"Не убива скоростта а злоупотребата с нея"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: "Не убива скоростта а злоупотребата с нея"

Мнение от acho.rs » 01 Яну 2010, 17:19

BMW_RIDER написа:Много точно го каза адаш: "политиците си измиват ръцете със несъобразена скорост" И дайте да оставим карането с повече от на места нелепите ограничения. Ами когато дори и с 20км/ч се набиеш в яма която не си видял от "добре" почистения път, много случай има дето идват и ти пишат акт за несъобразена скорост.
Лично присъствах на парламентарен контрол на който на стария министър на МВР му беше повдигнат въпроса и той вика:
Дупките са си факт и шофйорите трябва да се съобразяват с тях, неможе да си караш Ферарито с 200 и дупките да са ти виновни: :kuku:

Ами пътуването на дълго - завой тир зад него дебнаторите чакат на скрита някъде навътре в храстите табелка 40. след това табелка 90 след това 80 после пак 40. Да дойдат да ми купат едни нови накладки глупаците. А сега сложи и колоните от коли, каруца магаре бабка с колело дупките ги казахме и ,че трябва да пътуваш така 5 часа и на кой не му идва да си каже :"Еб@л съм му мамата" и да бутне 3та и газ в насрещното. същото е с задръстванията и мърсотията по града. Шофирането и манталитета на шофйорите в БГ до голяма степен е заради нервите които трябва да изхабиш да се придвижиш в тая пародия на пътна мрежа и пародия на закони и ограни на реда.

Иначе при подходящи пътища трябва да бъде като на "Isle of Men" по улиците на града 50 пред училищата 20 извън това кой колкото му позволяват уменията и колата.

Напълно съгласен - викат манталитет . Ама тия дето не карат , най-често го говорят или са същите на пътя , но на думи за велики . Ситуацията със ТИРа и куките ми е до болка позната - типично за българските полицай , които 90% са станали полицай , защото нищо друго не става от тях :evil:
Помислете - колко полицай има след знак - Концентрация на ПТП ? А дали не са 4 пъти повече на хубавите пътища със ограничение 60 :banghead: Само 2 примера , които са до болка познати - пътя Ясен-Долни Дъбник - отсечка от първо-класния път Плевен - София (грубо казано) - пътя е едно посочен , с по 2 ленти в посока и двойна мантинела по средата - винаги, винаги има поне по две патрулки в тая отсечка , която е 7-8 км !
Друг път който го давах по телевизията - преди Враца - същия път , като по - горе - навсякъде 60,60,60 и пълно с патрулки в храстите :banghead: Ако спазаваш ограничениета , 50км между Бяла Слатина и Враца се пътуват ... над един час . Ако тръгнете от Плевен за Враца трябва да миенте именно тези две отсечки и познай колко време се карат тия 100 км ?
Интересен факт е че където са дивите дупки по тоя път , НИКЪДЕ няма патрулки . Ама НИКОГА няма да ги видите да пазят където пътя е лош или пък , добър но с голяма видимост и без дървета и храсти . Виж ако има дървета или някакви подходящи окрития , стават перфектната хранилка - но няма ли окритие и има видимост - никога не се варди , защото ще се види патрулката отдалече :bang:
Пример - писата след Бяла Слатина - участък от пътя с 4 ленти+2 авариини, прав , предназанчен за военни цели , по време на евентуална война - който иска да си кара спокойно с 300 и да не се притеснява от куки да ходи там - никога не пазят , защото няма как да се укрият ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 524 тд
Мечтае да кара: самолет
Детайли за колата: невзрачна

Мнение от BMario » 01 Яну 2010, 17:31

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА :) на всички.Нещо и от мен-тук проблема е манталитета на хората :banghead: Ние сме народ без "балами"?!Само-ТАРИКАТИ!!!Колкото до пътищата-двулентови,двупосочни пътища,без разделителна мантинела има навсякъде в Европа.И не е проблем,колко стара е колата,колко годишен е водача,колко опит има.А проблема е има ли "сиво вещество" водача и използва ли го :yes:
Искаш ли да направиш нещо,намираш начин.Не искаш ли-намираш причина и то важна!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 01 Яну 2010, 18:05

Само едно не мога да разбера, защо са виновни полицайте/политиците че:
Карате бързо
Изпреварвате без видимост с висока скорост
Прибирате се рязко след изпреварване и често губите контрол с висока скорост.
Карате пили
------
Под караТЕ не конкретизирам никои, просто споменавам честите причини за ПТП в които шофьора сам си е виновен.
Доста немци всеки ДЕН пътува по 500 км за да отидат на РАБОТА, а българите пътуват тези км за да отидат на МОРЕ/Планина, 5 пъти в годината - винаги има изключения, но те се броят на пръсти.
Германия е почти 30 пъти по-богата от България, те могат да си позволят да преасфалтират изцяло дълги отсечки, без да се споменава във вечерните новини с откриване на Министъра им. По този повод са мислили още преди 1990 год и са поставили дървета в канавките, за да предпазва асфалта, понеже не сме Германия и не може да преасфалтираме когато ни скимне.

За Дачията какво да кажа... единствения и + е разхода и това че е чисто нова, ако исках такси - бих си я взел.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koko29 » 01 Яну 2010, 20:55

Абе кво говориш............ тук на всеки дето умре да дава газ му е болна тема, че са ни такива пътищата и, че има ограничения на скоростта. Само не знам защо след като за ПТП-тата са виновни лошите пътища в Германия ограничиха скоростта , а в цяла Австрия на много малко места може да се вдига над 100????

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 01 Яну 2010, 21:52

koko29 написа:Абе кво говориш............ тук на всеки дето умре да дава газ му е болна тема, че са ни такива пътищата и, че има ограничения на скоростта. Само не знам защо след като за ПТП-тата са виновни лошите пътища в Германия ограничиха скоростта , а в цяла Австрия на много малко места може да се вдига над 100????

Ти чете ли темата ? Забеляза ли колко са жертвите на аутобаните и че те са практически най-безопасните пътища , въпреки бясната скорост на придвижване ?
Знаех , че ще се напълни със съветсни шофиори , които освен 130 км/ч на 300те ни километра магистрали , повече от 90 никога не са вдигали :dummy: Не знам ти каква кола караш , но аз с 90 като карам имам чувството , че съм на едно място . Поне на еднопосочните пътища да оправят тези ограничния :evil: Да не говорим за самото състояние на пътя и липсата на повече от 2 платна за движение - броя на челните удари , сам говори за нуждата от подобно нещо , не всеки път да трепереш , като изпреварваш , да не иде някой насреща или да не се е скрил чичко милиционер в храста :evil:
Ти приятелю , като подминаваш ТИР движещ се със 80 км/ч (ако изобщо има такова животно) - с колко го надминаваш - с 89 км/ч ли ? Или ти се припотва задника и натискаш до 120 км/ч да се прибереш по-бързо в платното си , за да не те посрещене , пък друг камион насреща :evil:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: опел

Мнение от Spoony » 01 Яну 2010, 22:02

acho.rs извинявай че започнах темата за Дачия :banghead:
Само не ми е ясно какво искаш- да се махнат ограниченията по прекрасните ни пътища или какво?

А от статията ми направи друго впечатление- въпреки липсата на ограничения контролът е много строг, има глоби за неспазване на дистанция, при задръстване се въвеждат специални правила на движението. А тук в България всичко е- еди какво си ограничение и точка по въпроса. Като оправят сглобките на мостовете, асвалта и дупките тогава да се мисли за ограниченията.

А пътя Плевен - ДД, който си споменал мисля че 90 е перфектната скорост за този участък. Все пак там има велосипедисти, селяни (жители на селата в района), селскостопански машини и други опасности. На тоя път принципно си карам със 70 точно и ми е сто пъти по-приятно отколкото да карам със 150 там (и това съм го правил). Чак ви се чудя какво удоволствие ви доставя да карате бързо :dunno:
.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Яну 2010, 22:04

повечето катастрофи в българия стават заради несъобразена скорост. скороста се контролира с педала на газта и на спирачката. тези педали не ги натиска никой друг а водача на возилото.

качеството на пътищата няма почти никакво отношение към броя катастрофи защото то просто определя максималната разумна скорост. а спазването й зависи от... виж по-горе.

мисля, че с това темата се изчерпва.

и още нещо - давате за пример немските магистрали където няма ограничение и катастрофите са малко независимо от "високите" скорости. аз мога съвсем отговорно да заявя, че аутобана е точно толкова опасен колкото и един навит калдаръмен път в планината - просто зависи от скороста- аз съм карал със над 340км и... въпросния аутобан е като междуселка пътека омешано с електронна игра - та... опасноста от пътя е въпрос пак на.. скорост.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 01 Яну 2010, 22:06

koko29 написа:Абе кво говориш............ тук на всеки дето умре да дава газ му е болна тема, че са ни такива пътищата и, че има ограничения на скоростта. Само не знам защо след като за ПТП-тата са виновни лошите пътища в Германия ограничиха скоростта , а в цяла Австрия на много малко места може да се вдига над 100????

И до колко бараки дето някога са били заведения в Австрия има знаци 40 и колко забравени знака 20, поставени когато се е ремонтирал пътя има до Виена. Карал съм из Европа и винаги съм спазвал ограниченията, защото там знаците са поставени на места където наистина трябва да се ограничи скоростта. Колегата го каза: в града навсякъде 50, покрай училищата 20, извънградско 80, на магистрала 130. И където наистина има нужда - ограничение. Е така е и в Австрия и в Италия и навсякъде. И куките не стоят до знаците в храстите, даже и в Сърбия. И трябва да се прави разлика между бързо каране и рисковано каране.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 BMW E46 330i

Мнение от ///M3 » 01 Яну 2010, 22:31

Статията я прочетох и много ми хареса, показва някои истини - като например че регулирането на скоростта е в по-голямата си част политически трик, който се оправдава с "вашата сигурност", "за по-безопасно"... Става въпрос само за големите и хубави магистрали, не за нашите двулентови, двупосочни извънградски пътища. Държави като САЩ, Италия, Испания, Франция и т.н. могат да си позволят да направят отсечки от магистралите си без ограничения, без това да се отрази върху броя на загиналите по тях.

Причините за катастрофите главно са неправилно изпреварване и маневриране (говоря за непоглеждане в огледалата), и алкохол, а не т.нар. "несъобразена скорост", която може да бъде и 20км/ч... В България за момента е невъзможно да се махне ограничението на магистралите не само заради качеството на самия път, а и заради манталитета.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 02 Яну 2010, 0:06

Spoony написа:acho.rs извинявай че започнах темата за Дачия :banghead:
Само не ми е ясно какво искаш- да се махнат ограниченията по прекрасните ни пътища или какво?

А от статията ми направи друго впечатление- въпреки липсата на ограничения контролът е много строг, има глоби за неспазване на дистанция, при задръстване се въвеждат специални правила на движението. А тук в България всичко е- еди какво си ограничение и точка по въпроса. Като оправят сглобките на мостовете, асвалта и дупките тогава да се мисли за ограниченията.

А пътя Плевен - ДД, който си споменал мисля че 90 е перфектната скорост за този участък. Все пак там има велосипедисти, селяни (жители на селата в района), селскостопански машини и други опасности. На тоя път принципно си карам със 70 точно и ми е сто пъти по-приятно отколкото да карам със 150 там (и това съм го правил). Чак ви се чудя какво удоволствие ви доставя да карате бързо :dunno:

- не искам да кажа , че дори скорост от порядъка на 150-180 км/ч може да бъде безопасна - както се казва статията - не скоростта убива а злоупотребата с нея . Дразня се че някой хора си мият ръцете със превишената скорост . Челен сблъсък - несъобразна скорост ... някой изхвърчал от пъя и се забил в дърво - превишена скорост и ... случайно една яма насред пътя , която никой не забелязва :evil:
За ограниченията - дори и новинарите го казаха - има нужда от съществена ревизия на ограниченията . . . Излизаш от Луковит за София - широк , нов път ограничение ... 40 км/ч - защо . Защото има военен полигон , който се ползва веднъж на 3 години ... и съответно органите нареда , винаги следят скрити зад завоя за безопасността на гражданите и заимат книжката на обществените врагове , които карат с 71км/ч (по-често им взимат 20ка) :ranting:
Пътя Плевен ДД в участъка Ясен - ДД , спокойно може да се брои за магистрала - ако ти на такъв път караш със 70 км/ч си почти пречка за движението (на магистрала скорост под 50 км/ч е забранена или трябва да се движиш в аварииното) .
Чак ви се чудя какво удоволствие ви доставя да карате бързо :dunno:

не ми се сърди , но това е най-тъпия въпрос ! Бързо е условно понятие - зависи от колата и пътната обстановка . Конкретно за мен , на магистрала нормалната скорост от 130 км/ч е доволна - не съм под напрежение , колата гори малко и що-годе може да реагираш . Бързо е над 160-200 - аз лично няма нерви , да поддържам много време , такава скорост.
А да ти кажа , че 130 км/ч е 50% по-бързо от 90км/ч и сътоветно ще стигнеш 50% по-бързо (горе-долу) . . .
Да вземе наще да оправят смотаните ограничения , та да не пътуваме Плевен-В.Търново часа , щот на всеки километръ има 60 км/ч ограничение . Магистрале е ясно , че няма да доживея в Северна България , но поне дуките и ограниченията да оправят и да спрат , да си мият ръце с това оправдание за превиешената скорост и ПТП , което го лепят като етикет ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 02 Яну 2010, 2:08

acho.rs написа:Постоянно чуваме , как Кое сега е причина номер 1 за ПТП - скоростта или нещастната пътна мрежа :?:

Непреодолимите комплекси за малоценност на магарето зад волана подкарало повечко коне :mhihi:
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 02 Яну 2010, 2:36

///peter написа:
(bubsa) написа:Грешката идва от там,че сравняваш наще пътища и коли с тези на германците!
И изобщо каква е целта на темата?Прави са си хората за несъобразената скорост,ако си караш разумно няма да имаш проблеми. :dunno:

Колите в Германия не се различават много с нашите.
Но там най-натоварените пътища не са 2 лентови без разделителни мантинели... Както сами виждате най-пагобните катастрофи са тези с челни удъри, забележете че в България те са МАСОВО.

В далечната 97-ма, когато баща ми ме учеше да карам, лада петица си беше много добра кола, а седмицата направо си беше перфектна, баща ми казваше "Най-малко катастрофи стават заради челен удар с две коли, това е малшанс и двамата да проспят ситуацията". Тогава е било така, но и ладите вдигаха максимум 160 и то по нанадолнище, сега всяка седмица поне по два-три пъти излизам извън платното, на банкета, за да избегна някой идиот, който не иска да се прибере при изпреварване.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 02 Яну 2010, 11:15

Някои колеги разчитат знака за максимална скорост като знак за задължителна минимална :mhihi: :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 524 тд
Мечтае да кара: самолет
Детайли за колата: невзрачна

Мнение от BMario » 02 Яну 2010, 11:36

Както казахме по-горе,просто манталитет.И според мен пишещите в тази тема са наясно за какво става въпрос,въпреки ,че намесваме,дачийте,немските аутобани,българските авто-пъдари катаджии и хубави пътища.Жалко е само,че тема като тази разискваме толкова малко хора :driving:
Искаш ли да направиш нещо,намираш начин.Не искаш ли-намираш причина и то важна!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Оглежда се за някое сносно BMW
Мечтае да кара: М3 Е90

Мнение от sexpodmosta » 02 Яну 2010, 14:43

Аз също четох статията. В нея направи впечатление, че въпреки липса на ограничение за скорост, шофьорите не могат да си правят каквото поискат. На теория дори, ако някой човек кара нормално, а след него някой спортист му светка и го гони от пътя и го притеснява, първия може да подаде жалба. Казвам на теория, защото в самата статия си пише, че е трудно да се хванат нарушителите. Друго нещо е дистанцията! Тук въпроса не е до пътища а до хората. Адски много се дразня, когато някой ти се лепне на задната броня за да те разкара от пътя си... без значение на магистралата или в града. За този масраф цивилните полицаи по аутобаните там пердашат актове.
Аз в Германия не съм карал, но съм бил в Австрия и там прави впечатление колко е организирано движението. Пример: Карам със 140-150, изпреварвам и се прибирам в средна лента. След мен Е-класа сигурно прелетя с 200+, но веднага се прибра в средна лента. Ако не се бях прибрал аз, този зад мен щеше да намали, докато в България ще ми се залепи на 3 метра и ще правим филмови каскади, без значение, че може да намали и да изчака между 2 и 5 секунди да се прибера!
Всичко е до манталитет и малко (ама наистина малко) мисъл.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата