ХАИТИ - няма господ!!
Модератор: Общи модератори
63 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: ХАИТИ - няма господ!
NKolev написа:flame написа:И все пак да отбележим, че климатът е много благоприятен - представяте ли ако се беше случило не в Сибир, ами у нас да речем - два пъти повече щяха да умрат от студ!
Все пак 200 хил. жертви са много дори за мащабите на Китай...
Какво направи ти бе човек? Обърна географията. Просто изкажи съболезнованията си без да философтваш по-теми, за които не знаеш нищо.
Аз си изказвам мнението - като всички останали колеги.
Авторът евентуално можеше да озаглави темата само "Да изкажем съболезнования" - но в случая не го е направил.
И при това положение не виждам пречка да изкажа мнението си независимо дали някой ще ми дава тон в живота (а в случая - във форума) какво да правя.
И мисля, че нито съм обърнал географията, нито съм "философтваш"-вал, като съм отбелязъл, че климатът в Хаити и по-топъл от този в Сибир и България.
Но не мога да не се съглася с теб, че 2-те теми - за климата на Хаити и за броя на населението на Китай - са особено сложни и човек трябва да е от доцент нагоре, за да ги коментира.
А и ние с теб сме стари познати, всяка вечер си пием ракията заедно и ти много добре си запознат по кои теми нещо не знам.

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Има Господ. И Той въздава на всекиго, според делата му. Ако не знаете, прочетете, има инфо и извън BMW форума. Мога да предложа и един такъв поглед върху нещата. Хаити е дом на всякакви вуду култове и окултни практики, някои от които открито призовават дявола. Жал ми е за хората, обаче истината не винаги е на повърхността и по новините, а мен например живо ме интересува, независимо каква е. Защо трябваше да умрат толкова хора, какво са направили? Какво са направили тия от о-в Бали? Незнам. Но знам, че има Господ и Той е милостив и справедлив.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
За мен пък това са си чисто природни явления. Дори някои от тях да нямат пълно научно обяснение (като земетресенията) - пак си остават природни феномени, а не нечия приумица.
Преди векове градушките например са били приемани за божие наказание. При гръмотевични бури предците ни са си мислели, че там некой горе не е на кеф нещо и ги замеря със светкавици. Сега ние имаме точно обяснение за тези природни явления и се смеем на страховете и разбиранията на нашите предци.
След години нашите внуци така ще се смеят на неща, които днес ни плашат и ги приписваме на господа, защото нямаме перфектно научно обяснение.
Преди векове градушките например са били приемани за божие наказание. При гръмотевични бури предците ни са си мислели, че там некой горе не е на кеф нещо и ги замеря със светкавици. Сега ние имаме точно обяснение за тези природни явления и се смеем на страховете и разбиранията на нашите предци.
След години нашите внуци така ще се смеят на неща, които днес ни плашат и ги приписваме на господа, защото нямаме перфектно научно обяснение.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Бе то, че са природни са..ама кой ги предизвиква, за мен си е УСА..пак некой е натиснал копчето и после упс..праснахме Хаити без да искаме. И хамериканците отдаван си играят с тия работи / прочетете за HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program /...., с която се говори /те винаги ще отричат/, че могат да създават земетресения, дъждове, урагани, да загряват йоносферата и секви такива.
Утре сигурно могат да ни изпържат мозъците на сите...хоп ето ти решение за нефта и бр. население, и ше кажат, че е неква ултра смъртоносна малария от африка некъде.
Утре сигурно могат да ни изпържат мозъците на сите...хоп ето ти решение за нефта и бр. население, и ше кажат, че е неква ултра смъртоносна малария от африка некъде.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
... за справка вестник - Шок,Феномен и тн
... руснаците избиха 1 000 000 китайци с лазер , а Американската сувалка предизвиква земетресения и малко след това хамериканците сами си удрят международния тръговкси център
- подкрепям те напълно - има господ има и дядо мраз и аз вярвам , че той е справделив и не ми пусна нищо през комина , защото заглеждах много непълнолетни през 2009 .

Има Господ. И Той въздава на всекиго, според делата му. Ако не знаете, прочетете, има инфо и извън BMW форума. Мога да предложа и един такъв поглед върху нещата. Хаити е дом на всякакви вуду култове и окултни практики, някои от които открито призовават дявола. Жал ми е за хората, обаче истината не винаги е на повърхността и по новините, а мен например живо ме интересува, независимо каква е. Защо трябваше да умрат толкова хора, какво са направили? Какво са направили тия от о-в Бали? Незнам. Но знам, че има Господ и Той е милостив и справедлив
- подкрепям те напълно - има господ има и дядо мраз и аз вярвам , че той е справделив и не ми пусна нищо през комина , защото заглеждах много непълнолетни през 2009 .
- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
- Кара: само черни класики!!!
acho.rs написа:хамериканците сами си удрят международния тръговкси център![]()
Ти, ако вярваш, че талибаните са им праснали търговския център, то явно теб те е праснало нещо по дамаджаната

В Хаити просто имаше земетресение - нормално природно бедствие...вие още малко и извънземните ще намешате. Слаба икономика = слабо строителство = много жертви. Иначе тях там живи да ги ожалиш...половината са дилъри и се трепат като откачени. Жалко за всички тези жертви, но в една такава държава трудно можеш да направиш нещо, за да предотвратиш подобни "ефекти".
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Ти, ако вярваш, че талибаните са им праснали търговския център, то явно теб те е праснало нещо по дамаджаната![]()
стъклесницата е долу в мазата и си е пълн с вино , а за 9/11 няма какво да спорим - хитлер е жив и е напътствал самолета , купен му от еврейте които управляват света

За другото съм 100% съгласен - къщи една върху друга с по 20 човека във всяка и направени , да ги духне вятъра ще паднат

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
flame написа:За мен пък това са си чисто природни явления. Дори някои от тях да нямат пълно научно обяснение (като земетресенията) - пак си остават природни феномени, а не нечия приумица.
Земетресенията имат научно обяснение , просто не мога да се предвидят достатъчно рано че да има възможност да се реагира

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
- Кара: само черни класики!!!
acho.rs написа:Ти, ако вярваш, че талибаните са им праснали търговския център, то явно теб те е праснало нещо по дамаджаната![]()
стъклесницата е долу в мазата и си е пълн с вино , а за 9/11 няма какво да спорим - хитлер е жив и е напътствал самолета , купен му от еврейте които управляват света![]()
За другото съм 100% съгласен - къщи една върху друга с по 20 човека във всяка и направени , да ги духне вятъра ще паднатЖалко наистина за хората , не са виновни , че са се родили там ...
Колега, няма да споря с теб, защото знам, че ще е равносилно на това да се опитам да бутна и аз някой търговски център с глава. След това ти изказване няма сила, която да ме накара да повярвам, че си се поинтересувал и си попрочел нещо повечко по темата 11/9 от това, което беше изнесено по новините. Не продължавай, че само се излагаш...те и Пентагона го удариха със самолет, нали...а аз съм Джийзъс Крайст Суперстар...айде Весела Коледа

На мен лично ми е жал за хилядите сирачета там.. (доколкото разбрах са над един милион....) 

- Bella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 46 330 xd , 2003
- Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL
Не знам кой е виновен - природна сила или човешка ръка ,но това е ужасна трагедия .Никой не заслужава подобна съдба 
п.с Днес е имало още един трус - 5 по Рихтер

п.с Днес е имало още един трус - 5 по Рихтер

Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват 

- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
alx, това, че са бедни, наразвити и изостанали не означава, че заслужават подобно бедствие! Ако световните помощи се раздаваха на този принцип, нито една държава не би получила каквато и да била помощ от друга! Защото във всяка страна има огромно количество престъпници, гадове и въобще утайка, каквато видяхме и в САЩ (Ню Орлийнс) по врема на урагана Катрина! Но това не попречи на явния враг на САЩ - Венецуела да изпрати помощ - лекари, лекарства, спасители, пари за пострадалите и по 60 000 барела нефт на ден през зимата за бедните!
А Доминиканската република е богата не защото хората са работливи гений, а защото, като платформа на САЩ, последните плащат по външният им дълг вече 100 години!
А Доминиканската република е богата не защото хората са работливи гений, а защото, като платформа на САЩ, последните плащат по външният им дълг вече 100 години!

Без страх, без спирачка!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
[quote="Pitbull_Germany"][/quote]
Ае, осама ги удари
Ае, осама ги удари

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Две неща ще кажа само. На този свят няма нищо случайно и всяко следствие, си има причина, често скрита и непонятна за нас. Вие съдете сами.
P.S. Най-лесно е да кажеш, няма Господ. Ами ако има? Но няма да водя спор за това, всеки с глава на раменете може да стигне до нужните изводи, а и темата не предполага такава дискусия.
P.S. Най-лесно е да кажеш, няма Господ. Ами ако има? Но няма да водя спор за това, всеки с глава на раменете може да стигне до нужните изводи, а и темата не предполага такава дискусия.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Elesar74 написа:На този свят няма нищо случайно и всяко следствие, си има причина, често скрита и непонятна за нас.
На тия неща някои им викат природни, физични и др. закони. А други ги тълкуват като божии закони.
Имайки предвид, че не сме в Средновековието, а в ерата на развитата наука - бих се присъединил към 1-та група

Elesar74 написа:Най-лесно е да кажеш, няма Господ. Ами ако има?
Най-лесно е човек да чака Господ да свърши това, което самият човек трябва да свърши.
Ако не беше вековният стремеж на човека да разбули всички догми (нещо, което е прието за вярно, без да е доказано) - вместо да изобретяваме двигатели с вътрешно горене, щяхме още да горим вещици на клада

63 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5