни такива. Действително е тъжно, но и днес има млади хора, които слушат такава музика, което гарантира това, което написах един ред по-нагоре.
Със здраве :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кракомобил
Детайли за колата: [url]http://flickcabin.com/public/view/full/84667[url/]

Мнение от georgymk » 29 Дек 2009, 12:41

Абе,пак не са малко феновете на Метъла и Хард Рока,миналата година,лятото беше ходих в Каварна на Концерта на "Manowar" имаше хора но по миналата година беше фул от сякъде....ходих и на "WhiteSnake" в София,нищо че валя дъжт стоях и киснах,ама си срах на ината и всички останали стояхме и ги слушахме,беше жестото не съм пропускал концерт на "Manowar" и "WhiteSnake" от както съм се запалил по тех.....не мисля и да пропусна
НАЗДРАВЕ :bchug:
1) За намиране на жена са нужни пари и време =>
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме:
Жена = проблеми.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 29 Дек 2009, 12:45

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кракомобил
Детайли за колата: [url]http://flickcabin.com/public/view/full/84667[url/]

Мнение от georgymk » 29 Дек 2009, 12:47

1) За намиране на жена са нужни пари и време =>
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме:
Жена = проблеми.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: МБ W140 V8

Мнение от sharksfin » 29 Дек 2009, 13:14

Музиката е изкуство, а днешното "изкуство" е лишено от чувство. Всичко се прави за пари и като по учебник. Движещият въпрос е един - какво ще увеличи продажбите. И всичко друго е на заден план. Аз лично обичам различни стилове музика и харесвам много групи и изпълнители, повечето от които в момента по една или друга причина ги няма на музикалния пазар. Да, конкуренцията е жесткоа, интернет е враг на тези, които имат талант и се опитват да спечелят от това. И концертите остават единственото мерило - единственото, за което хората ще се бръкнат в джоба, за да видят и чуят някой изпълнител. Вече никой не прави песни като July morning, Smoke on the water, Crying in the rain, Paranoid, Breakin the law, Unforgiven, November rain... и много други
п.п: аз много обичам сърдити негърчета да ми се карат и ми е болно от това, което се случва с негърската музика след смъртта на някои от иконите в рапа - Тупка, Ноториъс, Биг Ел, Ийзи И....
Акълът е нещо, което можеш да даваш, без да го имаш.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 29 Дек 2009, 14:01

sharksfin написа:Музиката е изкуство, а днешното "изкуство" е лишено от чувство. Всичко се прави за пари и като по учебник. Движещият въпрос е един - какво ще увеличи продажбите. И всичко друго е на заден план. Аз лично обичам различни стилове музика и харесвам много групи и изпълнители, повечето от които в момента по една или друга причина ги няма на музикалния пазар. Да, конкуренцията е жесткоа, интернет е враг на тези, които имат талант и се опитват да спечелят от това. И концертите остават единственото мерило - единственото, за което хората ще се бръкнат в джоба, за да видят и чуят някой изпълнител. Вече никой не прави песни като July morning, Smoke on the water, Crying in the rain, Paranoid, Breakin the law, Unforgiven, November rain... и много други
п.п: аз много обичам сърдити негърчета да ми се карат и ми е болно от това, което се случва с негърската музика след смъртта на някои от иконите в рапа - Тупка, Ноториъс, Биг Ел, Ийзи И....

Ами не си прав. Израстнал съм с песните, които цитираш, но през последните години съм намерил други, правени 30 години по-късно, които са ми въздействали не по-слабо. Да, не са същите. Използват други изразни средства и като цяло са на друга тематика. Но това е нормално. Светът непрекъснато се развива и музиката го следва за да е актуална.
За интернет също не си прав. Интернет прави много по-лесно за малките и талантливи изпълнители да стигнат до повече хора. Без да им трябва скъп маркетинг. Това им е шансът да спечелят достатъчно почитатели, които да ги подкрепят - било с посещения на концерти, онлайн продажби или дори с дарения.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sharksfin » 29 Дек 2009, 14:54

Feanor, донякъде съм съгласен с теб. Не казвам, че всичко, което излиза днес, е лошо. Има и наистина хубави неща, но вече стават все по-малко. За интернет - и ти си прав. Но ако разчиташ на таланта си, за да печелиш пари, то торентите и безплатното сваляне на албуми и песни са твой враг номер едно. Аз откак имам интернет, дискове не съм купувал. А преди това си купувах почти всеки ден. Сигурно и не само при мен е така. Верно, че от маркетингова гледна точка е по-добре, ама нали всеки, който е на пазара, е там с цел да инкасира парички. И как да отида да дам 10-15 евро за диск като мога да го изтегля без пари от замундата, примерно? И следователно приходите на някой талантлив младеж намаляват. И така се завърта колелото на индустрията.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Мнение от EBEEMVACIA » 29 Дек 2009, 15:01

krystal написа:Жалко но факт. Комерса преди всичко.
Все едно да питаш, защо няма вече качествена техника, качествена храна..и тн..

:yes: :!: :idea: ПОЗДРАВЧЕ
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 29 Дек 2009, 15:07

Feanor написа:Ами не си прав. Израстнал съм с песните, които цитираш, но през последните години съм намерил други, правени 30 години по-късно, които са ми въздействали не по-слабо. Да, не са същите. Използват други изразни средства и като цяло са на друга тематика. Но това е нормално. Светът непрекъснато се развива и музиката го следва за да е актуална.
За интернет също не си прав. Интернет прави много по-лесно за малките и талантливи изпълнители да стигнат до повече хора. Без да им трябва скъп маркетинг. Това им е шансът да спечелят достатъчно почитатели, които да ги подкрепят - било с посещения на концерти, онлайн продажби или дори с дарения.

И ти си прав до някъде, но не съвсем.. :mhihi:
Така както глобалната мрежа, дава шанс на многото талантливи изпълнители да изгреят, така е пълно и с бълвоч, който в противен случай няма как да изплува.

EBEEMVACIA написа: :yes: :!: :idea: ПОЗДРАВЧЕ

Благодаря. :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 29 Дек 2009, 15:09

sharksfin написа:Feanor, донякъде съм съгласен с теб. Не казвам, че всичко, което излиза днес, е лошо. Има и наистина хубави неща, но вече стават все по-малко.

Вярно е, mainstream-a се премести.

sharksfin написа:За интернет - и ти си прав. Но ако разчиташ на таланта си, за да печелиш пари, то торентите и безплатното сваляне на албуми и песни са твой враг номер едно. Аз откак имам интернет, дискове не съм купувал. А преди това си купувах почти всеки ден.

Да де, ама имаш ли представа къде отиват парите от диска, който си купуваш? И по-точно, каква част от тях стигат до авторите на музиката? :) Издателите прибират по-голямата част от печалбата, така че ти всъщност финансираш предимно тях, т.е. - индустрията. А индустрията не се интересува от изкуството, а от печалбите. Така че в известен смисъл, ако искаш да правиш изкуство - интернет е твоят шанс. Бих предположил, че пиратското разпространение на музиката може да се използва като нелоша самореклама, понеже да си мислиш, че можеш да го спреш е наивно.

П.П. krystal, естествено. Покрай всяко добро нещо, което се е появило, винаги е пълно с доста други, които са от посредствени до направо ужасни. Така стават нещата просто. :)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sharksfin » 29 Дек 2009, 15:41

Feanor написа:Да де, ама имаш ли представа къде отиват парите от диска, който си купуваш? И по-точно, каква част от тях стигат до авторите на музиката? :) Издателите прибират по-голямата част от печалбата, така че ти всъщност финансираш предимно тях, т.е. - индустрията.

Ами 1% от 15 евро е нещо, а 100% от 0 евро е нищо, нали така. И финансирайки предприятията, ти косвено финансираш и изпълнителите, защото от тези големи проценти от продажбите, които те гушват от всеки диск, плоча, касета и пр, с тези пари те плащат сумите по договорите на изпълнителите. И за да се върнем на темата: в договора на един изпълнител е заложено примерно да има в една календарна година три златни сингъла или един златен албум. Вече самият изпълнител не го е*е колко години ще му слушат песните и колко поколения ще се радват на музиката му. Интересува го само да си изпълни договора (щото новите джанти наБентлито и те пари струват...). Има един доста интерес филм (особено за любителите на рап музиката) - Rhyme and reason. Струва си да се гледа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 29 Дек 2009, 16:36

от днешно време БГ. група номер1 за мен е гравити ко

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата