Made in Bg :)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Made in Bg :)

Мнение от Е.Димитров » 14 Яну 2010, 12:03

flame написа:
Е.Димитров написа:Добре де,едно дете рисува много по-хубаво,как може такъв дизайн,от стъклопаст и с 2 ръце в цъзъ ще я направя по-хубава,никаква толерантност не трябва по отношение на ТАКОВА Българско производство!!!

Колега, всички знаем, че ти би направил всичко на света по-добре от всички - но все пак това е прототип на първата БГ кола ;)

Е.Димитров написа:Освен това ,аз мисля че това недуразомение ще започне некакво производство за да се наложат мита и акцизи на колите които се вкарват от чужбина под предлог "защита на родното производство"

В ЕС вече нема мита и акцизи :winky:

Това че нема мита и акцизи...що не им го споделиш в румъния че те нещо не са компетентни колкото теб.
Освен това си леко неосведомен,но както съм казвал многократно,АЗ,понеже съм пич ще те "светна"
Първата Българска кола се казваше "София"

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 14 Яну 2010, 12:10

Никой не може да бъде толкова компетентен или толкова пич колкото теб - то тва е закон божи (и евродирективите не важат пред него)! :winky: Изображение
Аз по принцип нищо не знам, но едно пиленце ми каза, че имало некви евродирективи, според които продажбите на коли вътре в ЕС били освободени от мита и акцизи :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36

Мнение от Macros » 14 Яну 2010, 12:14

Хм, аз си мисля че тва наистина изобщо не е новина-тая кола отдавна седи точна на входа на ректората на технически-аз знам че е там поне от март-април някъде(за преди това не знам откога щото съм 1 курс :mhihi: ). И доколкото знам наистина си е само студентски проект..

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 14 Яну 2010, 12:15

Абе треа да дойдат китайците да инвестират в проекта :mhihi:
Тогава индийската Тата Нано ще е леко скъпичка на фона на нашата :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: "пъргава" 316-ка
Мечтае да кара: IS-ka

Мнение от 6per40 » 14 Яну 2010, 12:21

Само не знам как е първият, след като NAMCO е първата изцяло българска ако можем да наречем това изчадие "кола" , по-скоро прилича на тухла четворка отпред и дръжка на чук отзад... отначало е трябвало за namco-то да се правят у нас брони, стъкла, седалки, окачаване .. абе всичко без двигател да се прави в България, но официално 1994 излиза първата изцяло българска кола

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 14 Яну 2010, 12:23

flame написа:Никой не може да бъде толкова компетентен или толкова пич колкото теб - то тва е закон божи (и евродирективите не важат пред него)! :winky: Изображение
Аз по принцип нищо не знам, но едно пиленце ми каза, че имало некви евродирективи, според които продажбите на коли вътре в ЕС били освободени от мита и акцизи :winky:

Жмуци :winky: ,има закон за защита на производството,те по тая причина у България доматите летоска са по-скъпички ако решиш да ги внесеш от некоя държава от европа,специално е наистина малко странно как румъния прескача некаква евродиректива,нямам идея наистина,но си остава факт че се плащат някакви сериозни налози,както има някакъв закон в гърция ,въпреки че те не произвеждат автомобили,но все пак е факт и при производството на подобно...хм...съоражение,нищо чудно политиците да взаимстват идеята и да праснат ако не мита,просто друга дума за да обложат вноса на автомобили,където тази мярка ще е облечена в закон...

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 14 Яну 2010, 12:49

Е.Димитров написа:има закон за защита на производството
...
у България доматите летоска са по-скъпички
...
странно как румъния прескача некаква евродиректива

1 - Има едни чаршафи - евродирективи им викат гражданята у Брюксел дето разпраат, че имали по-голяма сила от всички национални закони :winky:
2 - Тук говорим за автомобилостроене, а не за доматопроизводство :lol:
3 - Всяка евродиректива и всеки закон може да се наруши - просто се плащат некви там милиони ли бяха, милиарди ли санкции :winky:

ПС Ма както винаги си прав де, да не си помислиш, че оспорвам компетентността ти :winky: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 14 Яну 2010, 13:07

flame написа:
Е.Димитров написа:има закон за защита на производството
...
у България доматите летоска са по-скъпички
...
странно как румъния прескача некаква евродиректива

1 - Има едни чаршафи - евродирективи им викат гражданята у Брюксел дето разпраат, че имали по-голяма сила от всички национални закони :winky:
2 - Тук говорим за автомобилостроене, а не за доматопроизводство :lol:
3 - Всяка евродиректива и всеки закон може да се наруши - просто се плащат некви там милиони ли бяха, милиарди ли санкции :winky:

ПС Ма както винаги си прав де, да не си помислиш, че оспорвам компетентността ти :winky: :mhihi:

Добре де,и така да е,ти би ли си купил подобно недуразумение на цената на автомобил от марките примерно шевролет,опел,сеат колкото и национални пориви да те тресат???

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 14 Яну 2010, 13:26

Ц! Аз съм скромен член на пролетариата и нови коли не си купувам! :mhihi:
Като минат няколко години, като им паднат цените и ако видя, че са надеждни - може и да си купя ;)
Едно нещо е сигурно - при еднакви параметри/качество - винаги ще предпочета българското пред останалото :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 14 Яну 2010, 13:41

flame написа:Ц! Аз съм скромен член на пролетариата и нови коли не си купувам! :mhihi:
Като минат няколко години, като им паднат цените и ако видя, че са надеждни - може и да си купя ;)
Едно нещо е сигурно - при еднакви параметри/качество - винаги ще предпочета българското пред останалото :D

При еднаква параметри и германец ще избере Българското,ей ся ми носят едни анцузи на адидас дето ги шиели на ишлеме (не знам какво значи тая дума,ама не питах) и са качествени,казват че са върнали цяла пратка заради един дефектен,естествено ще си взема един я за сватба я за фитнес

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кракомобил
Детайли за колата: [url]http://flickcabin.com/public/view/full/84667[url/]

Мнение от georgymk » 14 Яну 2010, 15:46

Тая "кола" прилича на женски аксесоар.....грозничка е,въпреки че е с малко по хубава от Дачия
1) За намиране на жена са нужни пари и време =>
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме:
Жена = проблеми.

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 14 Яну 2010, 15:53

georgymk написа:Тая "кола" прилича на женски аксесоар.....грозничка е,въпреки че е с малко по хубава от Дачия
Не съм съгласен новата Дачия Сандеро е 10 пъти по хубава от "това"
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кракомобил
Детайли за колата: [url]http://flickcabin.com/public/view/full/84667[url/]

Мнение от georgymk » 14 Яну 2010, 15:57

N.Mihaylovski написа:
georgymk написа:Тая "кола" прилича на женски аксесоар.....грозничка е,въпреки че е с малко по хубава от Дачия
Не съм съгласен новата Дачия Сандеро е 10 пъти по хубава от "това"

не съм цитирал новата дачия,казвам по принцип дачиите са грозни
1) За намиране на жена са нужни пари и време =>
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме:
Жена = проблеми.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 14 Яну 2010, 17:10

Са тука не става дума дали е Дачия или кочина, стига сте се карали. Важното е, че след толкова години има някакъв шанс да се започне производство и барем мааалко по-привлекателни станем за чужденците. Че колата е прототип и като такъв не е много изпипана е едно на ръка - живот и здраве да видим серийно производство. Аз стискам палци.

И кво толкова имате срещу Дачия - говорете каквото си искате ама румънците избиха всичко в най-ниския сектор на автомобилопроизводството. Следователно - Дачията е добра кола.
Si non confectus, non reficiat.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 14 Яну 2010, 17:17

Zagy написа:Важното е, че след толкова години има някакъв шанс да се започне производство и барем мааалко по-привлекателни станем за чужденците. Че колата е прототип и като такъв не е много изпипана е едно на ръка - живот и здраве да видим серийно производство. Аз стискам палци.

:yes: :clap:

Zagy написа:И кво толкова имате срещу Дачия - говорете каквото си искате ама румънците избиха всичко в най-ниския сектор на автомобилопроизводството. Следователно - Дачията е добра кола.

Абе има логика, ама... Дачия - добра кола - :lol: :lol: :lol:
Давайте да й се смеем докато нашата не е излязла, че тогава може на нас да ни се смеят :mrgreen:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата