Питане относно полицаите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Красива и екстремна
Аватар
Кара: bmw 328

Мнение от bawarka » 14 Апр 2005, 16:39

BOBSI сори мой , :mhihi: отплеснах са ти беше първи :mhihi: :winky:

плабо пък за твоя случай, просто си замълчаваш щото нареждаш
ли няма оправия после...незнам кой кого ще помни :mhihi:

младши завивач
Аватар

Мнение от ivo » 14 Апр 2005, 17:02

Благодаря zа отговорите. Но останаха мойте 3 въпроса дали всъщност трябва да спираме:
- ако са спрели друга кола,
- ако ни вадят от вътрешна лента (при положение, че има кола до нас),
- и ако ни спират квартални патрулки (не КАТ), при очевидна липса на нарушение. (Както се каzа по долу, zа да те претърсят явно могат да се оправдаят, че иzглеждаш "съмнително", но могат ли да ти напишат акт не раzбрах?)

При горните 3 варианта аz лично вече им спирам само ако ме подгонят. До сега от 3 опита 2 пъти съм пробвал и не ме гонят. :) А ако се стигне да ме водят в районното - имам си адвокат (между другото пробвайте да иzвадите телефона и да им кажете, че се обаждате на адвоката си и те почват "много нахитрехте адвокати ше викате, аре zимай документите и бегай и друг път..."). 8)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eli » 14 Апр 2005, 17:32

ivo написа:Благодаря zа отговорите. Но останаха мойте 3 въпроса дали всъщност трябва да спираме:
- ако са спрели друга кола,
- ако ни вадят от вътрешна лента (при положение, че има кола до нас),
- и ако ни спират квартални патрулки (не КАТ), при очевидна липса на нарушение. (Както се каzа по долу, zа да те претърсят явно могат да се оправдаят, че иzглеждаш "съмнително", но могат ли да ти напишат акт не раzбрах?)

При горните 3 варианта аz лично вече им спирам само ако ме подгонят. До сега от 3 опита 2 пъти съм пробвал и не ме гонят. :) А ако се стигне да ме водят в районното - имам си адвокат (между другото пробвайте да иzвадите телефона и да им кажете, че се обаждате на адвоката си и те почват "много нахитрехте адвокати ше викате, аре zимай документите и бегай и друг път..."). 8)

По третото питане за кварталните патрулки - КАТЕГОРИЧНО НЕ МОГАТ ДА ТИ НАПИШАТ АКТ. Трябва да викат КАТ. Само те пишат актове. И ако искат да те претърсват дръж се по серт и може и да се откажат. Попитай ги за какво те претърсват, имат ли акция или просто си им изглеждал съмнителен. Накарай ги да ти се извинят в случай че всичко е наред - докато ги оставяме да си правят каквото си искат с право и без право все така ще се държат. Сякаш са хванали господ за .....

По другите два въпроса ще потърся и ще пиша пак
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от StuNNeR » 14 Апр 2005, 18:03

Мда много се дразня като ме спре няой и почне да ми говори на "ти"(освен,ако не е някой пич и почнем да си бъбрим например за колата) А и тва,че съм по-млад не и дава основание да се държат все едно си му син :evil:
RESPECT!

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 14 Апр 2005, 18:34

BOBSI написа:имам познат дето от преди 4 год. сега му дойде писмо, че далжи 200 и незнам си колко лева

Само дето тук идва тънкият момент - тези пари не са принудително изискуеми, ако са минали 2 години от наказателното постановление :1:

Красива и екстремна
Аватар
Кара: bmw 328

Мнение от bawarka » 14 Апр 2005, 19:22

1. Имат право да те спрат .
2. Трябва да спреш , дори и на 200м от тях , но те са длъжни
да дойдат до теб! И разбира се учтиво да ти се представят както и да извадят документ за самоличност! Но ако нямаш възможност да спреш
нищо немогат да ти кажат!
3.С BMW ли си винаги си подозрителен :mhihi:

Но за обиск трябва да имат писмена заповед!
Иначе нарушават личните права ...:)

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 14 Апр 2005, 19:29

Актове пишат само тия със светещите жилетки, ама не тия от Волф а от другата фирма. Относно актовете, аз чакам един по пощата.

А и имам питане понеже им дължа 190 лева дали тряя да ги плащам скоро като нямам собственост на мое име или мога да позачакам :)
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 14 Апр 2005, 20:22

bawarka написа:Но за обиск трябва да имат писмена заповед!
Иначе нарушават личните права ...:)

Добре де всеки ден виждам микробуси с отворени врати и ушевеца зяпа вътре :help: :help:
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 14 Апр 2005, 21:38

tsvet40 написа:
BOBSI написа:имам познат дето от преди 4 год. сега му дойде писмо, че далжи 200 и незнам си колко лева

Само дето тук идва тънкият момент - тези пари не са принудително изискуеми, ако са минали 2 години от наказателното постановление :1:

Виж сега те му пратиха писмо от общината, че си ги търсят парите и съответно той си ги плати... въпроса е че си ги е платил.... Е ти по твойта логика то значи никой не си плаща АКТОВЕТЕ :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Последна промяна Терзийски на 14 Апр 2005, 22:51, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M50B25,M50B30,S50B30
Мечтае да кара: M1 Procar
Детайли за колата: 325i, E36 BTCC Replica, E36 M3

Мнение от bmw325ci » 14 Апр 2005, 22:03

Няма защо да се претиснявате имам сигурна информация че гадните кукичи имат бензин за 30км.Те за това пиявичките винаги карат бавно защото на дени имат право само на толкова бензинец или нафтица,та ако по някаква случайност тругнят да те гонят,1 че със тези Астри 1.6 и със Лада да си ще им избегаш и второ, ще те гонят 30 км максимално и ще им свърши бензинеца и после мойе само да ги дразниш като се въртиш у кръг около тях :mhihi:

младши завивач
Аватар

Мнение от ivo » 14 Апр 2005, 22:10

tsvet40 написа:

Аz съм чувал, че след 3 години губят давност. Може и да не е вярно (да е дори след 5), но със сигурност след определен период губят давност и ги водят "несъбираеми" един вид. :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 15 Апр 2005, 8:44

Давност не губят никога... :mhihi:
Просто не са изискуеми... Това, че са му пратили писмо на човека, и той ги е платил доброволно :mhihi: , си е негов проблем... Бас държа, че това писмо е било един вид напомнящо, не е съдържало никакви санкции, ако не се изпълни задължението (пак казвам, това важи само ако са минали двете години). И задължението е дължимо, т.е. ако си го платиш доброволно всичко е ОК. Но по никакъв начин не могат да те принудят... ;)
GIORCETO: Не се напъвай бате да им ги плащаш - нищо не могат да ти направят... С едно изключение - могат да не те пуснат да излезеш от страната, ако не е изтекъл гореспоменатия 2 годишен срок... :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30;Е65
Мечтае да кара: Е30

Мнение от DILDO » 15 Апр 2005, 9:58

bmw325ci написа:Няма защо да се претиснявате имам сигурна информация че гадните кукичи имат бензин за 30км.Те за това пиявичките винаги карат бавно защото на дени имат право само на толкова бензинец или нафтица,та ако по някаква случайност тругнят да те гонят,1 че със тези Астри 1.6 и със Лада да си ще им избегаш и второ, ще те гонят 30 км максимално и ще им свърши бензинеца и после мойе само да ги дразниш като се въртиш у кръг около тях :mhihi:

А да си се сещал че тяхното преимущество не е в бензина или в бързите коли а в числеността :?: ;) за 30 км ще ти направят 10 блокади :lol:

младши завивач
Аватар

Мнение от ivo » 15 Апр 2005, 13:40

tsvet40 написа:С едно изключение - могат да не те пуснат да излезеш от страната, ако не е изтекъл гореспоменатия 2 годишен срок... :roll:

Пак оффтопик, но да допълня, че zа да не те пуснат иzвън страната трябва дължимия данък да е над 3000 лева. При 1800 лева дължими си напускаш кат пич. Tествано е :lol: ;)

п.с. Последно никой ли не успя да иzдири инфо, дали трябва да се спира при друга спряна кола или иzваден от вътрешна лента? :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Rado1 » 18 Апр 2005, 15:07

Това за давноста го забрави,седат си в общината до де не умреш,после на парвия наследик.
Общо взето ще ги платиш рано или касно барабар с лихвата 2% е даржавната.Няма мардане а за на пред по кофти ще става за длажници кам даржавата.
Ако имаш отнети точки 2 години не трябва да имаш нарушение и да си си платил глобите...точките ти се вращат..
Е това е достуверно инфо ...

Предишна

Назад към Извън Темата