За младите - има ли керяч да си българин

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Re: За младите - има ли керяч да си българин

Мнение от RSxRacer » 05 Яну 2010, 23:57

liloff написа:Мечок, Продължавай да не бачкаш, щото не плащали ;)
Няма да почвам да те храня, но много се кефя на тоя начин на мислене :)
В един момент... бум 25-30 годишен мъж... един ден трудов стаж няма и нищо не може да прави ;)

е нали има от къде да взема... ама утре като пресъхне ручея ще е по-зле от тия дето то тогава са бачкали за 400лв...

Мечку и аз бачкам за 400лв и съм доволен от работата си,но парите не ми стигат и работя и втора работа и съм добре.Намирам време и за приятели и за дискотеки и за учене...
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 05 Яну 2010, 23:58

Свят широк бе.Самолета пътя и пробваш.В 90% от случайте някой мангал се ебава с теб.В останалите 10% или намираш нещо сносно или печелиш от тотото....................по вероятно е от тотото да удариш.Поне в Европа е така.Колегата Spit-Fire много точно го е казал :yes:
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Audi Cabriolet 1.8T,Audi A6 4.2

Мнение от vectra » 06 Яну 2010, 0:10

побачках си зад голямата локва...доста пъти си мислех момента с оставането там, ама при положение, че целият ми живот е в БГ бързо ми минаваше. Не знам, помисли си далеч от роднини, приятели...за кво? За пари? Аз лично нямам сърце да напусна БГ завинаги
Нито ми се пее, нито ми се смее, а ми се живее

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 06 Яну 2010, 0:14

Споделям мнението на колегата vectra.
За едни пари... не си струва!
Аз лично дойдох с една цел в чужбина, доколкото мога я изпълнявам и живот и здраве след 3 месеца паля към БГ да уча висше.
Колега, пари има в чужбина, ама живот - няма...!
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 06 Яну 2010, 0:57

Различните хора ще ти кажат различни неща за това как им е понесло, дали им е харесало, едни се примиряват и остават там, други не се примиряват изобщо не утиват, 3ти, които са повечето утиват изкарват някои лев и се връщат.
Според мен лично щом с мисълта за заминаване първо се сещаш за липсата на БЪЛГАРСКА реч, то ще бъдеш от третите.
Не съм излизал извън страната, за да мога да коментирам от опит така да се каже, но като всеки млад Българин, невиждащ особени перспективи тук от доста време се замислям върху това и разпитвам при всеки удобен случай и така.
Живот и здраве да си завърша корабоводенето, да поработя, да мине време, вода да поизтече, няма да има дилема дали ще се установя в България, дилемата просто ще бъде в кой точно град/село на България ще се установя, да сме живи и здрави преди всичко...

Много хубаво го каза колегата макар да не се отнася за всички, защото някои свикват... Но на мен ми хареса.
Колега, пари има в чужбина, ама живот - няма...!
Изображение
E34, E38

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 06 Яну 2010, 1:11

К'во значи пари има, живот няма, че не разбирам :)
In Ban We Trust!

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 06 Яну 2010, 1:25

acer написа:Съвсем сериозно започнах да се замислям покрай тая криза минусите в бг ептен набъбнаха! На всеки час и по всяко време докато шофирам се чувствам в няква джунгла, ама преди много години, когат са бродили динозаврите!!! Е, па то нема такива бръмачащи колички - отлево, отдесно, отзад-напред, оптред-назад, отгоре-надолу-наопаки, секи си праи кот иска?!? Идвали ли сте в пловдив в Неделя, а в мола в следобед в Неделя?!??! 3-тият по-големина град с 1 мол!!! мен не ма дразни вътре тъпканицата, а само вижте мъжете как ходат като роботи!!! Пълно е с лоши-момчета, мафиоти, ебачи, гъзари - робокопо-хейтъри. Само да посмееш да настъпиш някой и ако си по-малко батко от въпросния ша земе да та смачка, иначе в очите на изгората си (поредната златоръсачка) не изглежда мъжествен??! Скоро карах една мома на интервя за работа- да била красива, да била комуникативна, да знае 2 езика и по-бързо да му носи кафето на шефа за 350лв твърда заплата, но ако изберала да бъда на процент, щяла да си докарва по 1000 месечно (в офиса?!?)....
Почнах да се чувствам като голям глупак, имам още няколко годинки да завърша бакалавър мио и право, и сериозно се чудя за хамерика някаква магистратурка и да си трайкам там, ама кат се познавам... чудно ми е някой, който е далече от българско как се живее отвън? как се свиква без българска реч, как се намират нови приятели??! говоря за хамерика, не че в бг не може да се успее, ама лудницата е пълна ;) а и признават ли се бг дипломите в сащ????? чух, че от су в англия признават

1-во колега в Бг минусите набъбнаха а по светът плюсовете, така ли?
2-ро това с количките да не е било в лунапарка, щото чак пък толкова...А и по светът да знаеш и едно правило не се нарушава......
3-то като не ти харесва в 'мола' в неделя ти кво правиш там?
4-то ми то комлексари има навсякъде, щот лошите батки хич не гледат лошо
5-то като завършиш МИО и право ще ми кажеш ли какво значи 'КЕРЯЧ" и "ИНТЕРВЯ' ?

И за да не съм офф ще ти отговоря конкретно на въпроса - как е в Хамерика - или поне за градовете където съм бил. Та, първо пожелавам ти да отидеш в ЛА на централната авто гара, има един чичко, мексиканец естествено, дето половината му лице е обезобразено и като говори на разваления си английски плюе, ама здраво, та те хваща страх да не ти лепне нещо, преди да стигнеш до него, обаче, трябва да попрескочиш налягалите по земята мехикаци, кравари (каубои) и секва измет татуирана и в ушите, та докато те плюе ония почваш да се замисляш 'абе аз накъде съм тръгнал??' Преди да стигнеш автогарата може да се разходиш по булевард Холивуд и да се обръщаш постоянно зад гърбът си да видиш някоя от групичките мексиканци 'гледащи лошо' да не е тръгнала след теб и по някое време може и да забележиш, че ходиш върху некви измилени 'звезди' та да разбереш, че и ти си бил на булеварда на славата!!??
Съветвам те да не ходиш в кварталите покраи LAX (международното летище) и покрай магистрали 105 и 405, и особено в северен Холивуд, просто възможно е това да е последното, коети си видял. Хубаво е да си купиш и тапи за уши - хеликоптерите не спират да кръжат. На плажа съвсем не очаквай да видиш Памела Андерсън, всъщност няма да видиш бял човек въобще, освен клошарите естествено..а те не са като нашите, и те гледат лошо. На бензиностанциите ще трябва да си платиш, и тогава да си сипеш бензина....сигурно си нямат много доверие и защо ли??? Почти същото е и в Ню Йорк, ма там мексиканците са по-малко, за разлика от негрите, не че съм расист, но като се качиш в метрото и излезеш от центъра на Манхатън, недай си боже пътуваш към Бронкс и още на Харлем си даваш сметка, че си единствения бял във вагона и всички 'гледат лошо' по посока на ръката ти, от която се е подала златна гривна??!! И разбираш колко хубаво е да те 'гледат лошо' некви комплексирани майни, та направо си мечтаеш за тях..А, и не се учудвай ако метро станциите миришат на кенеф, защото те СА кенеф!! Айде успех на всички в Хамерика! Абе кат се замисля има и хубави места, като некое градче в Ню Джърси, под 'градче' разбирай нещо като няколко селца накуп........и ооо ужас, на едно такова градче се пада по един МОЛ!! И в него е всичко - площадка за децата, кино за пуберите, фризьорски салон за лелките......абе идилия, а най-близкия ресторант е на около половин час път по магистралата и всъщност е едно крайпътно заведение...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 06 Яну 2010, 1:27

ще ви дам пример- до преди 2 месеца бях безработен, и нали пускам си ЦВ-то напред назад и си правя равносметки
1- от 100 обяви се обаждат от около 6-10 места
2- вискоинтелектуалния труд в България не се заплаща достойно - пример ходих на интервю за накратко казано компютърджия и ходих на интервю за оператор на стационарна бетонобъркачка, за първото заплата 650лв за второто 2000лв. :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
Ха сега деца кажете къде е отиваме?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 06 Яну 2010, 1:33

В тоя смисъл и аз да дам един пример за 'прочутия' Дубай - за строителен техник с Ауто кад и бля бля - 300 ЮСД, за готвач - 1000, кое мислиш, че работих?

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 06 Яну 2010, 1:34

Spit-Fire написа:Колега, пари има в чужбина, ама живот - няма...!

Е, тук не си никак прав. Кой, както си го направи, така е! Ако имаш желанието да успееш и правилното образование, ще успееш. Да, на 20 никак не е лесно, защото съзнателно или не животът си те дърпа, а в чужбина е малко трудно да се забавляваш така, както си свикнал...просто кинтите ти идват малко.

Ейсър, ако си се наживял и сега си мислиш за нещо по-сериозно и наистина непоносимостта ти към тази обстановка е голяма...то грабвай багажа и заминавай. Нови приятели ще си намериш, жена дори ще си намериш...българи навсякъде има. Казвам ти го като човек завършил в Германия. Аз например не останах там, защото първоначално никой не ме беше светнал, че с това мойто право в Германия е доста трудно да ме вземат на работа, а и просто приятелката ми беше тук и това изигра доста голяма роля. Оттогава научих едно - никога не пренебрегвай живота и бъдещето си заради някоя жена...в голям процент от случаите тя си заминава, а ти си оставаш тук. Слава Богу успях тук да си намеря много добра работа и късайки си гъза от бачкане да се реализирам.

И стига с това плюене каква кочина е тая държава. Тя е кочина, защото ние си я правим такава. Ние не гласуваме. Ние си мълчим и псуваме телевизора, когато трябват действия. 21 век сме...на който не му харесва тук, просто си вдига чукалата и заминава да пробва другаде...нищо няма да загубите, даже ще си обогатите жизнения опит!
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 06 Яну 2010, 1:37

_65536_kb_sec_ написа:...оператор на стационарна бетонобъркачка, за първото заплата...2000лв...
Koлега... ако за подвижна бетонобъркачка е 4000лв., да ти еба и кариери и глупости и всичко... отивам да бъркам бетон :).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 06 Яну 2010, 1:42

liloff написа:
_65536_kb_sec_ написа:...оператор на стационарна бетонобъркачка, за първото заплата...2000лв...
Koлега... ако за подвижна бетонобъркачка е 4000лв., да ти еба и кариери и глупости и всичко... отивам да бъркам бетон :).

и знаеш ли какво се замислих, ако стана бетонобъркач, ще си пусна дипломата и всичките сертификати в бъркачката и ще плюна и ще се изпсувам като истински простак.
много тъпо се чувствам като се натъквам на подобни простотии в наща мила заградена територия (то и държава не е) :dummy: :dummy: :dummy: :dummy:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 06 Яну 2010, 1:58

_65536_kb_sec_ написа:
liloff написа:

и знаеш ли какво се замислих, ако стана бетонобъркач, ще си пусна дипломата и всичките сертификати в бъркачката и ще плюна и ще се изпсувам като истински простак.
много тъпо се чувствам като се натъквам на подобни простотии в наща мила заградена територия (то и държава не е) :dummy: :dummy: :dummy: :dummy:

Е, точно това му е хубавото, че отдавна не сме 'заградена територия' и границите са отворени за всички!
Много добре го е написал Питбул - ние си я правим такава, ние не си плащаме данъците, ние все гледаме да 'извръткаме' държавата (че кой е луд да дава пари на държавата), ние даваме пари на куките и после се те ни виновни..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 06 Яну 2010, 1:59

малко офтопик: ама колега, да не мислиш, че да бъркаш бетон е като да натискаш Ctrl+Alt+Del по цял ден, също си е професия, не е хамалска работа ;)

онтопик Моловете в Пловдив скоро ще са 3, така, че ще е доста разредено. Ако това е единствената причина да мигрираш ( :mhihi: ) се откажи. Но пък и по-хубаво скоро няма да стане...
Ще си псуваме поред телевизорите, ще си изливаме мъките по форумите и ще си носим кръстовете (ако ме разбирате какво искам да кажа)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Audi Cabriolet 1.8T,Audi A6 4.2

Мнение от vectra » 06 Яну 2010, 3:09

Станчев тва ние си го правим! Ама ако някой си мисли, че отива , работи, прави големите пари и айде живот се лъже много! Първо е голямото кецане, после още повече кецане и ако Всевишния е решил ше прокопсаш и какво? Имаш пари...а семейството ти къде е? Къде са българските ти приятели? За мен не си е работа да живееш постоянно в друга държава!
Нито ми се пее, нито ми се смее, а ми се живее

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата