А ти горд ли си?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Re: А ти горд ли си?

Мнение от DanielzZz » 07 Яну 2010, 21:13

Dimo написа:по скоро ме е срам, ама не от държавата, а от народа :roll:

Държавата я съставлява народа.Може би не те е срам от мястото...

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 07 Яну 2010, 21:24

само с история не се живее ,въпреки че не трябва да се забравя.
но последните 50-60г са ми направо срамни и то не заради политиците-те са такива ,каквито им позволява народа ,а той явно позволява много и точно по тая причина го духа много.
иначе ясно за историята ,ма те и другите имат хубави истории и хич не са по-лоши от нашта....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 07 Яну 2010, 21:59

Ние отдавна спряхме да пишем история.
Какво значение има... и с какво да съм горд, със ония дето люпеше семки пред камерата на Нова и не знаеше какво е 3-ти март ? След като разбра каза "и какво ме интересува".
Много съм горд :mhihi:
а знаете ли че... по-малко от 5% от световното население помни реално нашата история.. а знаете ли че никой извън границите на България въобще не го ене, какво е правил Хан Кубрат ?
а знаете ли историята на Иран която в момента е особено популярна ? Във не малко коментари в новинарски сайтове хора убиждат пряко Иран, но те може би не знаят че Персия по онова време е била може би най-могъщата държава в света ?? - Естествено че щяха пак да убиждат, просто никой не го интересува историята на Иран.

Цялата ирония която написах, е че когато не те помнят... питат къде се намира България.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 08 Яну 2010, 0:24

Да горд съм!
За това когато всички се чудят как да си набият камшика за да изкарват пари за америка, аз ще остана тук и ще се боря с зъби и нокти да живея добре в България :!:
Нищо не е загубено до момента в който не остане нито един който да мисли като мен :idea:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G11/F26

Мнение от Pr0gI » 08 Яну 2010, 1:05

Историята е нещо минало, което няма да се върне. Колкото и да съм горд с нея никои никъде няма да им дреме на ...Всичко което се случва сами сме си го направили, поне така всички казват, но аз и не виждам как може да променим нещо. Като всичките ни политици са еднакви, да се надяваме поколението което расте сега да промени нещата. Но не ми се мисли след тях какво ще е, като гледам как се държат децата по училищата ми става лошо. Бог да ни е на помощ :bchug:
Изображение

BMW in the rain - and the results are as dramatic as putting a furious weasel in your underpants!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 touring
Мечтае да кара: М5

Мнение от Николай Занчев » 08 Яну 2010, 1:56

VesoPesa написа:Да горд съм!
За това когато всички се чудят как да си набият камшика за да изкарват пари за америка, аз ще остана тук и ще се боря с зъби и нокти да живея добре в България :!:
Нищо не е загубено до момента в който не остане нито един който да мисли като мен :idea:

Горд съм и не се срамувам,че съм БЪЛГАРИН И ЧЕ ЖИВЕЯ В БЪЛГАРИЯ!И за миг не съм се замислял да отида в друга държава да работя камо ли да живея.
Изображение
Американски форум:питаш нещо и ти отговарят.Руски форум:питаш нещо и теб те питат.Български форум:питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 08 Яну 2010, 2:14

Николай Занчев написа:

Горд съм и не се срамувам,че съм БЪЛГАРИН И ЧЕ ЖИВЕЯ В БЪЛГАРИЯ!И за миг не съм се замислял да отида в друга държава да работя камо ли да живея.

:yes: Аз също

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 08 Яну 2010, 2:22

Като гледам това клипче и ме хваща още по-голям срам и яд. Какви са били дедите ни, а какви сме сега... :banghead: :banghead: :banghead:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 08 Яну 2010, 2:47

alx написа:горд? бях.

после прочетох "история на българските царе".

и сега съм... със внимателно приповдигнато национално самочувствие

но за едно нещо съм горд на 100% - исторически погледнато войската ни винаги е била най-добре представящата се група от много българи под една идея.

Той не знам дали не почина -директора на Военно историческия музей,казваше,че в света има 3 армии-
българи,руснаци и прусаци...
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

мечтател
Аватар
Кара: Е30 М3 реплика

Мнение от lamas » 08 Яну 2010, 8:23

горд съм с миналото.горд съм че съм българин,само малко ме е срам от управниците ни .но вярвам че и с това ще се преборим

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 08 Яну 2010, 8:45

Аз съм горд с оная майка юнашка, която родила 22 деца :mhihi:
Никой не мое ма връне на селу!

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 08 Яну 2010, 10:14

DanielzZz написа:И какво като си прочел тази книга?А прочете ли за кралете на другите народи?И те не са цвете за мирисане.
Иначе НЕ - не съм горд,че съм българин,горд съм с историята ни,сега определено по-голямата част от населението не става.Както обичам да казвам - обвивката(мястото,природата) е хубава,ама мат'ряла(населението) - не.

не говори така, че народа се обижда .. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 08 Яну 2010, 10:29

Едно сръбче и едно американче си приказват-действието се развива по време на войната във сърбия
Сръбчето вика-Ние имаме самолети!!!
-наще са по-добри-казало американчето
Ние имаме армия-отговорило сръбчето
-Наща е по силна...
Ми...-замислело се сръбчето...-ние имаме ИСТОРИЯ...надцакало го сръбчето
-Да,ама скоро няма да имате ГЕОГРАФИЯ-затапило го американчето

И те кат нас,скоро няма да имаме география,Българи а само некакво минало...което в последно време и то се изопачава :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 08 Яну 2010, 10:51

Поздравления към младежа, опитал се да направи един сполучлив синтез на нашата история. Но какво от това? Какво от това, че имаме история, с която може да се гордеем, а настояще, от което да се срамуваме? Можем ли да развеем гордо знамето на нашата история пред вратите на ЕС, на Америка, на Африка, Азия? Спомняте ли си как беше представена България от един чешки художник, каква врява се вдигна? Кой го интересува какви сме били? Важното е какво правиш днес, какъв си днес. Както е било важно за нашите предци в тяхното си време и те са го разбирали, защо ние не го разбираме? Днес трябва да докажем, че сме достойни за миналото си. Стига сме гледали в това минало само. Но май само то ни е останало, генериращо мъничко национално самочувствие, поддържа ни. Миналото не е ценност, ценност е поуката от него. Историята само по себе си не е нищо повече от хронология. Какво от това, че по времето на нашите царе, Карл V си е говорел с коня, а ние сме имали азбука? Толкова повече нашето минало ни задължава, след като ние сме имали такива качествени хора, това ни задължава днес даже да ги надминаваме, а то не е така. Ние не бележим възход, а падение. Каква полза да се хвалиш с детството си, когато в средната си възраст си леке? Как може да си горд, когато си паднал, когато си унизен и то от собствената си ръка? А знаете ли, че в 20 век, България търпи три национали поражения, катастрофи, макар че има блестящи военни победи? Ние сме унизени, като народ. Ентусиазма след Освобождението, задвижил всички последващи процеси и бития, е изтлял. Последните т. нар 45 г. ни довършиха и превърнаха в послушни роби, "равни", "свободни" и т.н. За съжаление, след 1989 г. тази система не се промени много, май само кукловодите се смениха, ротационно сдаване и приемане. Ако можеше днес цар Самуил да се вдигне от гроба и да види какво представлява България и българите, дали нямаше да се срамува, че има такива наследници?

P.S.E.Димитров :yes: . Много си прав, България има само едно минало. Това ли е България?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 08 Яну 2010, 13:04

:clap: :clap: :clap:
Евала! Няма как да го напиша по-хубаво. :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата