COLLAPSE

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: COLLAPSE

Мнение от [FF]GODFLESH » 24 Яну 2010, 14:14

споко в сибир американците още не са стъпвали :mhihi:. Това с петрола ми се види малко като глобалното затопляне...фалшиви данни и тнт :confused:
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 24 Яну 2010, 14:31

Според мен, информацията която ни се подава от медиите не е добре да я приемаме винаги за чиста монета. След колко време ще свърши петрола е период който крайно много бяга на нас обикновените хора.

Установено е и е ясно за хората който управляват петрола, кога и как ще свърши за кой и за колко време ще има.

Дали ще измрат хора ако няма петрол - интересвен въпрос, имайки предвид каква част от икономиката се движи от продуктите на петролния добив. Отново нации и държави който са "неинтересни и маловажни" ще поемат по-голямата част от негативите.

Дали има опции различни от петрола които ще позволят икономиките на страните да функционират нормално - има разбира се, но колко са достъпни за държава като БГ, може да бъде плод само на спекулативни прогнози.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 24 Яну 2010, 15:49

аз па ги виждам по-мрачни нещата :conf: всичко живо ходи в бг пеша и минава някъв тузар с някоя x6m-ца и русо вътре и ни са хили мазно от вътре :mhihi: тука някоя хора се изказаха за глобалното затопляне било фантастика, да ама не, глобализацията е налице, фактои бол! Най-близкото декември месец нямаше грам сняг, тая сутрин - 17, акумулатора ми падна, скоростната кутия замръзна :mrgreen: Аз не искам да бъда параноичен, мен точно дали ще ме върнат в каммената ера не ма бърка, ще си живея като каубой и ще си задявам селските моми по къра :mhihi: Ако не се избием, преди да открият лесно произвоидим и не много скъп заместител на петрола, има сериозна опасност! Въпреки природни сили, които спомагат за домашната енергия нито вятъра духа вечно, нито слънцето постоянно, а и ми е малко трудно да си представа трактор със слънчеви панели :dunno: Само едно е доказано от Дарвин, че в природата няма такава константна, която да расте до без край ;)
Последна промяна acer на 24 Яну 2010, 21:01, променена общо 1 път
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 24 Яну 2010, 16:25

тука някоя хора се изказаха за глобализацията било фантастика, да ама не, глобализацията е налице, фактои бол! Най-близкото декември месец нямаше грам сняг, тая сутрин - 17,

:dunno: :dunno: :dunno:
In Ban We Trust!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
Мечтае да кара: и да му е спокойно

Мнение от Babuna » 24 Яну 2010, 17:22

eraziel написа:
тука някоя хора се изказаха за глобализацията било фантастика, да ама не, глобализацията е налице, фактои бол! Най-близкото декември месец нямаше грам сняг, тая сутрин - 17,

:dunno: :dunno: :dunno:

И аз се опитвам да открия някаква причинно-следствена връзка, но... :nono:
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 24 Яну 2010, 17:55

:shock: това е знака - ще има скоро глобално правителство и ще ни натурят на всички чипове в главите :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 24 Яну 2010, 21:06

тоя студ ми действа зле, исках да кажа глобално затопляне, а родих бисер... :mhihi:
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 24 Яну 2010, 23:02

jivko81 написа:
Stanchev написа:
///peter написа:
Stanchev написа:а мислиш ли че петрола има нещо общо с разрастването на цивилизацията ;)

ПО-голямата част от изневерите стават или в кола или в хотели извън населени места или поне далеч от родните домове :mhihi:

коли може да има на батерий, водород, въглища...

Малко не ме кефи опцията да си зареждам колата всяка вечер в контакта и да се чува като тролей, като дам газ :D

Мен пък ме кефи опцията да заредя за 2лв и да си карам 150км. А звука в една практически безшумна кола е най-малкият проблем - можеш да й "инсталираш" всякакъв звук - кеф ти 6-так, кеф ти V8, V12 или W16 :lalala:
Единственият проблем в една такава кола са батериите. Хубаво е, че последните 10г има бум на апарати на батерии - GSM-и, лаптопи и т.н. Конкуренцията, както при всички останали стоки води до развитие. В момента технологиите са на такова ниво, че една електрическа кола може да се движи с 200км/ч, да ускорява 0-100 за 6 сек, да изминава 180км с едно зареждане, което трае 2ч. Последното все още е недостатъчно, но ако (или "КОГАТО") след 10-15г достигнем нивото с 1ч зареждане в контакта да можем да изминаваме по 400км, това ще бъде краят на ДВГ.
Представете си само колко е евтина и проста поддръжката на една такава кола - няма смяна на масло, свещи, кабели и т.н... Имате само един ел. двигател с 2 лагера, и скоростна кутия с 2 скорости.. :dunno:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 24 Яну 2010, 23:10

Колеги, ползвам антирадар с акумулаторна батерия и соларен панел. През лятото ми се налага за го зареждам средно веднъж месечно, а зимата - веднъж седмично. Ако соларният панел беше по-ефективен - мисля, че въобще нямаше да ми се налага да зареждам от запалката. ;)

Като правя аналогия с антирадара - нямам нищо против да имам примерно соларен покрив и да забравя какво е гориво и зареждане с ток. ;)
До тогава разбира се ще мине доста време, но мисля, че определено това е бъдещето :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 25 Яну 2010, 2:46

като си говорим за нарастващото население... проблема с енергията ще се реши някак си, има достатъчно алтернативи за сега.
обаче проблема с храната не знам как ще се реши, особено с така наречените био горива не само не се решава, но и се задълбочава според мен.
от сега нататък истинската храна ще поскъпва все повече и повече и ще ядем все повече боклуци, заместители, генно модифицирани неща и т.н.
и това доста повече ме притеснява от това какво ще наливам в резервоара на колата си ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 25 Яну 2010, 2:48

flame написа:Колеги, ползвам антирадар с акумулаторна батерия и соларен панел. През лятото ми се налага за го зареждам средно веднъж месечно, а зимата - веднъж седмично. Ако соларният панел беше по-ефективен - мисля, че въобще нямаше да ми се налага да зареждам от запалката. ;)

Като правя аналогия с антирадара - нямам нищо против да имам примерно соларен покрив и да забравя какво е гориво и зареждане с ток. ;)
До тогава разбира се ще мине доста време, но мисля, че определено това е бъдещето :D

Не си казал, не сме ти сложили. За радиото може и да стигне. :lol:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 25 Яну 2010, 11:28

ferdy написа:
flame написа:Колеги, ползвам антирадар с акумулаторна батерия и соларен панел. През лятото ми се налага за го зареждам средно веднъж месечно, а зимата - веднъж седмично. Ако соларният панел беше по-ефективен - мисля, че въобще нямаше да ми се налага да зареждам от запалката. ;)

Не си казал, не сме ти сложили. За радиото може и да стигне. :lol:

Ако ще стигне и за сауната и джакузито - ти си моят човек! :winky: :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 25 Яну 2010, 11:30

Няма да има бензинки, всички коли ще са на рапично или слънчогледово олио, тук там някой аристократ с парен двигател :driving:
Никой не мое ма връне на селу!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 25 Яну 2010, 13:46

Странен филм...Едно полицайче ми обяснява за края на света...Опасно е да се слушат подобни личности!
Без страх, без спирачка!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TiGoNiSh » 25 Яну 2010, 17:11

... и накрая ще направят коли, които вървят с ядрена енергия и внимавай да не се удариш некъде ... макар че ядрената енергия е практически неизчерпаема в един по общ смисъл ...
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата