[color=#FF0000]мнението е цезнурирано[/color]

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: Скок с парашут - съвети

Мнение от alx » 03 Яну 2010, 19:33

Е.Димитров написа:Аз бях парашутист и мога да ти кажа че винаги е шубе и 5 те закона на парашутиста се забравят в момента в който се отделиш от самолета

аз изкарах двете си години на лиляната - ти къде си бил?

по темата - намираш си един клуб и рипаш смело първия път с инструктор. не е за всеки, но мисля, че всеки трябва да опита. после ако ти хареса- може да опиташ соло. новите парашути са бавни, лесно управляеми и дуракоустойчиви. бънджито е много по-опасно...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 04 Яну 2010, 1:29

Е.Димитров написа:Професионалистите скачат от над 2000 метра,парашута го отварят от около 1200 метра

кви 1200м ве,то ние аматьорите ни се отварят на 500-550м,на профитата, им е фокс идея да отворят максимално нископарашутите,рекорда мисля е някъде около 45-55м, има и един не успешенопит с отворен парашут на 17м,завършил нещастно,паметника на човека е на Божура,не му знам името за съжаление, в мъгла е бил скока и се е ударил странично в халето. А и профитата скачат без уред, сами си отварят парашута,имат висотомер на ръката ирешават кога да отворят,а автоматичните висотомери, се нагласят за определня височина, с този уред се скача около 50-100тниа скок. след това сам отваряши кот сабя покаже.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 04 Яну 2010, 10:43

alx написа:
Е.Димитров написа:Аз бях парашутист и мога да ти кажа че винаги е шубе и 5 те закона на парашутиста се забравят в момента в който се отделиш от самолета

аз изкарах двете си години на лиляната - ти къде си бил?

по темата - намираш си един клуб и рипаш смело първия път с инструктор. не е за всеки, но мисля, че всеки трябва да опита. после ако ти хареса- може да опиташ соло. новите парашути са бавни, лесно управляеми и дуракоустойчиви. бънджито е много по-опасно...

На Раковски 155 ми бяха заниятията и после на божурище рипахме,към ОСО,и естествено в казармата ме зеха парашутист

На колегата по-долу
Такива бяха изискванията,профита беха тея с над 2000 скока и с двуплощника ги метаха от 2000 метра,после слизаше на 1200-800 метра да ни изака нас бунаците и така,сега може и от по малка височина да се скача,ние едно време учихме по "Немската "система

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 04 Яну 2010, 11:56

При динамичния удар от отварянето на парашута, когато скороста ти намалява много за кратко време, може да изпиташ дискомфорт :)
На мен почти всеки път ми излизаха звездички :> Имаше хора, не добре затегнати каски ги удряха в носа или просто изхвърчаха :>
После си висиш като плюнка и се радваш на пейзажа и спокойствието, което е приятно но от 1000м трае около минута (поне със старите парашути ПД47, с новите можеш да си висиш доста)

И след това противно на очакванията идва най-опасната част, която е приземяването, трябва да нацелиш равно място и да внимаваш да не си счупиш краката, защото неможеш да прецениш точно кога да ги стегнеш...но на това ще те обучат. Аз няколко пъти се изтрополих по гъз и гръб и веднъж дори по лице, като даже захапах некво растение :> , защото не бях преценил правилно вятъра. Но със съвременен парашут приземяването ще ти е доста по-лесно.

за начинаещ вариантите са 2, тандем или скок с автоматично отваряне от самия самолет! Т.е. закачен си с едно въже за жица вътре в самолета, при скока то ти дърпа и отваря парашута. В този вариант свободното падане е колкото дължината на въжето и вървите на парашута....т.е. съвсем малко. Но никой не би трябвало да те пусна като начинаещ да скачаш сам с ръчно отваряне, тъй като там много неща могат да се объркат. Ако отвориш парашута докато се въртиш или си по гръб, може да се оплетеш като животно и просто да си паднеш увит и готов за откарване :)

Общо взето няма нищо страшно, никой не е останал горе :>

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 05 Яну 2010, 0:28

А са да кажат спецовете у скоковете, на кое се казваше целувката на стюардесата :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каквото изпадне...
Мечтае да кара: safety car, самолет, мотор
Детайли за колата: тотална щета...

Мнение от stozashto » 29 Яну 2010, 18:22

Докато не е дошла пролетта (че току виж се разколебаеш... :) ) и докато не е минал един месец от датата на последното мнение (че току виж някой шеф ме наказал... ;) ), реших да ти дам и моите съвети, щот' ги искаш!

1. НЕ ПОДЦЕНЯВАЙ теорията!
2. НЕ НАДЦЕНЯВАЙ физиката си! И Природата!
3. И най-безсмислено изглеждащите изисквания и правила СПАЗВАЙ ПЕДАНТИЧНО ТОЧНО! (Бъди сигурен, че са проверени с цената на много травми и жертви - няма смисъл да ги проверяваш лично!)
4. Не крий от близките си! Особено важи, ако си непълнолетен!
5. СКОЧИ!!! :yes:

П.П. За да не забравиш законите на парашутиста, си ги повтаряй на ум всяка вечер преди да заспиш - така учеха на Раковска... ;)

Меко приземяване! ;)
"... _ _ _ ..."

Предишна

Назад към Извън Темата