Въздушно и газово оръжие-вече на отчет

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Въздушно и газово оръжие-вече на отчет

Мнение от driver69 » 06 Яну 2010, 16:12

Че има опасни въздухарки-има. Само не разбирам с каква цел е направено това - ако стане сакатлък не могат да познаят дали с пушката ми е стреляно. Аз не мисля скоро да я регистрирам, щото сигурно ще измислят и някаква такса притежание.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 06 Яну 2010, 16:17

Ryapoff написа:щото сигурно ще измислят и някаква такса притежание.
.

И аз така си мисля, но за да не откажат притежателите от самото начало почват с деклариране, после...как ще пропуснат да сложат някакъв налог.
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 06 Яну 2010, 16:20

както на 2 години се ходи на проверка на ловното оръжие така и за въздушното ще измислят някакъв контрол, който се таксува да пълнят бюджета и нечии скъсан джоб ;)
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Потребител
Аватар

Мнение от Hack0 » 06 Яну 2010, 16:23

Целта е да знаят кой притежава оръжие, което може да се преработи в бойно.
И аз не смятам да си регистрирам въздухарката, че сигурно ще искат да я държа в каса и да я нося в КОС от време на време ...а пък и не знам къде са и документите, може да ме обвинят, че е крадена :D

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 06 Яну 2010, 16:25

Hack0 написа:Целта е да знаят кой притежава оръжие, което може да се преработи в бойно.
И аз не смятам да си регистрирам въздухарката, че сигурно ще искат да я държа в каса и да я нося в КОС от време на време ...а пък и не знам къде са и документите, може да ме обвинят, че е крадена :D

Не ти ли искаха лична карта, като я купува? Ако да-би трябвало да се пазят тия данни някъде, пък и какво им пречеше по служебен път я пратят тая информация. Аз имах една фактура, ама май не я пазя, защото нашите щяха да ме утрепят като видят колко пари съм дал.... :bang: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 06 Яну 2010, 16:31

оръжейните магзини си имат едни книги където записват по ЛК данните на продадените въздушни и газови оръжия, лесно би било да вземат данните от тях, но тогава възниква въпроса, ако си ходил в чужбина и си си купил от там няма как да знаят, че имаш там е връзката, пък и постоянно си сменят собствениците този вид оръжия като се сетя 8)
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Потребител
Аватар

Мнение от Hack0 » 06 Яну 2010, 16:43

saleen написа:Не ти ли искаха лична карта, като я купува? Ако да-би трябвало да се пазят тия данни някъде, пък и какво им пречеше по служебен път я пратят тая информация. Аз имах една фактура, ама май не я пазя, защото нашите щяха да ме утрепят като видят колко пари съм дал.... :bang: :mhihi:

Искаха ми. По принцип в оръжейния магазин я имат тази информация, но не знам дали я пазят и за колко години назад я пазят изобщо.
На мен не ми пречи толкова да я регистрирам, защото ако бях решил да я правя на бойна досега да съм я направил, но като се сетя как ще измислят някакви такси, прегледи на оръжието, ако реша да спра да я ползвам сигурно ще искат да им я занеса да ми разпробият цевта и други такива разправии с които не смятам да се занимавам

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 06 Яну 2010, 17:00

Миналия месец си купих въздушен пистолет (CO2 H&K P30 - чудна играчка) и тогава продавача ми каза, че се готви регистрационен режим, но нито ми е искал лична карта, нито ме е записвал някъде.
Това е поредната тотално безсмислена идея на правителството, надявам се да не мине през парламента.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

Потребител
Аватар

Мнение от kristianis » 06 Яну 2010, 17:41

Благодаря :yes:
Имам едно газово пистолетче :angel:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 06 Яну 2010, 18:01

Министър председател ченге, ето последствията. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 06 Яну 2010, 18:10

Е аз сега кво, утре с въздухарката на рамо и в РПУ-то ли да ходя ??? Направо не мога да повярвам. :help:

Във тоя ред на мисли със Elesar74 мислим да си организираме "ловен излет" в събота (или там някъде) с въздухарките, ако има мераклий около Разград или Попово да свиркат да се съберем, времето уж ще е много хубаво.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 06 Яну 2010, 19:23

Чак пък камани и дърве... :mhihi: въздухарките не знам как се водят но газовите са ГСО - Газ сигнално оръжие - това си е оръжие, поне по наименование :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от saleen » 06 Яну 2010, 19:40

Водят се въздушно "оръжие", но се предлагат с много различни характеристики-от съвсем безобидни играчки, до такива, който по скорост на куршума доближават флоберка. Можеше примерно до 30 джаула да не се прави това

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kaligilo » 06 Яну 2010, 19:54

saleen написа:Водят се въздушно "оръжие", но се предлагат с много различни характеристики-от съвсем безобидни играчки, до такива, който по скорост на куршума доближават флоберка. Можеше примерно до 30 джаула да не се прави това

Колега да те питам нещо , преди 2-3 години си купих някъв газов пистолет , обаче след една седмица се сетих , че не ми трябва тая глупост и го продадох на приятел. После той го продал на някой и така нататък по веригата. Сега нямам представа кво е станало с него , даже бях забравил , че съм го купувал. Талончето също е отдавна изчезнало. Трябва ли да се притеснявам за регистрация?
Изображение

Колата е една и тя се казва Е30 М3. Тя ще е първата и последната Точка.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от saleen » 06 Яну 2010, 20:01

Колега не мога да ти дам отговор на въпроса, но мога да попитам и ще ти кажа. Щом като не си притежател на пистолета и не е твой, не би трябвало ти да го регистрираш, но това е мое мнение.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата