Преминаване на ЕксПи на лаптоп
Модератор: Общи модератори
46 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Re: Преминаване на ЕксПи на лаптоп
Така като гледам от доста време го ползваш и нищо чудно да се е задръстил...обикновено между вентилатора и радиатора се събира прах, който с времето става като килимче и не позволява на радиатора да се охлажда...та ако много ти бучи => се е задръстил и трябва да го отвориш и да го изчистиш 

- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квоту има
- Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта
Phil написа:Така като гледам от доста време го ползваш и нищо чудно да се е задръстил...обикновено между вентилатора и радиатора се събира прах, който с времето става като килимче и не позволява на радиатора да се охлажда...та ако много ти бучи => се е задръстил и трябва да го отвориш и да го изчистиш
Да ти кажа попринцип ейтай на пуснат скайп и едно обикновено отворено сайтче е тихичак, после примерно като наотворя няколко таба и вентилатора засилва и така доде несе натовари повече и да огасне смисъл огасва поради някакъв проблем и благодаря колега мисля да го направя обаче ще проверя историята с гаранцията да не бида са изложа нещо.

- Phil
- ентусиаст
-
Ами Acer по принцип са с 1 година гаранция, така че едва ли е все още гаранционен...помня че имаше някаква врътка в Солитрон...ако не си го взел на фирма, а на физическо лице има 2 години гаранция, ако пазиш касова бележка...някаква такава дивотия беше...не ми стана много ясно защо така...ама май ставаше номера...както и да е...почти сигурно е задръстен и прегрява, така че намери начин да го изчистиш 

- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
Phil написа:Ами Acer по принцип са с 1 година гаранция, така че едва ли е все още гаранционен...помня че имаше някаква врътка в Солитрон...ако не си го взел на фирма, а на физическо лице има 2 години гаранция, ако пазиш касова бележка...някаква такава дивотия беше...не ми стана много ясно защо така...ама май ставаше номера...както и да е...почти сигурно е задръстен и прегрява, така че намери начин да го изчистиш
Ами да 1 година е гаранцията и изтече обаче понеже бях прецакал захранването миналата година г/д по това време и после разбрах, че като са го затваряли пак са сложили лепенките и ще говоря със съседа, че магазина е в Стара Загора а той си отвори тука магазин и работи с тях няка такава. Сега събота/неделя ще видя каква ше я върша. В лаптоп.бг (съжелявам ако се води, че правя реклама) бях гледал представянето на този модел и даваха 3 години гаранция, а не 1 както е попринцип за Acer и на мен

- Phil
- ентусиаст
-
Те ти дават 3 години гаранция ама ти си я плащаш...има опция да си доплатиш за допълнителна гаранция точно при Acer и явно тия от лаптоп.бг са се договорили за тая гаранция 

- Totogada
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E36 320 Coupe
c7aH4eB написа:Totogada написа:В България всичко има![]()
![]()
![]()
Колега пробвай с този Windows http://zamunda.net/details.php?id=188228&hit=1
Имах същият проблем с лаптоп (Fujitsu модел 2009-та) но му инсталирах в крайна сметка XP
Така с този windows подаде надежда, че ще стане работата, но дойде и другия проблем, който идва от самия лаптоп. Не знам данебида не му стига охлаждането или кво е обаче точно ми излезна да инсталирвам, вече уйндоуса а не да форматирам ака как да е оттам ще става работата и тръгна да зарежда и не видях точно на колко % и компа е огаснал. После опитах пак, даже по рано огасна. От скоро взе да ми се случва месец/два някъде и като го натовара повече според евереста дига някъде 70 градуса дали не и повече и се огасва. От тва което съм чувал уш с интелски чипсети незагрявали тва она, паметта е доста, процесора как ше се натовари толкова, че да гасне. Някой с подобен проблем или да даде съветче?
Колега единият ми лаптоп има същият проблем...работи работи известно време и се гаси...(като се натоварва с игри още по бързо се изгася)
Има още няколко месеца гаранция и ще го нося да го оправят.
Вече втори лаптоп ще нося на поправка (другият ми ...2 пъти е посещавал сервиз)

Колега, ако си оправиш твоя по скоро...напиши тук какъв ти е бил проблемът(дано да е малък)

R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
c7aH4eB написа:Ами да 1 година е гаранцията и изтече...
Това обаче е ПО ПРИНЦИП... Ако лаптопът е купен на ФИЗИЧЕСКО ЛИЦЕ, а не на името на фирма гаранцията е 2(две) години... Това го знам от личен опит- купих моя Acer с 1г. гаранция от магазина, и вече 2 пъти ходи в сервиза, и 2-та пъти СЛЕД изтичане на тази 1г. и ми го прекараха гаранционно... На сервиза не им дреме- производителя дава тези 2г. гаранция, не магазина от който го купуваш...
Един съвет- ако не ти харесва нещо как работи (в моя случай ДВД-то) казвай им и ти го сменят... Ако случайно имаш лоши сектори на харда- и него ще ти сменят... Не се заядоха дори и за това, че беше отварян, преди да стигне до ремонт бях сменял вече харда с по-голям и бях добавял РАМ (понеже и аз мислех, че вече НЕ е гаранционен)- проблеми никакви...
- jivko81
- младши ентусиаст
-
- Кара: F01 750LI Xdrive
Колега, фирмата ми е сервиз на Acer, а и продаваме доста от тях, че от там знам някой неща за този модел. Acer Aspire 5730 не работи с XP! Даже имам официално писмо от Acer в което описват точно какво се получава ако се сложи XP, а то е че лаптопа се изключва! Слагай си Windows 7 и ще си много по доволен. Ако имаш нужда от помощ ми пиши.
Поздрави!
Поздрави!

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Я изкарай официалното становище защо не работи тоя лаптоп с ХР, че ми е интересно... И не се заяждам, наистина ми е интересно...
А и не мога да разбера като има възможност да работи 7-ца за кой крив ч*п ще се слага ХР, ама това е друг въпрос... Аз ако кажа на какви параметри 7-цата ми работи идеално, половината ще ми се изсмеете
А и не мога да разбера като има възможност да работи 7-ца за кой крив ч*п ще се слага ХР, ама това е друг въпрос... Аз ако кажа на какви параметри 7-цата ми работи идеално, половината ще ми се изсмеете

Обърни се към Gemar, той инсталира моя от виста на ХП и още няколко други, та знае морафетите
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
ms написа:Аз ако кажа на какви параметри 7-цата ми работи идеално, половината ще ми се изсмеете
е сподели де моля те

- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
ms написа:c7aH4eB написа:Ами да 1 година е гаранцията и изтече...
Това обаче е ПО ПРИНЦИП... Ако лаптопът е купен на ФИЗИЧЕСКО ЛИЦЕ, а не на името на фирма гаранцията е 2(две) години... Това го знам от личен опит- купих моя Acer с 1г. гаранция от магазина, и вече 2 пъти ходи в сервиза, и 2-та пъти СЛЕД изтичане на тази 1г. и ми го прекараха гаранционно... На сервиза не им дреме- производителя дава тези 2г. гаранция, не магазина от който го купуваш...
Един съвет- ако не ти харесва нещо как работи (в моя случай ДВД-то) казвай им и ти го сменят... Ако случайно имаш лоши сектори на харда- и него ще ти сменят... Не се заядоха дори и за това, че беше отварян, преди да стигне до ремонт бях сменял вече харда с по-голям и бях добавял РАМ (понеже и аз мислех, че вече НЕ е гаранционен)- проблеми никакви...
Е добре примерно ще мога ли да си добавя повече хард или рам то имам два слота и те са заети смисал рамта ми е на две плочки, но се пак ако махна плочката и сложа повече дали ше заработи?
Така колкото за XP човека когато дойде и у нас да ми инсталирва уйндоус тва она спомена, че лаптопа бил нали по-мощен и експито неможело да го държи или смисал такъв, че не си заслужава да е на ЕксПи неразбрах точно, но толкова мощни компютри са на XP аз ли няма да съм

До другия колега с гасенето му на лаптопа ако искаш послушай колегата като си го отвориш да го почистиш, друг вариант е да загрява нещо процесора и да се наложи да си вземеш допълнителни охлаждания за лаптопи аз ще пробвам тея дни да го почистя, защото ми мина и през акъла за тези охлаждания да но не се налага, не че съм за парите, но ят ме хваща при представата, че толкос пари дадох за лаптопа и за 1 година му се скапи охлаждането, но дано да се оправя с почистване и ще съобщя резултата после.
Спокойно и моя гасне понякога, прави го от двайсетина дни, май е за почистване 

1. Живеем в ужасна мърсотия и прах, от лаптопи на един месец съм вадил цяло кълбо боклуци от вентилатора. Ако не е гаранционен това лесно се чисти
2. 70 градуса си е доста за процесор, особенно пък ако е амд. А и ти го гледаш в Idle, като си пуснеш игра или филм със сигурност ще е повече
3. Мозилата много ги тормози лаптопите и ги прегрява
Сложи си гугъл хром 
4. Хард диска в иде режим, не мисля , че работи кой знае колко по бавно, ако му е пусната сата-а. Те така или инак лаптопските хард дискове са на 5200 оборота, а иде интерфейса е 133мбп/с, така че самата скорост на въртене на плочите на харда го бави, не интерфейса
5. Драйвери почти винаги се намират, ама обикновено са от разни апокрифни сайтове и си е доста играчка докато ги изнамериш
6. От биоса изключваш всички функции за пестене на ток (за C1E се сещам за момента, ако е интелски процесор-а), може би ще спре да се гаси тогава при уин екс пи. Честно казано за тоя проблем чувам за първи път така че не съм много запознат
7. Уиндоус 7 наистина е доста по-добър от глистата, така че май не си заслужава цялата врътка по даунгрейда, но ти си го преценяваш това
2. 70 градуса си е доста за процесор, особенно пък ако е амд. А и ти го гледаш в Idle, като си пуснеш игра или филм със сигурност ще е повече
3. Мозилата много ги тормози лаптопите и ги прегрява

4. Хард диска в иде режим, не мисля , че работи кой знае колко по бавно, ако му е пусната сата-а. Те така или инак лаптопските хард дискове са на 5200 оборота, а иде интерфейса е 133мбп/с, така че самата скорост на въртене на плочите на харда го бави, не интерфейса

5. Драйвери почти винаги се намират, ама обикновено са от разни апокрифни сайтове и си е доста играчка докато ги изнамериш
6. От биоса изключваш всички функции за пестене на ток (за C1E се сещам за момента, ако е интелски процесор-а), може би ще спре да се гаси тогава при уин екс пи. Честно казано за тоя проблем чувам за първи път така че не съм много запознат

7. Уиндоус 7 наистина е доста по-добър от глистата, така че май не си заслужава цялата врътка по даунгрейда, но ти си го преценяваш това

- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
dimithur написа:1. Живеем в ужасна мърсотия и прах, от лаптопи на един месец съм вадил цяло кълбо боклуци от вентилатора. Ако не е гаранционен това лесно се чисти
3. Мозилата много ги тормози лаптопите и ги прегряваСложи си гугъл хром
6. От биоса изключваш всички функции за пестене на ток (за C1E се сещам за момента, ако е интелски процесор-а), може би ще спре да се гаси тогава при уин екс пи. Честно казано за тоя проблем чувам за първи път така че не съм много запознат![]()
За уиндоус 7 ще си инсталирам по нататък ако сега го смена де и си намеря някаква можеби по-добра версия защото моя не се знае дали не е някоа бета още от замунда съм го теглил, но добре върви

vista x64, vista x86, xp x86 . Та интелски е процесора да, но ква файда да изключвам тва за пестенето на тока?
46 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4