BMW 330Ci - Газ или Метан ?
Модератор: Общи модератори
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- EcLipSeR
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: пил
Re: BMW 330Ci - Газ или Метан ?
Пилев написа:ГИ и по възможност новия с течна фаза. Аз лично такова нещо не съм виждал, но в главата ми се върти нещо от сорта на 3500 4000 лева, по спомен от някаква стара тема.
Пфф тряя бая да караш да за да избиеш 4000лв или да получаваш често тикове към десния крак

a b c d e f g h i j k l, but M is something Special ...
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
Louis написа:EcLipSeR написа:...П.С.
Преди време бях чел една статия ,че с някаква нова система към газовия инжекцион,която кара газта да преминава в течно състояние при което,подобрява гореното мощноста на автомобиал се увеличава с 5% сравнение с работата му на бензин.Но докато нефта по света не свърши и монополистите не се насочат към други горива ,ще си караме предимно на бензинец..
течна фаза
най-доброто решение
+1
Едно приятелче си кара Е39 (520и) с такава газова, перфектно вървене, разхода също, разхода си е като на бензин само че за 20 лв. минава 200 км на газ.
п.с. Мисля че този вид течна газ ги слагат в заводски коли с газови уредби, това е най-доброто решение за мен ако ще преминаваш на алтернативно гориво

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
adovet написа:Колега сложиш ли веднъж газ или метан вече колата няма да ти е същата.Ще почнат проблеми с електроники и други неща.Знаеш, че все пак караме BMWта и подръжката им е доста скъпичка.Помисли си колко ще спестиш от гориво и колко е възможно да дадеш след това за ремонти.Имам една кола на газ но тя си е с фабрична газова уредба.Сигурен съм, че тук в БГ никой няма да може да ти монтира както трябва газово устройство(То това не трябвало онова било излишно и т.н).Ако ме питаш мене не се занимавай с газови уредби за колата си.Ще се видиш след това в приклучение.Карай си я на бензин и това е.
BMW Sytner сервиза в Лондон предлагат монтаж , така че им имам доверие . Целта ми не е да пестя гориво , тя колата и без това не гори много . Целта ми е да спестя нещото наречено congestion charge , тоест трябва да плащам 10£ всеки ден като минавам през центъра а работата ми го налага и няма изход освен да си сложиш "еко" гориво . Помислете реално 5х10=50£ на седмица , 50х4=200£ на месец .... и тн за по-малко от година си избиваш парите ....
- EcLipSeR
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: пил
Yordanovv написа:adovet написа:Колега сложиш ли веднъж газ или метан вече колата няма да ти е същата.Ще почнат проблеми с електроники и други неща.Знаеш, че все пак караме BMWта и подръжката им е доста скъпичка.Помисли си колко ще спестиш от гориво и колко е възможно да дадеш след това за ремонти.Имам една кола на газ но тя си е с фабрична газова уредба.Сигурен съм, че тук в БГ никой няма да може да ти монтира както трябва газово устройство(То това не трябвало онова било излишно и т.н).Ако ме питаш мене не се занимавай с газови уредби за колата си.Ще се видиш след това в приклучение.Карай си я на бензин и това е.
BMW Sytner сервиза в Лондон предлагат монтаж , така че им имам доверие . Целта ми не е да пестя гориво , тя колата и без това не гори много . Целта ми е да спестя нещото наречено congestion charge , тоест трябва да плащам 10£ всеки ден като минавам през центъра а работата ми го налага и няма изход освен да си сложиш "еко" гориво . Помислете реално 5х10=50£ на седмица , 50х4=200£ на месец .... и тн за по-малко от година си избиваш парите ....
Колега това доста добре обяснява нещата,вярно че в Лондол за да влезеш в центара искаха такива такси.. Е на твое място и аз бих си сложил газова .. или можеби бих се ориентирал към някой хибрид..

a b c d e f g h i j k l, but M is something Special ...
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Човека е в Лондон и идеята на слагането на газ е различна от пестене на гориво от разход на двигателя... четете внимателно какво е написано в темата преди да давате безсмислени отговори.
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Газ с течна фаза.Явно не сте виждали настроени коли,щом смятате,че ще върви по-малко или ще вреди на двигателя.Само искам да ви кажа,че маслото,което източи мой приятел от своята Mazda Xedos беше бистро като олио.Дори върви повече на газ (колата е инжекция,а се кара с обикновена газ).
Аз лично бих си сложил,но не мога да понасям мисълта,че ще съм "с 2 резервоара".
Аз лично бих си сложил,но не мога да понасям мисълта,че ще съм "с 2 резервоара".
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Газ с течна фаза.Явно не сте виждали настроени коли,щом смятате,че ще върви по-малко или ще вреди на двигателя.Само искам да ви кажа,че маслото,което източи мой приятел от своята Mazda Xedos беше бистро като олио.Дори върви повече на газ (колата е инжекция,а се кара с обикновена газ).
Ами то обикновено така става.След време на газ започва да върви повече щото вече са се натрупали сумати грешки и колата не работи както трябва на бензин.Аз за това говоря.
Ами то обикновено така става.След време на газ започва да върви повече щото вече са се натрупали сумати грешки и колата не работи както трябва на бензин.Аз за това говоря.
Аз мисля че бъркаш, но не е там въпроса. От опит говоря и не се натрупват никакви грешки в ЕКУ-то, причинени от читаво настроен газов инжекцион.
Относно колегата в Лондон. Има няколко английски форума, в които се дискутира на дълго и на широко за LPG. Aз конкретно четох доста в този и не съжалявам за секунда, че монтирах LPG в BMW-то.
http://www.lpgforum.co.uk/
Минаха доста километри и 2 години вече, но си е факт че колата си върви отлично и няма никакви проблеми.
Аз лично не бих се замислил за секунда, ако живеех пак в Англия.
Относно колегата в Лондон. Има няколко английски форума, в които се дискутира на дълго и на широко за LPG. Aз конкретно четох доста в този и не съжалявам за секунда, че монтирах LPG в BMW-то.
http://www.lpgforum.co.uk/
Минаха доста километри и 2 години вече, но си е факт че колата си върви отлично и няма никакви проблеми.
Аз лично не бих се замислил за секунда, ако живеех пак в Англия.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
LPG. с метана ще утрепеш колата.
а колко по-ефтин е биоетанола от бензина в англия и има ли облекчения за него ? (не че ще тръгне като го налееш в резервоара, трябват модификации)
а колко по-ефтин е биоетанола от бензина в англия и има ли облекчения за него ? (не че ще тръгне като го налееш в резервоара, трябват модификации)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- ___B___M___W___
- кандидат ентусиаст
-
темата е доста интересна открих това малко е старо но според мен интересно v10 с LPG http://www.rsportscars.com/bmw/2007-bmw ... 0-concept/
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Понеже съсипахте темата, всяко мнение под моето, което не е конкретно по питането на автора ще бъде изтривано... всеки опит за продължаване на ср@нето по темата - "награждаван".
Въпреки че мнението ми беше изтрито мисля, че е на място.
Имай предвид че на метана бутилките са по тежки и скапват повече окачването. Все пак нали разпределението на тежеста е 50:50, а като сложиш тежките бутилки метан и става друго яче. Докато на гаста са леки и може да набуташ една малка на мястото на резервната гума. И зареждачката на гаста се изкарва до резервоара, а не се зарежда през двигателния отсег. Сега зависи дали има разлика от двете горива кое колко сваля тази такса, или и двете просто я премахват
.
Имай предвид че на метана бутилките са по тежки и скапват повече окачването. Все пак нали разпределението на тежеста е 50:50, а като сложиш тежките бутилки метан и става друго яче. Докато на гаста са леки и може да набуташ една малка на мястото на резервната гума. И зареждачката на гаста се изкарва до резервоара, а не се зарежда през двигателния отсег. Сега зависи дали има разлика от двете горива кое колко сваля тази такса, или и двете просто я премахват

- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
- datcho
- младши ентусиаст
-
- Кара: '03 E53 X5, '00 E38 730d
svilgg написа:BMW 330Ci - Газ или Метан ?
Отговор: ебати гъзарите , имате пари за 330-ки пък немате пари за бенз...хахаха смех в залата![]()
![]()
![]()
Като не ти е по джоба що не си вземеш 1,6 ?
нямаш право да си толкова прост..
Fall in love or fall in hate. Get inspired or be depressed. Make babies or make art. Speak the truth or lie and cheat. Dance on tables or sit in the corner. Life is divine chaos. Embrace it. Forgive yourself. Breath. And enjoy the ride...
- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3