Защо българина не може да кара в колона?
Модератор: Общи модератори
66 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Re: Защо българина не може да кара в колона?
Четох само първите няколко поста.
Всички се оплаквате от манталитета на бг пилота но никой не забелязва как всеки ден стават побоища в т.нар. дискотеки(чалга клубове),как уважението м-у хората липсва и т.н. ,което е доста по-важно от това как караме.Нали разбираш,не се отваряй дори и във форума щото ще дойдем 1241 г-класи пред вас и ще те бием безкрайно...пффф...
Всички се оплаквате от манталитета на бг пилота но никой не забелязва как всеки ден стават побоища в т.нар. дискотеки(чалга клубове),как уважението м-у хората липсва и т.н. ,което е доста по-важно от това как караме.Нали разбираш,не се отваряй дори и във форума щото ще дойдем 1241 г-класи пред вас и ще те бием безкрайно...пффф...
Последна промяна DanielzZz на 03 Яну 2010, 13:58, променена общо 1 път
Bogat-Beden написа:Escape написа:160+ и такива които карат с 90 по магистрала. Защо няма НОРМАЛНИ?
На мойта кочина по каталог В-макса е 140...С колко ще ми препоръчаш да карам по магистралата,за да ме дефинираш като нормален??
е проблем ли ти е да караш със 110? И Тойота Ярис 1.1 съм карал и Пунто на газ и ЖИГУЛА и не е проблем да караш със 110.
Крайно време е да се въведат освен ограничения на скороста, така и глоби за бавно каране. Като не може колата ти да вдигне 100 какво правиш на магистралата?
На запад ги глобяват такива
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
А тия дето си карат скутерите и колелата по магистралите (да,виждал съм такива) какво ги правим ?
Всяка съвременна кола може да поддържа скорост от 120+ кмч.
Joro_Paveto написа:Абе колега ти сам си противоречиш - не можели да карат с 90, а пък дядката с жигулата се движи с 60?!?!?
Щото ако дядката направи път и улесни изпреварването му от тези след него всички ще си карат в колона. Затова има непрекъсната линия, която позволява да се изпреварва. Ебем ви у моралистите - не може да се кара с 90...може ама като карат всички, е не някой малоумник с 60 да се влачи по незнайни причини! А като ти си от тия дето изпреварват колоната ще мълчиш а?
?!?!? четеш между редовете. дедката караше със 60 по баирите ПРЕДИ магистралата - там са едни завои. А карането с 90 е ПО МАГИСТРАЛАТА. Прави разлика

- Bella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 46 330 xd , 2003
- Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL
Escape написа: Крайно време е да се въведат освен ограничения на скороста, така и глоби за бавно каране. Като не може колата ти да вдигне 100 какво правиш на магистралата?
На запад ги глобяват такива
Има и минимална скорост с която трябва да караш на магистралата

DanielzZz написа:
Колега ,а тия с несъвременните къде да карат

За карането в колона винаги ме е хващало яд на такива "специалисти " които все са по-хитри от останалите и изпреварват точно там където не може и ще направят най-големите поразии .Няма такъв манталите просто " И сам да съм в трамвая пак ще се бутам и сам да съм на опашката пак ще се пререждам "

Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
за 120 км/ч са достатъчни към ~50 коня... не се излагайте с такива изказвания
още старите жигули са по 60 и няколко коня...

Последна промяна steeN на 03 Яну 2010, 14:22, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- BMario
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 524 тд
- Мечтае да кара: самолет
- Детайли за колата: невзрачна
steeN написа:е нещата имат няколко гледни точки...
защо този чичко като вижда, че се образува колона зад него не отбива от време на време да я пропусне ? защо хората от колоната карат на такава дистанция, че да не може да изпревариш една кола и да се прибереш спокойно без да пречиш на движението ? защо като изпреварват хората не се изчакват, а тръгват една кола зад друга без никаква видимост ? няма култура на каране и толерантност за мен ...
изкривена ценностна система-"по-добър","най-добър","майстор","недосегаем" и така нататък

Искаш ли да направиш нещо,намираш начин.Не искаш ли-намираш причина и то важна!
Bella написа:
Има и минимална скорост с която трябва да караш на магистралата
Колега ,а тия с несъвременните къде да карат![]()
минималната скорост за движение по магистрала е смешно число - 45 км/ч
а тия с несъвременните коли отиват в кат, носят си номерата и си я прибират под одеалото колата
в германия тия тояги, се водят РЕТРО и може да се карат само в почивните дни и по междуградските пътища (не магистрали)
steeN
по технически данни всички могат да направят 120 км/ч
само че лошото е, че в българия се движат секви бараки
направи 120 км/ч с некоя от тия покривените талиги, дето колелата им сочат на 4 различни посоки =)))
No bling at the Ring
- Bella
- кандидат ентусиаст
-
BadAngel написа:
На който не му харесва има лява лента да си изпреварва и да си се прави на Шумахер със 120 -160 -даже с 200 ако може

Кога пък всички станахте играчи ,кога всички подкарахте съвременни коли

Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват 

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Защото е българин. Комплексиран, унизен, беден душевно и духовно, да продължавам ли да изброявам? За много хора, колата е тяхната истинска стойност, колкото е по-хубава, толкова по-важни са те. Излизайки на пътя, стремежа към себедоказване и на другите, взема връх и се почва една... Хората са неспокойни и нервни и това си проличава на пътя в много силна степен. А глупавото самохвалство и показност, въобще не ги коментирам, но и те са плод на същите комплекси и духовна бедност. Някой хора, карайки кола за 50 000 лв., не могат да преживеят факта да ги изпревари кола за 500 лв.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Нещо се повторих, сори.
Последна промяна Elesar74 на 03 Яну 2010, 14:35, променена общо 1 път
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Взимал съм Карнобатската магистрала с 70-80 и не съм пречил на никой. Не можеш да съдиш някой, че кара бавно, особено ако това "бавно" е 90 км/ч (максимално разрешената от закона скорост по двулентов път). Вече който кара с 60 наистина дразни, но не е виновен човека, явно си има причина. Карал съм и със 180 на магистрала преспокойно с 4000 оборота, та колата ми не е барака, просто бързото карене не ме кефи.
А при каране в колона дори и от 4-5 коли трябва колите да оставят достатъчно пространство помежду си, за да има място за изпреварване. Много е дразнещо 5 коли на 1 метър дистанция и да не мога да ги изпреваря ако искам. В чужбина дори глобяват точно за неспазване на дистанция.
По въпроса от темата- просто някой винаги ще се мисли за по-голям, че за него законите не важат и ще бърза като луд. Лятото на 1 август пътувах до Сливен и имаше колона от Стара до Нова Загора и докато си седим в задръстването все някой ще се намери да тръгне да изпреварва цялата колона. То си е до култура и манталитет.
А при каране в колона дори и от 4-5 коли трябва колите да оставят достатъчно пространство помежду си, за да има място за изпреварване. Много е дразнещо 5 коли на 1 метър дистанция и да не мога да ги изпреваря ако искам. В чужбина дори глобяват точно за неспазване на дистанция.
По въпроса от темата- просто някой винаги ще се мисли за по-голям, че за него законите не важат и ще бърза като луд. Лятото на 1 август пътувах до Сливен и имаше колона от Стара до Нова Загора и докато си седим в задръстването все някой ще се намери да тръгне да изпреварва цялата колона. То си е до култура и манталитет.
.
Bella написа:BadAngel написа:
На който не му харесва има лява лента да си изпреварва и да си се прави на Шумахер със 120 -160 -даже с 200 ако може![]()
Кога пък всички станахте играчи ,кога всички подкарахте съвременни коли
мии, аз лично съм играч от около година и половина някъде
никой не се прави на шумахер със 120 по магистралата
това е нормална и разумна скорост за придвижване
ненормално е да заковеш на 45, тва освен всичко е и опасно (са в момента не мога да се сетя неква конкретна опасност, но сигурно има неква)
No bling at the Ring
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Има,че някои карайки с 200 може да неможе да намали до 45 и да те обязди
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Bella
- кандидат ентусиаст
-
BadAngel написа:
никой не се прави на шумахер със 120 по магистралата
това е нормална и разумна скорост за придвижване
ненормално е да заковеш на 45, тва освен всичко е и опасно (са в момента не мога да се сетя неква конкретна опасност, но сигурно има неква)
И според теб е нормално някой дечко който вчера е взел книжка и още не знае защо е на пътя и как да реагира в дадена ситуация или някой чичка с бричка дето едва е минал ГТП да ми се прави на състезател по магистралата само защото хора като теб искат минималната скорост там да е по възможност 120

N.Mihaylovski написа:Има,че някои карайки с 200 може да неможе да намали до 45 и да те обязди
Надали някой ще кара с 45 в лява лента ,а с 200 е забранено

66 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5