Не използвайте NONOVOLIN за котето си !!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Re: Не използвайте NONOVOLIN за котето си !!!

Мнение от saleen » 16 Яну 2010, 19:07

Не съм казал, чес съм вещ, просто съм завършил ветеринарна медицина 2005 година и 2 години работих по тази специалност, преди да се преквалифицирам :OT:
Та на въпроса продават се, защото има търсене-има хора, които не искат кучката или котката им да дават потомство, или ги дразнят всички тези прояви, които съпровождат еструса (разгонването). Освен това таблетките са и евтини и широко-достъпни и въпреки многото негативи, усложненията не се срещат често, пиша го от собствен опит. Продават ги в недоразуменията наречени "ветеринарни аптеки", където ги продават понякога и вет. техници без никакъв клиничен опит, без рецепта, където човека с бялата манта се прави много на велик капацитет, но всъщност болшинството са само продавачи на илачи.
Би трябвало да се прилагат само от ветеринарен лекар, който да направи първо поне основен преглед на животното и да прецени риска, но най- често влиза стопанина в аптеката-пита: "Аве котката/кучката се бесува-ко да и дам"-продавача му дава нововулина-то вътре има опътване-нека да чете и да се ограмотява стопанина-и така, не че бай Иван знае какво е кисти, или пиометра....Заради тия цигании впоследствие и смених професията-защото българинът не цени труда на втеринаря, гледа да му е евтино, дори и с цената да стане "половин доктор"-а понякога е по- голям ветеринар и от продавача зад щанда, защото човек като пипа се научава на някои неща, в което няма нищо лошо естествено.
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 16 Яну 2010, 19:40

bace_martu написа:В момента котката ми бере душа заради този ши..н медикамент препоръчан на жена ми от една лелка в един зоо магазин.
Историята е следната. След поредното разгонване на котарака ни БАРТ решихме че трябва да вземем някакви мерки и така се стигна до купуването на медикамента NONOVOLIN от един известен зоомагазин в центъра на който не искам да му казвам името.
Така, имаше ефект, животното се укроти и настъпиха спокойни и дълги нощи за нашия сън. Но докато не настъпи вчера 15.01.2010. Още рано сутринта започна зверско повръщане през 15-20 мин. Котката се обезводни зверски, остана без никакви сили, стигна се до там че започна да си влачи задните крачета и да се мъчи. Дори при адското обезводняване при опити да пие вода и падаше главичката в купичката. :cry: Отвратителна гледка, не го препоръчвам на никой. Естествено веднага я натоварихме на колата и я закарахме в денонощния център в младост. Темпертурата и беше паднала на 37 градуса и лекари не можаха на няколко пъти да и напитат пулс. Доктора каза че ако се бяхме забавили още 30-40мин. най-вероятно Барт щеше да си отиде(само на 2 годинки). След обстоятелствени и пълни изследвания се стигна до диагнозата, че има много напраднал стадий на диабет и увреждане на черния дроб. В момента е хоспитализиран там стой на системи, бие му се инсулин и го хранят със спринцовка поради липсата на никакъв апетит. В момента на нас ни остана само да чакаме и да утешавам жена ми, която не спира да плаче от два дена. А най-лошото е чувството че сами му го причинихме :cry:

Молбата ми към вас е НИКОГА и в НИКАКЪВ случай не давайте на животното си NONOVOLIN, за да не се стигне до нашия, когато дори и 3 хапчета мога да бъдат фатални.

Първо-НИКОГА,АМА НИКОГА НЕ ХОДЕТЕ В ДЕНОНОЩНАТА КЛИНИКА В МЛАДОСТ,ТАМ СА СТРАШНО НЕКОМПЕТЕНТНИ и диагнозите НЕВЕРНИ,пак повтарям те не са компетентни,на моята котка какви ли не диагнози имаше,оказа се че имаше чужд предмет в стомахчето,то беше подиобна диагноза или бъбрци иж тн.взеха една торба пари за нищо,накраяпри друг ветеринар и даде човека разни неща и сега слава на БОга е добре

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 16 Яну 2010, 19:50

Много жалко за животното, но вие като че ли сте живели в гората до сега, че се чудите как продават такива неща.. Продават ги защото има хора, които не са се поинтересували за страничните ефекти преди да го купят.
Вземи прочети листовката на най-обикновен Стрепсилс за гърло какви странични ефекти може да има. Прочети какво причинява безкофеиновото кафе, така рекламирания напоследък по ТВ като много полезен маргарин, всички продукти на които пише "Light" или "без калории" и още хиляди и хиляди неща, които се продават във всеки един магазин в който влезеш.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 16 Яну 2010, 19:52

bum_bum написа:Много жалко за животното, но вие като че ли сте живели в гората до сега, че се чудите как продават такива неща.. Продават ги защото има хора, които не са се поинтересували за страничните ефекти преди да го купят.
Вземи прочети листовката на най-обикновен Стрепсилс за гърло какви странични ефекти може да има. Прочети какво причинява безкофеиновото кафе, така рекламирания напоследък по ТВ като много полезен маргарин, всички продукти на които пише "Light" или "без калории" и още хиляди и хиляди неща, които се продават във всеки един магазин в който влезеш.

:clap: :yes: :clap:
И особенно обичам да ми пробутват продукти с подсладители.., но да не бягам от темата..

ентусиаст
Аватар
Кара: колело

Мнение от bace_martu » 16 Яну 2010, 20:01

Това не е хуманно. Да печелиш 1,5лв(нищожна сума) за сметка на здравето на друго същество било то човек,котка или мравка. Толкова силен страничен ефект и то от толкова малка дозам не би трябвало да съществува такъв медикамент. А и не смятам за нормално при каквато и да е покупка от наша страна(на потребители) да прочитаме обстойно всички форуми или литература. Относно клиниката факт е, че котето днес има подобрение, а и ми е най-близкия спешен център. След преключване на събитието, надявам се с добър край за БАРТ, мога да дам мнение. Досега никога не съм го водил там понеже цените им са брутални, но лекраря при когото го водя в Ст.Град няма просто толкова богато оборудван кабинет, а и вчера положението беше наистина много спешно.

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 16 Яну 2010, 20:31

Съчуствам ти колега на 100% съм изживял това нещо и знам какво е. Дано поне при вас да е с щастлив край цялата история.

П.С. Освен това лекарство, горещо препоръчвам котките да НЕ СЕ!!! хранят с гранулираната храна на Пурина, която е против бъбречна недостатъчност. Котаракът ми си отиде точно от бъбречна недостатъчност въпреки над 80% ядеше точно от тази храна.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 16 Яну 2010, 20:40

Не искам да правя реклама, но за мен само Роял Канин правят храни, които отговарят на изискванията на организма при определени заболявания, кофтито е цената :OT:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от xristo » 16 Яну 2010, 20:58

Колега аз също имам коте и напълно те разбирам.Дано се оправи душицата. :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 16 Яну 2010, 21:08

Колега колко хапчета даде котака?
Ти ме хвърли в размисъл . И ние даваме същото но за сега не сме имали проблеми.

Иначе за ветеринарните доктори в Пазарджик нямам думи.
Поредния отряза върха на една спринцовка с нокторезачка . Естествено върха стана двоен и още по режещ. И това приспособление го вкара в пенисчето на нашия котарак и го движеше навътре навън уж да го отпуши .
Кръв шурти ,котака вие и се гърчи на умряло а аз като последния тъпак съм го увил в една хавлия, и го стискам ...
Оказа се възпаление а не камъни и песъчинки ,както всички викаха.

Намерихме решение в пловдивска клиника но първо минахме през 4-ма некадърника .
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от saleen » 16 Яну 2010, 21:10

Хм..това не се ли прави с катетър? :paranoid:

ентусиаст
Аватар
Кара: колело

Мнение от bace_martu » 16 Яну 2010, 21:18

дадохме общо 3 хапчета, по половин на ден както беше обяснено на жена ми от продава4ката при положение че котарака ни беше 6 килограма тогава.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 16 Яну 2010, 22:35

Моят съвет е да не си взимате животни, след като не можете да издържите на тяхната природа.
При всички случаи тези продукти вредят на животните, дори и да не го усещате.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 17 Яну 2010, 0:50

saleen написа:Не искам да правя реклама, но за мен само Роял Канин правят храни, които отговарят на изискванията на организма при определени заболявания, кофтито е цената :OT:

Аз от моя ветеринар знам, че всички гранулирани храни, предразполагат появата на камъни в бъбреците, та мен лично ме е страх да давам такава.
Едната ми котка да е жива и здрава е вече на 20 години.., другата е малка, но лекарства не давам, току така..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кракомобил
Детайли за колата: [url]http://flickcabin.com/public/view/full/84667[url/]

Мнение от georgymk » 17 Яну 2010, 1:07

Жалко за котката...много боли,особенно когато си се привързал..
Моето куче го отровиха пред 2 год. и още ми е гадно...

(между другото,да знаете няква по качествени плъхове...че моята змия нещо вече не ги иска,тия декоративните :mhihi: )
1) За намиране на жена са нужни пари и време =>
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме:
Жена = проблеми.

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: E30-ка(бяла)

Мнение от Sesi_Mpower » 17 Яну 2010, 1:09

И моята писана беше болничка заради тоя медикамент :bang: 2 дена нищо не ядеше милата,и само лежеше :(
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата