бихте ли използвали автосервиз под наем

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Бихте ли ползвали автосервиз под наем

да
80
65%
не
14
11%
може би
29
24%

Общо гласове : 123
кандидат ентусиаст
Аватар

Re: бихте ли използвали автосервиз под наем

Мнение от e36_Fanatik » 18 Яну 2010, 19:31

Според мен за 20лв е достатачно едно чисто помещение с повдигач / или канал / и кука за трисчотка :mhihi: /че инак мотора се сваля трудно/ с електричество и да може да се заключва добре, та евентуално да може кола да преспива в него.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 18 Яну 2010, 20:38

Все пак трябва да се знае че се гони не само полза за ползвателите ами и комерсионалност,тоест печалба за даващия го ,смятам че 20 лева е не само несериозно но и смешно на фона на цени на ток който ще ходи за отопление,консумативи,човек който ще помага при нужда,а пък и е повече от необходимо от по-високи цени-така че се отсея хората които имат по-големи възможности,респективно са по отговорни към обстановката и инструмента,също така някаква цифра ще спомогне за ненатрупване на чак толкова кандидати...а и "преспиване " на автомобила в сервиза може би ще е възможно...само ако собственика на автомобила...може да си го позволи

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 18 Яну 2010, 20:40

Са бизнес план ли търсите?
Имам всичко измислено - но бизнес плана се плаща - ако си заинтересован пиши ми 8)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 18 Яну 2010, 20:48

///peter написа:Са бизнес план ли търсите?
Имам всичко измислено - но бизнес плана се плаща - ако си заинтересован пиши ми 8)

Написах го в началото,не съм собственик,нямам и финансови интереси,правя си проучване,което е за моя информация,просто вече не ми се цапат ръцете с автомобили,1999 година държах автосервиз и ми стига,сега съм в друг бизнес,а имам доста идеи,а за бизнесплан-лесно е да се направи,се ми се струва че идеята е важна,иначе благодаря за предложението :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus IS200

Мнение от Mind_Control » 18 Яну 2010, 20:51

///peter написа:Са бизнес план ли търсите?

За какъв бизнес имаш бизнес план :) щото ако е за сервиз под наем- работата е обречена. Там биха ходили хора, които нямат кинти да си платят за сервиз (не говориме за маниаците, които са изключения). От друга страна тия хора повече от 50 лв на ден няма да извадят за този сервиз. А пък тези, които имат да извадят по 100 и повече лв. ще ходят да изкарват пари, а не да се занимават с колата си :) По скоро можете да направите курсове за автомонтьори- по- голям келепир ще има.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 19 Яну 2010, 13:35

на мен тук в Германия ми се наложи да ползвам такъв сериз един два пъти, ама тук си заслужава супер много щото се дере кожи по сервизите. Цената му беше 7евро/час. Което включва само ползване на подемник, интрументите ти си ги набавяш от ксъдето можеш. Има и още един за 5евро на час. И това са най евтините, принципно са по 10тина евро на час :wave:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 19 Яну 2010, 15:35

....това си заслужава! обаче въпросът е какво става, ако нещо се закучи по колата и отвиси там по-дълго време?

истината по въпроса е канал в гаража в къщи! и инструментите се купуват един по един и се трупат ли трупат....

примерно - последно ми трябваше такова чудо като сменях филтър на нафтата. обаче ако двя часа ме чукнат по 7 евра/час ми идват 14 евра, което си е толкова, колкото ще вземе и самия майстор за операцията.....
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3er E90

Мнение от Naiob » 19 Яну 2010, 15:38

BiTurbo написа:на мен тук в Германия ми се наложи да ползвам такъв сериз един два пъти, ама тук си заслужава супер много щото се дере кожи по сервизите. Цената му беше 7евро/час. Което включва само ползване на подемник, интрументите ти си ги набавяш от ксъдето можеш. Има и още един за 5евро на час. И това са най евтините, принципно са по 10тина евро на час :wave:

А освен това, ако ти потрябва някакъв специален интрумент си го наемаШ и него от собственика и така няма проблеми с кражби, освен това трябва и да се почисти накрая.
3а тук в Германия има хляб в те3и серви3и, 3аЩото е и 3абранено да си ремонтираШ колата на улицата, но в БГ подобна идея не съм много убеден, че Ще успее.

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 19 Яну 2010, 15:43

alexsch написа:....това си заслужава! обаче въпросът е какво става, ако нещо се закучи по колата и отвиси там по-дълго време?

истината по въпроса е канал в гаража в къщи! и инструментите се купуват един по един и се трупат ли трупат....

примерно - последно ми трябваше такова чудо като сменях филтър на нафтата. обаче ако двя часа ме чукнат по 7 евра/час ми идват 14 евра, което си е толкова, колкото ще вземе и самия майстор за операцията.....

ма тва каде е 14е за смяна на филтър бре ...... :mhihi: :mhihi:
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 19 Яну 2010, 16:12

alexsch написа:....това си заслужава! обаче въпросът е какво става, ако нещо се закучи по колата и отвиси там по-дълго време?

.....

Е,то това е мечта на почти секи,получава се малко като
"По добре красив здрав и богат отколкото болен,беден и грозен"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от agent smit » 21 Яну 2010, 16:41

Като идея звучи добре, но на практика инструментите ще изчезват един по един :paranoid:

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 21 Яну 2010, 18:04

тази идея съм я чувал от някъде и съм много положително настроен... един гараж с подемник и най необходимите инструменти... всички инструменти да са окичени на стената и на мястото на всеки да е лепната цена която биха платили използвачите им в случей на счупване или липса... разбира се в каквото състояние е заварен сервиза в това състояние да бъде предаден... не е трудно да се направи... само пари се искат :)
и примерно едни 15-20 лв. на час е доста приемлива цена... все пак се замислете че ако ще дам 200 лв. за да си ремонтирам даден проблем по добре да я закарам на майстор и да не се занимвам... :lalala:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 22 Яну 2010, 10:37

Значи идеята ми се роди от 2-3 места,едното беше че един колега който е в испания каза че ползвал такъв сериз но не това беше интересното на темата а даваше снимки момчето как си е разглобил турбото и тн.
После имаше няколко теми че се търсят естакади за да си качваме колите и да си правим некои интервенции,един ден отидох преди време в един сервиз да си сменям тампоните на носачите и там беха толкова меко казано некомпетентни,че сам си ги свалих,използвах им пресата да си сложа новите и сам си ги качих,после отидох при управителя и го попитах може ли да използвам сервиза срещу заплащане,пък той ми отказа :dunno: ,как и да е,породи се самата идея като онзи ден отидох в един чисто нов сервиз...и съответно почти сам си оправих нещата за които бях отишъл,тогава попитах собственика-нек'в пич и той така се замисли върху подобни переспективи,но все пак му обясних че трябва и с адвокат да се посъветва защото да не стане некоя злополука и така,нито съм обвързан с подобен сервиз,ното имам участие,нито пък ще имам участие,още повече че преди около 7-8 месеца дадох идея ,форума да се съберем (за софия) и евентуално да си направин някакво дребно сервизче,в който сервиз да си донесем инструмента ,аз щях и 2 лаптопа с ком порт да донеса и по заявка да си го ползваме,естествено тая идея претърпя пълно фиаско,защото само на думи сме задружни и готини,но на дела-"звонци"
Поздрави

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 22 Яну 2010, 13:38

само в такива си работим колите :yes:

само не знам, дали цялата работа ще има успех в българия, защото колкото и да не искаме да си го признаем, сме си ганьовци....

А и цената, която ти се върти в главата (колкото и теоритична да е) ми се вижда малко много - вече са го казали по - горе - между 7 и 8 евро е на час в сравнително скъп град в Германия (в последно време ходя на един, където е 5 евро на час), не виждам причина в България да е повече, при положение, че хората не печелят колкото в Германия. За тези пари получаваш място с подемник. Останалите инструменти или трябва да си ги носиш или можеш да ги поръчаш на място - за пример едно куфарче с две тресчотки и всичките "камъни" от 8 до 27 е около 2 евро на час.

Относно злополуки и т.н. - по принцип навсякъде има табелки, че използването на подемник, инструменти и т.н. е изключително на своя отговорност. Предполагам, че ако стане нещо поне от застраховката няма да получиш нищо. Но това са само предположения, не съм специалист в тази област.

Потребител
Аватар

Мнение от klapa » 07 Апр 2010, 16:23

эдравейте колеги. Попаднах на тази интересна тема .щом в европа има такива автосервизи защо и тук да няма такава услуга. Знаеме че за всеки влак си има пътници. За едни ще е скъпо за други добре.Важна е тръпката. Все някой ще бъде пръв за тази услуга.Предлагам Ви автосервизно помещение с два подемника за тази услуга.Връзка eliza_i_stefan@abv.bg

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата