Връзки в 6-то РПУ СПЕШНО! За кадрови въпрос... :)
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Bella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 46 330 xd , 2003
- Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL
Re: Връзки в 6-то РПУ СПЕШНО! За кадрови въпрос... :)
CheGevara написа:вчера ходих по един друг въпрос в първо и докато чаках да ми дойде ченгето станах свидетел на шоуто на полицията![]()
Започнах от скука да чета обявата за прием на 185 полицай в София - предполагам, че турбоманияка натам се е запътилИнтересното беше набора от документи, който се изисква за кандидатстване.
Почваше се с диплома за образование, която трябваше да бъде нотариално заверена - като чели полицията вярва повече на нотариуса дали дипломата е истинска отколкото на очите си.![]()
После идваха разни свидетелства за съдимост, дали има процесуални действия срещу теб, дали имаш задължения в НАП, кредити и незнам какво си още .... - с едно вкарване на ЕГН-то полицията би трябвало да я има всичката тази информация и да не е нужно да вадя документ от полицията за да послужи пред полицията :mhihi:
Докато чаках, имаше и разни други индивиди, които чакаха и по едно време излиза едно маце по бял анцуг и бели маратонки NIKE с пухено яке и подпухнали очи. Оказа се, че е полицайка и имаше разговор с някакъв от чакащите.![]()
Като гледам купона е голям в полицията и си мисля, че са останали много малко свестни хора там които имат и необходимият морал да работят там!
Все пак желая успех на турбото и за него знам, че заслужава да работи там, дано и полицията го заслужава него!
Koлега като чета явно си голям лаик за да ги напишеш всичките тези неща
Първо навсякъде искат заверено копие на дипломата ,а не самата диплома да е заверена .Второ колкото и да е жалко и смешно полицията няма достъп до посочената информация щото говорим за различни институции и на прост език няма как да има единна база данни .Ти като отидеш в данъчното да не би да знаят ,че имаш кола преди да си я декларирал .Трето коментара за девойката не е уместен щото може да е полицайка ама и тя ходи на заведения и излиза .
turboto драсни едно ЛС като имаш време ше помогнем с каквото можем

Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват 

- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
И това не е вярно.turboto написа:Освен ако не искаш да ставаш шефN.Mihaylovski написа:НеMollov написа:За Полицай не се ли искаше и да изкараш школата в Симеоново?
- nthnl
- младши ентусиаст
-
- Кара: Renault Megan E-Tech, Kia Sorento
- Мечтае да кара: По пистите :)
Колега, ако имаш време драсни едно лично съобщение с малко повече информация относно компютърните ти умения. Не мога да ти обещая нищо конкретно, но имам познати тук там, и ако си на "ти" с английския може да се измисли нещо и то със заплата започваща от 4 цифри.
Поздрави,
Михаил Великов
Поздрави,
Михаил Великов
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
Bella написа:Koлега като чета явно си голям лаик за да ги напишеш всичките тези неща
Колежке, това са личните ми впечатленията като страничен наблюдател, който сравнява подобните системи с другите "по-развити" държави от ЕС.
Bella написа: Първо навсякъде искат заверено копие на дипломата ,а не самата диплома да е заверена .
Като човек, който си изкарва хляба с консултантство, бих препоръчал на полицията да изисква при кандидатстване оригиналите на такива документи като дипломи и свидетелства. Служителят, който приема документите би могъл да си преснима каквото му е нужно и да го приложи към документите. Така се гарантира истинноста на копията и се освобождава кандидата от процедурата нотариус, която реално нищо не допринася за облекчаване на процеса за кандидатстване. В сегашното положение излиза, че полицията вярва повече на един нотариус, отколкото на собственият си служител.

Bella написа:Второ колкото и да е жалко и смешно полицията няма достъп до посочената информация щото говорим за различни институции и на прост език няма как да има единна база данни .
еми ти сама го казваш - жалко и смешно е - no comment! На прост език може би няма как да стане, но на сложен език става много лесно ... не е нужно да се открива топлата вода за такива свръзки. Доколко съм и запознат, такива връзки съществуват и сега и то не само с НАП, но и с мобилни оператори и банки

Bella написа:Трето коментара за девойката не е уместен щото може да е полицайка ама и тя ходи на заведения и излиза.
Жалко е ако такава служителка бърка полицията с заведение за забава и запой. Аз съм син на служител на МВР със стаж повече от 30 год и имам някаква представа за правата и задълженията на служителите. Доколкото знам има някакъв dress-code, който трябва да се спазва, но както го казах по горе това си опира до морала на служителя.
Не ми се връзвай на думите - те са плод на мойте впечатления. Искам да кажа, че служителят, който се занимава с моят случай беше много мил и ми даде удостоверението още на следващият ден, при условие, че можеше да го направи в 7 дневен срок. За което искам искренно да му благодаря!
Системата е сбъркана "отдолу" до "горе" и повечето служители не са виновни за това. Примери мога да ти дам много въпреки, че аз нямам работа редовно с тази система.
Най-пресният пример е следният:
Когато получаваш международен паспорт се подписваш изрично на два документа, че си го взел! Когато го връщаш, никой не ти дава никакъв документ, че си го върнал. Глобата за невръщане е до 150 лв. Когато попиташ служителката как ще докажа, че съм го върнал ако след 1 год ми треснете глоба от 150лв, тя ми отвръща "Господине, ние можем да четем в компютъра". Еми то хубаво, ама това не ми помага, ако ми дойде глобата или пък компютър се скапе ...

Дет се вика "Да сме живи и здрави!" и на теб и на турбото Ви пожелавам успешна нова година!

- turboto
- ентусиаст
-
- Кара: E39 530i Touring
- Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
- Детайли за колата: току що излязла от завода! :)
Жоре споко, тя не знае че просто си объркал държавата и за това тук всичко Ти е странно 

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
turboto написа:Жоре споко, тя не знае че просто си объркал държавата и за това тук всичко Ти е странно
Или по скоро не знае как е в белите държави

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Bella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 46 330 xd , 2003
- Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL
N.Mihaylovski написа:turboto написа:Жоре споко, тя не знае че просто си объркал държавата и за това тук всичко Ти е странно
Или по скоро не знае как е в белите държави
Знае ,но е реалистка

CheGevara аз бих препоръчала много повече неща и от теб във всяка една насока ,но за съжеление не зависи нито от мен нито от тези които го работят
Да ти се връщаCheGevara написа:
Колежке, това са личните ми впечатленията като страничен наблюдател, който сравнява подобните системи с другите "по-развити" държави от ЕС.
За съжеление стези държави нямаме нищо общо ,да не говорим че сме на светлинни години от тях .Най-малкото по отношението на обществото към тях
Не ми се връзвай на думите -
Системата е сбъркана "отдолу" до "горе" и повечето служители не са виновни за това.![]()
Дет се вика "Да сме живи и здрави!" и на теб и на турбото Ви пожелавам успешна нова година!

п.с не съм написала нищо с лоши чувства надявам се да си го разбрал

Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват 

- turboto
- ентусиаст
-
Т'ва и на Л.С. можехте да го уточните, все пак 10х за UP-а 

- turboto
- ентусиаст
-
Понеделник е денят Х. Ако до тогава някой измисли някакви връзки там да ми драсне
10х
10х
- turboto
- ентусиаст
-
И така да Ви се похваля
ПИХ ЕДНА СТУДЕНА 
Заключвайте темата!

Заключвайте темата!
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2