От 5 скорости на 6 , заслужава ли си и какви са бенефитите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: От 5 скорости на 6 , заслужава ли си и какви са бенефитите?

Мнение от alx » 07 Яну 2010, 0:18

Хаос написа:как по дяволите по-късите скорости увеличават разхода, ти бъзикаш ли се?

по-късата крайна предавка (5та или 6та) дава по-високи обороти при продължително пътуване... от там и разхода е по-висок...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар

Мнение от Хаос » 07 Яну 2010, 0:24

alx написа:
Хаос написа:как по дяволите по-късите скорости увеличават разхода, ти бъзикаш ли се?

по-късата крайна предавка (5та или 6та) дава по-високи обороти при продължително пътуване... от там и разхода е по-висок...

не съвсем, зависи колко оборота поддържаш на това дълго пътуване, в общи линии си прав, но по-дългите скорости са и повече на брой общо
и за да те контрирам с твой довод - "дългите" скорости се компесинрат от "къс" диф
друг е въпросът, че се заяждам с Acho.rs, щото е лаик и ръси бисери, щото май няма много понятие какво всъщност стои зад нарицателните "къс" и "дълъг", когато става въпрос за трансмисии
Последна промяна Хаос на 08 Яну 2010, 2:14, променена общо 1 път
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 07 Яну 2010, 0:31

той щот е пробвал всичко , Ачката :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: му се E39
Мечтае да кара: Е39

Мнение от ALiGaToR » 07 Яну 2010, 0:41

А някой може ли да каже на кои мотори могат да се сложат скоростни кутии с 6 скорости.
Колегата Явор спомена, че има комплект 6-та за вграждане. Въпроса ми е дали наистина има такъв вид конверсия и за кои двигатели става с кои скоростни кутии.
Виждал съм из интернет доработка за 6-та предавка на скоростни кутии от тип 020 за VW .

Та като вяло въпросът ми е. Кое е по-добре да се доработи кутията или пък да се смени скоростната кутия с готова такава? Какви кутии на кои мотори могат да се слагат?

Еии... днес обаче съм пълен с въпроси. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 07 Яну 2010, 0:54

Хаос написа:
alx написа:

не съвсем, зависи колко оборота поддържаш на това дълго пътуване, в общи линии си прав, но по-късите скорости са и повече на брой общо
и за да те контрирам с твой довод - "късите" скорости се компесинрат от "дълъг" диф
друг е въпросът, че се заяждам с Acho.rs, щото е лаик и ръси бисери, щото май няма много понятие какво всъщност стои зад нарицателните "къс" и "дълъг", когато става въпрос за трансмисии

Кой излиза лаика в случая ? Бъзикай се с ******* ;) Къс и дълъг са предавателните числа или гиър рейтио , друг е въпроса , че си смешник ;)
ползата от 6та за икономия е ... никаква при два еднакви автомобила защото 5тата на тази с 5-те и 6-тата на тази със 6-те са еднакви. или ако не са еднакви то крайното число е еднакво защото тази с 5-те има по-дълъг диф. ако не беше така колите с 5-скорости щяха да имат по-нисък вмакс защото щяха да "свършват" оборотите по-скоро нс 5-та.

единствената реална полза от 6те предавки е че при по-високите скорости двигателя със 6те скорости е по-дълго време на по-ниски предавки... от там има и по-добро ускорение... но не трябва да се забравя, че при 6-те се сменя по-често и от това се губи време та ползата е леко намалена...

в случай , че си пропуснал да прочетеш :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 07 Яну 2010, 0:59

имам комплект 6та за вграждане на всякакви 4 и 6 цилиндрови матори :mhihi: ..успех :yes:

Яворе сподели ценичка на едно л.с, че на изтребителя и без това са за смяна скоростите!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

Аватар

Мнение от Хаос » 07 Яну 2010, 2:18

мани
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
Мечтае да кара: ///M6

Мнение от vanioboy » 07 Яну 2010, 8:54

Като е тръгнало тъй,ако може и аз да подразбера ценичката :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 335d

Мнение от vvaskoo » 07 Яну 2010, 9:00

А кво друго се сменя освен кутията?
Изображение

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 07 Яну 2010, 18:56

vvaskoo написа:А кво друго се сменя освен кутията?

кардан и лостов механизъм..става на м40,м42,м43,м44,м50,м52,м54,с50.и повечето печки...успех :yes:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 07 Яну 2010, 21:01

На 2500 оборота съм със 140 на шеста с бмвенцето. Вие на пета с 2500 оборота с колко се движите. Мисля ALX, че не си прав, но нека някой с пет скорости да сподели.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

Слави
Аватар

Мнение от © » 08 Яну 2010, 0:22

на 2500 трябва да сме със 127км/ч
на 3000 със 152км/ч

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Мордехай » 08 Яну 2010, 0:24

Ами значи има разлика...
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 08 Яну 2010, 0:30

мисля, че до колкото няма един модел на кола с един мотор, но да го има с 5 и 6 скорости - ще сравняваш ябълки и круши...
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Мордехай » 08 Яну 2010, 0:33

Е неговото е 320d, а моето е 320cd. Почти от едно дърво са ябълчиците.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата