[color=#FF0000]мнението е цезнурирано[/color]
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Скок с парашут - съвети
Е.Димитров написа:Аз бях парашутист и мога да ти кажа че винаги е шубе и 5 те закона на парашутиста се забравят в момента в който се отделиш от самолета
аз изкарах двете си години на лиляната - ти къде си бил?
по темата - намираш си един клуб и рипаш смело първия път с инструктор. не е за всеки, но мисля, че всеки трябва да опита. после ако ти хареса- може да опиташ соло. новите парашути са бавни, лесно управляеми и дуракоустойчиви. бънджито е много по-опасно...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Е.Димитров написа:Професионалистите скачат от над 2000 метра,парашута го отварят от около 1200 метра
кви 1200м ве,то ние аматьорите ни се отварят на 500-550м,на профитата, им е фокс идея да отворят максимално нископарашутите,рекорда мисля е някъде около 45-55м, има и един не успешенопит с отворен парашут на 17м,завършил нещастно,паметника на човека е на Божура,не му знам името за съжаление, в мъгла е бил скока и се е ударил странично в халето. А и профитата скачат без уред, сами си отварят парашута,имат висотомер на ръката ирешават кога да отворят,а автоматичните висотомери, се нагласят за определня височина, с този уред се скача около 50-100тниа скок. след това сам отваряши кот сабя покаже.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
alx написа:Е.Димитров написа:Аз бях парашутист и мога да ти кажа че винаги е шубе и 5 те закона на парашутиста се забравят в момента в който се отделиш от самолета
аз изкарах двете си години на лиляната - ти къде си бил?
по темата - намираш си един клуб и рипаш смело първия път с инструктор. не е за всеки, но мисля, че всеки трябва да опита. после ако ти хареса- може да опиташ соло. новите парашути са бавни, лесно управляеми и дуракоустойчиви. бънджито е много по-опасно...
На Раковски 155 ми бяха заниятията и после на божурище рипахме,към ОСО,и естествено в казармата ме зеха парашутист
На колегата по-долу
Такива бяха изискванията,профита беха тея с над 2000 скока и с двуплощника ги метаха от 2000 метра,после слизаше на 1200-800 метра да ни изака нас бунаците и така,сега може и от по малка височина да се скача,ние едно време учихме по "Немската "система
При динамичния удар от отварянето на парашута, когато скороста ти намалява много за кратко време, може да изпиташ дискомфорт 
На мен почти всеки път ми излизаха звездички :> Имаше хора, не добре затегнати каски ги удряха в носа или просто изхвърчаха :>
После си висиш като плюнка и се радваш на пейзажа и спокойствието, което е приятно но от 1000м трае около минута (поне със старите парашути ПД47, с новите можеш да си висиш доста)
И след това противно на очакванията идва най-опасната част, която е приземяването, трябва да нацелиш равно място и да внимаваш да не си счупиш краката, защото неможеш да прецениш точно кога да ги стегнеш...но на това ще те обучат. Аз няколко пъти се изтрополих по гъз и гръб и веднъж дори по лице, като даже захапах некво растение :> , защото не бях преценил правилно вятъра. Но със съвременен парашут приземяването ще ти е доста по-лесно.
за начинаещ вариантите са 2, тандем или скок с автоматично отваряне от самия самолет! Т.е. закачен си с едно въже за жица вътре в самолета, при скока то ти дърпа и отваря парашута. В този вариант свободното падане е колкото дължината на въжето и вървите на парашута....т.е. съвсем малко. Но никой не би трябвало да те пусна като начинаещ да скачаш сам с ръчно отваряне, тъй като там много неща могат да се объркат. Ако отвориш парашута докато се въртиш или си по гръб, може да се оплетеш като животно и просто да си паднеш увит и готов за откарване
Общо взето няма нищо страшно, никой не е останал горе :>

На мен почти всеки път ми излизаха звездички :> Имаше хора, не добре затегнати каски ги удряха в носа или просто изхвърчаха :>
После си висиш като плюнка и се радваш на пейзажа и спокойствието, което е приятно но от 1000м трае около минута (поне със старите парашути ПД47, с новите можеш да си висиш доста)
И след това противно на очакванията идва най-опасната част, която е приземяването, трябва да нацелиш равно място и да внимаваш да не си счупиш краката, защото неможеш да прецениш точно кога да ги стегнеш...но на това ще те обучат. Аз няколко пъти се изтрополих по гъз и гръб и веднъж дори по лице, като даже захапах некво растение :> , защото не бях преценил правилно вятъра. Но със съвременен парашут приземяването ще ти е доста по-лесно.
за начинаещ вариантите са 2, тандем или скок с автоматично отваряне от самия самолет! Т.е. закачен си с едно въже за жица вътре в самолета, при скока то ти дърпа и отваря парашута. В този вариант свободното падане е колкото дължината на въжето и вървите на парашута....т.е. съвсем малко. Но никой не би трябвало да те пусна като начинаещ да скачаш сам с ръчно отваряне, тъй като там много неща могат да се объркат. Ако отвориш парашута докато се въртиш или си по гръб, може да се оплетеш като животно и просто да си паднеш увит и готов за откарване

Общо взето няма нищо страшно, никой не е останал горе :>
А са да кажат спецовете у скоковете, на кое се казваше целувката на стюардесата 

- stozashto
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото изпадне...
- Мечтае да кара: safety car, самолет, мотор
- Детайли за колата: тотална щета...
Докато не е дошла пролетта (че току виж се разколебаеш...
) и докато не е минал един месец от датата на последното мнение (че току виж някой шеф ме наказал...
), реших да ти дам и моите съвети, щот' ги искаш!
1. НЕ ПОДЦЕНЯВАЙ теорията!
2. НЕ НАДЦЕНЯВАЙ физиката си! И Природата!
3. И най-безсмислено изглеждащите изисквания и правила СПАЗВАЙ ПЕДАНТИЧНО ТОЧНО! (Бъди сигурен, че са проверени с цената на много травми и жертви - няма смисъл да ги проверяваш лично!)
4. Не крий от близките си! Особено важи, ако си непълнолетен!
5. СКОЧИ!!!
П.П. За да не забравиш законите на парашутиста, си ги повтаряй на ум всяка вечер преди да заспиш - така учеха на Раковска...
Меко приземяване!

1. НЕ ПОДЦЕНЯВАЙ теорията!
2. НЕ НАДЦЕНЯВАЙ физиката си! И Природата!
3. И най-безсмислено изглеждащите изисквания и правила СПАЗВАЙ ПЕДАНТИЧНО ТОЧНО! (Бъди сигурен, че са проверени с цената на много травми и жертви - няма смисъл да ги проверяваш лично!)
4. Не крий от близките си! Особено важи, ако си непълнолетен!
5. СКОЧИ!!!

П.П. За да не забравиш законите на парашутиста, си ги повтаряй на ум всяка вечер преди да заспиш - така учеха на Раковска...

Меко приземяване!

"... _ _ _ ..."
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2