Brabus GLK V12 – Най-бързият легален SUV

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Re: Brabus GLK V12 – Най-бързият легален SUV

Мнение от kriso85 » 17 Яну 2010, 17:51

Абе знам ли...
750 к.с. в малък СУВ със ЗАДНО ПРЕДАВАНЕ :kuku:
И да не е безмислица, ще ми е интересно какво време ще даде на една писта.
Мисля, че няма да е по-добро от това на Х6 50хдрайв или Кайен ГТС...
Защото само от Мерц още не разбраха, че не всичко е коне и компресори. Има и скоростни кутии , окачване и др. дребни неща.
А цената на тоя кашон не я коментираме .... 800к лв. си е направо безобразие за това недоразумение.

jordanpar написа:........ :mhihi: :mhihi:
Тука все пак е автомобилен форум и е предимно за обсъждане на автомобили.
А това , че 750 к.с. в малък СУВ със задно са безмислени , е пределно ясно на всички...
Това, че защитавате енженерите в БРАБУС не ви доближава до тези коли , да си знаете само :mhihi:
Последна промяна kriso85 на 17 Яну 2010, 17:55, променена общо 1 път
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 17 Яну 2010, 17:55

kriso85 написа:Абе знам ли...
Защото само от Мерц още не разбраха, че не всичко е коне и компресори. Има и скоростни кутии , окачване и др. дребни неща.
А цената на тоя кашон не я коментираме .... 800к лв. си е направо безобразие за това недоразумение.

Апцолютно, Мерц никога не са "знаели" какво са скоростни кутии(особено автоматиците им) и окачване. Абе за нищо не стават, бмв са хиляди години напред :mhihi: Апропо само за обща култура брабус не са на мерцедес ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 17 Яну 2010, 17:57

///peter написа:

Апцолютно, Мерц никога не са "знаели" какво са скоростни кутии(особено автоматиците им) и окачване. Абе за нищо не стават, бмв са хиляди години напред :mhihi: Апропо само за обща култура брабус не са на мерцедес ;)

Това дето си ми го болднал се доказва от актуалния им флагман С/ЦЛ 65 амг.... с 615 к.с. и 1000 нм, дето пише по-бавни обиколки от коли с половината на неговата мощност и кубатура :idea:
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 17 Яну 2010, 18:09

///peter написа:....

Иначе си прав, за нищо не става Г брабуса -
0-100 "it catapults itself for 4.3s"
Top speed is limited electronically to 240 km/h

... ламерския мотор както са се изразили хората "катапултира" кашона от 0-100 за 4.3. ...

Ами прав си е Ачо за "ламерският" мотор... Кое му е сложното да направиш мотор с толкова коне- и аз ще го направя ако съм инженер ДВГ (или к'вото там е нужно)... Ама колата не е само един мотор- къде им е скоростната кутия, къде им е 4х4 задвижването :?: Официално заявяват, че са некадърни да направят кутия която да издържи Нютоните на мотора- тогава за кой чеп правиш такъв мотор :?: А и защо Брабус не сложат нещо различно от 5степенен автомат- не могат да разработят 7 степенна кутия ли :?: Тея още стоят на 5 скорости, а хората минават на 8, двойни съединители и т.н. ;) "Случайно" са забравили да сложат и 4х4 задвижването (сигурно заради теглото, а ;) ) пак понеже няма да издържи на мощността която има в мотора... А за времената за спринт докато не ги чуя потвърдени (+- малко разбира се) от независим източник не ги вярвам, 0-100 за под 5сек. ми се струва трудно за постигане с тая зверска мощност и само на задно предаване, а те са забучили 4,3 за време... И бил ограничен на 240, добре... А що не кажат колко прави без ограничител- все пак Брабус не е случайна фирма и без грижи тоя кашон трябва да направи 280 с толкова мощ под капака... Ама пък с тея 5 скорости едва ли ще може много над 240 ;)

Zagy написа:... Brabus слагат тоя голям туч със 750 коня в GLK и веднага - колата е боклук. G-Power правят М6 със 700 и кусур коня - това е ебати великата кола. ...

Абе има "дребна" разлика да добавиш компресори и 200 коня на ///М6 и да забучиш 750 коня на кашонче- сам се сещай къде е разликата...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 17 Яну 2010, 18:13

kriso85 написа:
///peter написа:

Това дето си ми го болднал се доказва от актуалния им флагман С/ЦЛ 65 амг.... с 615 к.с. и 1000 нм, дето пише по-бавни обиколки от коли с половината на неговата мощност и кубатура :idea:

Колега, бъркаш леко концепцията, това е луксозна кола със спортен дух, а не "пистарка".
Може да погледнеш CLK ili SL и двете 6.3 - но черните серии, пак ми кажи че са се объркали ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 17 Яну 2010, 18:19

