Глоба вместо съд за пияни шофьори
Модератор: Общи модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Re: Глоба вместо съд за пияни шофьори
flame написа:Колеги, ако се намери 100% сигурин механизъм, който да гарантира събираемостта на глобите - мисля, че мярката ще е по-ефективна дори от затвора
И глобите да са много солени но все пак си мисля,че за над 1,2промила трябва да има съд но той да бъде по бързото производство,и да се знае наказанието да е твърдо без никакви сделки или смекчаващи обстоятелства.
saleen написа:Обикновеният човек-да, ама за баровеца с Майбах-а, или SL65 AMG-то едва ли ще е толкова голяма драма да си плати глобата и пак да кара пиян като талпа.
Да де, ама няма да е така ако първият път глобата е 2 хил., 2-я 10 хил., третия 100 хил. и четвъртия път затвор

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Ако това стане може и на Прокуратурата да и намалее работата НО ако това действие стане декриминализирано масово ще карат пияни и може да стане страшно-дано не стане реалност!!!!!
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
ако при 1во нарушение за алкохол глобата е 2000лв,за второ Х2,3то Х4 и тн. и някои баровец да си пак се замисли дали ще караш пил,знае се че на българина тоест на нас най ни боли кат ни бръкнат в джоба,мисля че ще има ефект тази промяна
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
flame написа:Колеги, ако се намери 100% сигурин механизъм, който да гарантира събираемостта на глобите - мисля, че мярката ще е по-ефективна дори от затвора
+1

When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
А защо направо не им взимат колите, както вече имаше едно такова предложение ?
Покаже ли ти кръвната проба над 1.2 промила, колата , независимо чия е, се приватизира в държавна полза. Доста бързо така ще се запълнят дупките в хазната. Пък ако си карал пиян чужда кола, после си мисли сам как ще връщаш парите. Щото е много по-страшно според мен да дължиш пари на някой дебеловрат, отколкото на държавата, която общо взето не и пука много много дали ще си събере парите или не 

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Надеждата умира последна, за мен тези промени ще са една голяма и решителна крачка назад в борбата срещу пиянките. Утре някой алкохолизиран шофьор потенциален убиец ще реши да става я полицай, я нещо друго за което се изисква да си чист като момина сълза пред Темида и ще си извади документ, че не е осъждан без проблем. Просто бат Бойко се върза на приказките на М. Попова че всичката е Мара втасала в прокуратурата и съда, само тия дела за алкохол им бъркали работата....Пак опираме до липсата на идеи как да се напълни хазната, ама трябва ли това невежество да е за сметка на здравето и живота на хората?
Никой не мое ма връне на селу!
- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
flame написа:Да де, ама няма да е така ако първият път глобата е 2 хил., 2-я 10 хил., третия 100 хил. и четвъртия път затвор
Ето това е правилния начин.Друг е въпрса че докато кара пиян може да направи ПТП преди да са го хванали полицаите.
Но закона трябва да важи с пълна сила за всеки.

- Stiks
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 М50Б25
- Мечтае да кара: икономично
flame написа:saleen написа:Обикновеният човек-да, ама за баровеца с Майбах-а, или SL65 AMG-то едва ли ще е толкова голяма драма да си плати глобата и пак да кара пиян като талпа.
Да де, ама няма да е така ако първият път глобата е 2 хил., 2-я 10 хил., третия 100 хил. и четвъртия път затвор
Смятам, че тия цени яко ще вдигнат рушветните такси на КАТ... смяташ ли, че полицай с под 1000лв заплата ще откаже 1000 ? или 5000 ? или 50 000

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Даже стартовата заплата е доста под 1000 лева-500-600 лв. (може да се види в сайта на МВР); освен това на тия хора им е забранено да работят втора работа и така да си попълват дупките в бюджета-те така се бори корупция 

Никой не мое ма връне на селу!
- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
Проблема с корупцията няма нищо общо с размера на глобите.КАТ да си търси начини да си следи служителите, решения има много в нормалните държави.То по тая логика и мита не трябва да има, щото всеки ще предпочете да даде на митничаря някаква сума, която е по малка от митото.
Съдебната система е много тромава и наистина трябва да се разтовари.Едно от малкото смислени неща на правителството.С ограничения ресурс и абсурдни закони трябва да се определят приоритетни цели на прокуратурата и да не се пилеят време и пари за кокошкарски истории.Дано поне тогава се свърши нещо.За мен прокуратурата по една или друга причина е най-неефективното звено и точно от там трябва да се започне реформирането на съдебната система.
Съдебната система е много тромава и наистина трябва да се разтовари.Едно от малкото смислени неща на правителството.С ограничения ресурс и абсурдни закони трябва да се определят приоритетни цели на прокуратурата и да не се пилеят време и пари за кокошкарски истории.Дано поне тогава се свърши нещо.За мен прокуратурата по една или друга причина е най-неефективното звено и точно от там трябва да се започне реформирането на съдебната система.
- Bella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 46 330 xd , 2003
- Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL
ivan1590 написа: Съдебната система е много тромава и наистина трябва да се разтовари.Едно от малкото смислени неща на правителството.С ограничения ресурс и абсурдни закони трябва да се определят приоритетни цели на прокуратурата и да не се пилеят време и пари за кокошкарски истории.
От кога потенциален убиец на пътя е кокошкарска история ?

Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват 

- EBEEMVACIA
- младши ентусиаст
-
- Кара: рожден ден
- Мечтае да кара: Apassionata
- Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿
пандиза е тъпкан с тия
П Р И С Ъ Д А
гр. Видин, 03.06.2009 год.
В ИМЕТО НА НАРОДА
Видинският районен съд на трети юни две хиляди и девета година в открито съдебно заседание, в следния състав:
Председател: Д. Ц.
Съдебни заседатели:
при участието на секретаря В.У.
в присъствието на прокурора М. Й.
разгледа докладвано от съдията Ц.
НОХ дело № 395 по описа за 2009 г.
На основание данните по делото и Закона
ПРИСЪДИ:
ПРИЗНАВА подсъдимия Й. В. А., роден на 23.08.1977 г. в гр. В., живущ в гр. В., българин, български гражданин, неженен, с основано образование, безработен, осъждан, с ЕГН ... за ВИНОВЕН в това, че на 06.12.2008г. в гр. Видин по ул. „Екзарх Йосиф І” управлявал МПС – лек автомобил „БМВ 318И” с рег. № ... без съответното свидетелство за управление на МПС в едногодишния срок от наказването му по административен ред за това деяние с НП № 1470/2008г., влязло в сила на 17.07.2008г. – престъпление по чл.343в, ал.2 във връзка с ал.1 от НК, поради което и на основание същия текст и във връзка с чл.36 и чл.54 го ОСЪЖДА, като му НАЛАГА наказание „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА” за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, което на основание чл.61, ал.3 от ЗИНЗС да бъде изтърпяно при първоначален „общ” режим.
На основание чл.68, ал.1 от НК Съдът ОСЪЖДА подсъдимия Й. В. А. със снета по делото самоличност да изтърпи и отложеното наказание по НОХД № 695/2002г. по описа на Районен съд – Видин, а именно „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА” за срок от ТРИ ГОДИНИ, което на основание чл.61, ал.3 от ЗИНЗС да бъде изтърпяно при първоначален „общ” режим.
Присъдата може да бъде обжалвана или протестирана пред ВОС в 15-дневен срок от днес.
П Р И С Ъ Д А
гр. Видин, 03.06.2009 год.
В ИМЕТО НА НАРОДА
Видинският районен съд на трети юни две хиляди и девета година в открито съдебно заседание, в следния състав:
Председател: Д. Ц.
Съдебни заседатели:
при участието на секретаря В.У.
в присъствието на прокурора М. Й.
разгледа докладвано от съдията Ц.
НОХ дело № 395 по описа за 2009 г.
На основание данните по делото и Закона
ПРИСЪДИ:
ПРИЗНАВА подсъдимия Й. В. А., роден на 23.08.1977 г. в гр. В., живущ в гр. В., българин, български гражданин, неженен, с основано образование, безработен, осъждан, с ЕГН ... за ВИНОВЕН в това, че на 06.12.2008г. в гр. Видин по ул. „Екзарх Йосиф І” управлявал МПС – лек автомобил „БМВ 318И” с рег. № ... без съответното свидетелство за управление на МПС в едногодишния срок от наказването му по административен ред за това деяние с НП № 1470/2008г., влязло в сила на 17.07.2008г. – престъпление по чл.343в, ал.2 във връзка с ал.1 от НК, поради което и на основание същия текст и във връзка с чл.36 и чл.54 го ОСЪЖДА, като му НАЛАГА наказание „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА” за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, което на основание чл.61, ал.3 от ЗИНЗС да бъде изтърпяно при първоначален „общ” режим.
На основание чл.68, ал.1 от НК Съдът ОСЪЖДА подсъдимия Й. В. А. със снета по делото самоличност да изтърпи и отложеното наказание по НОХД № 695/2002г. по описа на Районен съд – Видин, а именно „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА” за срок от ТРИ ГОДИНИ, което на основание чл.61, ал.3 от ЗИНЗС да бъде изтърпяно при първоначален „общ” режим.
Присъдата може да бъде обжалвана или протестирана пред ВОС в 15-дневен срок от днес.
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Колкото и да не ми се иска , аз виждам нещата така -
намалява се работата на съденбата система и се увеличават приходите от глоби . Хем по-малко работа , хем повече пари . Съмнява ме , че това е поредния трик , да се събират повече пари КАТаджиите , като рушвети
Така , навярно термина "Катаджииска надница" ще добие нови измерения ...
Аз гласувах със смесени чувства - има дебат с колко алкохол се считаш за пиян . Ако остане 1,2 промила - ок , но ако свалят тази граница
Хубаво е и да наложат по-тежки наказания за наситина пияни шофьори - на 2+ промила , защото именно те са убииците на пътя , не някой изпил 1 ракия или 2 две бири ...
намалява се работата на съденбата система и се увеличават приходите от глоби . Хем по-малко работа , хем повече пари . Съмнява ме , че това е поредния трик , да се събират повече пари КАТаджиите , като рушвети

Така , навярно термина "Катаджииска надница" ще добие нови измерения ...
Аз гласувах със смесени чувства - има дебат с колко алкохол се считаш за пиян . Ако остане 1,2 промила - ок , но ако свалят тази граница

- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
тва е бахти простотията... значи на мен ми взимат 2 пъти книжката защото карам без колан предимно... 4 пъти без колан чао книжке... а ония ще се е насмукал като питон ще удари 2-3 коли и като го хванат една глобичка и айде чао по живо по здраво... а и най забавното... пияния дори и да му вземат книжката ( което наказание е м/ 3 и 6 месеца ) после отива плаща си наказанието и отново е с книжка... а аз трябва да отида 1-во на психо... после на вътрешни листовки... после на външни листовки... после на кормуване... естествено това неможе да започне преди да е изтекло наказанието дефакто тва са си още +2 месеца... след това чакам 1 месец докъто ми правят новата книжка... а пияния през тва време го боли *** и си кара като пич...
и кво стана аз защото не съм си сложил колана няколко пъти стоя 9 месеца без книжка... а пияния унищожил няколко коли и на 3-тия месец пак си кара...
П.П. да не говорим за някои колеги които имат повече категории къв е филм пък там...
и кво стана аз защото не съм си сложил колана няколко пъти стоя 9 месеца без книжка... а пияния унищожил няколко коли и на 3-тия месец пак си кара...
П.П. да не говорим за някои колеги които имат повече категории къв е филм пък там...
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3