бихте ли използвали автосервиз под наем
Модератор: Общи модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- e36_Fanatik
- кандидат ентусиаст
-
Re: бихте ли използвали автосервиз под наем
Според мен за 20лв е достатачно едно чисто помещение с повдигач / или канал / и кука за трисчотка
/че инак мотора се сваля трудно/ с електричество и да може да се заключва добре, та евентуално да може кола да преспива в него.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Все пак трябва да се знае че се гони не само полза за ползвателите ами и комерсионалност,тоест печалба за даващия го ,смятам че 20 лева е не само несериозно но и смешно на фона на цени на ток който ще ходи за отопление,консумативи,човек който ще помага при нужда,а пък и е повече от необходимо от по-високи цени-така че се отсея хората които имат по-големи възможности,респективно са по отговорни към обстановката и инструмента,също така някаква цифра ще спомогне за ненатрупване на чак толкова кандидати...а и "преспиване " на автомобила в сервиза може би ще е възможно...само ако собственика на автомобила...може да си го позволи
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Са бизнес план ли търсите?
Имам всичко измислено - но бизнес плана се плаща - ако си заинтересован пиши ми

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
///peter написа:Са бизнес план ли търсите?
Написах го в началото,не съм собственик,нямам и финансови интереси,правя си проучване,което е за моя информация,просто вече не ми се цапат ръцете с автомобили,1999 година държах автосервиз и ми стига,сега съм в друг бизнес,а имам доста идеи,а за бизнесплан-лесно е да се направи,се ми се струва че идеята е важна,иначе благодаря за предложението

- Mind_Control
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lexus IS200
///peter написа:Са бизнес план ли търсите?
За какъв бизнес имаш бизнес план

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
на мен тук в Германия ми се наложи да ползвам такъв сериз един два пъти, ама тук си заслужава супер много щото се дере кожи по сервизите. Цената му беше 7евро/час. Което включва само ползване на подемник, интрументите ти си ги набавяш от ксъдето можеш. Има и още един за 5евро на час. И това са най евтините, принципно са по 10тина евро на час 

- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
....това си заслужава! обаче въпросът е какво става, ако нещо се закучи по колата и отвиси там по-дълго време?
истината по въпроса е канал в гаража в къщи! и инструментите се купуват един по един и се трупат ли трупат....
примерно - последно ми трябваше такова чудо като сменях филтър на нафтата. обаче ако двя часа ме чукнат по 7 евра/час ми идват 14 евра, което си е толкова, колкото ще вземе и самия майстор за операцията.....
истината по въпроса е канал в гаража в къщи! и инструментите се купуват един по един и се трупат ли трупат....
примерно - последно ми трябваше такова чудо като сменях филтър на нафтата. обаче ако двя часа ме чукнат по 7 евра/час ми идват 14 евра, което си е толкова, колкото ще вземе и самия майстор за операцията.....
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
BiTurbo написа:на мен тук в Германия ми се наложи да ползвам такъв сериз един два пъти, ама тук си заслужава супер много щото се дере кожи по сервизите. Цената му беше 7евро/час. Което включва само ползване на подемник, интрументите ти си ги набавяш от ксъдето можеш. Има и още един за 5евро на час. И това са най евтините, принципно са по 10тина евро на час
А освен това, ако ти потрябва някакъв специален интрумент си го наемаШ и него от собственика и така няма проблеми с кражби, освен това трябва и да се почисти накрая.
3а тук в Германия има хляб в те3и серви3и, 3аЩото е и 3абранено да си ремонтираШ колата на улицата, но в БГ подобна идея не съм много убеден, че Ще успее.
alexsch написа:....това си заслужава! обаче въпросът е какво става, ако нещо се закучи по колата и отвиси там по-дълго време?
ма тва каде е 14е за смяна на филтър бре ......

“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
alexsch написа:....това си заслужава! обаче въпросът е какво става, ако нещо се закучи по колата и отвиси там по-дълго време?
.....
Е,то това е мечта на почти секи,получава се малко като
"По добре красив здрав и богат отколкото болен,беден и грозен"
- agent smit
- младши ентусиаст
-
Като идея звучи добре, но на практика инструментите ще изчезват един по един 

- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
тази идея съм я чувал от някъде и съм много положително настроен... един гараж с подемник и най необходимите инструменти... всички инструменти да са окичени на стената и на мястото на всеки да е лепната цена която биха платили използвачите им в случей на счупване или липса... разбира се в каквото състояние е заварен сервиза в това състояние да бъде предаден... не е трудно да се направи... само пари се искат
и примерно едни 15-20 лв. на час е доста приемлива цена... все пак се замислете че ако ще дам 200 лв. за да си ремонтирам даден проблем по добре да я закарам на майстор и да не се занимвам...

и примерно едни 15-20 лв. на час е доста приемлива цена... все пак се замислете че ако ще дам 200 лв. за да си ремонтирам даден проблем по добре да я закарам на майстор и да не се занимвам...

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Значи идеята ми се роди от 2-3 места,едното беше че един колега който е в испания каза че ползвал такъв сериз но не това беше интересното на темата а даваше снимки момчето как си е разглобил турбото и тн.
После имаше няколко теми че се търсят естакади за да си качваме колите и да си правим некои интервенции,един ден отидох преди време в един сервиз да си сменям тампоните на носачите и там беха толкова меко казано некомпетентни,че сам си ги свалих,използвах им пресата да си сложа новите и сам си ги качих,после отидох при управителя и го попитах може ли да използвам сервиза срещу заплащане,пък той ми отказа
,как и да е,породи се самата идея като онзи ден отидох в един чисто нов сервиз...и съответно почти сам си оправих нещата за които бях отишъл,тогава попитах собственика-нек'в пич и той така се замисли върху подобни переспективи,но все пак му обясних че трябва и с адвокат да се посъветва защото да не стане некоя злополука и така,нито съм обвързан с подобен сервиз,ното имам участие,нито пък ще имам участие,още повече че преди около 7-8 месеца дадох идея ,форума да се съберем (за софия) и евентуално да си направин някакво дребно сервизче,в който сервиз да си донесем инструмента ,аз щях и 2 лаптопа с ком порт да донеса и по заявка да си го ползваме,естествено тая идея претърпя пълно фиаско,защото само на думи сме задружни и готини,но на дела-"звонци"
Поздрави
После имаше няколко теми че се търсят естакади за да си качваме колите и да си правим некои интервенции,един ден отидох преди време в един сервиз да си сменям тампоните на носачите и там беха толкова меко казано некомпетентни,че сам си ги свалих,използвах им пресата да си сложа новите и сам си ги качих,после отидох при управителя и го попитах може ли да използвам сервиза срещу заплащане,пък той ми отказа

Поздрави
само в такива си работим колите
само не знам, дали цялата работа ще има успех в българия, защото колкото и да не искаме да си го признаем, сме си ганьовци....
А и цената, която ти се върти в главата (колкото и теоритична да е) ми се вижда малко много - вече са го казали по - горе - между 7 и 8 евро е на час в сравнително скъп град в Германия (в последно време ходя на един, където е 5 евро на час), не виждам причина в България да е повече, при положение, че хората не печелят колкото в Германия. За тези пари получаваш място с подемник. Останалите инструменти или трябва да си ги носиш или можеш да ги поръчаш на място - за пример едно куфарче с две тресчотки и всичките "камъни" от 8 до 27 е около 2 евро на час.
Относно злополуки и т.н. - по принцип навсякъде има табелки, че използването на подемник, инструменти и т.н. е изключително на своя отговорност. Предполагам, че ако стане нещо поне от застраховката няма да получиш нищо. Но това са само предположения, не съм специалист в тази област.

само не знам, дали цялата работа ще има успех в българия, защото колкото и да не искаме да си го признаем, сме си ганьовци....
А и цената, която ти се върти в главата (колкото и теоритична да е) ми се вижда малко много - вече са го казали по - горе - между 7 и 8 евро е на час в сравнително скъп град в Германия (в последно време ходя на един, където е 5 евро на час), не виждам причина в България да е повече, при положение, че хората не печелят колкото в Германия. За тези пари получаваш място с подемник. Останалите инструменти или трябва да си ги носиш или можеш да ги поръчаш на място - за пример едно куфарче с две тресчотки и всичките "камъни" от 8 до 27 е около 2 евро на час.
Относно злополуки и т.н. - по принцип навсякъде има табелки, че използването на подемник, инструменти и т.н. е изключително на своя отговорност. Предполагам, че ако стане нещо поне от застраховката няма да получиш нищо. Но това са само предположения, не съм специалист в тази област.
эдравейте колеги. Попаднах на тази интересна тема .щом в европа има такива автосервизи защо и тук да няма такава услуга. Знаеме че за всеки влак си има пътници. За едни ще е скъпо за други добре.Важна е тръпката. Все някой ще бъде пръв за тази услуга.Предлагам Ви автосервизно помещение с два подемника за тази услуга.Връзка eliza_i_stefan@abv.bg
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3