детската градина плюс 50 процента
Модератор: Общи модератори
67 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- zaharin3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 524 91г. и325тд. мерц.123 и520i
- Мечтае да кара: е38 и нещо м пауьр
Re: детската градина плюс 50 процента
ма много големи тарикатчета и умници сте бе.
незнам кое всьщност е смешно.
незнам и кои от вас има деца.
пожелавам поне на половината от вас три дечица а таксата в градината да е поне 200 300лв.и когато маика им все още тьрси работа вие да ги издьржате сьс средна заплата.
друго имах в предвид.
40лв са малко.но храната и с60лв няма да е друга.заплатите на лелките нищо не се чу.
50 процента не са малко що не беха 100 да им е...м..
аз ще изживея живота си пьлноценно и ще дам всичко за децата си.
колкото до дьржавата...все умници като....
незнам кое всьщност е смешно.
незнам и кои от вас има деца.
пожелавам поне на половината от вас три дечица а таксата в градината да е поне 200 300лв.и когато маика им все още тьрси работа вие да ги издьржате сьс средна заплата.
друго имах в предвид.
40лв са малко.но храната и с60лв няма да е друга.заплатите на лелките нищо не се чу.
50 процента не са малко що не беха 100 да им е...м..
аз ще изживея живота си пьлноценно и ще дам всичко за децата си.
колкото до дьржавата...все умници като....
- zaharin3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 524 91г. и325тд. мерц.123 и520i
- Мечтае да кара: е38 и нещо м пауьр
прав си колегата saleen то заиците сьщо хрупат

Аз си мисля, че дори да бяха безплатни детските градини, все щяха да се намерят сънародници, които пак да са недоволни с довода "В Кувейт по 100 хил. долара им дават на родителите за живородено дете, а нашите ХХХ само ни замазват очите с безплатна детска градина!"

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Не са проблем дали ще са 70 или 100 лева,познати дето имат деца,пък и сестра ми са ми казвали че всъщност това е такса,но има още доста разходи,викат ги през месец родителите и им искат я по 100,я по 150 лева за килим,уплатняване на прозорци,други разходи,хубаво,държавата е абдикирала пред това сериозно перо-децата и грижата за тях но поне да направи по-големи преференции за родителите,поне по-малки данъци,облекчения и тн.
Издръжка на дете ,храна и тн не е 60-100 лева на месец в тези домове,но пък след като вадят такива загрижени физономии политиците че изчезваме и др. глупости да стимулират родителите с нещо,с преференции и тн. облекчения,ясно е че никога няма да настигнем европейските норми за грижа за децата ,тогава какво да се получи-ние ги лъжеме че плащаме данъци-те ни лъжат че ги е грижа за нас,аз съм ЗА,просто ние вървим към не-социална държава ,каквато е швейцария,германия и франция са социални,ние си отиваме към откровен див първичен капитализъм,каквито са били американците 1930 година,където само една странност ще има,мангасарите ще са си винаги добре,те ще раждат най-много и ние,Българите ще сме малцинство.Няма проблем-ще кажат управляващите и ще повишат данъците на Българите за да издържаме мангасарите,няма проблем ще кажем и ние и ще плащаме...
Резулата ще е богата държава-беден народ и няколко олигарси дето ще разпределят благата както сметнат за добре...ама какво от това,нали имаме нколко индивида (и то даже в тоя форум) дето ще се радват на всичко спуснато от държавата като закон,и го приемат като божи закон,само ми е интересно какво казват същите тези хора на родителите си (ако все пак се срещат с тях) по повод сметката за парно колко е точно равна на сметката на пенсията им,и че пенсията им стига само до 5 тия ден от получаването до магазина...
Издръжка на дете ,храна и тн не е 60-100 лева на месец в тези домове,но пък след като вадят такива загрижени физономии политиците че изчезваме и др. глупости да стимулират родителите с нещо,с преференции и тн. облекчения,ясно е че никога няма да настигнем европейските норми за грижа за децата ,тогава какво да се получи-ние ги лъжеме че плащаме данъци-те ни лъжат че ги е грижа за нас,аз съм ЗА,просто ние вървим към не-социална държава ,каквато е швейцария,германия и франция са социални,ние си отиваме към откровен див първичен капитализъм,каквито са били американците 1930 година,където само една странност ще има,мангасарите ще са си винаги добре,те ще раждат най-много и ние,Българите ще сме малцинство.Няма проблем-ще кажат управляващите и ще повишат данъците на Българите за да издържаме мангасарите,няма проблем ще кажем и ние и ще плащаме...
Резулата ще е богата държава-беден народ и няколко олигарси дето ще разпределят благата както сметнат за добре...ама какво от това,нали имаме нколко индивида (и то даже в тоя форум) дето ще се радват на всичко спуснато от държавата като закон,и го приемат като божи закон,само ми е интересно какво казват същите тези хора на родителите си (ако все пак се срещат с тях) по повод сметката за парно колко е точно равна на сметката на пенсията им,и че пенсията им стига само до 5 тия ден от получаването до магазина...
Е.Димитров написа:да стимулират родителите с нещо,с преференции и тн. облекчения
Нье, нье и нье! Язе съм твърдо против секакви облекчения!!!

Естествено, че е така ве, човек! Въпросът е, че кацата не е бездънна и трябва да се прави сметка за всичко!
Нали като повишиш двойно детските добавки, трябва да понижиш примерно пенсиите!
Тва не е въпрос на добро желание, а на приходи и разходи!

Е.Димитров написа:ние вървим към не-социална държава ,каквато е швейцария,германия и франция са социални,ние си отиваме към откровен див първичен капитализъм,каквито са били американците 1930 година
Еми и тук си прав за съжаление... Ама то си е начертано - комунизъм, див капитализъм, урегулиран капитализъм, социална държава.
Ти да не бида искаш като падне комунизма и веднага, хоп, да станем изведнъж като Швейцария

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ всичко в този живот става бавно. Само животът си отива бързо

- EBEEMVACIA
- младши ентусиаст
-
- Кара: рожден ден
- Мечтае да кара: Apassionata
- Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿
saleen написа:Интересно колко от колегите, които имат деца и реално тази новина ги касае защитават тази мярка, и колко са тези, които хрупат наизустените до втръсване клишета, защото не им е дошло още на главата гледането на деца.
Във всеки случай когато аз бях в детска градина успяваха да ни осигурят що-годе едни добри условия, без да дерат кожите на родителите ни-нещо с което сегашните управници определено не могат да се похвалят.
ПРЕСНИ спомени

̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
flame написа:Естествено, че е така ве, човек! Въпросът е, че кацата не е бездънна и трябва да се прави сметка за всичко!
Нали като повишиш двойно детските добавки, трябва да понижиш примерно пенсиите!
Тва не е въпрос на добро желание, а на приходи и разходи!![]()
![]()
Еми и тук си прав за съжаление... Ама то си е начертано - комунизъм, див капитализъм, урегулиран капитализъм, социална държава.
Ти да не бида искаш като падне комунизма и веднага, хоп, да станем изведнъж като Швейцария![]()
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ всичко в този живот става бавно. Само животът си отива бързо
Значи 20 години пълним тая каца и всеки нов ми вика че предишните са я източили,според теб трябва още 100 години да я пълним ли бре???Като знае новите с к'во си имат работа-що не се изтъпанчат на площада и да кажат-кат земем ние власта ше дигнем всичко и отново народа ше го духа щото пицата била постна-дали ше земат поне 2 гласа (единия знам че ще е твоя)...
Комунизъм никога не е имало в тая държава,имаше пост-тоталитарно общество,само не мога да разбера с какво е по-добре сега в сравнение от преди,освен "свободата на словото",което и сега нищо не струва,ае обясни ми,тогава живуркахме-сега преживяваме,ама тогава имаше за всеки работа-сега това е превилегия,тогава имаше евтино парно и земеделие-сега имаш правото да плащаш такса мощност без да ползваш,разбира се ,нямаше много артикули по магазините-но пък сега имаш огромен избор какво може да не може да си позволиш,даже дисидентите беха добре тогава-имаше "политическо убежище"-ся го ядът тука дебелия

Как успяха тогава чехия да стане отново социална държава,да си запази атомната енергия и сега даже да иска да излезе от ЕС,нещо отново ти е крива логиката колега
Е.Димитров написа:20 години пълним тая каца
Боже, боже... е ся да ти обяснявам, че кацата не само се пълни, ами и се източва ли?!

Да ти обяснявам, че примерно внасянето на осигуровки е "пълнене", а плащането на пенсии "източване" ли?!

Е.Димитров написа:не мога да разбера с какво е по-добре сега в сравнение от преди,освен "свободата на словото",което и сега нищо не струва,ае обясни ми,тогава живуркахме-сега преживяваме,ама тогава имаше за всеки работа-сега това е превилегия,тогава имаше евтино парно и земеделие-сега имаш правото да плащаш такса мощност без да ползваш,разбира се ,нямаше много артикули по магазините-но пък сега имаш огромен избор какво може да не може да си позволиш,даже дисидентите беха добре тогава-имаше "политическо убежище"-ся го ядът тука дебелия,пък хо като дянков и брат'четка му цветелина,както и желева пак са отишли 1990 да учат у чужбина

Ти да не би за първи път в живота си да хвалиш нещо (в случая строя преди 89-та) вместо да го плюеш???

Човек, вземи се поправи, че ше ти падне реномето у форума!

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
"Кацата" се празни не само от пенсии, ами и от социалните помощи за циганите, с по 6-7 до 20, а и повече хлапета, които правят сватба, ама не сключват брак и жените (доколкото 12-14 годишна ромка може да се нарече жена) се водят милите "самотни майки" и си чакат всеки месец парите. Лошото е, че работещите балами, които с данъците си ги издържат, поради ред демографски проблеми стават все по- малко и поради тази причина финансовият товар за тях става все по- голям и непосилен, което ги отказва да станат родители и порочният кръг се затваря.
Никой не мое ма връне на селу!
saleen написа:"Кацата" се празни не само от пенсии, ами и от социалните помощи за циганите, с по 6-7 до 20, а и повече хлапета, които правят сватба, ама не сключват брак и жените (доколкото 12-14 годишна ромка може да се нарече жена) се водят милите "самотни майки" и си чакат всеки месец парите. Лошото е, че работещите балами, които с данъците си ги издържат, поради ред демографски проблеми стават все по- малко и поради тази причина финансовият товар за тях става все по- голям и непосилен, което ги отказва да станат родители и порочният кръг се затваря.
Еми така е за съжаление

Ама не можем да приемем закон, че циганите нямат право на едикаквоси

Пък и майната им на циганите - те хитруват на дребно и винаги ще си останат мизерници.
Аз лично оставям настрана социалните несправедливости (които винаги ще ги има за съжаление) и гледам напред. Мисля, че това е начинът

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
flame,предизвикваш смесени чуства,просто толкова заблуден човек трудно се намира,или пишеш нарочно тъпизми,или наистина си доста ограничен като поле на мисълта,естествено че ще спра да пиша в тая тема поради простата причина че това което съм имал да кажа съм го казал,а то е общовалидно за 80% от населението на държавата.
п/п
няма да соделям коментарите и смеха който предизвикваш когато ти четем...мх...мненията ти,аз,приятелката ми и няколко приятели,няма да споделя и тяхното мнение за твоето душевно състояние,само ще кажа че е смешно и инфантилно
Със здраве моето дете
п/п
няма да соделям коментарите и смеха който предизвикваш когато ти четем...мх...мненията ти,аз,приятелката ми и няколко приятели,няма да споделя и тяхното мнение за твоето душевно състояние,само ще кажа че е смешно и инфантилно
Със здраве моето дете

Е.Димитров написа:няма да соделям коментарите и смеха който предизвикваш когато ти четем...мх...мненията ти,аз,приятелката ми и няколко приятели,няма да споделя и тяхното мнение за твоето душевно състояние,само ще кажа че е смешно и инфантилно
Радвам се, че се забавлявате (между плюенето на всичко и всички в държавата)!

А моето душевно състояние и психологически портрет - отдавна признах, че ги описа много точно - като опитен и дългогодишен психиатър (или негов клиент)

ПС Печатна грешка ли е или наистина говориш само за 1 от многото ти приятелки?!

Ами всичките останали - не ги зарязвай така чевече, без пич като теб и светлия пример, който даваш, те са загубени!

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

мамичката и тая мръсна държава как ме ощети, до са да бех станал милионер

///peter написа::mhihi:![]()
мамичката и тая мръсна държава как ме ощети, до са да бех станал милионер
Точно така! Точно така!

Колега, репликата ти може да стане девиз на нова политическо движение - Партия на НЕинфантилните в България!

67 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5