От тая тема проличава колко пристрастни са някой от форума, а защо като има един куп хубави коли от всяка марка. Обяснявате каква безмислица е тоя Брабус и колко е тъп , а в една друга тема се прехласвате и обяснявате колко перфекта кола е Х6М която е горе долу същата работа като Брабуса. А това за скоростните кутий е смешна работа да не би Бмв или който и да е да има кутия която да издържа на 1400нм. Такива са само 2-3 степенни автоматици за драг и ги търсете зад океана на запад. Много ясно ,че не всичко е компресори и коне -но това продава. То от друга страна и не всичко е колко стотни си по бърз от другия на пистата и с колко кубика и коня го правиш. И аз никога не съм харесвал мерцедес за това ,че всичките им коли са 2 тона тромави автоматици, но ако покараш някой особено силен ще видиш, че не всичко е числа на лист. Както и да е не искам да защитавам мерцедес(въпреки ,че напоследък имат добри попадения C63, SLS) или особено този тип коли като това ГЛК брабус, аз също мисля ,че е пълна безмислица и подобните му , но трябва малко по обективно да гледате на нещата и когато някой направи нещо хубаво( не визирам тоя джип) не от любимата ви марка , не трябва веднаг да почвате колко било тъпо щото еди колко си стотни на тая писта било еди кво си.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 17 Яну 2010, 18:19

ms написа:
Zagy написа:... Brabus слагат тоя голям туч със 750 коня в GLK и веднага - колата е боклук. G-Power правят М6 със 700 и кусур коня - това е ебати великата кола. ...

Абе има "дребна" разлика да добавиш компресори и 200 коня на ///М6 и да забучиш 750 коня на кашонче- сам се сещай къде е разликата...

Абе принципно си прав, ама ако такова сравнение се пусне във форума на МБ мерца ще е супер кола, а бумера - кочина. Разни хора, разни идеали...
Това имах предвид.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 17 Яну 2010, 18:22

:mhihi:
ms написа:Ами прав си е Ачо за "ламерският" мотор... Кое му е сложното да направиш мотор с толкова коне- и аз ще го направя ако съм инженер ДВГ (или к'вото там е нужно)...

Хахаха, да да само пари да имаш сигурен съм че сам ша го сглобиш :mhihi:

ms написа:Ама колата не е само един мотор- къде им е скоростната кутия, къде им е 4х4 задвижването :?: Официално заявяват, че са некадърни да направят кутия която да издържи Нютоните на мотора- тогава за кой чеп правиш такъв мотор :?: А и защо Брабус не сложат нещо различно от 5степенен автомат- не могат да разработят 7 степенна кутия ли :?: Тея още стоят на 5 скорости, а хората минават на 8, двойни съединители и т.н. ;) .

Вероятно защото нямат човек като теб, ама те тъпаците наливат милиони и нищо и нищо - абе смотана работа

ms написа: "Случайно" са забравили да сложат и 4х4 задвижването (сигурно заради теглото, а ;) ) пак понеже няма да издържи на мощността която има в мотора... А за времената за спринт докато не ги чуя потвърдени (+- малко разбира се) от независим източник не ги вярвам, 0-100 за под 5сек. ми се струва трудно за постигане с тая зверска мощност и само на задно предаване, а те са забучили 4,3 за време... И бил ограничен на 240, добре... А що не кажат колко прави без ограничител- все пак Брабус не е случайна фирма и без грижи тоя кашон трябва да направи 280 с толкова мощ под капака... Ама пък с тея 5 скорости едва ли ще може много над 240 ;).

Или защото имат някакъв друг конструктивен проблем с купето на г-то?
А за времената и аз не вервам, ма що и аз не знам...
Иначе ти предлагам да започнем бизнес да ковем за АМГ матори, сигурен съм че ще се справим по-добре от тези балъ
Почнахте пак с адските изцепки

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 17 Яну 2010, 18:23

А и още нещо странно... като караме старите кофтори се кефим на задното и плюем 4х4, ся ко тана... аууу гледай ги само задно прават - балъци :mhihi:

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 17 Яну 2010, 18:35

Е поне имало мъже в тоя форум,не дрищат само около дупката,а и чак до тавана мятат. :mhihi: :mhihi:
Пичове,че гроздето е кисело разбрахме,че ако статията беше за Х3 пак разбрахме какви щяха да са коментарите,ама можете ли да погледнете малко по-далеч от оная си работа и от тая марка.човек има право да критикува едно нещо само ако е в състояние да си го позволи,но наистина не му харесва,ако може лично да направи нещо по-добро,или ако поне има опита на база преживяно с темата на разговора и може да сподели лични впечатления.Всичко друго е неделно почесване на тестисите ,да не кажа мъдете.

Аватар

Мнение от ms » 17 Яну 2010, 18:40

///peter написа:А и още нещо странно... като караме старите кофтори се кефим на задното и плюем 4х4, ся ко тана... аууу гледай ги само задно прават - балъци :mhihi:

Ами да- СУВ + 750 катъра + задно предаване е само и единствено шоу-кар... Тоест напълно излишен модел...

А и си ми пропуснал иронията в предният ми пост- написаното го разбирай горе-долу така:
Не само Мерцедес (в случая Брабус) могат да изкарат 700-800 коня мотор, но поради невъзможността (то може, ама цената е огромна) останалата механика по колата да издържи напрежението никой май не го прави. Аз поне за нещо с повече коне от 600-650 (без разни тунинг изпълнения) се сещам само за Вейрон и Кьонигсег, а това далеч не са коли дето виждаме всеки ден по 100бр. от тях :winky:
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 17 Яну 2010, 18:44

BMW_RIDER написа:От тая тема проличава колко пристрастни са някой от форума, а защо като има един куп хубави коли от всяка марка. Обяснявате каква безмислица е тоя Брабус и колко е тъп , а в една друга тема се прехласвате и обяснявате колко перфекта кола е Х6М която е горе долу същата работа като Брабуса. А това за скоростните кутий е смешна работа да не би Бмв или който и да е да има кутия която да издържа на 1400нм. Такива са само 2-3 степенни автоматици за драг и ги търсете зад океана на запад. Много ясно ,че не всичко е компресори и коне -но това продава. То от друга страна и не всичко е колко стотни си по бърз от другия на пистата и с колко кубика и коня го правиш. И аз никога не съм харесвал мерцедес за това ,че всичките им коли са 2 тона тромави автоматици, но ако покараш някой особено силен ще видиш, че не всичко е числа на лист. Както и да е не искам да защитавам мерцедес(въпреки ,че напоследък имат добри попадения C63, SLS) или особено този тип коли като това ГЛК брабус, аз също мисля ,че е пълна безмислица и подобните му , но трябва малко по обективно да гледате на нещата и когато някой направи нещо хубаво( не визирам тоя джип) не от любимата ви марка , не трябва веднаг да почвате колко било тъпо щото еди колко си стотни на тая писта било еди кво си.
:yes: :yes:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 17 Яну 2010, 18:50

ms написа:
///peter написа:А и още нещо странно... като караме старите кофтори се кефим на задното и плюем 4х4, ся ко тана... аууу гледай ги само задно прават - балъци :mhihi:

Ами да- СУВ + 750 катъра + задно предаване е само и единствено шоу-кар... Тоест напълно излишен модел...

А и си ми пропуснал иронията в предният ми пост- написаното го разбирай горе-долу така:
Не само Мерцедес (в случая Брабус) могат да изкарат 700-800 коня мотор, но поради невъзможността (то може, ама цената е огромна) останалата механика по колата да издържи напрежението никой май не го прави. Аз поне за нещо с повече коне от 600-650 (без разни тунинг изпълнения) се сещам само за Вейрон и Кьонигсег, а това далеч не са коли дето виждаме всеки ден по 100бр. от тях :winky:

Принципно всичко над 200кс е излишно по тази логика...
Аз лично бих го избрал ако (силна дума) имах парите, пък ми се смейте че карам дамски съв, пред което и да е БМВ. Няма какво да говорим, имаме малко коли които могат да са аналог на Мерцедес...

Аватар

Мнение от ms » 17 Яну 2010, 19:00

BMW_RIDER написа:...Обяснявате каква безмислица е тоя Брабус и колко е тъп , а в една друга тема се прехласвате и обяснявате колко перфекта кола е Х6М която е горе долу същата работа като Брабуса.

Х5/6М са напълно излишни модели- спор няма... Но Брабуса ги бие по всички параграфи- и по-мощен, и само на задно... Е това, че е само на задно предаване е проблемът- зае*и, че колата е СУВ и се очаква да е 4х4, но с тези коне под капака 4х4 е задължително за такъв автомобил...

BMW_RIDER написа: А това за скоростните кутий е смешна работа да не би Бмв или който и да е да има кутия която да издържа на 1400нм. Такива са само 2-3 степенни автоматици за драг и ги търсете зад океана на запад.

Кой е казал, че някъде има такава кутия- затова хората не правят такива мотори просто... Както казах- моторът е лесен, ама не е само един мотор в тая кола...

BMW_RIDER написа:Както и да е не искам да защитавам мерцедес(въпреки ,че напоследък имат добри попадения C63, SLS) или особено този тип коли като това ГЛК брабус, аз също мисля ,че е пълна безмислица и подобните му , но трябва малко по обективно да гледате на нещата и когато някой направи нещо хубаво( не визирам тоя джип) не от любимата ви марка , не трябва веднаг да почвате колко било тъпо щото еди колко си стотни на тая писта било еди кво си.

Кое му е хубавото на тоя джип :?: Почни от там, че е грозен колкото искаш и дори в повече, и стигнеш до... До където и да стигнеш хубавото в тоя джип е само мотора- ама пък той е скопен, щото другото след него е калпаво :mhihi:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 17 Яну 2010, 19:06

ms написа:Кое му е хубавото на тоя джип :?: Почни от там, че е грозен колкото искаш и дори в повече, и стигнеш до... До където и да стигнеш хубавото в тоя джип е само мотора- ама пък той е скопен, щото другото след него е калпаво :mhihi:

колегата СУВ не е джип и мотора не е "скопен" :roll:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата