Опреснителен шофьорски курс и задължителен изпит за всички!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Re: Опреснителен шофьорски курс и задължителен изпит за всички!!

Мнение от Сондьора » 05 Яну 2010, 13:33

err0r написа:
Сондьора написа:... Кво значи подготвен за зимата, да не живея в балкана...

err0r написа:... мързела и простотията на Бай Ганьо, който не си е изчистил снега от колата и е тръгнал да прави лудница по пътищата! ... Модерни хора сме, с какви ли не свръхтехнологии разполагаме, но що да сме безопастни, като може да спестим 500лв за гуми, 20лв за течност за чистачки против замръзване (за цял сезон) и 3 минути от супер забързаното ни ежедневие, да си изринем преспите от колите...

Това значи. Да се съобразяваш със случващото се. Да знаеш, че колата ти е готова да се справи с най-тежките условия, да запали на -20 градуса, да не прегрее на +40, да има сцепление на лед и на асфалт, да е ГОДНА за употреба, а не да е заплаха за теб и останалите!!! :ranting: :ranting: :ranting:

Не ми обяснявай некви глупости,батка ти с шипове ли караш или, тва ли са най тежките условия ? В 7 часа, имаше 2 санта сняг, в квартала слизам от колата и падам по гръб. Тръгвам да се спускам от младост за цариградско просто спирачки не играят. на първа и така. Значи 2 см сняг са тежки условия. До десет в София бяха станали 150 леки птп, застрахователите тряя да съдят тия тъпанари.
Не са виновни хората, че са неопитни. За тая простия е виновна общината. Що автобуите се сучеха, аз ли да им купя гуми или шофьора,а?
Снегорини не им трябваха, трябваше само да пуснат опесачителите.

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 05 Яну 2010, 13:38

Факт е, че стигнах до най-високата част в центъра на София (Лозенец) без да ме бутнат нито веднъж, без да се чуствам несигурен в нито една от маневрите, които направих. Какво значи това? Стигнах ли до там, закъдето бях тръгнал - стигнах. Точно в такива моменти си проличава културата на българина - отношението му към нещата, на които разчита - в един момент става така, че автомобилът го предава. Каквото повикало, такова се обадило.
И не, батка, не съм с гуми с шипове. Не прелетях над останалите, а минах по преките пътеки, по които се очаква да няма никаква проходимост. Знам възможностите на автомобила, който карам. Знам как съм го приготвил за такива условия и докъде той ще ми върши работа.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 05 Яну 2010, 13:40

Слатина - НДК - 2 часа... На какви работи се нагледах, не е истина. Че никой не чистеше докъм 10.30, верно е, ама тези, които ги е страх от снега и от собствените им коли защо са тръгнали? Майсторите с летните гуми защо са тръгнали по улиците? Тролеите дрифтеха по Оборище, защото беше чист лед, но тези пред тях, които не можеха да потеглят на светофара, въпреки "сигурното" предно предаване, защо са тръгнали? Ако знаех какво ме очаква, щях да тръгна пеша и да стигна за час, 90% от шофьорите в този град са неадекватни. Бързи или бавни, няма значение, те са просто неадекватни. А полицаите на 2-3 места стояха да гледат сеир.
Never mistake motion for action...

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 05 Яну 2010, 13:46

Илияне, какво правиш, като започнеш да буксуваш - заваряваш десния педал до долу, или връщаш леко и започваш да реагираш адекватно?
Ледът става, защото гумите, които буксуват по снега го загряват и размекват, а като се отмести колата, размекнатата киша стяга моментално.
mitaka7 написа:Made in Bulgaria :ranting:

Пред магазина ти беше сравнително спокойно :D Дори от там с кеф да минеш на една страна :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 05 Яну 2010, 13:52

Инфо...................в метро има зимни гуми на добри цени :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от blackgod » 05 Яну 2010, 13:52

Само не мога да разбера, защо все предното предаване ви е в устата :dunno: В такива условия има подготвени и неподготвени шофери, без значение дали са с предно, задно, горно , долно и т.н. задвижване...
Единственото лошо е, че малко са хората които си дават реална преценка на собствените си умения и състояние на личната кола..
Иначе, аз не помня кога почистващите фирми не са били "изненадани" от сложната зимна обстановка.. Но не съм и разчитал на тях :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 05 Яну 2010, 13:57

Не ми се пише в тая тема, че много хейтвате...
Но най-адекватни от всички днес бяха:
Един Fiat 500 от новите с една ухилена кака отпред.
И една Impreza STI, карана от един леко откачен пич... аз не бих имал смелост да карам в такива обороти на сняг. :)
А всичките със задно сучем задници и въртим гуми... някои повече, други по-малко ;)
За Е36-иците по пътя... трябва да ги прекръстят на Е360-ици ;) То верно че стана масова кола, но не си е работа :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 740 li

Мнение от bg20010 » 05 Яну 2010, 13:58

В тези условия е най-добре 4 х 4,а най-най-добре да не ти се налага да излизаш. :mhihi:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 05 Яну 2010, 14:00

blackgod написа:Само не мога да разбера, защо все предното предаване ви е в устата :

Веднага ти обяснявам, колега!
Защото аз карам кола със задно предаване...с чисто нови зимни гуми...с ИМЕ на гумите...със известна доза притеснение!
Знам, какво мога с въпросната кола, но знам и, че изключа ли АСЦ то колата може и да реши да ме изненада!
Точно за това карам с повишено внимание (макар да не съм пипнал АСЦ-то)!

Колегата ми с колата с предно: Тежка, стабилна, гуми зимни...май е кьорав и не вижда снега и леда навън!
Предоверява се и на себе си и на колата! (въпрос до шофьор всъщност, но повечето ми колеги с предно го правят същото!)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 05 Яну 2010, 14:01

mitaka7 написа:Инфо...................в метро има зимни гуми на добри цени :mhihi:
М/у другото никак не са лоши наистина :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Biankonero » 05 Яну 2010, 14:22

Dimitroff написа:Знам, какво мога с въпросната кола, но знам и, че изключа ли АСЦ то колата може и да реши да ме изненада!...

Мен пък напротив - може да ме изненада колата само когато е включено АСЦ-то... :mhihi: На сняг винаги го изключвам.
Иначе каквито и опреснителни курсове да измислят - това си е до манталитет - излизам сутринта, паля колата да работи и започвам да я чистя, идва съседа, прави с ръка една дупка на предното стъкло, пак с ръка маха от страничното каквото може и тръгва... :mhihi: Е, може и да е бързал... Но това както и да е - виж циганията с гумите... Но и тя може да бъде преодоляна, защото както много хора разсъждават - има сняг 10 дена за цяла зима - за какво са ми гуми? Ами като завали сняг просто трябва да вземат метрото - ама не - как така няма да излязат с колата? :mhihi: В комбинация с мисленето "добър съм поне колкото Льоб"... :mhihi: Та затова имаше толкова шейни по пътищата днес...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boost » 05 Яну 2010, 14:25

Само тоталитаризъм и репресия за тоя прост и жалък народ!Не може аз да съм дал една торба пари за чисто нови зимни гуми (това го правя през сезон) ,колата ми винаги да е напълно подготвена според сезона,а бай мангау дето дошъл у София да маже мазилки и да лепи плочки с прогнилия си 20 годишен кошер ,с галоши и с купена книжка,да ми пречи да се придвижвам нормално,защото на него му е през оная работа за другите!
Проблема не е липсата на закони ,проблема е че никой не ги спазва и липсата на елементарна житейска култура!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 05 Яну 2010, 14:33

бимата има добри гуми -но не се изкарва ,щот ме е страх от некъдърници .
миналата година един ме натресе пак много заухаво и слиза и кво-ми извиняваи не можа да спре незнам кво.
за тва миналата седмица си купих на много изгодна цена лада 7-ца за 800 кинта.
е са да ги видя -да ме удряд от каде искат.писнами от некадърници.
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 05 Яну 2010, 14:39

Факт е, че много от хората с коли с предно подценяват зимните гуми, щото видите ли, "тя е с матора да тЕжи отпред и гумата се заравя в снего и нЕма проблем". Каквото и да си говорим зимната гума затова е зимна - щото е предвидена за такава експлоатация. Аз може да имам и голфче за 600 лева като втора кола, но съм си купил почти нови зимни гуми Nokian и в снеговете нямам ниакви грижи. Друг е въпроса, че както и да караш на сняг, все пак трябва да имаш реална преценка къде може да мине колата и къде не. Баварката също е с хубави зимни гуми Fulda - никакви проблеми.

ПП: прави ми впечатление, че хората със задно обръщат повече внимание на гумите...
Si non confectus, non reficiat.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата