Момче загина при взрив на метанова уредба в автомобил
Модератор: Общи модератори
51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Момче загина при взрив на метанова уредба в автомобил
aureus_gold написа:Автомобила е разкъсан почти на две...Добре,че не избухна пожар,защото щеше да стане мазало.Първите коментари са че става въпрос за човешка небрежност.
Аз пък като гледах видях, че само хечбек вратата е смачкана...
И си мисля, че е по-скоро техническа неизправност...
Каквато и да е грешката била тя човешка или техническа .... момчето си замина .... 19 годишен (колкото мен).За някой наистина живота е кратък 

Ако говорим за провинция, питай Хемингуей ...
justboy написа:За жалост с цел икономия в тая наша държава мизеруваме по един или друг начин.
Жалко за момчето![]()
А нека колегите, да не се изказват така крайно относно газовите/метанови уредби, не се знае на кой какво ще му дойде до главата за жалост![]()
Лека му пръст.
Сега не съм специалист по газови/метанови уредби, не съм и въобще привърженик даже, ама за да гръмне така без катоастрофа, според мен се касае или за изключителна небрежност при зареждането, демек както споменах да си е държал фас с едната ръка, или за изключителна некомпетентност на тоя дето я е монтирал въпросната метанова уредба . И ако се окаже, че е второто, трябва да си понесе вината с цялата строгост на закона

- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
какъв фас бе колега,грумнала е бутилката в багажника,а метана се зарежда отпред при двигателя ,най-вероятно бутилката не е издържала на налягането,което при метана е доооста.........но тва не е от значение , жалко за момчето ,нищо не е видял от живота 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
добре де, а щом е гръмнала самата бутилка възможно ли е да се говори за умора на метала от който е изработена бутилката?

- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
може да е бил наранен метала секи знае какви железа се карат в багажниците
много лошо за момчето нищо не е видял в живота

много лошо за момчето нищо не е видял в живота

bedrock city racing
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
200 атмосвери са в бутилката,май любо анев ги внася тея уредби
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Жалко за момчето!
Не знам къде е бил проблема-неправилен монтаж, "уморен материал", или запалена цигара, но.....е..х аз тая икономия!?
"Газта е за готвене, нафтата за топлене, а бензина за каране!!!" (въпреки, че от както видях в Перник на един блок му нямаше почти цял етаж от взрив с газова бутилка, няма да си сложа и вкъщи газ!)

Не знам къде е бил проблема-неправилен монтаж, "уморен материал", или запалена цигара, но.....е..х аз тая икономия!?

"Газта е за готвене, нафтата за топлене, а бензина за каране!!!" (въпреки, че от както видях в Перник на един блок му нямаше почти цял етаж от взрив с газова бутилка, няма да си сложа и вкъщи газ!)

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
Само не ми е ясно защо раздела извън темата се е превърнал в новинарска агенция и разтягане на локуми?
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
Жалко за момчето... нелеп начин да си отидеш
Относно бомбата в багажника ....
Метановата бутилка е дебелостенна поради високото налягане на което работи а именно 250 атмосфери. Бутилката е с работно налягане 250атмосфери и пробно 350атмосфери - тоест на всеки 5 години се прави хидравличен тест на тази бутилка на 350 атмосфери .... и ето тук е основният проблем
90% от метановите бутилки в БГ идват от Италия тестове не им се правят а директно се закачат (лично наблюдение) за потвърждение всеки може да направри проверка - да си огледа гърловината на бутилката трябва да има набито месец и година на последният тест
може да се хвана на бас че на доста им е изтекъл срока.
Това е ужаса в БГ заради едни 50-100лв. в повече се рискува и си играем на зарчета със смъртта, вярно че всички сме се запътили за там ама никой не иска да ползва shortcut-и
.
Относно бомбата в багажника ....
Метановата бутилка е дебелостенна поради високото налягане на което работи а именно 250 атмосфери. Бутилката е с работно налягане 250атмосфери и пробно 350атмосфери - тоест на всеки 5 години се прави хидравличен тест на тази бутилка на 350 атмосфери .... и ето тук е основният проблем

Това е ужаса в БГ заради едни 50-100лв. в повече се рискува и си играем на зарчета със смъртта, вярно че всички сме се запътили за там ама никой не иска да ползва shortcut-и

Някаде четох че бутилката май е била от обикновенна газова уредба,но дали е вярно 

- KEVIN-30
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 320i
Кирчо,дай информация за инцидента нали заведението тие на 40-50 метра от МЕТАН-СТАНЦИЯТА.
Лека пръст на младежа
Лека пръст на младежа
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Какво пречи като минава преглед колата да се проверява и газовата уредба? Сега е прието да се ходи на специален преглед, който всички знаят, че е проформа... 

Никой не мое ма връне на селу!
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
ето малко вестникарско инфо, според него всичко е било нередовно
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=311682

http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=311682

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
90% от колите на газ са така
Но и това, че на прегледите само гледат да ти вземат парите без да направят обстойна проверка не стимулира шофьорите да ходят.

Никой не мое ма връне на селу!
51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4