ХАИТИ - няма господ!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: ХАИТИ - няма господ!

Мнение от flame » 24 Яну 2010, 23:06

NKolev написа:
flame написа:И все пак да отбележим, че климатът е много благоприятен - представяте ли ако се беше случило не в Сибир, ами у нас да речем - два пъти повече щяха да умрат от студ!

Все пак 200 хил. жертви са много дори за мащабите на Китай... :confused:

Какво направи ти бе човек? Обърна географията. Просто изкажи съболезнованията си без да философтваш по-теми, за които не знаеш нищо.

Аз си изказвам мнението - като всички останали колеги.
Авторът евентуално можеше да озаглави темата само "Да изкажем съболезнования" - но в случая не го е направил.
И при това положение не виждам пречка да изкажа мнението си независимо дали някой ще ми дава тон в живота (а в случая - във форума) какво да правя.

И мисля, че нито съм обърнал географията, нито съм "философтваш"-вал, като съм отбелязъл, че климатът в Хаити и по-топъл от този в Сибир и България.
Но не мога да не се съглася с теб, че 2-те теми - за климата на Хаити и за броя на населението на Китай - са особено сложни и човек трябва да е от доцент нагоре, за да ги коментира.
А и ние с теб сме стари познати, всяка вечер си пием ракията заедно и ти много добре си запознат по кои теми нещо не знам. :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 25 Яну 2010, 10:53

Има Господ. И Той въздава на всекиго, според делата му. Ако не знаете, прочетете, има инфо и извън BMW форума. Мога да предложа и един такъв поглед върху нещата. Хаити е дом на всякакви вуду култове и окултни практики, някои от които открито призовават дявола. Жал ми е за хората, обаче истината не винаги е на повърхността и по новините, а мен например живо ме интересува, независимо каква е. Защо трябваше да умрат толкова хора, какво са направили? Какво са направили тия от о-в Бали? Незнам. Но знам, че има Господ и Той е милостив и справедлив.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 25 Яну 2010, 11:26

За мен пък това са си чисто природни явления. Дори някои от тях да нямат пълно научно обяснение (като земетресенията) - пак си остават природни феномени, а не нечия приумица.

Преди векове градушките например са били приемани за божие наказание. При гръмотевични бури предците ни са си мислели, че там некой горе не е на кеф нещо и ги замеря със светкавици. Сега ние имаме точно обяснение за тези природни явления и се смеем на страховете и разбиранията на нашите предци.

След години нашите внуци така ще се смеят на неща, които днес ни плашат и ги приписваме на господа, защото нямаме перфектно научно обяснение.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 25 Яну 2010, 12:27

Бе то, че са природни са..ама кой ги предизвиква, за мен си е УСА..пак некой е натиснал копчето и после упс..праснахме Хаити без да искаме. И хамериканците отдаван си играят с тия работи / прочетете за HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program /...., с която се говори /те винаги ще отричат/, че могат да създават земетресения, дъждове, урагани, да загряват йоносферата и секви такива.
Утре сигурно могат да ни изпържат мозъците на сите...хоп ето ти решение за нефта и бр. население, и ше кажат, че е неква ултра смъртоносна малария от африка некъде.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 25 Яну 2010, 12:36

... за справка вестник - Шок,Феномен и тн :mhihi: ... руснаците избиха 1 000 000 китайци с лазер , а Американската сувалка предизвиква земетресения и малко след това хамериканците сами си удрят международния тръговкси център :ahah:
Има Господ. И Той въздава на всекиго, според делата му. Ако не знаете, прочетете, има инфо и извън BMW форума. Мога да предложа и един такъв поглед върху нещата. Хаити е дом на всякакви вуду култове и окултни практики, някои от които открито призовават дявола. Жал ми е за хората, обаче истината не винаги е на повърхността и по новините, а мен например живо ме интересува, независимо каква е. Защо трябваше да умрат толкова хора, какво са направили? Какво са направили тия от о-в Бали? Незнам. Но знам, че има Господ и Той е милостив и справедлив

- подкрепям те напълно - има господ има и дядо мраз и аз вярвам , че той е справделив и не ми пусна нищо през комина , защото заглеждах много непълнолетни през 2009 .

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 25 Яну 2010, 12:59

acho.rs написа:хамериканците сами си удрят международния тръговкси център :ahah:

Ти, ако вярваш, че талибаните са им праснали търговския център, то явно теб те е праснало нещо по дамаджаната :mhihi:

В Хаити просто имаше земетресение - нормално природно бедствие...вие още малко и извънземните ще намешате. Слаба икономика = слабо строителство = много жертви. Иначе тях там живи да ги ожалиш...половината са дилъри и се трепат като откачени. Жалко за всички тези жертви, но в една такава държава трудно можеш да направиш нещо, за да предотвратиш подобни "ефекти".
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 25 Яну 2010, 13:08

Ти, ако вярваш, че талибаните са им праснали търговския център, то явно теб те е праснало нещо по дамаджаната :mhihi:

стъклесницата е долу в мазата и си е пълн с вино , а за 9/11 няма какво да спорим - хитлер е жив и е напътствал самолета , купен му от еврейте които управляват света :paranoid:

За другото съм 100% съгласен - къщи една върху друга с по 20 човека във всяка и направени , да ги духне вятъра ще паднат :( Жалко наистина за хората , не са виновни , че са се родили там ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 25 Яну 2010, 13:17

flame написа:За мен пък това са си чисто природни явления. Дори някои от тях да нямат пълно научно обяснение (като земетресенията) - пак си остават природни феномени, а не нечия приумица.

Преди векове градушките например са били приемани за божие наказание. При гръмотевични бури предците ни са си мислели, че там некой горе не е на кеф нещо и ги замеря със светкавици. Сега ние имаме точно обяснение за тези природни явления и се смеем на страховете и разбиранията на нашите предци.

След години нашите внуци така ще се смеят на неща, които днес ни плашат и ги приписваме на господа, защото нямаме перфектно научно обяснение.

Земетресенията имат научно обяснение , просто не мога да се предвидят достатъчно рано че да има възможност да се реагира :yes:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 25 Яну 2010, 13:33

acho.rs написа:

стъклесницата е долу в мазата и си е пълн с вино , а за 9/11 няма какво да спорим - хитлер е жив и е напътствал самолета , купен му от еврейте които управляват света :paranoid:

За другото съм 100% съгласен - къщи една върху друга с по 20 човека във всяка и направени , да ги духне вятъра ще паднат :( Жалко наистина за хората , не са виновни , че са се родили там ...

Колега, няма да споря с теб, защото знам, че ще е равносилно на това да се опитам да бутна и аз някой търговски център с глава. След това ти изказване няма сила, която да ме накара да повярвам, че си се поинтересувал и си попрочел нещо повечко по темата 11/9 от това, което беше изнесено по новините. Не продължавай, че само се излагаш...те и Пентагона го удариха със самолет, нали...а аз съм Джийзъс Крайст Суперстар...айде Весела Коледа :kuku:
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 25 Яну 2010, 13:40

На мен лично ми е жал за хилядите сирачета там.. (доколкото разбрах са над един милион....) :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 330 xd , 2003
Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL

Мнение от Bella » 25 Яну 2010, 13:43

Не знам кой е виновен - природна сила или човешка ръка ,но това е ужасна трагедия .Никой не заслужава подобна съдба :confused:

п.с Днес е имало още един трус - 5 по Рихтер :|
Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват :kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 25 Яну 2010, 13:45

alx, това, че са бедни, наразвити и изостанали не означава, че заслужават подобно бедствие! Ако световните помощи се раздаваха на този принцип, нито една държава не би получила каквато и да била помощ от друга! Защото във всяка страна има огромно количество престъпници, гадове и въобще утайка, каквато видяхме и в САЩ (Ню Орлийнс) по врема на урагана Катрина! Но това не попречи на явния враг на САЩ - Венецуела да изпрати помощ - лекари, лекарства, спасители, пари за пострадалите и по 60 000 барела нефт на ден през зимата за бедните!

А Доминиканската република е богата не защото хората са работливи гений, а защото, като платформа на САЩ, последните плащат по външният им дълг вече 100 години! :bowdown:
Без страх, без спирачка!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 25 Яну 2010, 13:48

[quote="Pitbull_Germany"][/quote]

Ае, осама ги удари :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 25 Яну 2010, 13:51

Две неща ще кажа само. На този свят няма нищо случайно и всяко следствие, си има причина, често скрита и непонятна за нас. Вие съдете сами.

P.S. Най-лесно е да кажеш, няма Господ. Ами ако има? Но няма да водя спор за това, всеки с глава на раменете може да стигне до нужните изводи, а и темата не предполага такава дискусия.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 25 Яну 2010, 14:38

Elesar74 написа:На този свят няма нищо случайно и всяко следствие, си има причина, често скрита и непонятна за нас.

На тия неща някои им викат природни, физични и др. закони. А други ги тълкуват като божии закони.
Имайки предвид, че не сме в Средновековието, а в ерата на развитата наука - бих се присъединил към 1-та група ;)

Elesar74 написа:Най-лесно е да кажеш, няма Господ. Ами ако има?

Най-лесно е човек да чака Господ да свърши това, което самият човек трябва да свърши.
Ако не беше вековният стремеж на човека да разбули всички догми (нещо, което е прието за вярно, без да е доказано) - вместо да изобретяваме двигатели с вътрешно горене, щяхме още да горим вещици на клада ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата