Варна вече +2, Добрич 0 градуса.
Модератор: Общи модератори
- BorisBMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на изпарения
Re: -22 за Варна и окръга,дизела гасне в движение
Преди бях чел, че примерно на 10 литра дизел 1 литър бензин и нямало проблеми? поправете ме, ако греша. 

Дизела зимата си е проблем. Поне при нас. Нафтата е некачествена и замръзва. Преди няколко години, сутринта(в Долна баня) -20 и няколко, въртя с камионския акомулатор, няма запалване. След 10 минути въртене даде признаци за живот... и акомулатора свърши.
Ама после запали де... Също така според мен не е зле да сложите плик, херметически затворен, пълен с гореща вода върху маркуча на горивото и едно двулитрово шише, и то вряло.

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Има ли го в БГ това за продажба?alx написа:stanadyne добавка и здрав акумулатор и до -40 нямаш проблем.
това е моя скромен опит с дизели и полярни условия.

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- bozukov_a
- Малката Базука
-
- Кара: e46 e30
Mbass написа:Преди бях чел, че примерно на 10 литра дизел 1 литър бензин и нямало проблеми? поправете ме, ако греша.
Така е прав си,но на по-старите дизелови двигетели.Тез умни дюзи надушват бензина и много се сърдят.
За една зима колко добавки да си вземеш 3,4 (пак зависи колко караш)по 30ина лева са ти едни 90-120лв.,и в стремежа си да ги спестиш като и слагаш бензин може да се нахулиш в пъти повече.
да сипнеш бензин в дизела е най-лесния начин да издухаш горивната помпа за високото налягане на модерен дизел..
слагайте само добавки за дизел... а не народни решения... измислени от времето на механичния дизелов инжекцион...
слагайте само добавки за дизел... а не народни решения... измислени от времето на механичния дизелов инжекцион...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
lowshow написа::OT: не мисля че ще паднат до -22 темперетураите хаха http://www.wunderground.com/global/stations/15552.html тука си следя аз винаги е било вярно предполагам и сега ще е такачакам да видя следващ ъпдейт на данните да не би все пак наистина да паднат до приблизително -20...
И според твоя сайт неделя вечер и понеделник ще паднат до минус 24 градуса във Варна и окръга.
Това са невероятно ниски темп. за морето.
Много зле замръзва и моторното масло 15W40 на минус 20 градуса разбрах.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- ///milko way
- ентусиаст
-
- Кара: не кара пил-ама пий карал
източваме масла,горива,антифризи и чакаме по добри времена.....а дотогава градския транспорт или пеш 

Bcu4ko cBъP|_|_|Ba Do5pe.Ako He|_|_|_o cBъP|_|_|u 3/\e,To npocTo He e cBъp|_|_|u/\o!
15в40 пълна синтетика е до 5 градуса по фаренхайт. -15 от нашите. след това е смола и първите 5-10 минути ще въртиш на сухо мотора ако си с такова масло. минералното е още по-зле.
всички по-модерни дизели дето съм видял са с 0в40 или 5в40 което покрива перфектно всякакъв "нормален" климат... (-20 до + 35).
това 15в40... само за тропическите климати бих го ползвал.
всички по-модерни дизели дето съм видял са с 0в40 или 5в40 което покрива перфектно всякакъв "нормален" климат... (-20 до + 35).
това 15в40... само за тропическите климати бих го ползвал.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
alx написа:15в40 пълна синтетика е до 5 градуса по фаренхайт. -15 от нашите. след това е смола и първите 5-10 минути ще въртиш на сухо мотора ако си с такова масло. минералното е още по-зле.
всички по-модерни дизели дето съм видял са с 0в40 или 5в40
Това е така. С масло 15в40 се кара във фирмата едно служебно комби мондео 1.8 турбо-дизел интерколер 94 г. на поне 350 000км. реални защото с него не харчи и грам масло за 10 000 км. - предната година беше с 10в40 и харчеше над литър за 1000 км.
Тая сутрин на минус 13 запали след 30 сек. въртене с един подгрев ама зловещо дрънча първите 25 км.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
този на видеото забрави да е студен... забележи колко малко време седя подгрева. при -26 ще имаш поне 4-5 секунди подгрев ако си напълно студен...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
от 8 години карам дизели по работа и имам над 300к с тях ,до сега нафта не ми е замръзвала да не говорим да угасне в движение - зареждам само на Шел и ОМВ .. оправете си машините не се оплаквайте ... тука в Шумен сутринта беше -15° ,комън рейла си запали като при +15 .. малко повечко стоях без парно но няма оправия ,не топлоотдава и няма печка 

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Засега съм доста доволен от TDS-а в София, макар, че тук май не е чак толкова студено. Обаче тотално си промени характера, след слагането на силен акумулатор, иска си силен пусков ток. Нали в горивния филтър имат нагреватели тези коли? И да стане на каша нафтата, все пак, поне тази, необходима за старт би трябвало да се стопля.
А докато си пали и върви нормално, добавки не сипвам, просто няма смисъл! Затова пък сипвам Алпин дизела и V-power нафтата на Шел.
А докато си пали и върви нормално, добавки не сипвам, просто няма смисъл! Затова пък сипвам Алпин дизела и V-power нафтата на Шел.
BMW only!
alx написа:да сипнеш бензин в дизела е най-лесния начин да издухаш горивната помпа за високото налягане на модерен дизел..
Ако може малко по-подробно инфо за прецакването на ГНП-то от бензин.
Знам много хора които си слагат профилактично бензин в нафтата(включително и аз) и само хубави отзиви.
Доказано със бензин дюзите се прочистват по-добре от която и да е добавка.

За ГНП-то също съм чувал за полужителен ефект......
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Ако имате желание, отговорете ми на този въпрос - сипвате ли гадости в резервоара, без да имате симптоми на повреда? Защото ако е така, ми се вижда безсмислено.
BMW only!