Въздушно и газово оръжие-вече на отчет
Модератор: Общи модератори
Re: Въздушно и газово оръжие-вече на отчет
Че има опасни въздухарки-има. Само не разбирам с каква цел е направено това - ако стане сакатлък не могат да познаят дали с пушката ми е стреляно. Аз не мисля скоро да я регистрирам, щото сигурно ще измислят и някаква такса притежание.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Ryapoff написа:щото сигурно ще измислят и някаква такса притежание.
.
И аз така си мисля, но за да не откажат притежателите от самото начало почват с деклариране, после...как ще пропуснат да сложат някакъв налог.
Никой не мое ма връне на селу!
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
както на 2 години се ходи на проверка на ловното оръжие така и за въздушното ще измислят някакъв контрол, който се таксува да пълнят бюджета и нечии скъсан джоб 

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Целта е да знаят кой притежава оръжие, което може да се преработи в бойно.
И аз не смятам да си регистрирам въздухарката, че сигурно ще искат да я държа в каса и да я нося в КОС от време на време ...а пък и не знам къде са и документите, може да ме обвинят, че е крадена
И аз не смятам да си регистрирам въздухарката, че сигурно ще искат да я държа в каса и да я нося в КОС от време на време ...а пък и не знам къде са и документите, може да ме обвинят, че е крадена

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Hack0 написа:Целта е да знаят кой притежава оръжие, което може да се преработи в бойно.
Не ти ли искаха лична карта, като я купува? Ако да-би трябвало да се пазят тия данни някъде, пък и какво им пречеше по служебен път я пратят тая информация. Аз имах една фактура, ама май не я пазя, защото нашите щяха да ме утрепят като видят колко пари съм дал....

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
оръжейните магзини си имат едни книги където записват по ЛК данните на продадените въздушни и газови оръжия, лесно би било да вземат данните от тях, но тогава възниква въпроса, ако си ходил в чужбина и си си купил от там няма как да знаят, че имаш там е връзката, пък и постоянно си сменят собствениците този вид оръжия като се сетя 

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

saleen написа:Не ти ли искаха лична карта, като я купува? Ако да-би трябвало да се пазят тия данни някъде, пък и какво им пречеше по служебен път я пратят тая информация. Аз имах една фактура, ама май не я пазя, защото нашите щяха да ме утрепят като видят колко пари съм дал....![]()
Искаха ми. По принцип в оръжейния магазин я имат тази информация, но не знам дали я пазят и за колко години назад я пазят изобщо.
На мен не ми пречи толкова да я регистрирам, защото ако бях решил да я правя на бойна досега да съм я направил, но като се сетя как ще измислят някакви такси, прегледи на оръжието, ако реша да спра да я ползвам сигурно ще искат да им я занеса да ми разпробият цевта и други такива разправии с които не смятам да се занимавам
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Миналия месец си купих въздушен пистолет (CO2 H&K P30 - чудна играчка) и тогава продавача ми каза, че се готви регистрационен режим, но нито ми е искал лична карта, нито ме е записвал някъде.
Това е поредната тотално безсмислена идея на правителството, надявам се да не мине през парламента.
Това е поредната тотално безсмислена идея на правителството, надявам се да не мине през парламента.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- kristianis
- Потребител
-
Благодаря
Имам едно газово пистолетче

Имам едно газово пистолетче

- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Е аз сега кво, утре с въздухарката на рамо и в РПУ-то ли да ходя ??? Направо не мога да повярвам.
Във тоя ред на мисли със Elesar74 мислим да си организираме "ловен излет" в събота (или там някъде) с въздухарките, ако има мераклий около Разград или Попово да свиркат да се съберем, времето уж ще е много хубаво.

Във тоя ред на мисли със Elesar74 мислим да си организираме "ловен излет" в събота (или там някъде) с въздухарките, ако има мераклий около Разград или Попово да свиркат да се съберем, времето уж ще е много хубаво.
Чак пък камани и дърве...
въздухарките не знам как се водят но газовите са ГСО - Газ сигнално оръжие - това си е оръжие, поне по наименование 

- saleen
- старши ентусиаст
-
Водят се въздушно "оръжие", но се предлагат с много различни характеристики-от съвсем безобидни играчки, до такива, който по скорост на куршума доближават флоберка. Можеше примерно до 30 джаула да не се прави това
saleen написа:Водят се въздушно "оръжие", но се предлагат с много различни характеристики-от съвсем безобидни играчки, до такива, който по скорост на куршума доближават флоберка. Можеше примерно до 30 джаула да не се прави това
Колега да те питам нещо , преди 2-3 години си купих някъв газов пистолет , обаче след една седмица се сетих , че не ми трябва тая глупост и го продадох на приятел. После той го продал на някой и така нататък по веригата. Сега нямам представа кво е станало с него , даже бях забравил , че съм го купувал. Талончето също е отдавна изчезнало. Трябва ли да се притеснявам за регистрация?
- saleen
- старши ентусиаст
-
Колега не мога да ти дам отговор на въпроса, но мога да попитам и ще ти кажа. Щом като не си притежател на пистолета и не е твой, не би трябвало ти да го регистрираш, но това е мое мнение.