Бихте ли станали донор?
Модератор: Общи модератори
50 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT
Re: Бихте ли станали донор?
Когато умра, не знам.
Но докато съм жив - не! На който и да му трябват, не се знае дали и на мен самия няма да ми.
Ма да чукам на дърво, никога да не чета такъв въпрос от сега нататък, освен тази тема във форума.
Но докато съм жив - не! На който и да му трябват, не се знае дали и на мен самия няма да ми.
Ма да чукам на дърво, никога да не чета такъв въпрос от сега нататък, освен тази тема във форума.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Ако съм жив бих станал донор само за да помогна на близък човек а в другият случай-100% за пък и несе знае от коя страна може да съм-да не дава Господ все пак
- lubaka_320
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2001 e46 325i;е36 Touring
- Мечтае да кара: S50/52
Гласувах с "да".Защо да не помогна на някой който има животоспасяваща нужда от органи,след като аз хипотетично вече съм мъртъв./изобщо не ме интересува кой кво ше получи от тва че аз съм дал тялото си за тази кауза,важното е да се спаси човешкият живот на всяка цена!
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
alx написа:не разбира се.
в една уредена държава като америка където това да си донор е много разпространено стават страшни злоупотреби... и това го знам първа ръка от парамедици - тези дето пристигат първи с линейките....
представям си в родината какви са ти шансовете да получиш животоспасяваща помощ ако изглеждаш млад, здрав и е ок да те разкостят защото поредното медицинско светило иска да прави сърдечна (примерно) операция и да се прочуе.. или да получи пари на ръка...

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Dimo написа:...ДА, но НИКОГА за българи!

Si non confectus, non reficiat.
- Bella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 46 330 xd , 2003
- Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL
Да ,макар че и аз имам съмнения относно етиката на медицинските работници 

Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват 

Zagy написа:Dimo написа:...ДА, но НИКОГА за българи!
браво бе
Разбира се, по добре някой намазан чичко с голям мустак от южните ни съседи да получи органи, отколкото българин

Замислям се само ако близък се нуждае ... зависи колко е близък и зависи къде ще става това .Но като цяло - не!
много мрачно го описахте, колеги
как ще разберат за няколко минути дали си дал съгласие или не?
ще трябва да имат терминал за карта, да сложат твоята
никак просто не ми изглежда
обаче тъжната истина е, че когато се намеси измерваема величина в един свят, където мерки почти не съществуват, се получават грозни неща
абе от толкова много разкази за подкупни доктори, изнудващи родилки, болни на легло и близките им, ми се изправят косите
май у нас ще има особна почва за да вирее такъв бизнес с донори...
бай брадър идва
как ще разберат за няколко минути дали си дал съгласие или не?
ще трябва да имат терминал за карта, да сложат твоята
никак просто не ми изглежда
обаче тъжната истина е, че когато се намеси измерваема величина в един свят, където мерки почти не съществуват, се получават грозни неща
абе от толкова много разкази за подкупни доктори, изнудващи родилки, болни на легло и близките им, ми се изправят косите
май у нас ще има особна почва за да вирее такъв бизнес с донори...
бай брадър идва
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
През 2008 г. живите донори в България са били 10, а трупните - 9...През 2009-та картинката е също толкова плачевна...
Без страх, без спирачка!
Dimo написа:.. но НИКОГА за българи!
Стана ми интересно, та да попитам, защо?

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
И предпочиташ органите ти да изгният вместо да дадеш шанс за живот на някой друг,това вече не мога да го разбера.alx написа:не разбира се.
в една уредена държава като америка където това да си донор е много разпространено стават страшни злоупотреби... и това го знам първа ръка от парамедици - тези дето пристигат първи с линейките....
представям си в родината какви са ти шансовете да получиш животоспасяваща помощ ако изглеждаш млад, здрав и е ок да те разкостят защото поредното медицинско светило иска да прави сърдечна (примерно) операция и да се прочуе.. или да получи пари на ръка...
прочети внимателно какво съм написал.
никои не ти говори за органи и гниене.
говоря за шансове за оцеляване след катастрофа примерно.
за разпознаването дали си донор или не- за бг не знам, но в америка на книжката ти има една лепенка "донор" ако си донор.. и знаят веднага...
не съм чудовище- бих дал живота си за близките ми хора. но когато решението е мое.. а не на тези дето ме спасяват...
за разпознаването дали си донор или не- за бг не знам, но в америка на книжката ти има една лепенка "донор" ако си донор.. и знаят веднага...
не съм чудовище- бих дал живота си за близките ми хора. но когато решението е мое.. а не на тези дето ме спасяват...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
alx написа:прочети внимателно какво съм написал.
Точно го написа,жалкото е .че могат да се възползват да искарат некой лев,а не да помогнеш на нуждаещ се каквато ти е била целта.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
Бих станал донор след смъртта ми - да! Не виждам нищо лошо да помогна на някой който благодарение на мен може да оцелее ....за разлика от мен(примерно)
дори да съм жив за някой роднина или близък човек бих направил жеста да даря някой орган без който мога да продължа да живея.
дори да съм жив за някой роднина или близък човек бих направил жеста да даря някой орган без който мога да продължа да живея.
50 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4