Въпроса с болниците

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Въпроса с болниците

Мнение от eraziel » 28 Яну 2010, 0:05

Колежке, питам в кой град с население 25к души са закрили болницата.
In Ban We Trust!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 28 Яну 2010, 0:07

Bella написа:Колега я си пусни новините да видиш дали не закриват болници .По БТВ имаше интервю в шефа на Плевенската болница ,които обясняваше че ще вземат при тях не само пациентите , а и персонала от закритите болнични заведения .
Не знам къде живеете всички които сте за закриване на болниците ,но аз лично ако живея в малък град/село ще изпитам ужас ако закрият болницата.Може да са фелдшери ,но е по-добре от нищо на фона на това че докато чакам евентуално да дойдат от близкия град да ми помогнат може и да е късно :roll:

Живеем в България... Изпитвате ужас, защото сте съпричастна по това което дават по новините. Ето от малкото прочели темата, вече двама се изказаха за осакатени близки, това при манипулации без да се изисква медицинско образование, какво остава за по-тежко да не дава Господ? :dunno:
Обясних Ви, че по малките болници има малко персонал и никога няма на лице от всички специалисти, тогава какво правите?
Да не говорим че 90% от болниците в страната (не само в малките градове), нямат пълния набор от клинични пътеки и така или иначе ще Ви пратят в големия град.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 28 Яну 2010, 0:13

е сега казаха, че много много болници са без апаратура, малко сме като доктор Куйн лечителката. Те са не ненужни повечето.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 28 Яну 2010, 0:18

По-точната дума е вредни

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW

Мнение от Ganchev__ » 28 Яну 2010, 1:09

Когато най - близката болница е на 50км разстояние какво правим ? Как си представяш населено място без болница ?
Малки малки болници ама не са толкова малки.
А проблемите с близките на колегите са грешка на лекарите...Заповедта за закриване е факт.Идват, инспектират и казват, че касата няма да сключи договор.И от там нататък...Закриват се болници, които нямат дългове, имат печалби и се крепят.То ако нещо не и е наред на болницата тя сама ще стигне до фалит.А това за специалистите, не е възможно да са без образование.Това че са некадърни е друг въпрос.

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 28 Яну 2010, 9:38

Може и мен да ме хулите ама... Малка или голяма, в малък или голям град, болница, която реално не функционира почти, а само дърпа пари от касата за всевъзможни НЕизвършени процедури, наистина не е нужна нукому. Ако наистина сте гледали новините както казвате, то точно там казаха последно, че ще се закрият засега мисля 8 болници.... По интересното е че населените места, в които се закрият болниците има и т.нар. медицински центрове (бивши ДКЦ), така че все пак хората ще има към кого да се обърнат, няма да са лишени от здравеопазване.

Неориятно е да, но когато едно нещо не функционира, било то и болница, какъв е смисъла от него ? Да се лъжем, че има "болница" в града ни ?
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 28 Яну 2010, 9:48

Ganchev__ написа:Когато най - близката болница е на 50км разстояние какво правим ? Как си представяш населено място без болница ?
Малки малки болници ама не са толкова малки.
А проблемите с близките на колегите са грешка на лекарите...Заповедта за закриване е факт.Идват, инспектират и казват, че касата няма да сключи договор.И от там нататък...Закриват се болници, които нямат дългове, имат печалби и се крепят.То ако нещо не и е наред на болницата тя сама ще стигне до фалит.А това за специалистите, не е възможно да са без образование.Това че са некадърни е друг въпрос.

Колега, колежката над мен ти го каза много точно и ясно. надявам се нея да разбереш.
Извънболнична помощ има, а там където се налага по-сериозна интервенция - винаги се праща в близкия град.
Първо защото малката болница както казах, няма необходимата клинична пътека, второ защото те сами пращат пациентите си там.
А това за специалистите, просто не си на вътре в нещата и за това не ме разбра. Имат образование, но нямат опит.

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 28 Яну 2010, 11:40

И като има толкова разбирачи във форума,защо никой досега не писа че тея и тея болници са излишни????Как така изведнъж станахте толкова запознати с въпроса и проблема??Как един не писа досега че тея и онея болници има само некадърници и смучели нашите пари??Не се напрягайте аз ще ви отговоря---защото всички и навсякъде в БГ са зависими от медиите и това ,което се предлага на масата народ като обща информация.А медиите,както всички знаем пишат това,което е удобно на еди-кой си.Допреди една-две седмици,когато никой никъде не пишеше колко излишни били болниците тук и там,никой не беше и забелязал,камо ли да твърди,че трябва да има закривания.Но ето че се прописа за това,една платена пропаганда за да се настрои общественото мнение ЗА това.Също както и свинския грип--почнаха се едни статии и ето че всеки втори стана специалист и предвиди края на света.Оказа се поредния кьорфишек.За Кремиковци защо забравихте бе????Защо никой не скача да го затваря??Аааа,да сетих се,защото никой не е написал подходящата платена статия за да разръчка будния дух на четящата нация.
Значи ако утре започне да се тръби да се затварят още училища,университети и какво ли още не,никой няма и да си мръдне пръста да попита защо,как досега ги е имало и вършат работа а изведнъж не.Еми отговорът е много прост--всички новодошли управляващи идват влачейки със себе си кръг от заинтересовани лица.Тези хора подтикват новите управници така да променят правилата на играта,че да са в интерес само и единствено на тях.Тоест чрез законни мерки незаконно да се прекърши конкуренцията,или да се засили чуството за монополизъм на дадена фигура или финансов кръг в дадена дейност или регион на страната.
Ето ББ дойде и започнаха промени в съдебната система,данъчното и акцизно облагане,здравеопазването,проекти по еврофондовете...........и какво ли още не.След него другите като дойдат на власт,те пък ще си променят правилата отново както на тях им отърва и така до края на света.
В БГ сме медийномислещи,а не със собствено мнение,управниците са на ясно с това и сами определят кога и кое да е темата на деня.Хляб и зрелища--колко е просто наистина.

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 28 Яну 2010, 11:43

Са любимата ми случка с "бърза помощ" в едно малко градче.
Майка ми звъни щото комшията е с високо кръвно и онея викат:
"Не можа ли да звъннеш преди 10 мин,тъкмо прибрахме линейката"
:shock:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 28 Яну 2010, 12:38

jordanpar написа:бла, бла, бла

Баровела ( :mhihi: ),
успях да издържа само началото на постчето ти, та останалата част не съм я чел изобщо.
Аз лично съм го писал много пъти, за здравна реформа се говореше още по времето на тройната коалиция, но Ти не си го чувал по медиите. ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 28 Яну 2010, 12:47

Bella написа:всички имаме конситуционно гарантирано право на здравно обслужване :censored:

Сещам се за един приятел, който беше останал безработен, и искаше да съди държавата, щото имал конституционно гарантирано право на труд :lol:
Това, че ще закрият еди коя си болница не лишава хората от здравни грижи - евентуално ги прави по-трудно достъпни ;)

jordanpar написа:всички новодошли управляващи идват влачейки със себе си кръг от заинтересовани лица.Тези хора подтикват новите управници така да променят правилата на играта,че да са в интерес само и единствено на тях.Тоест чрез законни мерки незаконно да се прекърши конкуренцията,или да се засили чуството за монополизъм на дадена фигура или финансов кръг в дадена дейност или регион на страната.

Бе да ти кажа чух по местната кабелна телевизия, че у САЩ (пък и в други развити държави) било същото ;) Даже имало закон за лобизма и тия лобисти (един вид легални спонсори) точно това им била работата ;) И разправят, че големите играчи (разбирай компании) си имали свое лоби я в парламента, я в правителството - точно чрез тия платени маскари лобистите.

Таааа... 1. Само у нас е така и 2. Живи да ги оплачем американците :mhihi:

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 28 Яну 2010, 12:51

Интересно е, че в нашата държава всичко е неправилно и всичко е малоумно...

Значи сегашното положение е малоумно, защото като отидем в болница,в която не могат да ни окажат необходимата помощ и недей си боже умрем там, близките ни почват да съдят лекаря, болницата, държавата и арменския поп, защото ние сме умрели там и никой не е направил нищо да ни спаси... А защо не е направил нищо... Ами защото както някой каза по-нагоре, ако постъпя с инфаркт в болницата в Долно-Нанагорнище и ме посрещне дежурния гинеколог, кво от тва че съм в болница ? Тъжно, но реалност. Значи тва не става.... Не може да има болници, дето единственото болнично в тях е надписа над входа... Не казвам, че лекарите не стават (въпреки, че и такива случаи има), но какъв е смисъла от надписа "Болница", като вътре с нищо няма да могат да ми помогнат...

В същото време, когато някой реши да елиминира този надпис, и примерно да даде малко повече пари по тоя повод на мясъото където все пак могат и да ви спасят- т.е. съседната болница, която е в по-добро материално и базисно състояние, пак е неправилно... Защо досега никой не ги е закрил ли? Ами и на мен ми е интересно защо... Може би е имал интерес, може би е имал по-важни неща за правене, а може би не му е пукало.

Не казвам че сегащната власт е по-по-най, но определено закриването на надписа "Болница" ми звучи по-разумно от това надписа да усвоява пари и хората да умират там, с обяснението ми не можахме да го спасим, защото нямаме нужната апаратура/лекар/лекарство, етц... Тъжно наистина и не е много хуманно, но на фона на сегашното ни състояние като държава е по-доброто решение...
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 28 Яну 2010, 13:09

kOnPuBkA написа:какъв е смисъла от надписа "Болница", като вътре с нищо няма да могат да ми помогнат...
...
определено закриването на надписа "Болница" ми звучи по-разумно от това надписа да усвоява пари и хората да умират там, с обяснението ми не можахме да го спасим, защото нямаме нужната апаратура/лекар/лекарство, етц...

:yes: Не мога да не се съглася с колежката (със сексапилния аватар :lol: )

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 330 xd , 2003
Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL

Мнение от Bella » 28 Яну 2010, 13:18

flame написа:
Bella написа:всички имаме конситуционно гарантирано право на здравно обслужване :censored:

Това, че ще закрият еди коя си болница не лишава хората от здравни грижи - евентуално ги прави по-трудно достъпни ;)

Имах предвид сега работещите болници да се направят годни да функционират нормално ,вместо да се закриват защото така е по-лесно :winky:
Не ми вади думите от контекста 8)
Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват :kuku:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 28 Яну 2010, 13:36

модерни болници, дори и само в областните градове и много стегната и спретната бърза помощ, даже и хеликоптери да има за бърза помощ. само това може да оправи здравната система в бг.
сега повечето доктори крадат и не си мърдат пръста докато не видят пари.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата